
Vítězný recept podle Maxijedlíka
S tímto domácím štrůdlem vyhrál Jaroslav Němec několik soutěží.
S tímto domácím štrůdlem vyhrál Jaroslav Němec několik soutěží.
S tímto jablečným závinem vyhrál jeho autor i několik soutěží.
Kdo má rád domácí pečení a tradiční recepty, může zkusit upéct jablkový závin podle Maxijedlíka Jaroslava Němce.
Kdo má rád domácí pečení a tradiční recepty, může zkusit upéct jablkový závin podle Maxijedlíka Jaroslava Němce.
Kdo má rád domácí pečení a tradiční recepty, může zkusit upéct jablkový závin podle Maxijedlíka Jaroslava Němce.
Kdo má rád domácí pečení a tradiční recepty, může zkusit upéct jablkový závin podle Maxijedlíka Jaroslava Němce.
Kdo má rád domácí pečení a tradiční recepty, může zkusit upéct jablkový závin podle Maxijedlíka Jaroslava Němce.
Upečte si k víkendové kávě vítězný dezert. Jablečný štrůdl šampióna Maxijedlíka pro vás máme i s jeho receptem.
Nouzový stav s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Chcete vyzkoušet lahodný štrůdl? Co třeba podle Maxijedlíka? Určitě z něj nezůstane ani sousto :)
Chcete vyzkoušet lahodný štrůdl? Co třeba podle Maxijedlíka? Určitě z něj nezůstane ani sousto :)
Máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte si třeba lahodný tvarohový koláč. Příprava je jednoduchá. A dětem moc chutná :)
Máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte si třeba lahodný tvarohový koláč. Příprava je jednoduchá. A dětem moc chutná :)
Tvarohový koláč s drobenkou, mramorová buchta, jogurtová buchta s ovocem, perník s čokoládou. S přípravou takových moučníků v kuchyni strávíte minimum času. Inspirujte se našimi recepty.
Nedělním Božím hodem Velikonočním svátky většinou vrcholily. S pondělní pomlázkou děvčat se začalo až později.
Malovaná vajíčka, beránek či nádivka a sváteční televizní program. To jsou věci, bez nichž si málokdo dokáže představit Velikonoce. Časopis TV Star získal několik receptů ze známých televizních pořadů.
O Bílé sobotě se zvony vrátily z Říma, kam odletěly na Zelený čtvrtek. Tento den se neslaví mše svatá a další svátosti, kromě pomazání nemocných a svátosti smíření.
Pád na zem může a zlomenina může být pro starého člověka velmi nebezpečná, často právě kvůli osteoporóze. Tu ovšem může mít i člověk o mnoho mladší.
Začíná to pálením v krku, kýcháním a smrkáním, končí ucpaným nosem. Kdo někdy nebojoval s rýmou? Léčbou ji nezastavíte, ale pomocí přírodní medicíny můžete zmírnit její nepříjemné příznaky.
Třtinový cukr místo toho bílého a light limonáda místo té obyčejné. Poznáváte se? Vyhýbat se cukru rozhodně není od věci, nic jako zdravé slazení neexistuje. A některé alternativní strategie jsou dokonce vyloženě škodlivé. Časopis Kondice se podíval na to, jak sladit a nezbláznit se z toho.
Nevyhazuj slupky od jablek do koše. Udělej si z nich radši tuhle boží pochoutku!
Zima se pomalu blíží ke konci, rozlučte se s ní sladkými domácími dezerty. Upečte si s Deníkem točený perník, šlehačkovou bábovku nebo borůvkový cheesecake. A pokud si s pečicí troubou zrovna dvakrát nerozumíte, jistě oceníte jednoduchý dezert panna cotta.
V Česku trpí cukrovkou deset procent populace, u dalších tří procent je diabetes přítomen, ale zatím nebyl diagnostikován. Výskyt navíc stoupá s věkem, starších pacientů je až třicet procent. Dá se nemoc zastavit zdravou stravou?
/FOTOGALERIE/ Ráda ukazuji malým i velkým, kudy do živé jedlé zahrádky a odsud zpátky do kuchyně. Zároveň hledám cesty ke zdraví své rodiny i ke zdraví té zahrádky, které se říká svět. Tak popisuje svoje směřování propagátorka zdravého životního stylu a zdravé stravy Kamila Brotánková z Vysočiny.
Láska prý prochází žaludkem. Jestli to je pravda, můžete otestovat třeba na našem valentýnském menu.
Rychlá svačina nejen pro děti, ale i jejich rodiče. Obliba ovocných přesnídávek v malém praktickém balení neustále roste. Spotřebitelská organizace proto nechala otestovat jedenáct ovocných přesnídávkových kapsiček. Výsledek? Ačkoli většina z nich si odnesla dobré hodnocení, kvůli vysokému podílu cukru se nehodí pro pravidelnou konzumaci.
Pětadvacetiletá Tereza Ursíková z Vendryně tvrdí, že mlsat jde i zdravě. Vyrábí nejen proteinové kuličky všech možných příchutí.
Vývar z brambor, cukr a kyselé okurky byly několik dnů jedinou stravou jedenáctileté dívky z Ostravy. Byt, v němž pobývala se svou apatickou matkou, která většinu času trávila hraním na počítači, připomínal brloh.
Spotřebitelská organizace dTest srovnala složení 28 snídaňových cereálií s ohledem na množství cukrů, tuků, vlákniny či přidaných vitamínů. U dvaadvaceti z nich tvořil podíl cukru více než pětinu.
Dva kusy vesmírných hornin, které dopadly nedávno na Zemi, obsahují ribózu, tedy monosacharid, jenž představuje základní molekulu pro život a genetiku, a další podobné cukry. Podporuje to názor, že řada složek nezbytných pro život se dostala na Zemi v důsledku nárazu meziplanetárních těles.
Tradiční štědrovečerní večeře je jedním ze symbolů českých Vánoc. Je proto škoda, že se na slavnostně vyzdobeném stole objevují rybí polévka a smažený kapr stále méně. Pojďme si proto připomenout, co na Štědrý den chystaly naše babičky.
Vánoce by měly být svátkem klidu, míru a lásky. Na horách by měl padat sníh a na koberce zase jehličí. Není snad nikdo, koho by vánoční atmosféra nepohltila. A tak někdy zapomeneme, že nám štědrovečerní nadílka může způsobit zdravotní i psychické potíže. Jak se na vánoční hody připravit a vše v pohodě a hlavně ve zdraví zvládnout?
Máte lehce zvýšený tlak a neřešíte to? Chyba! Vysoký krevní tlak neboli hypertenze sice většinou nebolí, ale do budoucna vám může připravit pěkné trápení. „Nemoci se přezdívá tichý zabiják zejména proto, že lidé, kteří vysokým tlakem trpí, nemusí řadu let pociťovat žádné příznaky, dokud se krevní tlak nedostane na nebezpečnou úroveň. Na takové hranici jsem žila několik let i já,“ líčí 28letá Hanka.
Jogurty patří mezi zakysané mléčné výrobky, které jsou nositelem zdraví prospěšných mikroorganismů mléčného kvašení. Obsahují ale také vápník a mléčný tuk, který napomáhá jeho ukládání do kostí. Navíc mají minimální obsah mléčného cukru neboli laktózy.
Štědrý den se blíží, už jste si rozmysleli, jaké cukroví budete letos péct? Pokud se kromě svých oblíbených druhů chystáte i na nějaké nové, zkuste naše recepty.
Domácí uzení, to je česká a moravská výsada. Právě s blížící se zimou je kouř ze zahradních udíren stále častějším průvodcem po našich vesnicích. Ten, kdo poznal, jak voní a chutnají maso, klobáska, ryba nebo sýr čerstvě vytažené z udírny, se na tento až rituální okamžik těší dlouho dopředu. Dnešní receptář tedy věnujeme přípravě pokrmů z toho nejlepšího, co můžete z udírny vytáhnout.
Vánoční cukroví se na stolech objeví až za pár týdnů, ale některé druhy je třeba připravovat s předstihem. Teprve uložením na vhodném místě totiž božsky změknou a dostanou tu správnou chuť.
Její recepty jsou prý drahé a náročné na suroviny. Tato pověst však nejslavnější české kuchařce Magdaleně Dobromile Rettigové v mnohém křivdí. Ve skutečnosti totiž učila své čtenářky šetřit, ničím neplýtvat a využívat každý zbytek.
Jogurty patří mezi zakysané mléčné výrobky, které jsou nositelem zdraví prospěšných mikroorganismů mléčného kvašení. Obsahují ale také vápník a mléčný tuk, který napomáhá jeho ukládání do kostí. Navíc mají minimální obsah mléčného cukru neboli laktózy.
Čokoládové figurky v podobě Mikuláše, čerta a anděla patří k vítanému zpestření mikulášské nadílky pro děti. Jenže ne každá figurka je z opravdové čokolády. Jak poznáte ty pravé a proč je dobré je odlišovat od náhražek?