Skořicové sušenky s pavoučky. Recept, který děti ocení
Zapojte do pečení i své ratolesti, tohle je bude rozhodně bavit.
Zapojte do pečení i své ratolesti, tohle je bude rozhodně bavit.
Přemýšlíte nad snadným a chutným obědem nebo večeří? Pikantní kuřecí stehno ve slanině je vhodné nejen na svátek.
Uplynulý advent se obvykle nese ve znamení konzumace tučnějších i sladších jídel. Mnoho lidí v této době zároveň omezuje fyzické i sportovní aktivity. Když všechno propojíme, může to vést nejen k akutním žaludečním potížím, ale i k dalším problémům, jako je například zvýšený cholesterol. Ten je „vstupní branou“ k závažným kardiovaskulárním onemocněním, jako je infarkt či mrtvice. Text přinesl časopis Story.
Jsou nadýchané a měkoučké, zalité cukrovou glazurou a ozvláštněné špetkou pepře. Tradiční perníčky pfeffernüsse v různých obměnách o Vánocích voní mnoha německými, ale také dánskými nebo holandskými domácnostmi. Populární jsou díky německému původu části Američanů také v USA, kde každoročně 23. prosince slaví jejich národní den.
Vánočka není snadná disciplína. Záleží na správně dlouhé době kynutí těsta, ale i na kvalitním pletení, aby se dobře skládala a nesesunula se při pečení do strany. A co takhle zkusit letos štólu? Můžete si ji upéct podle studentského receptu.
Recept od babičky, lepší jsem od té doby ještě nepotkala. Můžete si je klasicky obalit v moučkovém cukru. Tuhle várku jsem si trochu ozvláštnila.
Kdybyste nevěděli co doma s dětmi ve volném čase, perníková chaloupka je jasná volba. Získáte vánoční výzdobu, pěkný dárek i sladkou pochoutku.
/FOTOGALERIE/ Řepa a cukr všude, kam oko dohlédne. To je každoroční kampaň v opavském cukrovaru. Ta letošní se už přehoupla přes polovinu a dělá jeho zaměstnancům radost, kterou tam už delší dobu nezažili.
Vyzkoušejte si adventní kalendář udělat z perníčků. S těstem se dobře pracuje a jsou hned měkké a dobré.
Nejlepší lískové oříšky na světě? Pěstují je v Itálii, mají svou vlastní apelaci a jejich milovníci se po nich můžou utlouct. Název vyhlášené odrůdy vyslovíte už po první lekci italštiny – Nocciola Tonda Gentile Trilobata.
Rodiče se od narození snaží pro své potomky udělat to nejlepší. Začíná to vlastně už během těhotenství. Nejdřív to je výběr porodníka, postupně se přidávají věci materiální. Pokojíček, postýlka, oblečení. Je pravda, že v prvních dnech a dokonce letech spočívá tíha péče převážně na maminkách, i když moderní tatínkové téměř ve všem pomáhají.
Den by měl začít zdravou snídaní. Představy jsou různé. Jeden chce müsli, jiný omeletu. Dále vybíráme kávu nebo čaj. Na džusu se však většinou všichni shodnou. Nejchutnějším džusem je čerstvý ovocný, zeleninový nebo mix. Čerstvě odstředěný lahodný nápoj plný vitamínů je skvělým startem do nového dne. Alespoň to si většinou myslíme.
Informacemi o tom, jak jíst, co je zdravé a co ne, jsme doslova přehlceni. Valí se na nás ze všech stran. Často ale jde o zavádějící tvrzení, někdy vyloženě o lži, mnohé se traduje, ač to bylo již dávno vyvráceno… Vyznat se v tom není vůbec jednoduché.
Je zdravá a báječně chutná za studena i za tepla. Doplňte před zimní sezonou vitamíny a minerály díky receptům z červené řepy, které se přezdívá "krvavý elixír mládí".
Jeho chuť, vůně, barva a konzistence jsou nezaměnitelné. Jeho „výroba“ přímo pohádková. Dodá sladkou příchuť i energii, navíc má řadu léčivých účinků. Ne nadarmo se medu přezdívá tekuté zlato.
Vypadá to možná složitě, ale není to nijak těžké. Tento recept zvládne téměř každý.
Petra Burianová má pět dětí, skvěle peče a vaří, chová včely a zahradničí. Umí také plést, háčkovat, paličkovat, vyšívat a vyrábět z proutí a k tomu sbírá kroje a lidové recepty. Vystudovanou právničku, která zvítězila v soutěži Peče celá země, můžete vídat v pořadu Pečení na neděli.
Když se našim prapředkům podařilo umlátit mamuta kyji a kameny, byla to velká sláva: všichni se nacpali, co se do nich vešlo. Co ale s metráky přebytečného masa, o které se už začali zajímat šakalové a podobní darmojedi? Jak to udělat, aby se za pár dní nezkazilo?
Strava bohatá na bílkoviny, cukry a nekvalitní tuky, nedostatek pohybu, ale také třeba málo odpočinku, času na jídlo, stres a zrychlené žití. Tohle všechno může vyvolat některou z civilizačních nemocí. Jak se jim bránit?
Američtí vědci dočasně napojili prasečí ledvinu na člověka a sledovali její fungování. Jak uvedla agentura AP, jde o další krok ve výzkumu možnosti využívat jednou zvířecí orgány při transplantacích, které zachrání lidský život.
Nejen krásu nabízí příroda kolem nás. Běžně dostupné rostliny můžeme využít ke prospěchu našemu zdraví. Podívejte se na naše tipy.
/FOTOGALERIE/ V opavském cukrovaru odstartovali kampaň na výrobu cukru. Pravděpodobně až do konce ledna ji budou ve čtyřsměnném provozu nepřetržitě zajišťovat kmenoví zaměstnanci s nasmlouvanými brigádníky. Letošní nevyrovnané počasí, které dokázalo zemědělce pokaždé zaskočit, řepě evidentně prospělo.
Spojení jahod a šlehačky nikdy nezklame. Lívance ozdobené dalším ovocem budou pastvou nejen pro žaludek, ale i pro oči.
Základem jsou čerstvé maliny. Další důležitou částí je minerálka, obyčejná perlivá voda není to pravé. Právě minerálka dodá limonádě tělo.
Léto končí, děti usedají do školních lavic, dva roky prázdnin Julese Verna se skoro splnily. Mnoho se změnilo, ale některé věci jsou stálé, například radost z dobrého jídla. Když se výuka střídá opět s přestávkami, děti mají hlad. Hlavně mají chuť mlsat nejenom ve škole, ale také doma.
Vůně houstnoucích povidel se v sobotu 4. září linula z černé kuchyně starobylého Muzea Na Mlýně v Dolním Němčí. Po loňském koronavirovém výpadku, se tam totiž konal už 21. ročník Vaření trnek a lidmi zaplněný areál potvrzoval, že ani epidemie koronaviru nemusí mít sílu zrušit oblíbenou tradici.
Nevíte, co s meruňkami, které jste zatím nestačili sníst nebo zpracovat? Pak určitě neváhejte s výrobou marmelády, díky níž si i v zimě pochutnáte na letním ovoci.
Pití až tří šálků kávy denně může ochránit srdce – a to díky zmírnění pravděpodobnosti propuknutí srdečních onemocnění. To vyplývá z nové studie představené na kongresu Evropské kardiologické společnosti.
Včelí produkt, který má zázračné účinky na naše trávení, psychiku a pomůže třeba i při nachlazení, to je med. Nemusíte se bát ani zamíchat ho do horkého čaje, jeho nutriční hodnoty zůstanou zachovány. Známkou kvality medu je krystalizace.
Je bez mouky a raz dva hotová. Foodblogerka Markéta Chovancová ji dělá jednoduše, v jedné misce a tak, aby se povedla opravdu každému.
Nejen mazanec, nádivka nebo beránek patří k velikonočnímu času. Na Chodsku jsou to i tradiční perníčky s jarními motivy. Podle receptu známé Ludmily Fliegelové z Domažlic je můžete vyzkoušet i vy.
V tuto dobu je nejlepší péct právě perník, protože je všude cuket, že nikdo neví co s nimi. Tady se jedna ztratí a navíc udělá perník krásně vláčný. Budou vám stačit jen jedna mísa a lžíce.
Zadřený prodejní automat a vedle něj vulgárně nadávající člověk, který se marně snaží koupit nápoj s cukrem.. „Moc se omlouvám, není opilý, došel mu cukr a má záchvat. Hned to přejde,“ prohodí žena – výtržníkův doprovod, směrem k šokované obsluze čerpací pumpy. Prodavačka ve vteřině změní výraz.
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.
Moderní pomník zdobí od čtvrtka prostor před pivovarem na Mendlově náměstí v Brně. Černobílý kolotoč se otáčí a je na něm jediná figurína. Bílý kůň z cukru krystal.
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.
Vydejte se o víkendu na výstavu cukrů, Hradozámeckou noc nebo na setkání s vnukem scénografa Josefa Svobody. A nezapomeňte - dobrou náladu s sebou!
Nevíte, co na snídani? Zkuste buchtu. Těsto pro tuto dobrotu je jemné a vláčné. Jaké ovoce na ni použijete vy?
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.
Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní to jako zázrak? Tak to jsou borůvky, superpotravina.