Kreativ

ŠTÍTEK: brambor

Trhy se blíží, tentokrát i s mastmi s konopím

Přerov – O biomarmeládu, mastičky s konopím či holandské sýry se rozšíří sortiment výrobků na Hanáckých farmářských trzích, které se uskuteční příští neděli 20. února. V pavilonu G na přerovském výstavišti bude vystavovat na padesát výrobců.

Pro mlsné jazýčky

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem, a z loňských průzkumů vyplynulo, že 65 procent Čechů oslavovalo svátek zamilovaných doma. Aby se vám i letošní Valentýn vydařil, nechte se inspirovat speciálním menu, které ve vás rozproudí smysly a probudí nepoznané vášně.

Na Parkánu na vás dýchnou časy pohostinství 30. let minulého století

Plzeň – Šenk Na Parkánu se nachází v domě s bohatou historií spojenou s vařením piva - právováreční měšťané zde měli svoji sladovnu. V roce 1966 tu byla otevřena proslulá pivnice, která byla později uzavřena a na počátku 21. století po rozsáhlé rekonstrukci znovu zahájila provoz.

HLASUJTE: Recept byl zřejmě experiment

Ústí nad Labem – Prodaných během obědů osmdesát pět porcí Zasněžených kotlet, to je výsledek posledního kola soutěže O nejlepší čtenářský recept.

Řezník z Modré: Mít vlastního pašíka se nevyplatí

Modrá /FOTOGALERIE/ – Od prosince do počátku března bývalo na dědinách Slovácka nejvhodnější období roku pro konání domácích zabijaček. Několik dnů po nich bývaly v domácnostech dočasné vepřové pochoutky, jako jsou jitrnice, jelítka, tlačenky a škvarky.

Parkhotel nabízí hostům exkurzi do světa mezinárodních specialit

Plzeň – Doslova exkurzi do světa mezinárodních lahůdek nabízí pohled do menu plzeňského Parkhotelu. Tým zkušených kuchařů pod vedením šéfkuchaře františka Egera je připraven splnit hostům prakticky jakékoliv přání a to včetně těch, která nejsou v menu výslovně uvedena.

Revoluce na stavebním úřadu

Pardubice – Od prvního dubna by se vám už na pardubickém magistrátu nemělo stát, že by si vás na stavebním úřadu přehazovali úředníci jako horký brambor.

V obci je neberou jako feťáky, ale jako svoje sousedy

Němčice – V části místního zámečku sídlí terapeutická komunita Sananim určená pro léčbu drogově závislých. Její kapacita je dvacet klientů, kteří v ní tráví vždy dvanáct měsíců. Zařízení má osm zaměstnanců.

Traktor Zetor neoral brambor, ale sejmul passata

Jeseník /FOTO/ – Škodu za 90 tisíc korun si 24. ledna po poledni vyžádala nehoda, která se stala obchvatu v Jeseníku. Pětapadesátiletý řidič traktoru Zetor chtěl odbočit doleva, ale nepodíval se do zpětného zrcátka.

O nakupování

Zlín -Jednou z věcí, která nás všechny spojuje, je nakupování. Kdo z nás někdy nejel s drátěným vozíkem spotřební uličkou osvětlen zářivkami konzumu?

Prochladlé batole plakalo opuštěné v autě

Plzeň – Dvouapůlleté opuštěné batole plakalo ve středu v neuzamčeném autě v Purkyňově ulici v Plzni. Chlapeček byl připoutaný v autosedačce a dlouhou dobu naříkal.

Vylepší nám tržiště?

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 20. LEDNA/ - Mám ráda tržiště Pod Kaštany. Byla doba, když jsme ještě bydleli trvale ve Zlíně, že jsem v jarních a letních měsících pravidelně v sobotu ráno nevydržela v posteli a vyrazili jsme na procházku po tržišti.

Babičané: Přístav chceme. Prozatím

Babice – Stavba přístavu v Babicích má zelenou. Alespoň prozatím. V pondělí večer o tom rozhodlo tamní zastupitelstvo na svém mimořádném zasedání.

Nejlepší byla loni Bohéma. Midway propadla

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Kuchaři v brněnských restauracích se učí vařit podle módních gastronomických trendů. V prvním letošním díle seriálu Test restaurací se na tom shodují tři brněnští šéfkuchaři, kteří pro Brněnský deník Rovnost hodnotí restaurace v seriálu Test restaurací. Zároveň vybrali nejlepší a nejhorší podniky hodnocené v loňském roce.

Když se dva hádají...

Komentář - Lékaři odcházejí a politici přicházejí (ke slovu). Kvůli výpovědím lékařů, které minulý týden konečně dorazily k ředitelům nemocnic, si už nějaký ten týden přehazují horký brambor zodpovědnosti za plán krizových opatření vláda a kraje.

HLASUJTE o nejlepší recept od čtenáře!

Ústí nad Labem – Vítězný recept čtenářky Kláry Boháčkové na Hovězího draka byl ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu žádán.

Novoroční vyprošťováky: Hlava bolí, žaludek plave...

Východní Čechy - Krušná rána opilcova zažívá řada lidí po silvestrovském reji. Na Nový rok tak po probuzení s kocovinou se v hlavě zmítá jen jedno předsevzetí, už nikdy nebudu pít. Poradíme vám pár vyprošťováků, které by vás měly postavit na nohy.

HLASUJTE o nejlepší čtenářský recept!

Ústí nad Labem – Soutěž O nejlepší čtenářský recept zná posledního vítěze letošního roku. Recept čtenářky Radmily Laurencové na nivové kotlety s vejci měly ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.

Lidé chtějí na vánočním stole české potraviny

Rychnovsko – Čeští spotřebitelé stále více kladou důraz na kvalitní a čerstvé potraviny. Ze supermarketů se proto přesouvají na farmářské trhy, vyhledávají své vlastní farmáře a jejich prodejny. Zvláště na vánoční svátky chtějí mít lidé na stole kvalitní české potraviny a produkty.

Lidé chtějí na vánočním stole české potraviny

Hradec Králové – Čeští spotřebitelé stále více kladou důraz na kvalitní a čerstvé potraviny. Ze supermarketů se proto přesouvají na farmářské trhy, vyhledávají své vlastní farmáře a jejich prodejny. Zvláště na vánoční svátky chtějí mít lidé na stole kvalitní české potraviny a produkty.

Štědrý večer: Zvyky a pověry

Pod štědrovečerním stolem: Pod štědrovečerní stůl dávali lidé všelicos. Slaměné povříslo nebo ošatku s obilím kvůli úrodě, česnek a cibuli kvůli plodivé síle, pecen chleba kvůli hojnosti.