Kreativ

ŠTÍTEK: Bělehrad

Mezinárodní úspěch. Mladí pelhřimovští basketbalisté znamenitě využili domácího prostředí. V rámci evropského poháru EYBL vyhráli tři zápasy ze čtyř.

Sojky v evropském poháru podlehly jen Srbům

Pelhřimov - Svátek mládežnického basketbalu – i tak by se dalo nazvat čtyřdenní basketbalové klání ve sportovní hale. Pelhřimov hostil první turnaj skupiny A středoevropského regionu mládežnické euroligy (EYBL) kategorie U15 chlapců.

Ilustrační foto

V kostce z regionu: Pivovarnictví má v kraji tradici

Pardubický kraj /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Nejen milovníci zlatavého moku mohou navštívit putovní výstavu Regionálního muzea v Chrudimi. Ta je umístěna v Regionálním muzeu v Litomyšli a je věnována pivovarnictví v Pardubickém kraji v letech 1913 - 2013.

Výstava litomyšlském muzeu.

Pivovarnictví má v kraji tradici

Litomyšl – Nejen milovníci zlatavého moku mohou navštívit putovní výstavu Regionálního muzea v Chrudimi. Ta je umístěna v Regionálním muzeu v Litomyšli a je věnována pivovarnictví v Pardubickém kraji v letech 1913 – 2013.

Ivan Trojan v "videomodlitbě" za Panenku

Ivan Trojan ve videu vzývá hrdiny českého fotbalu

/VIDEO/ Ivan Trojan se v povedeném videu převtěluje do svého dětského i současného fotbalového idolu, Antonína Panenky. Populární herec, který je známý svou náklonností k fotbalovému klubu Bohemians Praha, vzpomíná na legendární penaltový kop fotbalisty Panenky a upozorňuje tak na legendy naší kopané. Jejich příběhy vypráví kniha s ilustracemi a komiksy Hrdinové, která vychází v listopadu tohoto roku.  

FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha.

Lafata opět prokázal instinkt střelce

Mladá Boleslav - Letenští dokráčeli k první výhře pod Stramaccionim. Ostudné vyřazení v evropských pohárech a zaváhání v úvodním ligovém kole. Vstup do sezony obou týmů, které se utkaly v rámci včerejšího dohrávky české nejvyšší soutěže, nebyl zrovna ideální. Mladá Boleslav i Sparta měly co napravovat. Své fanoušky však alespoň trochu uchlácholil pouze pražský tým. A kdo jiný se mohl prosadit než David Lafata? Kapitán Letenských zařídil hlavou hubené vítězství 1:0 nad Středočechy.

Přátelské utkání Staré gardy Nového Strašecí a fotbalových internacionálů skončil nerozhodně 3:3.

Do Strašecí přijeli fotbaloví internacionálové

Nové Strašecí /FOTOGALERIE/ – Mistr Evropy z Bělehradu a držitel zlaté medaile z Olympijských her v Moskvě František Štambacher, sedminásobný mistr ligy se Spartou Zdeněk Svoboda či člen prestižního Klubu ligových kanonýrů Tibor Mičinec.

Kanoista TJ Ostrožská Nová Ves Jiří Zalubil na MS v v rumunském Bascově. Na společném snímku je 2. zprava, na lodi 2. zleva

Premiéra na mistrovství světa byla pro Jiřího Zalubila málem medailová

Sedmnáctiletý Jiří Zalubil z TJ Ostrožská Nová Ves sahal na mistrovství světa juniorů v rumunském Bascově po medaili. „Ta mu sice nakonec těsně unikla, a i tak ale prožil mezi světovou elitou úspěšnou premiéru,“ ocenil výkon talentovaného závodníka z Mařatic novoveský trenér Vít Pjajčík.

Tomáš Rosický.

Sparťanský záložník Rosický: Změny jsou bolestivé, musíme ale věřit

Šestnáct tisíc aplaudujících fanoušků na nohou. Tomáš Rosický jde na plac. Stejná scénka jako v nedělním utkání proti Bohemians. Sparťanský záložník rozhýbal proti Crveně Zvezdě hru, vymyslel několik gólovek, jeho spoluhráči však do černého nezamířili. Letenský tým napumpovaný novými multimilionovými posilami tak po úvodním dvojzápase v evropských pohárech končí.

Tomáš Rosický.

Tomáš Rosický: Změny jsou bolestivé, musíme ale věřit

Praha /ROZHOVOR/ - Šestnáct tisíc aplaudujících fanoušků na nohou. Tomáš Rosický jde na plac. Stejná scénka jako v nedělním utkání proti Bohemians. Sparťanský záložník rozhýbal proti Crveně Zvezdě hru, vymyslel několik gólovek, jeho spoluhráči však do černého nezamířili.

Pochod fanoušků CZ Bělehrad na stadion na Letné ze Staroměstského náměstí.

Jednoho policistu zranili fotbaloví fandové, další utrpěli úraz v autech

Praha – Devět zákroků kvůli používání pyrotechniky během pochodu fanoušků, dvě zadržené osoby – a také jeden policista zraněný ve chvíli, kdy fandové za Čechovým mostem začali házet nejen petardy, ale i skleněné láhve. Taková byla již před čtvrtečním fotbalovým utkáním na Letné mezi domácím celkem AC Sparta Praha a srbským týmem Crvena Zvezda Bělehrad bilance dlouho připravovaného policejního opatření. Deníku to večer řekla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Pyrotechnika pak způsobila komplikace také v Letenském tunelu; bylo třeba odvětrávat dým ze zapálených světlic.

Pochod fanoušků CZ Bělehrad na stadion na Letné ze Staroměstského náměstí.

Srbští fanoušci šli na Spartu: jednoho policistu zranili, další bourali v autě

/FOTOGALERIE/ Devět zákroků kvůli používání pyrotechniky během pochodu fanoušků, dvě zadržené osoby a také jeden zraněný policista. Taková byla před čtvrtečním fotbalovým utkáním na Letné mezi domácím celkem AC Sparta Praha a srbským týmem Crvena Zvezda Bělehrad bilance dlouho připravovaného policejního opatření.

Sparta v Srbsku propadla

Navzdory zraněním a skepsi. Sparta chce stále postoupit do Evropské ligy

Pražský klub bude v odvetě 3. předkola Evropské ligy proti Bělehradu dohánět dvoubrankovou ztrátu. Prohra v Bělehradě, domácí remíza s Bohemians. Sparta vyráží do boje se soupeřem i se sebou samou. Po dvou zápasech, ve kterých hra nově poskládaného mužstva skřípala, čeká dnes letenský tým odveta 3. předkola pohárové soutěže.  

Srbští fanoušci. Ilustrační foto.

Praha očekává návštěvu dvou tisícovek fanoušků ze srbského Bělehradu

V Evropě nemají pověst hodných hochů – a při minulé návštěvě Prahy někteří dali najevo, že zvěsti, které je provázejí, nejsou pomluvy. Fotbaloví fanoušci ze srbského Bělehradu. Dnes se objeví v Praze, kde Crvena Zvezda hraje s celkem AC Sparta Praha v rámci předkola Evropské ligy. Policie povolá do akce stovky svých příslušníků včetně posádky vrtulníku. 

Srbští fanoušci. Ilustrační foto.

Praha očekává návštěvu Srbů. Dvou tisícovek

Praha – V Evropě nemají pověst hodných hochů – a při minulé návštěvě Prahy někteří dali najevo, že zvěsti, které je provázejí, nejsou pomluvy. Fotbaloví fanoušci ze srbského Bělehradu. Ve čtvrtek se objeví v Praze, kde Crvena Zvezda hraje s celkem AC Sparta Praha 3. v rámci předkola Evropské ligy. Policie povolá do akce stovky svých příslušníků včetně posádky vrtulníku. „Při přípravě bezpečnostního opatření policisté vycházeli i ze zkušeností z předchozích let,“ konstatovala mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Trénink Sparty.

Sparta jde do akce. Čeká ji bělehradské peklo

Praha - Letenští vstoupí do nového ročníku na horké půdě bělehradské Crvene Zvezdy. Už není čas na zkoušky, začíná ostrá sezona. Sparta otevírá novou kapitolu klubu s italským trenérem Stramaccionim a multikulturním kádrem proti CZ Bělehrad ve třetím předkole Evropské ligy. Na hřišti srbského vicemistra ji čeká nažhavený soupeř i publikum.

Tomáš Staněk

Staněk si před šampionátem v Londýně přeje: Snad tam kruh nebude klouzat

Praha - Zatím prožívá vynikající sezonu. Na halovém mistrovství Evropy v Bělehradu vybojoval stříbro a pod širým nebem překonal jako první Čech dvaadvacetimetrovou hranici (22,01). Koulař Tomáš Staněk je tabulkově nejlepším Evropanem, ve světovém měřítku jsou před ním jen dva Američané.

Plichta. Z tohoto závaru sparťanští fotbalisté neskórovali, po změně stran ale duel s Vitesse Arnhem alespoň vyrovnali.

Poločas nestačí. Sparta v generálce remizovala

Praha - Utkání bez nervů, přesto s otazníky. Ve znamení očekávání se nesla generálka sparťanských fotbalistů. Posilami prošpikovaný výběr přivítal nizozemské mužstvo Vitesse Arnhem.

Předmistrovská příprava kanoistů v Račicích, u Zvíkova i na Hracholuskách.

Předmistrovská příprava kanoistů v Račicích, u Zvíkova i na Hracholuskách

Dvojnásobný evropský finalista Jiří Zalubil v Račicích, třiadvacítka oddílových kolegů u hradu Zvíkov a sprinter Jakub Mlčoch na Hracholuskách, tak probíhala polovinu červece předmistrovská příprava kanoistů, kajakářů, kajakářek a kanoistek Ostrožské Nové Vsi na český šampionát v Račicích (21.-23. 7.), dějišti srpnového sportovního vrcholu na našem území-mistrovství světa dospělých (23.-27. 8.).

ÚSPĚŠNÁ DĚČÍNSKÁ VÝPRAVA. Trenér Tomáš Charvát a juniorky Adéla Házová a Kateřina Zárubová.

Šokující evropský bronz pro Adélu Házovou

Bělehrad - Tak tohle se povedlo! Teprve patnáctiletá kanoistka Adéla Házová zazářila na juniorském Mistrovství Evropy v Bělehradě. Česká reprezentantka, která hájí klubové barvy Kajaku Děčínu, si dojela pro senzační bronz.

MUDr. Miroslav Jerinić

Lékař Miroslav Jerinić: Válka u nás? Nesmysl, říkal jsem si. A stalo se

/ROZHOVOR/ Původně jsem si chtěla s doktorem medicíny Miroslavem Jerinićem povídat o nukleární medicíně, které se dvacet let věnuje, či o sborovém zpěvu, protože je už 12 let členem pěveckého sboru. Pak mě ale zcela pohltil jeho životní příběh. Přivedl mě k zamyšlení, v čem tkví vina jednotlivce ve válečném konfliktu? Že se narodil jako Srb? Jako Němec, Rus, Ukrajinec nebo Syřan?

Nominační závod v Račicích, Vilém Kukačka (vlevo) s Janem Vorlem.

Kajakář Kukačka veze dvě medaile z mistrovství Evropy juniorů!

Bělehrad – Další dvě cenné medaile do své již bohaté sbírky přidal kajakář ústecké Chemičky Vilém Kukačka. Talentovaný mladík byl součástí čtyřkajaku reprezentačního týmu juniorů, který zvítězil na mistrovství Evropy v Bělehradě v závodě na 1000 metrů! Na poloviční trati pak navíc přidal bronzové medaile!

Denisa Rosolová.

Rosolová dohání manko, v Lille ji ale čeká drsný trojstart

Praha - Neprožila právě zdařilý úvod sezony, ale na víkendovém evropském šampionátu atletických družstev, který dnes startuje v Lille, chce zabojovat o limit na srpnové mistrovství světa v Londýně. O kom je řeč? O Denise Rosolové, běžkyni na 400 metrů překážek.

Kanoista Martin Fuksa.

Úspěšný víkend: Kanoista Fuksa i kajakář Dostál slaví další vítězství

Doma v pokoji má kanoista Martin Fuksa tyč, na kterou věší všechny svoje medaile. Z letošního Světového poháru na ni přibude pět zlatých kousků. Ke třem vítězstvím ze tří závodů na kilometrové trati a zlatu z dvoustovky v úvodním klání v Portugalsku totiž Fuksa přidal v Bělehradě další triumf na dvoustovce. Ze šesti individuálních závodů letošního Světového poháru, do nichž nastoupil, tak má pět vítězství.

Emir Kusturica

Režisér Kusturica měl nehodu, není vážně zraněn

Srbský režisér Emir Kusturica utrpěl včera zranění při automobilové nehodě, která se stala u města Ljig jižně od Bělehradu. Řidič, který ho vezl, by rovněž zraněn. Oba byli převezeni do nemocnice.