Kreativ

ŠTÍTEK: čokoláda

Začíná Týnišťský divadelní podzim

Týniště nad Orlicí - Představením divadelního souboru týnišťské ZUŠ „Prostě čokoláda“ v pátek v 18 hodin v Kulturním domě začíná už 48. Týnišťský divadelní podzim 2017.

Když se dělá čokoláda jako za první republiky

Janské Lázně - Kvalitě není potřeba dělat reklama. Ta se chválí sama. Přesně tohle bylo vidět u stánku s luxusními čokoládovými výrobky na Kulinářském dni před janskolázeňskou Kolonádou.

Hořčice: Pepř chudých

Hořčice, stejně jako mnoho jiných koření, byla původně užívaná hlavně jako lék, a existují záznamy, že už v antickém Římě byla součástí asi 40 různých léků. Z dnešního pohledu se to může zdát kuriózní, ale měla pomáhat léčit takové nemoci jako epilepsii, rýmu či kožní nemoci…

Bič na výrobce dvojí kvality potravin. Budou častěji testováni a vláčeni

Jihlava – Až dva miliony eur chce dát Evropská unie na častější testování kvality potravin a dalšího zboží. Chce tím pomoci v boji některým členským státům, které se potýkají s dvojí kvalitou potravin. Eurokomisařka Věra Jourová (ANO), která má v gesci mimo jiné také ochranu spotřebitelů, přednesla svůj plán na čtvrtečním sněmovním výjezdním zasedání zemědělského výboru v prostorách firmy Moravia Lacto v Jihlavě.

V neděli nemusíte vařit, bude festival jídla

Příbram - První ročník Příbram Food Festivalu se uskuteční už tuto neděli Na Dvořákově nábřeží v Příbrami, kde představí své degustační menu deset restaurací z Příbrami a okolí. Mimo nich se mohou zájemci těšit i na doprovodný program na pódiu.

Originální ovocné kytice potěší oko i naše chutě

Pokud rádi někoho potěšíte květinou, ale zároveň hledáte vylepšení, humor a originalitu, pak vás jistě zaujmou ovocné kytice, které nejen krásně vypadají, ale i chutnají. Jak tuto jedinečnou kytici seskládat, prozradí aranžér Vilém Hampl.

Skořice – kdysi vůně a chuť vyšší třídy

Ve středověku se bohatství dávalo na odiv pro nás mnohdy kuriózním způsobem. Tak například, pokud někdo pořádal slavnostní večeři, bylo hostu nabídnuto velmi kořeněné jídlo, ani ne tak pro pozvednutí chuti, ale proto, aby hostitel dokázal, že je bohatý a daří se mu dobře. A mezi nejdražší a nejžádanější koření patřila skořice.

České dráhy rozšíří nabídku občerstvení a služby v 1. třídě

České dráhy v září rozšíří doplňkové služby na další linky a spoje. Kávu, čokoládu, pivo nebo něco k snědku si brzy koupí cestující také v rychlících Praha – Hradec Králové. Chlazené občerstvení z automatů budou mít pro změnu k dispozici zákazníci v rychlících Praha – Česká Třebová – Brno. Denní tisk nabídne národní dopravce i cestujícím v 1. třídě vybraných rychlíků.  

Hořčice v puse a opičí dráha. Děti se loučily s prázdninami

Klepačov /REPORTÁŽ/ - U Statku Samsara na Klepačově stojí rozcestník. Na jednu stranu šipka posílá pocestné ke slalomečku, další ukazuje směr k opičí dráze. „Ulov si svůj bonbon,“ hlásá ta oranžová. Zaměstnanci Samsary v neděli uspořádali pro děti i dospělé rozloučení s prázdninami.

Zloděj ukradl zubní kartáčky za téměř tři tisíce korun

Tábor – Po krádežích alkoholu, kosmetiky, čokolád či konzerv tuňáků šetří táborští policisté další z řady kuriózních případů. Ve čtvrtek z jedné prodejen drogistického zboží na třídě 9. května v Táboře zmizelo 23 kusů zubních kartáčků v celkové hodnotě bezmála 2 700 korun.

Pekárna Na Plechu vrací lidi do života

Kvasiny - Netradiční pekárna, v níž se pečou tradiční i neobvyklé dobroty. Voní čokoládou, zázvorem i skořicí, ale pekaři jsou sví. Pracují každý den velmi pilně a jsou šťastni, že mohou být zaměstnáni. Pekárna Na Plechu je projektem sociálního podnikání. Lidé zde pracují v režimu chráněných pracovních míst – o něco pomaleji, ale o to s větší chutí do práce.

Mladý pár kradl čokolády

Sezimovo Ústí - Na základě oznámení personálu jedné z prodejen potravin v Sezimově Ústí zadrželi policisté krátce před úterním polednem mladíka (23) a dívku (21).

Tereza Vašnovská: Měla jsem vizi a začala ji rozvíjet

/ROZHOVOR/ Šestadvacetiletá Tereza Vašnovská dostala nápad. Vymyslela dvacet her, které se vejdou na každý chodník a pomohou děti odlákat od počítačů. A co víc dokážou rozvíjet logické myšlení, početní dovednosti, motoriku, fyzickou zdatnost a sociální vazby.

V nemocnici se hlásí nové posily

Sokolov – Jedna nabídka k sňatku, k tomu několik čokolád a bonbónů. Vedle toho zvýšení kvalifikace a konečně dostatečně kvalitní praxe.

Jak vyrobit domácí zmrzlinu

Lahodná krémová zmrzlina je báječným osvěžením v parných dnech a neodolá jí dítě ani dospělý. Když si ji připravíte doma, vyhnete se chemickým přísadám a můžete přitom zužitkovat zdravé ovoce ze zahrádky.

Z koníčka je nyní plný úvazek aneb jak chutná čokoláda

Prostějovsko – Sympatická Jana Klobouková, která má tři děti, zanedlouho bude podruhé babičkou a při svém časovém vytížení ještě pomáhá manželovi ve firmě s účetnictvím, už od loňského února prodává čokoládové dobroty do celé republiky. „Dostala jsem od manžela poukaz na dva čokoládové kurzy v Praze. Není to tak těžké, musela jsem se jen rozhoupat a začít, s tím mi hodně pomohl syn. Grafický návrh mi udělala Gita Čopáková,“ popisuje Jana Klobouková, jak s podnikáním začínala.