Vánoční madlenky. Pokud se dodrží správný postup, budou lehké jako sníh
Znáte madlenky? Jde o typické francouzské pečivo, které má tvar mušličky. Pokud se bude držet receptu foodbloggerky Markéty Chovancové, budou krásně nadýchané.
Znáte madlenky? Jde o typické francouzské pečivo, které má tvar mušličky. Pokud se bude držet receptu foodbloggerky Markéty Chovancové, budou krásně nadýchané.
Jak na domácí kremrole? Zkuste recept od foodbloggerky Markéty Chovancové. Jsou méně tučné, než klasické kremrole a jakoby trochu trdelníčkové.
Na vánočním stole by neměly chybět rohlíčky, oblíbené cukroví v českých domácnostech. Existuje několik variant, například Klášterní rohlíčky, které si můžete upéct s foodbloggerkou markéto Chovancovou.
K Vánocům neodmyslitelně patří i skořicovo-hřebíčková vůně čerstvě upečených perníčků. Pokud máte volnou chvíli, chtěli byste ozvláštnit adventní čas vašim dětem a dát průchod jejich fantazii a kreativitě, upečte si společně perníkovou chaloupku.
K Vánocům neodmyslitelně patří i skořicovo-hřebíčková vůně čerstvě upečených perníčků. Pokud máte volnou chvíli, chtěli byste ozvláštnit adventní čas vašim dětem a dát průchod jejich fantazii a kreativitě, upečte si společně perníkovou chaloupku!
Panna cotta je italský smetanový dezert z oblasti Piemontu. Jeho příprava snadná, recept na přípravu vám prozradí Markéta Chovancová, autorka populárního blogu Markéta v troubě.
K Vánocům neodmyslitelně patří i skořicovo-hřebíčková vůně čerstvě upečených perníčků. Pokud máte volnou chvíli, chtěli byste ozvláštnit adventní čas vašim dětem a dát průchod jejich fantazii a kreativitě, upečte si společně perníkovou chaloupku.
Perníčky z tohoto těsta jsou hned měkké, vyladěné chuťově i konzistenčně. Tento recept od foodblogerky Markéty Chovancové určitě stojí za vyzkoušení.
Vánočka patří mezi tradiční sváteční pečivo. Foodblogerka Markéta Chovancová vám prozradí recept na vánočku vytvořenou ze šesti pramenů. Určitě ji vyzkoušejte, pochutnáte si.
Vyzkoušejte dva osvědčené recepty na ořechové šátečky a máslové stříkané vánoční cukroví od naši čtenářky Bronislavy Blahutové.
Letošní Vánoce budou kvůli pandemii koronaviru dost jiné, rodiny budou pospolu více než kdy jindy. Upečte více druhů cukroví a dalších vánočních dobrot, i to přispěje k lepší vánoční pohodě.
Vyzkoušejte dva osvědčené recepty na ořechové šátečky a máslové stříkané vánoční cukroví od naši čtenářky Bronislavy Blahutové.
Vyzkoušejte dva osvědčené recepty na ořechové šátečky a máslové stříkané vánoční cukroví od naši čtenářky Bronislavy Blahutové.
/ROZHOVOR/ Na teplickém fotbalovém parníku skončila vláda námořníka Stanislava Hejkala. Poté, co se kormidla ujal Radim Kučera, všichni věří, že na podzim zatím notně vetchá loď nenarazí na jaře do druholigového útesu. David Černý, muž z podpalubí, který v poslední době zastával všechnu černou práci, si přeje dobrý konec dobrodružné plavby. V neděli bude chtít se svými kamarády přiložit pod kotel v Mladé Boleslavi, kde je další zastávka "žlutomodrých".
Lískové oříšky poskytují velký zdroj energie pro tělo. Jsou dobře stravitelné, dokonce ještě lépe než vlašské ořechy nebo mandle. Využít je můžete například u jednoduchého koláče podle Markéty Chovancové. Je z kakaového korpusu s náplní z bílé čokolády a mascarpone. Určitě si pochutnáte.
Překvapte rodinu pamlsky, které si zamilují úplně všichni. Po konzumaci této dobrůtky uznáte, že nekvalitním sladkostem jednoduše navždy odzvonilo.
Překvapte rodinu pamlsky, které si zamilují úplně všichni. Po konzumaci této dobrůtky uznáte, že nekvalitním sladkostem jednoduše navždy odzvonilo.
Vyzkoušejte dva osvědčené recepty na ořechové šátečky a máslové stříkané vánoční cukroví od naši čtenářky Bronislavy Blahutové.
V Kunčičkách u Bašky se pečení cukroví (a nejen cukroví) věnuje již několik desetiletí „šikovna děvucha“ Bronislava Blahutová. Vyzkoušejte dva její osvědčené recepty na ořechové šátečky a máslové stříkané.
/ROZHOVOR/ Cukrovka - jedna z nejrozšířenějších nemocí dnešní doby. S diabetem se v Česku aktuálně léčí přes milion lidí a dle predikcí bude jejich počet dále stoupat. Odhaduje se, že v roce 2030 by se počet léčebných pacientů měl pohybovat kolem 1,3 milionu.
Lahodné saláty a zelenina by neměly chybět v žádném jídelníčku. Vyzkoušejte naše recepty, na salátech Colesaw, bramborovém, čočkovém či salátu z červené řepy s ořechy si určitě plpochutnáte.
Sladká vánoční výstava je jednou z mála kulturních akcí, které se uskuteční i přes restrikce. A třeba i virtuálně.
Červená řepa má širokou škálu kulinářského využití jak ve studené, tak v teplé kuchyni. Připravte si skvělou pomazánku, krémovou polévku, salát s celerem nebo muffiny. Určitě si pochutnáte.
Na mnoha místech ještě nasbíráte velké množství šípků. Na čaj už však nyní nejsou příliš vhodné, protože leckde již úřadovaly mrazíky. Víte však, že je stále můžete použít třeba na výrobu vynikající marmelády?
Na mnoha místech ještě nasbíráte velké množství šípků. Na čaj už však nyní nejsou příliš vhodné, protože leckde již úřadovaly mrazíky. Víte však, že je stále můžete použít třeba na výrobu vynikající marmelády?
Na mnoha místech ještě nasbíráte velké množství šípků. Na čaj už však nyní nejsou příliš vhodné, protože leckde již úřadovaly mrazíky. Víte však, že je stále můžete použít třeba na výrobu vynikající marmelády?
Vůně rajčat je nezaměnitelná a výborně chutnají. Užijte si je naplno třeba s našimi výtečnými recepty. Určitě si pochutnáte.
Počet lidí s cukrovkou 2. typu neustále narůstá. Někdy se poprvé objeví v těhotenství, jako to bylo u 57leté Marty, a pak se nemoc přihlásí o slovo později, když je tělo oslabeno.
Jablka patří mezi naše nejoblíbenější ovoci, na podzim navíc vrcholí jejich sklizeň. Jak je využít v kuchyni? Ideálně na sladké pečení, ale i na salát. Vyzkoušejte naše recepty na lívance, štrůdl, muffiny či mrkvový salát s jablky a křenem. Určitě si pochutnáte.
Sklenice vína byla poloplná. Tedy alespoň vodou, neboť inspekce ve vinařství Sklepy Štěpánek v Mutěnicích odhalila v jedné šarži lahví téměř poloviční množství vody. Podle portálu Potraviny na pranýři bylo pochybení více.
Mnohé zdravotní potíže pomohou vyřešit bylinky, které běžně rostou na louce, v zahradě nebo v květináči. Obrovskou moc však mají i houby. Víte, čím nahradit cukr?
Hrušky jsou velmi oblíbené ovoce. Mají skvělou chuť, díky níž se hodí do mnoha dezertů, ale skvěle ladí i s různými sýry. Vyzkoušejte naše recepty na koláč, hrušky s ořechy nebo salát s nivou.
Mnohé zdravotní potíže pomohou vyřešit bylinky, které běžně rostou na louce, v zahradě nebo v květináči. Obrovskou moc však mají i houby. Víte, čím nahradit cukr?
Mnohé zdravotní potíže pomohou vyřešit bylinky, které běžně rostou na louce, v zahradě nebo v květináči. Obrovskou moc však mají i houby. Víte, čím nahradit cukr?
Mnohé zdravotní potíže pomohou vyřešit bylinky, které běžně rostou na louce, v zahradě nebo v květináči. Obrovskou moc však mají i houby. Víte, čím nahradit cukr?
Mnohé zdravotní potíže pomohou vyřešit bylinky, které běžně rostou na louce, v zahradě nebo v květináči. Obrovskou moc však mají i houby. Víte, čím nahradit cukr?
Mnohé zdravotní potíže pomohou vyřešit bylinky, které běžně rostou na louce, v zahradě nebo v květináči. Obrovskou moc však mají i houby. Víte, čím nahradit cukr?
Mnohé zdravotní potíže pomohou vyřešit bylinky, které běžně rostou na louce, v zahradě nebo v květináči. Obrovskou moc však mají i houby. Víte, čím nahradit cukr?
Mnohé zdravotní potíže pomohou vyřešit bylinky, které běžně rostou na louce, v zahradě nebo v květináči. Obrovskou moc však mají i houby. Víte, čím nahradit cukr?
/RECEPTY UVNITŘ/ Když poprvé majitelka kavárny Café Placzek v Brně Jiřina Placzková zkusila upéct oblíbenou pochoutku slavného brněnského skladatele Leoše Janáčka, výsledek víc než sto let starého receptu ji překvapil. Cukroví ze šípkových povidel bylo pořádně přeslazené.
Švestky jsou v našich končinách velmi oblíbeným ovocem, které má nejen v kuchyni široké využití. Jejich sezona vrcholí a naše recepty vám jistě přijdou vhod. Vyzkoušejte jednoduchá povidla, buchtu, tradiční knedlíky či pikantní chilli omáčku. Určitě si pochutnáte.
Nejen dětem, ale i rodičům začal v září školní kolotoč. Zkuste naše tipy na jednoduché svačinky, které malí školáci snědí s chutí.
Představujeme historickou kuchařku "Žahúři v Jindřichově Hradci" jindřichohradecké autorky Sabiny Langerové. Víte, jaká je poutavá historie kuchařského řemesla v Jindřichově Hradci?
Inspiraci zahraniční kuchyní sbíráme na dovolené, protože takoví Italové, Španělé, Řekové, Chorvati nebo Slováci, Bulhaři a Rakušané umějí velmi dobře kombinovat suroviny a vytvářet z nich znamenité pokrmy. Zkuste si to také!
Zkušení vinaři tvrdí, že dospělý člověk by měl za rok vypít tolik litrů burčáku, kolik má krve v těle. Takže zhruba kolem šesti litrů. Zda je to pravda, pověra nebo jen marketingový tah, je těžké odhadnout. Rozhodně ale při pití burčáku volte kvalitu.
Představujeme historickou kuchařku "Žahúři v Jindřichově Hradci" jindřichohradecké autorky Sabiny Langerové. Víte, jaká je poutavá historie kuchařského řemesla v Jindřichově Hradci?
Představujeme historickou kuchařku "Žahúři v Jindřichově Hradci" jindřichohradecké autorky Sabiny Langerové. Víte, jaká je poutavá historie kuchařského řemesla v Jindřichově Hradci?
Jsou rychlé, vypadají krásně a ještě lépe chutnají. Vyzkoušejte recepty na sladkosti, které si nejlépe vychutnáte právě v létě. Například osvěžující domácí cappuccino či tvarohový dortík s čerstvým ovocem.
Po vstupu do čokoládovny Aztec Man zákazníka přivítá lahodná kakaová vůně. Zakladateli Martinovi Poláškovi v Ostravě chyběla kvalitní čokoláda. A tak ji začal vyrábět sám.
K datu 22. srpna se váže osobní písemné poděkování břeclavského cukrovarníka Hermanna Kuffnera lanžhotským hasičům. V ten den v roce 1893 obdrželi od majitele břeclavského cukrovaru děkovný dopis za zásah při požáru cukrovaru.