Kreativ

ŠTÍTEK: čokoláda

Polskou dálnici zalila čokoláda

V Polsku havarovala cisterna s čokoládou, ta se roztekla po dálnici

/ VIDEO / Dvanáct tun tekuté čokolády zalilo úsek polské dálnice A2 poté, co zde havarovala cisterna, která prorazila středová svodidla a převrátila se na bok. K nehodě došlo mezi polskými městy Wrzesnia a Slupca na západě Polska. Čokoláda zablokovala dálniční provoz v obou směrech.

Od Jana Krause dostala Ester Ledecká dort

Jan Kraus obdaruje Ester Ledeckou dortem i milovanou čokoládou

Už dnes večer se v dalším dílu Show Jana Krause, který startuje ve 21:35 na Primě, představí královna zimních svahů a dvojnásobné zlatá olympijská medailistka Ester Ledecká spolu se svým trenérem Ondřejem Bankem. Dalšími hosty budou komik Petr Jablonský a publicista a spisovatel Petr Ludwig, který dosáhl značného úspěchu se svou knihou Konec prokrastinace. 

Ilustrační foto

Policisté dopadli zloděje čokolád

Tábor - Policistům se podařilo ustanovit dvojici zlodějů ve věku 27 a 31 let, která počátkem měsíce ukradla v jednom z táborských obchodních domů 81 čokolád Studentská pečeť v hodnotě bezmála 2 500 korun. 

piknik, ilustrační foto

Jde se na první jarní piknik!

Když první paprsky slunce prohřejí zemi, nastává čas výletů do přírody. Přítomnost přátel, rodiny a skvělého jídla vám zaručí bezstarostný den plný zábavy.  

V Černošíně zavítali koledníci také do prostor muzea a infocentra.

Koledníci dostali sladkosti i vajíčka

Černošín - Hody, hody, doprovody, rýmovačka se nesla v pondělní dopoledne i centrem Černošína a malí koledníci zavítali i do tamního infocentra a muzea.

Velikonoční jarmark v kině Metro

VIDEO: Jarmark v kině lákal na řemeslníky i kuřátka

Ukázky řemesel, ručně dělané a často i netradiční výrobky. A samozřejmě také něco velikonoční atmosféry. To vše nabídl návštěvníkům kina ve středu velikonoční jarmark. Během něj se lidé rovnou mohli podívat či poptat, jak se vyrábí kraslice, kváskové pečivo, jak vypadá tkaní.

K Cukráři Skálovi chodí lidé hlavně pro tradiční zákusky – ale prvotřídní kvality

Skála a továrna na čokoládu

Ulici svatého Huberta v Praze na žádné mapě nenajdete. Otevřeli ji totiž nedávno po půl století dlouhé pauze, a to díky vyhlášené cukrárně pana Skály. A tak máte hned dvojí důvod, proč si na zákusek zajít právě tam.  

Čokoládové velikonoční figurky

dTest: Pozor na velikonoční figurky. Některé jsou z falešné čokolády

Pomlázka patří k nejstarším velikonočním zvykům. Odměnou pro koledníky bývají kromě tradičních malovaných vajec kupované sladkosti. Pod lákavě vyhlížejícím obalem můžete narazit na náhražky čokolády. Vajíčka nebo zajíčci z kakaové hmoty jsou často k nerozeznání od figurek z pravé čokolády. Vždy se vyplatí přečíst si složení na obalech, jinak se může stát, že si místo čokoládového zajíčka odnesete sladkou hnědou hmotu.

Milan Roskopf překonal světový rekord ve vytrvalostním žonglování třemi bowlingovými kuželkami.

OBRAZEM: V Pelhřimově padl nový světový rekord v žonglování

Pelhřimov – Dalším rekordem do své sbírky si může oficiálně připsat Milan Roskopf z Bratislavy. V pondělí 26. března totiž v Pelhřimově dokázal s časem 2 minuty a 57 sekund překonat dosavadní světový rekord ve vytrvalostním žonglování třemi bowlingovými kuželkami.

Adéla Kesnerová.

Stovka malých recitátorů obsadila Rokycany

Rokycany – Do pěti věkových kategorií rozdělení vyslanci škol okresu se v pátek utkali v recitaci. Jednalo se o regionální kolo celostátní přehlídky a odehrávala se v umělecké škole.

Ilustrační foto.

Prodával drogy, navíc ještě kradl

Chebsko - Více než dost toho má na svém kontě devětadvacetiletý muž. Ten se bude zpovídat z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými látkami a jedy a také z krádeže.

Daniela Turnovská a Tomáš Lipenský (na snímku) z domácí školy se umístili na druhém místě. Jejich chlebíčky vypadají opravdu k nakousnutí.

Srdce na talíři měli budoucí kuchaři

Městec Králové – Popáté se v místním kulturním domě konala gastronomická soutěž s názvem Srdce na talíři. Klání je určeno žákům učebních oborů kuchařské práce, resp. stravovací a ubytovací služby a cukrářské práce. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 19 škol z celé České republiky.

Studentky bzenecké školy královaly na mezinárodní soutěži cukrářského umění v Hradci Králové.

Slzy pro cukrářky znamenaly sladké vítězství. Vyhrály soutěž v Hradci Králové

Bzenec /FOTOGALERIE/ - Čtveřice studentek Střední školy gastronomie, hotelnictví a lesnictví ve Bzenci na Hodonínsku kralovala na mistrovství České republiky kuchařského a cukrářského umění v Hradci Králové. Zářily v konkurenci 240 soutěžících, včetně konkurence z Německa a Slovenska. „Když vyhlásili první místo, byla jsem velice šťastná. I slza mi dojetím ukápla,“ svěřuje se nejlepší kadetka Veronika Prokopová.

V sobotu se v Novostrašeckém kulturním centru konal velikonoční jarmark.

OBRAZEM: Děti vyráběly velikonoční ozdoby na jarmarku

Nové Strašecí – V sobotu se v novostrašeckém kulturním centru konal velikonoční jarmark. Ale nešlo pouze o prodej velikonočních výrobků a dekorací. Organizátoři si připravili pro děti rukodělné dílny. Všechny děti si tak mohly vyzkoušet zdobení perníčků, malování keramiky, zdobení cukroví, vyrábění dekorací nebo také paličkování. Hasiči zase pomáhali nejmenším s pletením pomlázek.

Ilustrační fotografie.

Muž se v krádežích zaměřil na sladkosti

Domažlice, Kdyně – Ve středu 14. března sdělili policisté Obvodního oddělení Domažlice jednačtyřicetiletému muži podezření ze spáchání trestného činu krádeže, kterou prováděl opakovaně v průběhu několika uplynulých týdnů.

OZP Plzeň ČokoFest 2018

Čokoládový festival v Olympii

Plzeň - Už v pátek ve 14 hodin začíná v OC Olympia v Plzni-Černicích Čokoládový festival, který nabídne až do nedělního podvečera program plný ochutnávek, vaření, hudby i tanců. 

sůl, ilustrační foto

Sůl: Bílé zlato

Jak víme, sůl může být nad zlato a ne nadarmo se jí říká též bílé zlato. Pro římské legionáře, kteří dostávali žold ve formě soli, to platilo dvojnásob… A kdy a proč se vlastně sůl začala používat?

kávové brownies

To nejsladší hořké pokušení

Když se z kuchyně line vůně kávy, přiláká celou rodinu. Co takhle, kdybychom vám řekli, že si na ní můžete pochutnat kdykoliv během dne, a to klidně i večer?

Festival čokolády Čokofest v Havlíčkově Brodě.

Čokoládové víno nebo kebab. Festival lákal na zážitky

Havlíčkův Brod - Do havlíčkobrodského Kulturního domu Ostrov v těchto dnech mířili od pátku do neděle milovníci čokolády. Čekal je tu jedinečný gastronomický zážitek v podobě Čokoládového festivalu. Pro návštěvníky bylo připraveno nepřeberné množství čokoládových delikates.

nové koření

Nové koření: čtyři vůně v jedné kuličce

James Joyce ve svém Odysseovi píše, že jídlo vymyslel bůh a ďábel zase koření. Koření, kterému se budeme dnes věnovat, ďábelské rozhodně je. V jedné kuličce se totiž skrývá vůně hned čtyř koření: černého pepře, hřebíčku, muškátového oříšku a skořice.

Ilustraní foto.

Recidivistka kradla alkohol a čokoládu

Rokycany – Sdělení z podezření přečinu krádeže předali policisté z rokycanského obvodního oddělení sedmačtyřicetileté ženě. Nebyl to její první prohřešek.

První pomocí po pozření jedu či při podezření na otravu je vyvolat u zvířete zvracení – nejlépe 3procentním peroxidem vodíku, příp. velmi slanou vodu či hořčicí rozmíchanou ve vodě s lžičkou jedlé sody.

Někdo chce otrávit psy návnadou

České Budějovice – Pokus o otravu psa na své zahradě zmařila 12. února bdělá majitelka, která mu otrávenou návnadu vytáhla z mordy. Neznámý psí zabiják chtěl psa usmrtit látkou k hubení myší a potkanů schovanou v uzenině. Ne vždy to ale dopadne takto šťastně.

Podezřelé z krádeže čokolády policie dopadla

Zloděje asi honila mlsná a ukradli sedmdesát čokolád. Teď je dopadla policie

Zřejmě velkou chuť na sladké dostali dva původně neznámí pobertové. V obchodě s potravinami na Vinohradech se obsloužili čokoládou, přidali k tomu konzervy s tuňákem, ale k zaplacení více než pěti tisíc korun se neměli. Díky medializaci případu se policistům podařilo ztotožnit oba podezřelé. Nyní budou provedeny standardní kroky v rámci přípravného řízení.

Ilustrační foto

Festival plný čokolády

Pardubice - V Paláci Pardubice v sobotu vyvrcholil sladký festival. Letošní ročník se zaměřil na pečení čokoládovo-kávových dezertů, ale k ochutnání byly i francouzské makronky, belgické pralinky, různé koláče a další cukrovinky.

Adéla Skočilová (Julie), Radka Sehnoutková (Rosetta), Jakub Turek (Felix), Jakub Hliněnský (Pavel)

Okouzlující slečna přichází

Plzeň - Revuální opereta Okouzlující slečna připomene kouzlo rozverných filmových komedií z 30. let minulého století, na Malé scéně má premiéru v sobotu večer. 

Marcel Ihnačák.

Sladký festival ve znamení čokolády a kávy

Pardubice - V sobotu vrcholí v Paláci Pardubicše sladký festival. Letošní ročník se zaměřil na pečení čokoládovo-kávových dezertů, ale k ochutnání jsou i francouzské makronky, belgické pralinky, různé koláče a další cukrovinky.

Bistro Milada

Místo, kde se jídlo setkává s uměním

Říkáte si, že ochutnat michelinské jídlo je jen sen, který se uskuteční pouze s tučnou sumou peněz na účtě a rezervací několik měsíců předem? Pletete se. Jedno takové výjimečné menu podávají v pražských Holešovicích a zajít na něj můžete třeba hned.