Kreativ

ŠTÍTEK: čokoláda

Kapsář. Ilustrační foto.

Vykrádali auta, kabelky i čokolády z regálů. Čtveřice zlodějů řádila opakovaně

Jižní Morava /VIDEO/ – Zastavili blízko auta, rozbili okýnko a vytáhli z něj kabelku pohozenou na sedadle. Na projíždějící auta či procházející lidi ohled nebrali. Čtveřici zlodějů, která tímto způsobem kradla například v Lipůvce na Blanensku, dopadli brněnští kriminalisté. Informovali o tom ve středu. „Dělali všehochuť. Vloupávali se do aut, kradli kabelky a peněženky z nákupních košíků,” vyjmenoval kriminalista Zdeněk Burian.

Achim Šipl

Za koktejly s příběhem

Máte rádi bary, kde na vás dýchá atmosféra let minulých, podbarvená decentní hudbou, chřestěním ledu v šejkru a výběrem klasických koktejlů? Já ano, a tak jsem byl zvědavý, co mi nabídne nedávno otevřený bar Crazy Daisy v paláci Astra v centru Prahy.

Brněnské náměstí Svobody ožilo sladkostmi při Sweet dream festu.

Nebeské dortíčky mlsali lidé na náměstí Svobody. Festival nabídl sladkosti

Brno /VIDEO, FOTOGALERIE/ – Vůně čokolády a sladkého pečiva se od sobotních jedenácti hodin linuly brněnským náměstím Svobody. Kromě tradičních sladkostí nechyběl ani široký výběr vín, klobásek a káv. Přesto návštěvníci prvního ročníku Sweet dream festu mířili nejčastěji právě za sladkou vůní.

Českým sommelierem roku je Kamil Prokeš.

Sommelierský šampion při soutěži servíroval víno i Geislerové

Velké Němčice - Sommelierství mě baví, ale cítím se spíše jako vinař, tvrdí čtyřiatřicetiletý Kamil Prokeš z Velkých Němčic na Břeclavsku. Ten na konci října dosáhl hned dvou velkých sommelierských úspěchů. Nejprve se stal sommelierem roku České republiky a za pouhé čtyři dny získal mistrovství titul i na Slovensku.

Tatarák z lososa. Vlevo s koprem na středomořský způsob a vpravo s koriandrem na asijský.

Lososový tatarák s koriandrem nadchl

Včelná /VIDEO/ - Čtenářky Deníku vařily s Honzou Krobem v jeho Fine Food Academy ve Včelné. Shodly se jednomyslně. Super parta, výborná práce a perfektní chuť, říkaly. Nadšené byly hlavně z lososového tataráku na asijský způsob.

Tisíce lidí přilákala do jízdárny ve valtickém zámku čokoláda.

Čokoládové království na zámku. Sladkou pochoutku kombinovali i s vepřovým

Valtice /VIDEO/ – V jedné scéně ve filmu Karlík a továrna na čokoládu postaví hlavní hrdina Willy Wonka palác z čokolády. Valtický zámek sice čokoládový není, ale po celý víkend ukrýval opravdové čokoládové bohatství. A to tak lákavé, že u vchodu do tamní jízdárny stála desítky metrů dlouhá fronta.

Malín se opět stal dějištěm Slavností křenu.

OBRAZEM: Malínem voněl křen

Malín - Slávu Malínského křenu připomínal třetí ročník Slavností Malínského křenu. Návštěvníci mohli ochutnat nejrůznější pokrmy z Malínského křenu nebo s křenem. Například oblíbený pokrm - guláš. Ačkoli od rána foukal studený vítr, návštěvníků bylo na slavnostech poměrně hodně. Ti si užívali nejen pokrmů, ale také doprovodného programu, který byl zaměřený hlavně na děti. 

Adéla Citová má z MS dvě stříbrné medaile

Adéla Citová okouzlila svět. Do Loun přivezla dvě stříbrné

Leiden, Louny /ROZHOVOR/ - Osmnáctiletý obrovský talent českého aerobiku z Loun vybojoval na MS stříbro v individuálním závodě. Společně se Zahradníčkovou a Veličkovou získala Citová druhé místo také v trojicích. „Odměním se čokoládou,“ směje se.

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Potkani spořádali tisíce tun nástrah

Při letošním deratizačním zásahu, který trval od dubna do října, odborníci ošetřili tři a půl tisíce kanalizačních výstupů. Ke každému umístili přibližně kilogram nástrahy. Na hubení škůdců využívají Pražské vodovody a kanalizace nástrahy obsahující například pekařské drobky, šrot, kukuřici či čokoládu. 

Valtický zámek jako v čokoládový ráj.

Zámek se zahalí do čokolády, Valtice čeká sladký maraton

Valtice – Na tři dny se Valtice změní v baštu milovníků čokolády. Na tamním zámku se v těchto dnech připravuje festival čokolády a sladkostí. Jeho součástí se stane losování, které ukáže na dva výherce získávající předplatné Deníku – mediálního partnera akce.

Slavnosti čokolády zamířily do Pardubic. Již potřetí.

Slavnosti čokolády zamířily do Pardubic. Již potřetí

Zbožňujete sladkou chuť čokolády rozplývající se na jazyku? Potom byste měli zavítat na Čokoládový festival, který od pátku obsadil prostory pardubického výstavního centra Ideon, kde budou čokoládové slavnosti probíhat až do neděle.

Slavnosti čokolády zamířily do Pardubic. Již potřetí.

Slavnosti čokolády zamířily do Pardubic. Již potřetí

Pardubicke - Zbožňujete sladkou chuť čokolády rozplývající se na jazyku? Potom byste měli zavítat na Čokoládový festival, který od pátku obsadil prostory pardubického výstavního centra Ideon, kde budou čokoládové slavnosti probíhat až do neděle.

Ilustrační foto.

V Teplé budou mluvit o čokoládě

Teplá - Potěšení, lék i přítel, vším tím může být pro své milovníky čokoláda. A právě o ní bude přednáška Život s vášní a čokoládou. 

Muzeum čokolády pořádalo svůj festival.

Daniel Šefčík stvořil čokoládového piráta

Tábor – V Táboře je od pátečního startu v plném proudu čokoládový festival, který ve městě od roku 2014 pořádá Muzeum čokolády a marcipánu Petry Kovandové. V neděli se jeho dění přesune do barů či čokoládového muzea na Starém Městě. Všude budete moci mlsat.

Čokofestival na výstavišti Černá louka v Ostravě.

Pozornost návštěvníků budily netradiční jídla i nápoje

Čoko-kebab, čokoládové víno či pivo a další netradiční lahodné kombinace si mohou ještě v neděli vyzkoušet návštěvníci Čokoládového festivalu, který se koná Černé louce v centru Ostravy. Zájem o festival je obrovský. Například v sobotu odpoledne se před vstupem tvořila až stometrová fronta.

Čokoládový festival. Ilustrační foto

Festival čokolády letos již počtvrté

Tábor - O tomto víkendu se Tábor oblékne do čokoládových chutí a barev. Již čtvrtý Festival čokolády nabídne obyvatelům i návštěvníkům města mimořádně bohaté a lákavé menu plné zábavy, soutěží, degustací, poznání a zajímavých hostů.

Dva herci, čtyři postavy. Komedie Žena za pultem2: Pult osobnosti.

Začíná Týnišťský divadelní podzim

Týniště nad Orlicí - Představením divadelního souboru týnišťské ZUŠ „Prostě čokoláda“ v pátek v 18 hodin v Kulturním domě začíná už 48. Týnišťský divadelní podzim 2017.

Když se dělá čokoláda jako za první republiky

Když se dělá čokoláda jako za první republiky

Janské Lázně - Kvalitě není potřeba dělat reklama. Ta se chválí sama. Přesně tohle bylo vidět u stánku s luxusními čokoládovými výrobky na Kulinářském dni před janskolázeňskou Kolonádou.

hořčice

Hořčice: Pepř chudých

Hořčice, stejně jako mnoho jiných koření, byla původně užívaná hlavně jako lék, a existují záznamy, že už v antickém Římě byla součástí asi 40 různých léků. Z dnešního pohledu se to může zdát kuriózní, ale měla pomáhat léčit takové nemoci jako epilepsii, rýmu či kožní nemoci…

Ilustrační foto.

Bič na výrobce dvojí kvality potravin. Budou častěji testováni a vláčeni

Jihlava – Až dva miliony eur chce dát Evropská unie na častější testování kvality potravin a dalšího zboží. Chce tím pomoci v boji některým členským státům, které se potýkají s dvojí kvalitou potravin. Eurokomisařka Věra Jourová (ANO), která má v gesci mimo jiné také ochranu spotřebitelů, přednesla svůj plán na čtvrtečním sněmovním výjezdním zasedání zemědělského výboru v prostorách firmy Moravia Lacto v Jihlavě.

Ilustrační foto.

V neděli nemusíte vařit, bude festival jídla

Příbram - První ročník Příbram Food Festivalu se uskuteční už tuto neděli Na Dvořákově nábřeží v Příbrami, kde představí své degustační menu deset restaurací z Příbrami a okolí. Mimo nich se mohou zájemci těšit i na doprovodný program na pódiu.