
Borůvky! Knedlíky, bublanina či rovnou do pusy! Jak je máte rádi u vás doma vy?
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.
Máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte kefírovou bábovku s ořechy a polevou. Bábovka bude krásně vláčná díky kefíru a přitom vám na přípravu stačí jen miska a metlička.
Léto je v plném proudu, stromy sklánějí své větve pod tíhou zralého ovoce. Neváhejte a upečte si z něj zdravé letní koláče.
Cukr známe všichni. Dobře víme, jak vypadá i jak chutná. Tušili jste ale, že ve tmě může svítit? Opravdu – když rozdrtíte pár kostek cukru mezi porcelánovým talířem a silnostěnnou skleněnou miskou, bude cukr při drcení světélkovat. Sice velmi slabě, ale pokud budete experiment dělat v naprosté tmě, užijete si nevšední podívanou.
Batáty z Vysočiny? Ačkoliv by nad tím v současné době mohl leckdo kroutit hlavou, v budoucnu se třeba i na vysočinských polích stanou běžnou plodinou. Pracovníci Výzkumného ústavu bramborářského Havlíčkův Brod letos zkouší několik novinek.
Mazence mají medovou krustu s křupavými mandličkami a vevnitř jsou jako mech, vláčné po tvarohu.
Milujete zmrzliny? Tak moc byste si v tom horku dali, ale máte strach, že okamžitě přiberete kila navíc? Co myslíte? Měli byste se jim raději vyhýbat, protože jsou plné nadbytečných kalorií nebo je to pouhý mýtus? Léto je neodmyslitelně spjato s konzumací zmrzliny a milují je zejména děti. Více v článku Pavlíny Podloučkové, za který velmi děkujeme
Milujete zmrzliny? Tak moc byste si v tom horku dali, ale máte strach, že okamžitě přiberete kila navíc? Co myslíte? Měli byste se jim raději vyhýbat, protože jsou plné nadbytečných kalorií nebo je to pouhý mýtus? Léto je neodmyslitelně spjato s konzumací zmrzliny a milují je zejména děti. Více v článku Pavlíny Podloučkové, za který velmi děkujeme
Milujete zmrzliny? Tak moc byste si v tom horku dali, ale máte strach, že okamžitě přiberete kila navíc? Co myslíte? Měli byste se jim raději vyhýbat, protože jsou plné nadbytečných kalorií nebo je to pouhý mýtus? Léto je neodmyslitelně spjato s konzumací zmrzliny a milují je zejména děti. Více v článku Pavlíny Podloučkové, za který velmi děkujeme
Milujete zmrzliny? Tak moc byste si v tom horku dali, ale máte strach, že okamžitě přiberete kila navíc? Co myslíte? Měli byste se jim raději vyhýbat, protože jsou plné nadbytečných kalorií nebo je to pouhý mýtus? Léto je neodmyslitelně spjato s konzumací zmrzliny a milují je zejména děti. Více v článku Pavlíny Podloučkové, za který velmi děkujeme
Milujete zmrzliny? Tak moc byste si v tom horku dali, ale máte strach, že okamžitě přiberete kila navíc? Co myslíte? Měli byste se jim raději vyhýbat, protože jsou plné nadbytečných kalorií nebo je to pouhý mýtus? Léto je neodmyslitelně spjato s konzumací zmrzliny a milují je zejména děti. Více v článku Pavlíny Podloučkové, za který velmi děkujeme
Vína v sedmi odrůdách pro prezentaci Poslanecké sněmovny a Senátu ČR jak v České republice, tak v zahraničí, vybrali odborníci Národního vinařského centra ve Valticích prostřednictvím 3. ročníku soutěže Parlamentní víno 2021.
Máte chuť na klasickou buchtu na plech. Nabízíme jednoduchý a rychlý recept podle Markéty Chovancové.
Když jsem zůstala s dětmi doma kvůli distanční výuce, tak jsem se snažila najít si něco užitečného. Něco, čím bych zabavila sebe i děti. Začali jsme chodit na bylinky a já jsem se dala na sirupy. Je to dobré a zdravé, vysvětluje proč si našla nového koníčka Eva Musilová ze Žďáru nad Sázavou.
Je bez mouky a raz dva hotová. Foodblogerka Markéta Chovancová ji dělá jednoduše, v jedné misce a tak, aby se povedla opravdu každému.
Tvarožník udělá dojem na nejednu návštěvu. Připravit ho lze například s drobenkou, skvěle se na něm vyjímají třeba čerstvé borůvky.
Navzdory chladnému počasí, které stále panuje na jihu Čech, jsou mravenci pronikající do domácností dost čilí. Máte plnou kuchyň nezvaných hostů? Skoncujte s mravenci, kteří si bez dovolení budují cestičky a obléhají cukřenky a nádoby se sirupem.
V místo, kde se budou setkávat inovace s kreativitou, uměním a technologiemi, by chtělo proměnit město Ústí nad Labem bývalý cukrovar ve Vaňově.
Radost a úleva zaplavily kabinu českých hokejistů na mistrovství světa v Rize. Národní tým po dvou porážkách konečně zabral a vydřenou výhrou 3:2 v prodloužení nad Běloruskem odvrátil hrozící katastrofu. Alespoň prozatím. Výkon party kouče Filipa Pešána ovšem za moc nestál. Opět…
Radost a úleva zaplavily kabinu českých hokejistů na mistrovství světa v Rize. Národní tým po dvou porážkách konečně zabral a vydřenou výhrou 3:2 v prodloužení nad Běloruskem odvrátil hrozící katastrofu. Alespoň prozatím. Výkon party kouče Filipa Pešána ovšem za moc nestál. Opět…
Castrovská diktatura bude muset i letos nakoupit cukr v cizině. Navíc dosáhne na další ze smutných rekordů: nejnižší produkci cukrové třtiny za posledních 113 let, tedy od doby, co se na Kubě vedou o sklizních statistiky.
/VIDEO/ Příroda chuť vytvořila. My se ji jen snažíme nepokazit. S takovým mottem v těchto dnech zahajují již devátou sezonu ve Valticích na Břeclavsku manželé Andrea a Radek Pincelovi.
Palačinky. Tuto oblíbenou pochoutku zná snad každý. Existuje v mnoha podobách. S jednou z nich nás seznámí foodblogerka Markéta Chovancová. Na její sametové variaci s ovocem si určitě pochutnáte.
Voňavé vdolečky s nezapomenutelně lahodnou chutí si můžete upéct i doma! V každém kraji mají své odlišnosti, někde je dokonce neznají vůbec. Jak to máte u vás? „U nás se pečou na všechny sešlosti po stovkách až tisících. A všichni je milují,“ říká fooblogerka Markéta Chovancová.
Sušenky shortbread se hodí na ta nejfajnovější pohoštění, v Británii vévodí vánočnímu stolu, vy si je však můžete připravit snadno i doma - jen tak k odpolednímu čaji nebo kávě. Jde o máslové kousky upečené ze dvou dílů másla, tří dílů hladké mouky a jednoho dílu cukru. Podávejte je s malinovou marmeládu a doma budete za hvězdu.
Vyzkoušejte šťavnatý tvarohový koláč v křupavé kakaové krustě podle receptu foodblogerky Markéty Chovancové. Potěšíte jím nejen děti.
Správné ranní návyky jsou důležitou součástí péče o (nejen) duševní zdraví. Mají vliv na naši produktivitu, energii, ale třeba i na kvalitu pokožky. Jakým návykům byste se po ránu měli vyhnout a jaké byste naopak do své ranní rutiny měli zařadit?
Skořicové bábovičky plněné pudinkem od Markéty Chovancové jsou opravdová pochoutka. Jejich příprava není vůbec složitá, na minibábovky vám mohou posloužit i formy na klasické muffiny.
Jahody jsou oblíbeným druhem ovoce a snad každý je má rád. Krásně voní, dobře chutnají – a to nejdůležitější, jsou zdravé. Začátkem května jsou již v obchodech dostání za přijatelnou cenu. Proto nabízím tři recepty na jahodové dobrůtky.
Křehké, výborné a hlavně rychle hotové, to jsou tvarohové koláčky bez kynutí. Bez obav se do pečení téhle dobroty může pustit i úplný začátečník.
Slaný karamel. Na tuto delikatesu budete potřebovat jen jen pět ingrediencí a výsledek bude stát za to. Podávat ji můžete třeba ve formě oblíbených bonbónů či lízátek.
Chutnají výborně, ale také pomáhají našemu zdraví. Abychom však prospěšné látky, které léčivky obsahují, naplno využili, je potřeba při přípravě sirupů dodržovat správný postup a základní pravidla. Jak na to? Připravili jsme pro vás jednoduchý recept, který slouží jako základ pro další variace.
Příprava mléčného řezu je velmi jednoduchá.
Ovocná roláda, na kterou dnes přinášíme recept, je jednoduchá na přípravu a velmi dobře chutná.
Recept na bublaninu má jistě každý doma, ale s několika změnami vznikne vynikající dezert, který si zařadíte do svého receptáře.
Jestli se chcete držet i během pandemie velikonočních tradic, každý sváteční den byste měli jíst jinou sladkou dobrotu. Kromě Velkého pátku, kdy by měl být půst. Upečte si beránka, mazanec nebo jidáše.
Nejen mazanec, nádivka nebo beránek patří k velikonočnímu času. Na Chodsku jsou to i tradiční perníčky s jarními motivy. Podle receptu známé Ludmily Fliegelové z Domažlic je můžete vyzkoušet i vy.
/REPORTÁŽ/ Cukrářské dílny Střední školy gastronomie a služeb v Nové Pace neosiřely, místo žáků zde vyrábí oblíbené zákusky učitelky odborného výcviku.
Dnes tolik žádaná a vychvalovaná superpotravina javorový sirup není pro Žďár žádnou novinkou. Už koncem 18. století tam totiž vyráběli javorový cukr. Za vším stál nechvalně známý nejvyšší úředník žďárského panství Jan Alois Ulrich.
Nejen mazanec, nádivka nebo beránek patří k velikonočnímu času. Na Chodsku jsou to i tradiční perníčky s jarními motivy. Podle receptu známé Ludmily Fliegelové z Domažlic je můžete vyzkoušet i vy.
Hřívu vlnitých vlasů sice vystřídala důstojná šeď, ale v očích Antonína Bartoníčka to jiskří jako za mlada, kdy vítězil v divokých dojezdech na škvárových oválech stadionů.
Připravte si doma jarní pokrmy, o které se s vámi za téměř deset let podělili čtenáři Deníku. Vyzkoušejte recepty, které jsou považovány za "rodinné stříbro"
Připravte si doma jarní pokrmy, o které se s vámi za téměř deset let podělili čtenáři Deníku. Vyzkoušejte recepty, které jsou považovány za "rodinné stříbro"
Připravte si doma jarní pokrmy, o které se s vámi za téměř deset let podělili čtenáři Deníku. Vyzkoušejte recepty, které jsou považovány za "rodinné stříbro"