Kreativ

ŠTÍTEK: čokoláda

Originální ovocné kytice potěší oko i naše chutě

Pokud rádi někoho potěšíte květinou, ale zároveň hledáte vylepšení, humor a originalitu, pak vás jistě zaujmou ovocné kytice, které nejen krásně vypadají, ale i chutnají. Jak tuto jedinečnou kytici seskládat, prozradí aranžér Vilém Hampl.

Skořice – kdysi vůně a chuť vyšší třídy

Ve středověku se bohatství dávalo na odiv pro nás mnohdy kuriózním způsobem. Tak například, pokud někdo pořádal slavnostní večeři, bylo hostu nabídnuto velmi kořeněné jídlo, ani ne tak pro pozvednutí chuti, ale proto, aby hostitel dokázal, že je bohatý a daří se mu dobře. A mezi nejdražší a nejžádanější koření patřila skořice.

České dráhy rozšíří nabídku občerstvení a služby v 1. třídě

České dráhy v září rozšíří doplňkové služby na další linky a spoje. Kávu, čokoládu, pivo nebo něco k snědku si brzy koupí cestující také v rychlících Praha – Hradec Králové. Chlazené občerstvení z automatů budou mít pro změnu k dispozici zákazníci v rychlících Praha – Česká Třebová – Brno. Denní tisk nabídne národní dopravce i cestujícím v 1. třídě vybraných rychlíků.  

Hořčice v puse a opičí dráha. Děti se loučily s prázdninami

Klepačov /REPORTÁŽ/ - U Statku Samsara na Klepačově stojí rozcestník. Na jednu stranu šipka posílá pocestné ke slalomečku, další ukazuje směr k opičí dráze. „Ulov si svůj bonbon,“ hlásá ta oranžová. Zaměstnanci Samsary v neděli uspořádali pro děti i dospělé rozloučení s prázdninami.

Zloděj ukradl zubní kartáčky za téměř tři tisíce korun

Tábor – Po krádežích alkoholu, kosmetiky, čokolád či konzerv tuňáků šetří táborští policisté další z řady kuriózních případů. Ve čtvrtek z jedné prodejen drogistického zboží na třídě 9. května v Táboře zmizelo 23 kusů zubních kartáčků v celkové hodnotě bezmála 2 700 korun.

Pekárna Na Plechu vrací lidi do života

Kvasiny - Netradiční pekárna, v níž se pečou tradiční i neobvyklé dobroty. Voní čokoládou, zázvorem i skořicí, ale pekaři jsou sví. Pracují každý den velmi pilně a jsou šťastni, že mohou být zaměstnáni. Pekárna Na Plechu je projektem sociálního podnikání. Lidé zde pracují v režimu chráněných pracovních míst – o něco pomaleji, ale o to s větší chutí do práce.

Mladý pár kradl čokolády

Sezimovo Ústí - Na základě oznámení personálu jedné z prodejen potravin v Sezimově Ústí zadrželi policisté krátce před úterním polednem mladíka (23) a dívku (21).

Tereza Vašnovská: Měla jsem vizi a začala ji rozvíjet

/ROZHOVOR/ Šestadvacetiletá Tereza Vašnovská dostala nápad. Vymyslela dvacet her, které se vejdou na každý chodník a pomohou děti odlákat od počítačů. A co víc dokážou rozvíjet logické myšlení, početní dovednosti, motoriku, fyzickou zdatnost a sociální vazby.

V nemocnici se hlásí nové posily

Sokolov – Jedna nabídka k sňatku, k tomu několik čokolád a bonbónů. Vedle toho zvýšení kvalifikace a konečně dostatečně kvalitní praxe.

Jak vyrobit domácí zmrzlinu

Lahodná krémová zmrzlina je báječným osvěžením v parných dnech a neodolá jí dítě ani dospělý. Když si ji připravíte doma, vyhnete se chemickým přísadám a můžete přitom zužitkovat zdravé ovoce ze zahrádky.

Z koníčka je nyní plný úvazek aneb jak chutná čokoláda

Prostějovsko – Sympatická Jana Klobouková, která má tři děti, zanedlouho bude podruhé babičkou a při svém časovém vytížení ještě pomáhá manželovi ve firmě s účetnictvím, už od loňského února prodává čokoládové dobroty do celé republiky. „Dostala jsem od manžela poukaz na dva čokoládové kurzy v Praze. Není to tak těžké, musela jsem se jen rozhoupat a začít, s tím mi hodně pomohl syn. Grafický návrh mi udělala Gita Čopáková,“ popisuje Jana Klobouková, jak s podnikáním začínala.

Cukrárna podruhé uspěla. Lidé oceňují poctivé suroviny, říká majitelka

Vyškov /ROZHOVOR/ – Zakysaná smetana a borůvky z jižní Moravy. To jsou hlavní ingredience nového zákusku vyškovské Cukrárny Janský, s nímž majitelka Zdeňka Eywo Janská vyrazila na letošní soutěž Regionální potravina Jihomoravského kraje. Po loňském úspěchu s Máničkou minulý týden sklidila další. A pyšní se druhým výrobkem, který značku získal. „Měli jsme přihlášené tři. Na borůvkový jsme nevsázeli,“ usmívá se majitelka podniku.

Cukrárna podruhé uspěla. Lidé oceňují poctivé suroviny, říká majitelka

Vyškov /ROZHOVOR/ – Zakysaná smetana a borůvky z jižní Moravy. To jsou hlavní ingredience nového zákusku vyškovské Cukrárny Janský, s nímž majitelka Zdeňka Eywo Janská vyrazila na letošní soutěž Regionální potravina Jihomoravského kraje. Po loňském úspěchu s Máničkou minulý týden sklidila další. A pyšní se druhým výrobkem, který značku získal. „Měli jsme přihlášené tři. Na borůvkový jsme nevsázeli,“ usmívá se majitelka podniku.

Co si senioři upekli, to taky hned snědli

Prachatice - Jedenáctý ročník Prachatické buchty mají z sebou místní senioři. Ti se ve středu odpoledne sešli ve sklepích Staré radnice, kde se devět z nich pokusilo ohromit mlsné jazýčky porotců.

OBRAZEM: Se školním rokem se loučili žáci v Radimi

Radim - "Jak se těšíte na prázdniny?" zeptala se paní učitelka druháků. "Těšíme i netěšíme," zněla odpověď. Žáci přiznali, že se jim bude stýskat. Ani ne tak po učení, jako po paní učitelce a kamarádech ze školních lavic. Bez dlouhého protahování pak žáci dostali vysvědčení. Paní učitelka na oplátku dostala spoustu květin a také čokoládu pro nejlepší učitelku.

Pedagogy potěší každá květina darovaná od srdce

Střední Čechy - Školní rok utekl jak voda a právě dnes dostávají školáci své vysvědčení. Jako poděkování za uplynulý rok, trpělivost, pevné nervy i za cenné znalosti a zkušenosti žáci a studenti svým třídním učitelům a jiným oblíbencům z řad pedagogických pracovníků kupují květiny či nejrůznější dárky. Zkrátka maličkosti, které potěší.

Pedagogy potěší každá květina darovaná od srdce

Střední Čechy - Školní rok utekl jak voda a právě dnes dostávají školáci své vysvědčení. Jako poděkování za uplynulý rok, trpělivost, pevné nervy i za cenné znalosti a zkušenosti žáci a studenti svým třídním učitelům a jiným oblíbencům z řad pedagogických pracovníků kupují květiny či nejrůznější dárky. Zkrátka maličkosti, které potěší.

Na konec školního roku se mohou jedničkáři těšit!

Kolínsko /ANKETA/ - Ten dlouho očekávaný okamžik se kvapem blíží. Těší se na něj děti i jejich rodiče, o učitelích nemluvě. V pátek 30. června si školáci dojdou do školy pro vysvědčení, někteří pro své první výroční, někteří pro své poslední „dětské", které je vstupenkou do života studenta.

Telč přivítala farmářské trhy

Telč - Čokoláda, jahody, med, koření, ale také bylinky, košíky či šperky. To vše si v sobotu mohli pořídit návštěvníci tradičních farmářských trhů v Telči.

V Praze vládnou netradiční příchutě zmrzliny

Praha - Pryč jsou doby, kdy obyvatelé metropole měli na výběr mezi jahodovou, čokoládovou a vanilkovou. Stále častěji objevují chutě jako černá zmrzlina s čokoládovým prachem či zázvorová.

Na Pivovarském dni zazpívá Ewa Farna

Nymburk – Už v sobotu se stovky, možná tisíce lidí vydají do nymburského pivovaru, kde se koná nejoblíbenější akce roku. Den otevřených dveří, či jinak Pivovarský den.