Kreativ

ŠTÍTEK: brambor

Lucie Suchá.

Snímky Lucie Suché vrací návštěvníky do dětství

Rožmitál /ROZHOVOR/ - Snímkům berounské malířky a fotogtrafky Lucie Suché patří po celý listopad rožmitálské Podbrdské muzeum. Výstavu s názvem Děti, komedianti a blázni si mohou zájemci prohlédnout denně kromě pondělí od 9 do 16 hodin. Před vernisáží nám malířka odpověděla na několik otázek.

OC Forum Liberec. Ilustrační snímek.

Nic nenaruší ledový klid asijských kuchařů

Liberec /REPORTÁŽ/ – „Prosíme všechny návštěvníky, aby urychleně opustili prostory nákupního centra nejbližším východem z důvodu technických problémů.“ Ozývá se naléhavě z amplionů. A nejen česky, opakuje se ještě v anglickém a německém jazyce.

Studentka druhého ročníku oboru servírka Kristýna Vybíralová.

HLASUJTE o nejlepší recept od čtenáře!

Ústí nad Labem – Vítězný recept čtenářky Evy Malé na Vepřové po kremžsku měl ve čtvrtečním poledním menu restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch. Šéfkuchař Martin Ječmen prozradil, že ještě podle takového receptu v restauraci nevařil.

Ilustrační foto

Kam zmizeli draci?

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 4. LISTOPADU/ - Vždy když je takové krásné babí léto, jako je tomu poslední dny, vybaví se mi taková ta ladovská pohlednice s dětmi, jak si pečou v ohýnku brambory a pouštějí draka.

Ilustrační foto.

Dnes se slaví Památka zesnulých

Východní Čechy - Dnes se připomíná Památka zesnulých či, jak je uvedeno v kalendáři církevním, Vzpomínka na všechny věrné zemřelé. Lidově řečeno je Dušiček.

Děti z mikulovského DDM vyzdobily chodník - ilustrační foto.

Děti v Mikulově si pomalovaly chodník

Mikulov /FOTOGALERIE/ – Dvě zábavná odpoledne pro předškoláky i starší děti připravil Dům dětí a mládeže v Mikulově. Patnáct zájemců se mohlo zapojit do zábavné orientační hry se stanovišti. Tam všichni plnili dovednostní úkoly a vědomostní testy.

V těchto dnech na Žďársku vrcholí sklizeň brambor, o víkendu byly zemědělské stroje k vidění například v okolí obce Bohdalec.

Zemědělci sklízejí brambory

Žďársko -V těchto dnech na Žďársku vrcholí sklizeň brambor, o víkendu byly zemědělské stroje k vidění například v okolí obce Bohdalec.

Ilustrační foto

SLOUPEK: Jak to asi doopravdy funguje jinde?!

Je to více než dvacet let, kdy po čtyřiceti letech násilné vlády a lidského strachu zavládla v naší zemi demokracie. Někdo tvrdí, že dvacet let je krátká doba, aby se demokracie u nás zaběhla a fungovala na sto procent. Možná má pravdu.

Na start náročné trasy v tošovickém Heiparku se postavili třicet osm jezdců.

Pestrý víkend pobavil nejen děti

Odry-Tošovice – Zabíjačkové hody, pouštění draků, opékání jablek na ohni.Tak vypadala rozlučka s letní sezonou v tošovském sportovním areálu Heipark o uplynulém víkendu.

Podzimní botanická soutěž 2010

Tentokrát vládly soutěži len, chmel, cibule a brambory

Rakovník /FOTOGALERIE/ - Užitkové rostliny polí a zahrad se tentokrát nesly celou podzimní botanickou soutěží, kterou pro žáky základních a studenty středních škol uspořádal Dům dětí a mládeže ve spolupráci se Střední zemědělskou školou v Rakovníku.

Duo Roman Čejka a Michal Dudek.

Na slánské mládí zbyly brambory

Slaný - Posledním podnikem byl zakončen letošní šampionát mistrovství ČR juniorů jednotlivců na ploché dráze, který se konal na pražské Markétě.

Hodolanská omáčka - dobrou chuť!

Seriál Deníku Z moravské kuchyně: Hodolanská omáčka

Slovácko /FOTOGALERIE/ - V České republice máme nespočet měst, městeček, obcí a vesniček. Každé z míst je něčím unikátní. Mezi originality patří i místní recepty. V našem seriálu pátráme po historii některých z nich.

Ilustrační foto.

Muž nechal nohu v pásu vyorávače brambor

Krchleby - Ošklivý úraz si přivodil v úterýkolem půl jedenácté dopoledne devětadvacetiletý muž, který asistoval při výběru brambor mezi obcemi Krchlebya Straky nedaleko železničního přejezdu.

Ilustrační foto.

Kdo má zásoby brambor, ten vydělává

Vyškovsko - Špatné počasí se podepsalo na veškeré úrodě. Proto zemědělci nepočítají ani s velkou úrodou brambor. Také plísně jim totiž daly zabrat. Nedostatkem netrpí jen Vyškovsko, ale téměř celá republika. Lidé si tak sáhnou hlouběji do kapsy.

Ilustrační foto.

Kdo má zásoby brambor, ten vydělává

Vyškovsko – Špatné počasí se podepsalo na veškeré úrodě. Proto zemědělci nepočítají ani s velkou úrodou brambor. Také plísně jim totiž daly zabrat. Nedostatkem netrpí jen Vyškovsko, ale téměř celá republika. Lidé si tak sáhnou hlouběji do kapsy.

PASOVÁNÍ. Pořadatel Ludovít Ferdinandy pasuje vítěze soutěže Ladislava Bürgera na nejblbějšího sedláka.

Největší bramboru měl Bürger

Přimda – Sedmý ročník recesistické soutěže nazvané O nejblbějšího sedláka zná svého vítěze. Stal se jím Ladislav Bürger z Tachova.

Ilustrační foto

Sklizeň brambor ovlivňuje špatné počasí

Vyškovsko - Brambory byly v plánu vyorat a sbírat zhruba koncem září. Počasí posledních dní sběru ale moc nepřálo. Proto se na pole lidé dostávají až teď. Zrána je ale zase trápí nízké teploty, které se v posledních dnech pohybují kolem nuly. Přesto se ale pracuje.

Ilustrační foto

Obilí, řepky i brambor bude letos méně

Vysočina - Na Vysočině byla letos slabší úroda obilí a řepky olejné, sklidí se také méně brambor. Vyplývá to z odhadu k polovině září, který včera zveřejnil Český statistický úřad.

Znovuotevřená Chodská chalupa na Hrádku u Újezda.

Chodská chalupa znovu ožila

Újezd /REPORTÁŽ/ - Opravená socha slavného Choda není jediné, kvůli čemu Hrádek u Újezdu stojí za návštěvu

Brambory. Ilustrační snímek.

Brambory jsou na Hané i za cenu banánů

Olomoucko – Brambory. Této hlíznaté plodiny bylo vždy dostatek i v těch nejchudších rodinách, letos se však prodávají za více než deset korun a na olomoucké tržnici jsou nabídky za patnáct i šestnáct korun za kilogram.