Kreativ

ŠTÍTEK: čokoláda

Důlkové koláčky

Důlkové koláčky

Koláčky plněné rybízovou zavařeninou patří k jednodušším receptům. K jejich přípravě nepotřebujete žádnou cukrářskou zručnost, a přesto vypadají… k nakousnutí!

Madlenky

Madlenky

Madlenky patří ke klasikám nenáročným na suroviny a poslouží jako báječné pečivo k čaji.

Na brněnském hradě Špilberk v sobotu začaly Hravé Vánoce.

Špilberk pod nadvládou hravých umělců. Děti navštívil i kreslený Chuchel

Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/- Hradním nádvořím se rozléhají koledy a v železných koších plápolá oheň. Kolem plamenů se těsnají lidé, kteří si chtějí v mrazivém počasí ukrást alespoň trochu jeho tepla. Mezi zmrzlými návštěvníky se prohánějí děti, které smlouvají s rodiči o špekáček k opečení nebo horkou čokoládu. Je sobota dopoledne a na brněnském hradě Špilberk zrovna začaly Hravé Vánoce.

Rozinkové měsíčky

Rozinkové měsíčky

Rozinkové měsíčky jsou nenáročné na přípravu a dají se stihnout i na poslední chvíli před svátky.

Čokoláda zcela obsadila kongresové centrum v Poděbradech.

OBRAZEM: Čokoládový festival provoněl kolonádu

Poděbrady - Kongresový sál lázeňské kolonády obsadila čokoláda. Ano, sladkostí s čokoládou bylo doslova všude plno. K mání byly neobyčejně kvalitní tabulky čokolády. Pro některé návštěvníky za trochu vyšší ceny.

Vánoční zázrak

Vánoční zázrak

Nejnovější vánoční reklama společnosti Sainsbury's vznikla ve spolupráci s Královskou britskou legií. Spot se zakládá na skutečné události, která vešla do dějin jako „Vánoční zázrak".

Smetanové sušenky

Smetanové sušenky

Křehké sušenky libovolných tvarů patří k těm "zdravějším" - nepřidáváme do nich cukr, a jediným kalorickým strašákem je tak na nich karamelová poleva.

Bílé myšky

Bílé myšky

Kreativní recept, do jehož přípravy se rády zapojí i vaše děti.  

Včelí úly s ořechovým likérem

Včelí úly s ořechovým likérem

Také patříte k nadšeným fanouškům a ještě nadšenějším konzumentům včelích úlů? Představujeme vám jednu z jejich luxusních verzí.

Medové bonbony

Medové bonbony na stromeček

Bonbony ze stromečku přijdou vhod zejména po svátcích, kdy se krabice s cukrovím začínají povážlivě vyprázdňovat. Proč je kupovat, když si je můžete vyrobit doma? Máme pro vás jednoduchý recept.

Mandlové slzičky

Mandlové slzičky

Dnes přinášíme super tip na nevšední cukroví s úžasnou marcipánovou náplní, která potěší každý mlsný jazýček.

Vídeňské sachrové krychličky

Vídeňské sachrové krychličky

Lahodné sachrové dortíčky, které se jen rozplývají na jazyku, nepatří na českých vánočních stolech zrovna ke klasikám. Vyzkoušíte?

Pečeme zdravě

5 kroků, jak mít zdravější cukroví

Vánoce bez sladkého cukroví? To snad ani nejde… jenže jak se vyhnout všem těm prázdným kaloriím a tukovým faldíkům, které se objeví ihned po Novém roce? Jednoduše, začněte zdravě péct. Poradíme vám, jak na to.

Ilustrační foto.

Nejdřív na Sladké Vánoce a potom obdivovat Poklady zbrojnic

Pardubice – Předvánoční atmosféra s hudbou a prohlídkou výstavy betlémů, vůně tradičních dobrot z perníku a čokolády, tvůrčí dílny vedené mistry svých oborů, hravé kreativní koutky pro děti, jízdy na oslíkovi či komentované prohlídky kaple Tří králů.

Zdobení cukroví. Ilustrační foto.

Cukroví podražilo, přesto cukráři pečou dál po kilech

Nymbursko – Už jen necelý měsíc zbývá do Vánoc a snad nikdo si je neumí představit bez voňavého cukroví. Cukráři jsou většinou v tuto dobu vytíženi vůbec nejvíc z celého roku. Nicméně zvýšení cen některých surovin zdražilo cenu cukroví a někde zakázky klesly.

Již o poslední listopadové sobotě zahájili Hrušovanští letošní advent. A rozsvítili vánoční strom. K radosti nejmenších obyvatel města.

OBRAZEM: Hrušovanští zahájili advent. Zpívaly i nejmenší děti

Hrušovany nad Jevišovkou – Vánoční punč, dětský punč, plněné pirohy, horká medovina, jahody v belgické čokoládě ale také zimní pletené čepice, květiny a vánoční výzdoba včetně nezbytných adventních věnců. To vše a spousta dalších lákavých předmětů v sobotu zdobí stánky na náměstí Míru v Hrušovanech nad Jevišovkou.

Ilustrační foto

Informační centra jsou v obležení turistů, trhákem jsou magnetky

Beroun - Městské informační centrum v Berouně letos dosáhne nejvyšších tržeb ve své historii. Už za uplynulých deset měsíců letošního roku překonalo v zisku všechny předchozí roky. Do konce října získalo na tržbách za prodej propagačních materiálů a suvenýrů 300 tisíc korun.

čokoládový koláč s hruškami

Pečte zdravěji! Bez lepku

Mýtu, že bez lepku znamená bez chuti, už dávno nikdo nevěří. Přesvědčte se sami a upečte si doma moučníky bez použití mouky. Zjistíte, že skvěle chutnají, a navíc jsou i zdravější, než ty klasické.

Náchodský obchod Nebalíme.

OBRAZEM: Boom bezobalových obchodů v kraji

Královéhradecko, Náchod /FOTO/ - Po Hradci Králové byl v úterý nově otevřen obchod Nebalíme to v Náchodě v ulici Komenského. Koncept bezobalového obchodu, kam lidé chodí nakupovat s vlastní nádobou, se začíná po české republice rozšiřovat.

Zelený jelen počátkem minulého století.

Zelený jelen dříve býval zájezdním hostincem

/HISTORIE/ Zájezdní hostinec U Zeleného jelena byl v roce 1840 vybudován na tehdejším Hradeckém předměstí pod německým názvem Zum Grünen Hirschen. Byl podsklepen, ve dvoře měl studnu a vozy do něj zajížděly dvěma průjezdy.

arašídový chlebíček

Pečeme bez másla

Bez másla lze v klidu žít a vychutnat si spoustu dobrot. Obejdete se bez něj i při nedělním pečení vašeho oblíbeného moučníku. Přesvědčte se sami.

Program byl připravený pro děti i dospělé.

OBRAZEM: Do Dobřichova zavítal svatý Martin

Dobřichov - Svatý Martin zavítal na Svatomartinskou slavnost na dobřichovském hřišti, kde si příchozí mohli vychutnat dobrá vína a další delikatesy. V nabídce nechybělo pochopitelně pivo a milovníci kávy si přišli na své u stánku, kde byla v nabídce káva, cappucino nebo čokoláda z pravých kakaových bobů z Madagaskaru.

Martinský jarmark má ve Váchově špejcharu tradici a láká každý rok víc a víc prodejců i návštěvníků.

OBRAZEM: Váchův špejchar v sobotu zaplavili řemeslníci i návštěvníci

Drážkov - Krásné výrobky, výborné jídlo a pití, skvělou hudbu a přátelské povídání slibovali návštěvníkům i prodejcům při Martinském jarmarku ve Váchově špejcharu v Drážkově na Příbramsku hlavní pořadatelé: Gabriela Falcová, Dana Orlická a František Vácha. V sobotu 11. listopadu krátce po poledni se potvrdilo, že nešlo jen o slova.

Martin na bílém koni tradičně navštívil krajské město

Ani tento rok svatý Martin na Hradec nezapomněl

Hradec Králové - Ukázky kovářského řemesla, prohlídka kaple svatého Klimenta a katedrály Svatého Ducha, Martinské trhy a hlavně všemi generacemi očekávaný příjezd svatého Martina pod Bílou věž. To vše a mnoho dalšího nabídly v sobotu obyvatelům Hradce Králové již tradiční svatomartinské oslavy.

Pořadatelé festivalu chtějí ukázat, že čokoláda není jen cukrovinka.

OBRAZEM: Tajemství čokolády odhaluje Čokoládový festival

Příbram – Využití čokolády v kuchyni nejen jako cukrovinky představí po celý víkend Čokoládový festival, který se koná v Estrádním sále kulturního domu už od pátečního odpoledne. Pro návštěvníky je připravený bohatý program s kulinářskou přehlídkou a čokoládovými delikatesami.

Prevence před krádežemi v obchodních centrech v předvánočním období.

Obchodníci se připravují na nápor zlodějů. Nejčastěji mizí holicí strojky, tvrdí

Brno /ANKETA/ – Před Vánoci se obchodní centra mění v těžko kontrolovatelnou změť lidí. Využívají toho zloději. V davu se lehce ztratí. „V tomto období každoročně pozorujeme nárůst počtu krádeží. Kromě jiných opatření například monitorujeme místa, kde se zloději nejčastěji objevují,“ sdělil mluvčí obchodní sítě Tesco Václav Koukolíček. Dodal také, že z bezpečnostních důvodů nechce blíže specifikovat, o které zboží mají zloději největší zájem, nebo jak se proti krádežím obchodník chrání.