Kreativ

ŠTÍTEK: čokoláda

Ilustrační foto

Čokolády kradl ve velkém

Tábor - Policisté zahájili trestní řízení proti místnímu mladíkovi, který na konci loňského roku kradl ve velkém čokolády v nákupních centrech v Táboře.

Tradiční tříkrálová sbírka se konala už po sedmnácté v Křenovicích. Zapojilo se skoro sedmdesát dětí.

Zpěv, flétna i sladkosti: Křenovicemi prošli Kašpar, Melichar a Baltazar

Křenovice /REPORTÁŽ/ – Dům od domu, ulice za ulicí. Už sedmnáct let vyrážejí do domácností v Křenovicích tři králové. A nejinak je tomu i letos. První sobotní odpoledne v novém roce se představitelé známé trojice schází na návsi. Děti společně s dospělým doprovodem procházejí celou obcí. Snaží se, chtějí vybrat co nejvíc peněz do tradiční tříkrálové sbírky.

Ilustraní foto.

Strážníkům zloděj utéct nedokázal

Klatovy – Hodně špatnou chvíli si na krádež v klatovském Albertu vybral čtyřicátník z Prahy. Ve chvíli, kdy chtěl zmizet s lupem, totiž byli v prodejně dva městští strážníci.

Ve Lhotě u Vsetína chodilo 6. ledna 2018 pět skupin tříkrálových koledníků. Jednu z nich tvořila třináctiletá Tereza, čtrnáctiletá Gabriela a šestnáctiletá Klára.

Tříkrálové koledníky potěšilo počasí i ochotní lidé

Je sobotní tříkrálové a na leden nezvykle teplé dopoledne. Čas, kdy se po celé republice koná tradiční Tříkrálová sbírka Charity České republiky. Zjistit, jak se mladým koledníkům daří, vyrážím do Lhoty u Vsetína, kde pětice skupinek obchází dům od domu a vybírá peníze pro Charitu ve Vsetíně.

Především dětem patřily podvečerní oslavy Silvestra na Masarykově náměstí ve Znojmě.

Znojmo roztančila silvestrovská oslava. Ohňostroj kvůli dětem odpálili už v sedm

Znojmo /FOTOGALERIE, VIDEO/– Především dětem patřila nedělní oslava Silvestra ve Znojmě. Tančit, soutěžit a dovádět začaly na Masarykově náměstí už od čtyř hodin odpoledne. Moderátor děti bavil společně s muzikou, kterou pouštěl jeho kolega DJ. „A teď nafoukněte co nejrychleji balonky,“ vyzýval rozdováděné děti moderátor.

JAK  KOUSATKA POTOPILA TITANIC

Děti psaly pohádky pro Deník. Přečtěte si je

Deník těsně před Vánocemi vyhlásil soutěž o nejkrásnější pohádku, kterou napíší malí čtenáři. Do redakce jich dorazilo mnoho. Ty nejlepší si můžete přečíst zde a také můžete hlasovat, která z pohádek se vám líbí nejvíce. Její autor či autorka od redakce získá cenu.

Linecká jablíčka

Linecká jablíčka

Elegantně vyhlížející linecká jablíčka budou nejen chutnou specialitkou vánočního stolu, ale i jeho dekorací.

Stačí dietní chyba a žlučník dá o sobě vědět.

Raději zlaté prasátko než záchvat žlučníku

Smažený kapr s bramborovým salátem patří ke klasice českých štědrovečerních stolů. Vánočním přejídáním si ale můžeme zadělat na patálie, jako jsou záchvat žlučníku, pálení žáhy či průjmy. Jak s nimi bojovat?

Čertíci

Čertíci

Receptík jako stvořený pro víkend před návštěvou Mikuláše. Vyžaduje šikovnější ruce a kapku hravosti.

Ilustrační foto

Adventní stánky s občerstvením jsou celkem v pohodě, hlásí hygienici

Střední Čechy – Dobrou zprávu mají pro návštěvníky vánočních trhů středočeští hygienici: žádný strach, u stánků se můžete občerstvit bez obav. Dosavadní kontroly stánků nabízejících horké nápoje i občerstvení v podobě skutečně rozmanitých pochoutek ukázaly, že většina provozovatelů nemá s dodržováním základních hygienických pravidel problém. Ve čtvrtek o tom informovala ředitelka krajské hygienické stanice Jarmila Rážová.

Ilustrační foto.

Středočeští hygienici: Na vánočních trzích se můžete občerstvit bez obav

Střední Čechy - Středočeští hygienici se i v letošním roce zaměřili na kontroly stánkového prodeje občerstvení na vánočních trzích. Patří sem teplé nápoje, jako například svařené víno, káva, grog, punč nebo horká čokoláda, dále pak pokrmy připravované na grilu jako grilovaná masa, uzenina nebo sýr a také prodej hotových pokrmů, například halušek s uzeným masem, masových směsí se zeleninou či zabíjačkového guláše. Návštěvníci vánočních trhů si mohou dopřát také trdelník, langoše, bramborák, hranolky nebo speciality vietnamské kuchyně. 

Kokosové košíčky

Kokosové košíčky

Košíčky z kokosového těsta máčené v bílé čokoládě se báječně hodí k ranní kávě.  

Šohajky

Šohajky

Další tip na nepečenou dobrotu, tentokrát košíčky s ořechovými kuličkami a čokoládovým krémem.

peprmintová čokoláda

Horké tajemství veselých Vánoc

Nalijme si čistého vína – jsou chvíle, kdy lze Vánoce bez kapky alkoholu jen stěží přežít. Tak si podle nás připravte voňavý drink, hoďte stres za hlavu a užijte si tento kouzelný okamžik. Ať jsou letošní svátky opravdu šťastné a veselé!  

Ilustrační foto.

Sladká nadílka

Člověk pořád nemá času nazbyt a v prosinci to platí dvojnásob. Naštěstí si část volného času můžete ušetřit třeba pro předvánoční nákupy. Místo hnětení, vykrajování a neustálého čekání u trouby nakupte své oblíbené cukroví v obchodě.

Karamelové pusinky

Pusinky s karamelovou náplní

Dnes přinášíme tip, jak ozvláštnit klasické bílkové pusinky. Místo tradičního rumu tentokrát vytáhneme z domácího baru whisky.

Amarettové trubičky

Amarettové trubičky

Pokud se řadíte k milovníkům marcipánu a lahodného sladkého likéru, pak je tento recept určen právě vám.

Pudinkové rohlíčky

Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví nepotřebuje čas na rozležení, takže je můžete podávat na rozdíl od řady dalších druhů cukrovinek ihned po vychladnutí.

Rumové kostičky

Rumové kostičky

Překvapte své blízké cukrovím, které vypadá jak z bonboniéry. Příprava není složitá, můžete ho vyrobit na poslední chvíli před Štědrým dnem.

Arabesky

Sněhové arabesky

Arabesky budou veselejší, když některé z nich posypete obarveným kokosem. Velmi hezky vypadá růžový, případně světle modrý.

Banánové oplatky

Banánové oplatky

Pokud chcete, aby vám oplatky déle vydržely, nahraďte pudinkový základ změklým máslem.

Nepečené válečky

Nepečené válečky s mandlemi

Válečky působící zasněženým dojmem patří k rychlému nepečenému cukroví, které rychle doplní poloprázdné mísy.

cukroví, ilustrační foto

Vánoční jídelníček, který chutná a neškodí

Vánoce se nezadržitelně blíží, a spolu s nimi i každoroční příval dobrého jídla, cukroví a odpočinku. Během svátků však často polevíme v disciplíně a dopřáváme si více než jindy.

Ledová čokoláda

Ledová čokoláda

Do Vánoc ještě daleko a po kolekci a adventním kalendáři se už zaprášilo? Nevadí. Čokoládové figurky si můžete vyrobit sami.

Vánoční jarmark v kině Metro

Do prostějovského kina vtrhly Vánoce, díky jarmarku. Podívejte se

VIDEO, FOTO / Nakoupit dárky pokochat se různorodými řemesly ale také nasát vánoční atmosféru. To vše ve středu mohli návštěvníci prostějovského kina Metra 70. Od devíti až do sedmnácti hodin zde desítky řemeslníků představuje své výrobky, často s vánoční tématikou.

Rýžovky

Rýžovky

Další zajímavý receptík, který nezabere moc času a ani nevyjde draho.

Berlínská esíčka

Berlínská esíčka

Tento recept ocení zejména ti, kdo rádi v předvánoční kuchyni experimentují a chtějí se blýsknout neobvykle vyhlížejícím cukrovím.

Důlkové koláčky

Důlkové koláčky

Koláčky plněné rybízovou zavařeninou patří k jednodušším receptům. K jejich přípravě nepotřebujete žádnou cukrářskou zručnost, a přesto vypadají… k nakousnutí!