Kreativ

ŠTÍTEK: Bělehrad

Emir Kusturica

Režisér Kusturica měl nehodu, není vážně zraněn

Srbský režisér Emir Kusturica utrpěl včera zranění při automobilové nehodě, která se stala u města Ljig jižně od Bělehradu. Řidič, který ho vezl, by rovněž zraněn. Oba byli převezeni do nemocnice. 

Račice - zahájení ME ve veslování

Evropský šampionát odstartoval, první ostré jízdy už v pátek

Račice - V Labe aréně Ústeckého kraje v Račicích byl zahájen evropský šampionát ve veslování, kterého se zúčastní 203 posádek z 35 států. Mezi nimi jsou i domácí závodníci, kteří nejsou bez šancí na cenné kovy. První rozjížďky jsou na programu už v pátek dopoledne.

LENKA ANTOŠOVÁ (vlevo) společně se svou partnerkou slaví třetí místo na SP v Bělehradě.

Antošová: Bylo by fajn zopakovat bronz

Děčín – Po nepříjemném zranění ramene má za sebou první ostrý závod. Na úvodním podniku Světového poháru v Bělehradě vybojovala veslařka Lenka Antošová se svou partnerkou Kristýnou Fleissnerovou na dvoukilometrové trati bronzovou medaili.

Zuzana Hejnová

Hejnová opět mění trenéra, nechtěla stále cestovat do Německa

Jen půl roku vydržela spolupráce dvojnásobné mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzany Hejnové a německého trenéra Falka Balzera. Ačkoliv česká hvězda pod jeho vedením vybojovala v březnu stříbrnou medaili na hladké čtvrtce na halovém mistrovství Evropy v Bělehradě, rozhodla se pro změnu.

Druhý závod Českého poháru v Račicích ústeckým kanoistům vyšel.

Skvělí kanoisté si dojeli pro jedenáct medailí!

Račice – Sedm zlatých, dvě stříbrné a dvě bronzové medaile! Taková je bilance závodníků Chemičky Ústí nad Labem v druhém závodě Českého poháru v rychlostní kanoistice, který se konal v Račicích.

Tomáš Procházka

Pohledem Tomáše Procházky: Minišaty a politika

Její stříbrné minišaty byly krátké tak, že ani slovo krátké to nedokáže přesně vystihnout. Terezu Kerndlovou a desítky dalších zpěváků vítaly na jaře 2008 spousty lidí euforicky už při přistání v Bělehradě. Země, která si v té době po vyhlášení nezávislosti a odtržení Kosova od Srbska zvolila proevropský kurz, zároveň díky úspěchu své zpěvačky pořádala finále televizní soutěže Eurovision Song Contest.

Zoran Gajič

Doufám, že k řečím budu mít důvod já, směje se stoper Gajič

Při angažmá v Bohemians na něj zapůsobil stadion Ďolíček. Věděl, že zde klokani připraví peklo každému soupeři. Zítra ale Zoran Gajič bude bouřlivé atmosféře čelit, do známého místa se vrátí v dresu zlínských fotbalistů. A přiznává, že má zvýšenou motivaci. „Chci ukázat, že v klubu udělali chybu, když mi nedali větší šanci a pustili mě zadarmo," uvedl 26letý obránce.

Protivládní demonstrace v Srbsku

V Srbsku demonstrovaly proti vládě a prezidentovi tisíce lidí

Tisíce lidí v Srbsku ve středu večer demonstrovaly proti vládě a současnému premiérovi a zároveň nově zvolenému srbskému prezidentovi Aleksandaru Vučičovi. Demonstrace tak pokračovaly už třetí den. Podle protestujících, které z velké části tvořili studenti, byly volby zmanipulované.

V kosovské metropoli Prištině byla 17. února 2008 vyhlášena nezávislost provincie na Srbsku. Od té doby samostatné Kosovo uznalo asi 50 zemí.

Kosovští Srbové končí po půl roce s bojkotem vlády a parlamentu

Kosovští Srbové se dnes rozhodli ukončit bojkot místní vlády a parlamentu, který trval půl roku. Rozhodnutí zdůvodnili nezbytností chránit zájmy menšiny. Srbští poslanci se zúčastnili dnešního jednání kosovského parlamentu. Rozhodnutí přichází v okamžiku, kdy se zdá, že opadává napětí mezi Bělehradem a Prištinou, které bylo v posledních měsících velice silné, poznamenala agentura AFP.

Restaurace americké firmy McDonald's -Vodičkova ulice. Archivní foto.

Před 25 lety byla v Česku otevřena první provozovna McDonald´s

Praha - Provozovny amerického řetězce McDonald´s jsou dnes v Česku běžným zařízením rychlého občerstvení. Před rokem 1989, v době komunistického režimu, však byly vnímány jako jeden z nedostupných symbolů luxusního života na Západě. Otevření první restaurace řetězce před 25 lety, 20. března 1992, proto bylo v tehdejším Československu považováno za událost a symbol otevírání se světu.

Čeští reprezentanti FIlip Sasínek s Kristiinou Mäki si podmanili sobotní Hodonínský kros. Oba závodníci v okolí stadionu U Červených domků překonali traťové rekordy.

Skvělý Sasínek na Hodonínském krosu vylepšil traťový rekord o 28 vteřin

Hodonín /FOTOGALERIE / – Byl to jeho závod, jeho one man show. Český reprezentant Filip Sasínek v domácím prostředí předvedl parádní představení. Svěřenec trenéra Antonína Slezáka na Hodonínském krosu obhájil loňské prvenství. Čas z roku 2016 na písčitých okruzích v okolí stadionu U Červených domků ještě vyšperkoval o osmadvacet vteřin, nový traťový rekord má nyní hodnotu 17:52 minuty.

Denisa Rosolová v péči zdravotníků.

Atletce Denise Rosolové lékaři čistili achilovku

Její pád na halovém mistrovství Evropy sice byl nepříjemný, přesto si z něj žádný zásadní zdravotní problém neodnesla. Nakonec však česká atletka Denisa Rosolová přece jen skončila na operačním sále.

Zoran Gajič. Ilustrační foto.

Na Spartu jedeme vyhrát, netají se obránce Gajič

Je jedním z pozitiv dosavadního účinkování fotbalového Zlína v ligovém jaře. Stoper Zoran Gajič plnohodnotně zacelil mezeru po Tomáši Hájkovi. „Těší mě, že se mi začátek v novém angažmá vydařil. V obraně nám to funguje," uvedl 26letý rodák ze srbského Bělehradu.

Bronzového medailistu z letošního halového mistrovství Evropy Filipa Sasínka po návratu z Bělehradu přijalo vedení města Hodonín, které mu poděkovalo za vzornou reprezentaci. Na radnici jej doprovodil trenér Antonín Slezák, otec David Sasínek a předseda A

Atlet Sasínek ukázal medaili na radnici, v sobotu poběží Hodonínský kros

Hodonín – Nedávno zazářil na halovém šampionátu v Bělehradu, kde v závodě na patnáct set metrů získal senzační bronz, o víkendu se představí v domácím prostředí. Jednadvacetiletý reprezentant Filip Sasínek je hlavní hvězdou Hodonínského krosu, který se v sobotu koná na písečných okruzích v okolí stadionu U Červených domků.

Pavel Maslák je na pár dní doma.

Havířovský fenomén Pavel Maslák je doma

Havířov /FOTO/ – Pár dní doma v Havířově tráví v těchto dnech česká atletická megastar Pavel Maslák, který si začátkem března připsal v Bělehradě na konto už třetí halový evropský titul v běhu na 400 metrů.

Vukadin Vukadinovič

Proti kamarádovi. S Civičem se hecujeme, prozradil Vukadinovič

Zlín – Když se připomene první derby na Letné po postupu Zlína do fotbalové ligy, snad každý si vybaví hrdinu. Úder na 2:1 uštědřil Slovácku Vukadin Vukadinovič, pro kterého to byl tehdy jeden z největších okamžiků v kariéře. „Nikdy na ten gólový moment a krásný pocit nezapomenu," přiznal zlínský záložník.

Pavel Maslák.

Maslák se ve škole bál individuálního plánu. Odstartoval Sportovní ligu žáků

Brno – Ve sportu se řadí mezi velmi soutěživé jedince, ve škole už to bylo trochu jinak. „Nejsem zrovna studijní typ, ale na školu i díky různým sportovním akcím, na které jsem hrozně rád chodil, vzpomínám rád," říká Pavel Maslák, jenž se o víkendu třetím triumfem v řadě na halovém evropském šampionátu na trati 400 metrů zapsal do historie.

Trojnásobný halový mistr Evropy zavítal ve středu odpoledne i do Prostějova. Tam představil své další cíle, a to uspět také na mistrovství světa venku.

Chtěl bych i světový tripl, přiznal trojnásobný mistr Evropy Pavel Maslák

Prostějov – /ROZHOVOR/ Zlatý hattrick z mistrovství Evropy v hale zkompletoval v sobotu český sprinter Pavel Maslák. V neděli pak přidal do své medailové sbírky taky bronz ze závodu štafet. V posledních čtyřech letech je v hale nepřemožitelný. Teď čeká největší hvězdu české atletiky krátký odpočinek a poté příprava na letní část sezony.

Hodonínský běžec Filip Sasínek získal na halovém mistrovství Evropy v Bělehradu senzační bronz, který slavil společně s trenérem Antonínem Slezákem. Foto: www.atletika.cz, archiv Filipa Sasínka

Bronzový Sasínek se hvězd nebojí: Kontakt lokty mi problém nedělá

/ROZHOVOR/ Je mu teprve jedenadvacet let, ale počínal si jako starý mazák. Hodonínský běžec Filip Sasínek na halovém mistrovství Evropy v Bělehradě zvládl s přehledem rozběh na patnáct set metrů a i ve finále si počínal skvěle takticky. Držel výhodnou pozici, nenechal se zavřít, i když soupeři doráželi, a to mu vyneslo první velkou seniorskou medaili.

Hodonínský běžec Filip Sasínek získal na halovém mistrovství Evropy v Bělehradu senzační bronz, který slavil společně s trenérem Antonínem Slezákem. Foto: www.atletika.cz, archiv Filipa Sasínka

Sasínek získal bronz i díky skvělé taktice. Lokty však nevyhledávám, říká

Brno /ROZHOVOR/ – Je mu teprve jedenadvacet let, ale počínal si jako starý mazák. Hodonínský běžec Filip Sasínek na halovém mistrovství Evropy v Bělehradě zvládl s přehledem rozběh na patnáct set metrů a i ve finále si počínal skvěle takticky. Držel výhodnou pozici, nenechal se zavřít, i když soupeři doráželi, a to mu vyneslo první velkou seniorskou medaili, když na třetím místě finišoval v čase 3:44,82 minuty. „I trenér mi radí, ať se vyhýbám kontaktům, jenže to kolikrát moc nejde," povídá dravý mladík.

Bronzová česká štafeta

Helcelet a štafeta s Maslákem získali bronzové medaile

Dvě bronzové medaile přidali dnes čeští atleti na halovém mistrovství Evropy v Bělehradu. Adam Sebastian Helcelet si v sedmiboji udržel třetí místo, na kterém byl po sobotní části. V závěrečném závodě mužů na 4x400 metrů předstihl Pavel Maslák na posledním úseku dva soupeře a k individuálnímu zlatu za čtvrtky přidal kolektivní bronz.

Hodonínský běžec Filip Sasínek získal na halovém mistrovství Evropy v Bělehradu senzační bronz, který slavil společně s trenérem Antonínem Slezákem. Foto: www.atletika.cz, archiv Filipa Sasínka

Svoboda nechal Sasínka spát. Pak společně slavili bronzové medaile

/FOTOGALERIE/ - Už loni Filip Sasínek vystrčil růžky, když senzačně vyhrál patnáctistovku na Zlaté tretře v Ostravě, a o víkendu svůj talent korunoval první velkou medailí v kariéře. Jednadvacetiletý běžec nečekaně vybojoval na halovém mistrovství Evropy v Bělehradu bronzovou medaili, ale sám na ni před finále pomýšlel.

Hodonínský běžec Filip Sasínek získal na halovém mistrovství Evropy v Bělehradu senzační bronz, který slavil společně s trenérem Antonínem Slezákem. Foto: www.atletika.cz, archiv Filipa Sasínka

Svoboda nechal Sasínka spát. Pak společně slavili bronzové medaile

Bělehrad, Hodonín - Už loni Filip Sasínek vystrčil růžky, když senzačně vyhrál patnáctistovku na Zlaté tretře v Ostravě, a o víkendu svůj talent korunoval první velkou medailí v kariéře. Jednadvacetiletý běžec nečekaně vybojoval na halovém mistrovství Evropy v Bělehradu bronzovou medaili, ale sám na ni před finále pomýšlel.

Jednadvacetiletý hodonínský běžec Filip Sasínek se stal atletickým objevem roku 2016. Svoji výkonnost potvrzuje i v letošní halové sezoně.

Sasínek zastoupil zraněného Holušu a získal v Bělehradu bronzovou medaili

Bělehrad, Hodonín - Filip Sasínek získal v jedenadvaceti letech bronzovou medaili z halového mistrovství Evropy v běhu na 1500 metrů. Český talent a hodonínský běžec na šampionátu v Bělehradu nečekaně zastoupil národního rekordmana Jakuba Holušu, který nemohl kvůli zranění obhajovat titul z Prahy.

Martin Heindl.

Výškař Heindl chybí na halovém mistrovství Evropy ve finálové osmičce

Bělehrad, Brno – Brněnský výškař Martin Heindl, který od léta závodí za pražskou Duklu, si na halovém mistrovství Evropy v Bělehradu nesplnil svůj cíl postoupit do osmičlenného finále. Při premiéře na velké akci přeskočil v kvalifikaci 221 centimetrů a na finálovou osmičku nedosáhl.

Atletka Kateřina Hálová. Ilustrační foto z roku 2013.

Atletka Hálová osmnáctá v Evropě

Bělehrad, Zlín /ROZHOVOR/ – S osmnáctým místem z evropského halového šampionátu v Bělehradě se vrací zlínská atletka Kateřina Hálová, která bojovala na osmisetmetrové trati. „Umístění je pro mě výborné. Ještě před týdnem jsem na nic takového nemyslela. Samozřejmě že s odstupem najdu v běhu řadu chyb, ale v tu danou chvíli jsem běžela, jak nejlíp to šlo," pousmála se 35letá atletka.

VÍT MÜLLER, člen nymburského SKP, pojede s českou výpravou na halové mistrovství Evropy.

Atlet Müller jede na „Evropu"

Nymburk – Po mistrovství České republiky v atletice, předsednictvo Českého atletické svazu schválilo nominaci na halový evropský šampionát do Bělehradu. A v ní nechybí ani borec SKP Nymburk Vít Müller.

Denisa Rosolová měla po kolizi se soupeřkami tvrdý pád a z haly byla odnesena na nosítkách.

Černobílý vstup do ME: Hejnová vyhrála, Rosolová měla děsivý pád

/VIDEO/ Zuzana Hejnová ovládla na halovém mistrovství Evropy v Bělehradu druhý rozběh na 400 metrů a postoupila do odpoledního semifinále. Naopak hořkou příchuť měl start pro Denisu Rosolovu. Halová evropská šampionka z roku 2011 po kontaktu se soupeřkou tvrdě upadla a z haly byla odnesena na nosítkách.

Petr Svoboda (vpravo) na olympijských hrách v Riu.

Sprinter i vícebojař můžou zaútočit na medaili

Bělehrad, Třebíč - Oba se narodili v Třebíči, oba prošli pod rukama vyhlášeného trenéra Pavla Svobody, oba začínali jako vícebojaři. Zatímco o deset let mladší Jiří Sýkora zůstal nejvšestrannější královské atletické disciplíně věrný, zkušenější Petr Svoboda se relativně záhy zformoval ve výborného překážkáře.