Kreativ

ŠTÍTEK: Bělehrad

Australský obránce Miloš Degenek a francouzská hvězda Kylian Mbappé

Fotbal bere s nadhledem. Tlak je, když utíkáš před válkou, říká uprchlík

Fotbalové mistrovství světa je nejsledovanější sportovní událostí. Na hráče upírají zrak miliardy lidí. Do svých národních hrdinů vkládají naději miliony fanoušků. To už je sakra nějaká zodpovědnost a tlak. Ale co je to proti tomu, když utíkáte před válkou. Australský reprezentant s balkánskými kořeny Miloš Degenek vnímá kopání do mičudy jinak než většina fotbalistů.

Utkání 14. kola první fotbalové ligy: Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav, 29. října 2022, Ostrava. Zleva Srdan Plavšič z Ostravy a Marek Suchý z Boleslavi.

S Ruskem na věčné časy? Plavšič a Kuzmanovič řešili skandální zápas Bělehradu

Styky evropských a ruských fotbalových klubů? Kvůli válce na Ukrajině zcela zamrzly: týmy z pochmurné Putinovy říše jsou vyloučeny ze všech mezinárodních soutěží a na Západě si každý dává dobrý pozor, aby se nekompromitoval. Najdou se ale i výjimky. Crvena zvezda Bělehrad i v dnešní době demonstruje své vřelé přátelství se Zenitem Petrohrad. A chválu nachází i v české FORTUNA:LIZE.

Útočník Zlína Vukadin Vukadinovič před zápasem s Brnem.

Vukadinovič o Srbsku: nadupaná ofenziva, legenda na střídačce, konečně tým!

Sice mají elitního tenistu Novaka Djokoviče, výborné basketbalisty, ale fotbal dál zůstává v Srbsku sportem číslo jedna. Sedmimilionové zemi na Balkáně dorostla skvělá generace hráčů, parta legendárního Dragana Stojkovič chce z nejtěžší skupiny postoupit do vyřazovacích bojů, v Kataru navázat na stříbrnou jízdu sousedního Chorvatska z minulého šampionátu.

Novak Djokovič vyhrál Turnaj mistrů.

Zlatá tečka srbského šampiona. Djokovič pošesté v kariéře opanoval Turnaj mistrů

Srbský tenista Novak Djokovič vyhrál pošesté Turnaj mistrů a vyrovnal rekord Švýcara Rogera Federera. Pětatřicetiletý majitel 21 grandslamových titulů ve finále v Turíně porazil norského mladíka Caspera Ruuda 7:5, 6:3 a získal nejvyšší jednorázovou odměnu v historii tenisu. Coby neporažený vítěz dostal šek na 4,740.300 dolarů (přes 111 milionů korun).

Popis fotky: Partizan - Slovácko - Utkání Evropské konferenční ligy Partizan - Slovácko. Na snímku zleva Jan Kalabiška a Aleksandar Filipović v Bělehradě 3. listopadu 2022.    Bělehrad - Fotbalisté Slovácka se rozloučili s Evropskou konferenční ligou remí

Šest zápasů v Evropě bylo báječnou zkušeností pro všechny, říká Jan Kalabiška

Slovácko hrálo v Bělehradě proti Partizanu už „jenom“ o čest klubu, o koeficient a neposlední řadě o peníze za získané body. Prvních třicet minut byl tým Martina Svědíka lepších mužstvem. Slovácko přibrzdila penalta pro domácí. V letošním ročníku Evropské konferenční ligy se proti týmu z Uherského Hradiště kopala už čtvrtá.

Popis fotky: Partizan - Slovácko - Utkání Evropské konferenční ligy Partizan - Slovácko. Na snímku zleva Jan Kalabiška a Aleksandar Filipović v Bělehradě 3. listopadu 2022.    Bělehrad - Fotbalisté Slovácka se rozloučili s Evropskou konferenční ligou remí

Slovácko se s Konferenční ligou rozloučilo remízou. Bod i miliony trefil Mihálik

Fotbalisté Slovácka v závěrečném zápase základní skupiny Konferenční ligy remizovali v Bělehradu s favorizovaným Partizanem 1:1 a důstojně zakončili svoje účinkování v evropské soutěži. Porážku hostů odvrátil v 73. minutě střídající Mihálik, za domácí se v závěru prvního poločasu trefil Natcho, který proměnil penaltu nařízenou za ruku Kalabišky.

Fanoušci Partizanu Bělehrad na stadionu v Uherském Hradišti.

Slovácko se loučí s Evropou. V Bělehradu nastoupí bez kapitána i dalších opor

Evropská pohárová pouť je u konce. Fotbalisté Slovácka mají před sebou závěrečný zápas základní skupiny Konferenční ligy. Zatímco Moravané už jsou bez šance na postup a ve skupině D skončí bez ohledu na čtvrteční výsledek poslední, Partizan Bělehrad je druhý a k potvrzení účasti ve vyřazovací fázi potřebuje bodovat.

Trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík

Spornou penaltu Svědík rozdýchával dlouho. Je strašné, že tu není VAR, řekl

Jednu přísnou penaltu by ještě skousl, ale druhý, rovněž hodně diskutabilní pokutový kop proti jeho týmu už trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík rozdýchával jen velmi těžce. Celek z Uherského Hradiště hlavně kvůli sporným verdiktům gruzínského sudího Kruašviliho prohrál v pátém kole Evropské konferenční ligy s Kolínem nad Rýnem 0:1 a ztratil naději na postup ze skupiny D.

Trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík.

Rozčilený Svědík: Je strašné, že tu není VAR, ale rozhodčí to udělal vědomě!

Jednu přísnou penaltu by ještě skousl, ale druhý, rovněž hodně diskutabilní pokutový kop proti jeho týmu už trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík rozdýchával jen velmi těžce. Celek z Uherského Hradiště hlavně kvůli sporným verdiktům gruzínského sudího Kruašviliho prohrál v pátém kole Evropské konferenční ligy s Kolínem nad Rýnem 0:1 a ztratil naději na postup ze skupiny D.

Kapitán fotbalistů Slovácka Michal Kadlec na tiskové konferenci před zápasem s Kolínem nad Rýnem.

Kapitán Slovácka Kadlec před Kolínem: Chceme skupinu ještě více zamotat

ROZHOVOR/ Má před sebou další zajímavý a hlavně důležitý souboj s týmem, ke kterému má vztah. Kapitán fotbalistů Slovácka Michal Kadlec doma v Uherském Hradišti již přivítal bývalé kluby, pražskou Spartu i Fenerbahce Istanbul, ve čtvrtek večer se postaví Kolínu nad Rýnem, kde sice v minulosti nehrál, ale při angažmá v nedalekém Leverkusenu ve čtvrtém největším německém městě zde pět roků bydlel.

Poloviční Ironman v Bělehradě 2022, Pavel Hradil

Pavel Hradil vybojoval v Bělehradě čtvrté místo. Před závodem ho srazilo auto

Pavel Hradil obsadil 4. místo v závodu 11Tri – Triatlon Bělehrad. V Srbsku se prezentoval v podniku konaném na polovičních ironmanových tratích 1,9 – 90 – 21,1 kilometru, výsledným časem 3:54:49. Zvítězil domácí Ognjen Stojanovič (3:46:26), před Panagiotisem Polyzosem z Řecka (3:52:15), bronzovou příčku obsadil Slovinec Gošnjak Tin (3:53:04).

Opava hostí Nymburk

Basketbalový bonbonek v Opavě! Rádi bychom měli plnou halu, přeje si Czudek

/FOTOGALERIE/ První kolo a hned velký zápas. Na opavské basketbalisty totiž čeká v sobotu repríza loňského finále. Do Slezska míří Nymburk. Sobotní bitva bude mít navíc slavnostní nádech. Pro Opavské půjde o tisící zápas v nejvyšší soutěži a aby toho nebylo málo, proběhne také rozlučka s dvěma ikonami, Martinem Gniadkem a Radimem Klečkou.

Opavští fanoušci se mohou těšit na FIBA Europe Cup

Sportovní bleskovky z Opavska

Přinášíme souhrn krátkých sportovních zpráv s vazbou na Opavsko. Tady jsou nezajímavější z nich. Mimo jiné se v nich dozvíte na koho opavští basketbalisté v FIBA Europe Cupu.

Přerovští závodníci sbírají medaile i v Evropě.

Kaniosté opět úspěšní. Přerovští závodníci sbírají medaile i v Evropě

Přerovští závodníci se tento rok ukázali na dvou světových a jednom evropském závodě. Jako první se na konci června konalo Mistrovství Evropy juniorů v srbském Bělehradě, na které jeli českou republiku reprezentovat kajakář Vojtěch Macháček a kanoistka Denisa Janáčková. Oba se taky podívali do Szegedu v Maďarsku na Mistrovství světa juniorů, které se konalo na začátku září. Za příspěvek velmi děkujeme.

Opava držela s favoritem krok v prvním poločase

Sympatický výkon Opavy nestačil, nakonec ji zlomil Frazier

/FOTOGALERIE/ Bohužel opavští basketbalisté si v letošním ročníku Ligy mistrů nezahrají. Na bělehradské palubovce nestačili na domácí Meridian. Nevyšel jim závěr třetí čtvrtiny, kdy se nepohlídali amerického rozehrávače Trenta Fraziera a prohráli 76:92.

Opava jde dnes do boje. Foto z tréninku v Bělehradu.

Opava jde do akce, domácí Meridian je favoritem

/FOTOGALERIE/ Boj o vstupenku do Ligy mistrů začíná pro opavské basketbalisty dnes večer v srbském Bělehradu. V Železnik Hall narazí družina trenéra Petra Czudka na domácí FMP Meridian. Ten možná pro někoho překvapivě vyřadil ve středu španělský tým Rio Breogan.

Ilustrační foto.

Klub FK Partizan Bělehrad odmítl svým „Hrobařům“ prodat vstupenky

Předchází je pověst rváčů i chuligánů a obavy z nich mají pořadatelé fotbalových utkání po celé Evropě. Řeč je o „Hrobařích“, jak si říkají fanoušci srbského FK Partizan Bělehrad. Ten má ve čtvrtek sehrát utkání Konferenční ligy s 1. FC Slovácko v Uherském Hradišti.

Muž se srbskou vlajkou při inauguraci srbského prezidenta v Bělehradu 31. května 2022

Srbsko a Kosovo urovnaly spor kolem pohybu přes hranici, oznámil Borrell

Srbsko a Kosovo za zprostředkování Evropské unie urovnaly spor ohledně pohybu svých občanů přes společnou hranici, oznámil šéf unijní diplomacie Josep Borrell. Srbsko podle něj souhlasilo, že držitelé kosovských občanských průkazů již nebudou potřebovat speciální dokumenty pro vjezd do Srbska, a Kosovo se zavázalo, že vůči srbským občanům bude postupovat recipročně.

Fotbalisté Slovácka po tréninku společně sledovali los Evropské konferenční ligy.

Los Konferenční ligy: Šmicer přisoudil Slovácku Partizan Bělehrad, Kolín a Nice

O souboje s West Hamem United přišli, ale čekají je duely s jinými atraktivními a vzdálenostně dostupnými soupeři. Bývalý reprezentant Vladimír Šmicer, který se pátečního losu v Istanbulu zúčastnil jako ambasador, poslal fotbalisty Slovácka v Evropské konferenční lize do skupiny D, ve které se o postup utkají s Partizanem Bělehrad, Kolínem nad Rýnem a francouzským Nice. 

Opava začala přípravu na novou sezonu

Opava začala přípravu, Basset se přípojí k týmu koncem týdne

/FOTOGALERIE/ První den letní přípravy mají za sebou opavští basketbalisté. Úřadující stříbrný medailista ji začal trochu netradičně, a to na fotbalovém hřišti. Tým ještě nebyl kompletní, chyběli Jakub Šiřina a americká posila Dontay Basset. Pondělí bylo celkově hektické, hlavním tématem byl nečekaný konec Martina Gniadka.

Ilustrační foto

Kanoisté Tettingerová, Pták i Šafařík si zajistili účast na mistrovství Evropy

Český pohár rychlostních kanoistů pokračoval dalším závodem, kterým byl II. závod Českého poháru v Račicích. Labe aréna se otevřela rychlostním kanoistů z celé republiky, kteří zde poměřili svou výkonnost. Tento závod byl zároveň nominačním závodem juniorů a U23 na mistrovství Evropy. Lokomotiva Nymburk zde měla početné zastoupení. Tak jak je již dlouhodobým zvykem, nymburští závodníci se umisťovali v popředí startovního pole jednotlivých závodů a závodníci Terezie Tettingerová, Zbyněk Pták a Filip Šafařík si svými výkony zajistili účast na letošním ME juniorů a U23, které se bude konat v srbském Bělehradu.