Kreativ

ŠTÍTEK: brambor

Ilustrační foto

Dopravníky z Bluetechu Pacov znají po celém světě

Pacov – Pásový dopravník je zdánlivě jednoduchým pomocníkem člověka. Sestavit jich k sobě třeba i několik desítek a zařídit, aby všechno spolehlivě fungovalo, to už je ale umění. V pacovském Bluetechu tohle dovedou.

Ilustrační foto

Lidé pasou po potravinách od sedláků

Lidé se stále více starají, co jedí. Zvyšuje se počet farmářských tržišť a zákazníci si častěji jezdí „ke svému“ sedlákovi pro zeleninu, mléčné výrobky i maso.

Tomáš Tesař

Fraška. Taková je extraliga

Praha – Je na čase přestat chodit kolem horké kaše. Hokejová extraliga, nejvyšší soutěž země úřadujících mistrů světa, se v posledních dnech a týdnech definitivně proměnila v nevyzpytatelnou frašku.

Ilustrační foto.

Ušetříte, když zkusíte večeři jinak

Svitavy - Prodejci vánočních kaprů se v pondělí objevili na mnoha místech svitavského okresu. Zdejší rybáři vyzývají, aby si lidé kupovali ryby z místních rybníků a sádek.

Ilustrační foto

Štědrovečerní večeře levně, rychle, tradičně

Náchodsko /S DENÍKEM UŠETŘÍTE/ – Většině lidí udělaly předvánoční nákupy obrovský vítr v peněžence. Nakupovali jste i vy víc, než jste původně plánovali? Ptáte se, kde můžete nyní ušetřit?

Zdravá mladá plodnice hřibu žlutomasého

Kyselo dávno přesáhlo hranice regionu

Severní Čechy – Víte, jak v Krkonoších poznali, že je čtvrtek? Že je kyselo už pošestnáctý. Tak alespoň praví starý krkonošský vtípek. Na druhou stranu je třeba se polévky z chlebového kvasu zastat – kyselo bezesporu přesáhlo hranice regionu.

Ilustrační foto.

Pěstování brambor se sníží

Vysočina - Zemědělské podniky v Česku opět sníží pěstování brambor, i když jsou teď farmářské ceny na dobré úrovni.

Ilustrační foto

Pěstování brambor se sníží

Vysočina - Zemědělské podniky v Česku opět sníží pěstování brambor, i když jsou teď farmářské ceny na dobré úrovni.

Ilustrační foto

Pěstování brambor se sníží

Vysočina - Zemědělské podniky v Česku opět sníží pěstování brambor, i když jsou teď farmářské ceny na dobré úrovni. Podle odhadu Ústředního bramborářského svazu klesne příští rok rozloha osázených polí o šest procent proti letošku, kdy výměra mírně převýšila 27.000 hektarů.

Dubští kapři ve Volarech

Kapr na medu pro mlsné jazyky

Prachatice – Máte už kapřích řízků a bramborového salátu plné zuby? Zkuste experimentovat. Rybí maso lze upravovat na milion způsobů.

Ilustrační foto.

Bramborových polí bude méně

Havlíčkův Brod – Zemědělské podniky asi opět sníží pěstování brambor, i když jsou teď farmářské ceny na dobré úrovni.

Ilustrační foto

Zvěř potřebuje v zimě hlavně klid

Vysočina – Sníh není zdaleka jen starostí silničářů nebo správců komunikací a chodníků. Bílá nadílka každoročně mobilizuje i řady myslivců.

Na vlastní kůži jsem se přesvědčila, že  uvařit téměř dvě stě obědů není zrovna legrace.

Uvařit dvě stě obědů není legrace

Klenčí pod Čerchovem -Co obnáší práce kuchařky, jsem si na vlastní kůži vyzkoušela v hotelu Haltrava v Klenčí pod Čerchovem. Jedničku bych asi nedostala.

Ilustrační foto.

Postup do krajského finále spadl do klína nymburské Komendě

Nymburk – Okresní turnaje ve florbale základních škol a víceletých gymnázií uzavřelo klání děvčat čtvrté kategorie, který se uskutečnil v hale ZŠ Komenského Nymburk. Zúčastnilo se ho šest družstev, které změřily své síly nejprve ve dvou základních skupinách a posléze ve skupině finálové.

Ilustrační foto.

Nadílku budou rozvážet s unikátním kolem

Pardubice – Letošní druhou adventní neděli, tedy 5. prosince, se děti mohou těšit na mikulášské reje. V Pardubicích, jednom z nejcyklističtějších měst České republiky, bude tentokrát Mikuláš rozvážet nadílku v trojkolce christianii.

Ilustrační foto

Tradiční i netradiční štědrovečerní vaření

Složit slavnostní menu tak, aby chutě ladily a všichni byli spokojení, není snadné. Pro inspiraci vám přinášíme několik možností. Všechny recepty mají ale jedno společné: základem jsou kvalitní výchozí suroviny.

Ilustrační foto.

Štědrovečerní menu: Klasika či překvapení?

Smažený kapr s bramborovým salátem a rybí polévka patří k tradičním pokrmům servírovaným na českých štědrovečerních tabulích. V očích řady stolovníků ho může nahradit leda tak krůtí, kuřecí nebo vepřový řízek.

Rybí filé pod voňavou peřinkou.

HLASUJTE: Filé museli kuchaři přidělat

Ústí nad Labem – Vítězný recept čtenářky Jiřiny Pekárkové na Rybí filé pod voňavou peřinkou měl ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.

V Rekreačním areálu Kamínka v Roštíně se 27. a 28. listopadu 2010 konaly vepřové hody

Vepřové hody v Roštíně nabídly také prdelačku

Roštín /FOTOGALERIE/ – Na vepřových specialitách si po celý uplynulý víkend pochutnávali v roštínském Rekreačním areálu Kamínka. Konaly se tam totiž už popáté vepřové hody. A mnozí lidé nešetřili chválou.

Brněnská restaurace Mediterrane.

Pizzerie Mediterrane: jídlo s vůní Středomoří

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Hned tři podniky usilují v horní části brněnské Smetanovy ulice poblíž Veveří o přízeň hostů. Pivnice, restaurace a pizzerie tam představují zcela rozdílné jídelní lístky.

Ilustrační fotografie.

Zabíjačkám na Valašsku pomalu odzvonilo

Valašsko – Chovatelů prasat na Valašsku ubývá. Dříve se ozývalo téměř od každé chalupy kvičení z chlívku. A zabíjačka se mnohde dělala i třikrát do roka. Dnes už tohle dávno neplatí.

Jubilejní 50. Jabkancová pouť v České Třebové.

Třebovské jabkance chutnají

Česká Třebová /FOTOGALERIE/ – Jabkancová pouť se v České Třebové konala po padesáté. Na výrobu speciality bylo použito 11 metráků brambor.

Ustavující čtvrteční zastupitelstvo v Jindřichově Hradci obrazem

Spory v ODS nabírají na obrátkách

Jindřichův Hradec -Odpovědnost za neúspěch ve volbách i táhnoucí se povolební situaci si jindřichohradečtí občanští demokraté přehazují mezi sebou jako horký brambor

Ilustrační foto

V minulých týdnech zdražila mouka, zlevnily pomeranče

Praha - V uplynulých dvou týdnech v tuzemských obchodech nejvíce podražila pšeničná hladká mouka. Více lidé zaplatili také za brambory a cukr krystal. Naopak levněji mohli nakoupit pomeranče, papriky nebo kuchaná kuřata. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad.

Vizualizace Rezidence Erasmus v Králově Poli.

Erasmus: krajský úřad povolil stavbu

Brno – Jihomoravský krajský úřad zrušil rozhodnutí Brna, které chtělo zastavit stavbu kontroverzního komplexu Erasmus v Králově Poli. Město totiž podle úředníků kraje dostatečně nezdůvodnilo, proč považuje vydané stavební povolení za nezákonné.

Ilustrační foto

V Klubíčku si děti vyhrají s brambory

Kroměříž – Brambory. Přesně tento druh zeleniny si vybraly pracovnice kroměřížského Mateřského centra Klubíčko k uspořádání akce nazvané Bramboriáda. Konat se bude v neděli 14. listopadu od patnácti hodin přímo v Klubíčku.