
Buchtičky s krémem jsou nostalgickou dobrotou. Provoňte si jimi domov
Buchtičky s vanilkovým krémem u nás potěší úplně všechny. Zkuste je, uvidíte, že děti i dospělí se budou olizovat až za ušima!
Buchtičky s vanilkovým krémem u nás potěší úplně všechny. Zkuste je, uvidíte, že děti i dospělí se budou olizovat až za ušima!
Nepotřebujete žádnou zvláštní oslavnou příležitost, abyste upekli tenhle pařezový dort, jen chuť se do něj pustit a čas na hraní. I děti bude bavit zapojit se do výzdoby. A až dort přinesete na stůl, budou všichni naprosto unesení. A až ho rozříznete, to budou teprve koukat.
Kilo domácích rohlíčků zdraží víc než o stovku. Vánočka přijde i na dvě stovky. Zákazníci budou mít letos hluboko do kapsy. S tím počítají i cukráři. Nabízejí úsporné balíčky
Diagnózu diabetes mellitus, lidově nazývanou cukrovka, má u nás odhadem 1 100 000 lidí. Mnozí o ní nevědí, nebo se nedostatečně léčí. Dlouhodobě vysoká hladina cukru v krvi pak ovšem diabetikům silně poškozuje cévy, a tím také funkci životně důležitých orgánů. Mezi nejohroženější patří oči. Nové vyšetření, které již proplácejí i zdravotní pojišťovny, může pomoci zrak lidí s cukrovkou chránit.
Úplně nejvíce podzimní recept. Hrušky vařené v bílém víně s kořením a jemné, nadýchané těsto. Co potom provedete s vínem, ve kterém se hrušky vařily? Svaříte ho na sladký kořeněný sirup, kterým celý dezert přelijete.
Přemýšlíte, co s podzimní úrodou jablek? Tento koláč není složitý na přípravu a potěší jako sladký dezert po víkendovém obědě stejně jako třeba při všedních večerech u televize. A ta vůně! Neodoláte.
Skokový nárůst. Tak lze nazvat letošní zvýšení cen za oblíbenou vánoční pochoutku, tedy cukroví. Zatímco loni zaplatili Jihomoravané za kilo laskominy zhruba od čtyř set do šesti set korun za kilo, letos musí očekávat razantní zdražení. Průměrná cena se totiž nově pohybuje kolem sedmi set padesáti až osmi set korun za kilo cukroví. Na vině jsou kromě drahých energií také vyšší ceny za základní potraviny, jako jsou máslo, mouka, vejce nebo cukr.
Skokový nárůst. Tak lze nazvat letošní zvýšení cen za oblíbenou vánoční pochoutku, tedy cukroví. Zatímco loni zaplatili Jihomoravané za kilo laskominy zhruba od čtyř set do šesti set korun za kilo, letos musí očekávat razantní zdražení. Průměrná cena se totiž nově pohybuje kolem sedmi set padesáti až osmi set korun za kilo cukroví. Na vině jsou kromě drahých energií také vyšší ceny za základní potraviny, jako jsou máslo, mouka, vejce nebo cukr.
Připravte pro vaše děti tuhle sladkou, ale zdravou dobrotu. Uvidíte, že se po ní jen zapráší. Příprava není náročná. Výsledkem bude menší verze tradičního dezertu, který je lahodný a zároveň nasytí. Dobrou chuť!
Hledáte inspiraci na něco sladkého po nedělním obědě? Nabízíme tento dezert. Příprava je jednoduchá a výsledek potěší děti i dospělé. Finální zdobení je čistě na vaší fantazii, vyzkoušejte třeba čokoládovou polevu, oříšky a lyofilizované švestky.
Láká vás kombinace tvarohu, kokosu a čokolády? Pak byste určitě měli vyzkoušet domácí nanuk, který zahrnuje všechny tyto ingredience. Je jen na vás, zda využijete polevu, případně jakou čokoládu zvolíte. Klasikou je hořká, ale může být i mléčná anebo třeba bílá. Vanilkový cukr dodá nanuku nejen chuť, ale také vůni. Pokud domácí Míša zachutná, můžete si příště vyrobit větší porci třeba do vaničky na způsob zmrzliny.
Minule jste mohli vyzkoušet recept na perníkový dort. Kdo vyzkoušel a pochutnal si, jistě se rád pustí i do tohoto perníkového koláče. Postup je podobný. Marmeláda a čokoládová poleva opět dodá jednoduché pochoutce zcela jiný rozměr. Dobrou chuť!
Cena cukru jde nahoru. Na pultech většiny supermarketů v Olomouci v úterý stál kilogram cukru krupice kolem 35 korun. Do cen se již podle výrobců promítají drahé energie, cena cukrové řepy, ale i násobně navýšené ceny emisních povolenek.
Cena cukru jde nahoru. Na pultech většiny supermarketů v Olomouci v úterý stál kilogram cukru krupice kolem 35 korun. Do cen se již podle výrobců promítají drahé energie, cena cukrové řepy, ale i násobně navýšené ceny emisních povolenek.
Recept na lívance, které máme moc rádi, pochází z kuchařského sešitu, který jsem zdědila po své babičce. Budu ráda, když vám bude chutnat a uložíte si ho.
Jahody, třešně, meruňky nebo třeba jablka. Čím pokryjete tuto bublaninu, je v podstatě jedno. Chutnat bude vždy dokonale. Tak honem na zahradu nebo do mrazáku pro to nejoblíbenější ovoce a vzhůru do pečení. Recept je snadný a výsledek skvostný.
Normálně jedeme na stavbu. Ondřej seká zahradu, Kája sklízí levanduli do léčivých pytlíčků, já uklízím dřevo z ořezaného ořechu, Ema dostala k narozkám sanitku, tak ji zajíždí, Toník svou rozvážnou chůzí hledá, co je tu nového. Všichni pospíchají, aby bylo uděláno co nejvíce.
Přes léto je ideální využít v kuchyni zrající ovoce a osladit si trochu život. A pokud v tomto období slaví narozeniny milovníci perníku, jistě nepohrdnou tímto netradičním dortem. Perníkový dort ale můžeme péct po celý rok, mražené ovoce místo čerstvého gastronomický zážitek zaručeně nepokazí.
Zaplněný areál Muzea Na Mlýně v Dolním Němčí se v sobotu 3. září královsky bavil při 22. ročníku akce Vaření trnek. Původním způsobem - v tamní černé kuchyni, jako za časů našich prababiček při nepřetržitém míchání v kotlíku nad plameny, postupně houstl metrák trnek v povidla. Ta členky pěveckého sboru Tetičky tradičně několik hodin vařily ve voňavou hmotu z ovoce z horněmčanského sadu zemědělské společnosti Agro Okluky.
Nebojte se zkusit tenhle dezert, který je celosvětově velmi oblíbený. Příprava je opravdu jednoduchá. Vše se jen vyšlehá a dá do trouby. V kominaci s letním ovocem si pochutnají nejen milovníci sladkých sněhových pusinek.
Pobyt v kuchyni není jejím největším koníčkem, s příchodem léta se ale situace obrací. V tu chvíli se Monika Šavlová z Kladrub s chutí pouští do zavařování všemožné zeleniny.
Kupodivu to není ostrovní stát USA Havaj, kterému se připisuje zásluha nebo vina (záleží na úhlu pohledu), za vznik šunkové pizzy s ananasem známé právě jako Havaj. Ten, kdo dal světu tuto pizzu nebyl totiž Havajan, ba dokonce ani Ital. Kdo za to tedy může? A proč pizza s ananasem vyvolává po celém světě stále tak vášnivé diskuze?
Období švestek trvá až do září a využití tohoto oblíbeného ovoce je víc než pestré. Ostatně považovali si jich už staří Egypťané, v jejichž hrobkách se našly, aby mrtví netrpěli hlady a jako zásoba energie sloužily karavanám obchodníků putujících pouští. I když pánové většinou tvrdí, že švestky jsou nejlepší tekuté v lahvi slivovice, jejich drahé polovičky jejich využití vidí raději v koláčích, povidlech nebo knedlících.
Oblíbený nealkoholický nápoj Coca-Cola bude mít novou experimentální příchuť. Výrobci slibují, že díky jahodě a melounu bude chutnat jako sen. Novinku představil server CNN.
Článků a návodů k vaření domácího piva je plný internet. Ale přece jen je lepší zajet za někým, kdo má s jeho výrobou vlastní zkušenosti. A když vám dobrý kamarád dá tip na svého dobrého kamaráda, je jasné, kam nasměřujete své kroky.
Bublaniny bývají často dusivky. S tímto receptem s tajnou ingrediencí už ji ale nikdy nebudete dělat jinak. A můžete dát shora i mandlové lupínky, úžasně tam pak křupají.
Strakonická nemocniční lékárna rozšiřuje své služby. K lékovému poradenství a měření tlaku nově zavádí také měření hladiny cukru. Služba je určená široké veřejnosti.
V Česku snad není nikdo, kdo by neznal čevabčiči. Příprava válečků z mletého masa, cibule a koření nezabere moc času. Jisté je, že se na nich pochutná celá rodina.
Máte přebytky zralé zeleniny? Není nic lepšího, než když z nich vyrobíte třeba čatní, cibulovou marmeládu nebo domácí kečup. Nemusíte mít přece ve spíži jen sklenice marmelád, ne?
Marně přemýšlíte, co vás osvěží v sluncem prodchnutých letních dnech? Vyrobte si doma limonádu nebo ledový čaj. Podívejte se na tipy, které doporučuje časopis Gurmet.
Těhotné ženy, řidiči či lidé, kteří jen neholdují alkoholu, nemusí při letních slavnostech sedět jen s vodou či džusem. Mohou si dopřát takzvané mocktaily. Za trochu exotickým názvem se skrývají lahodné nápoje bez kapky alkoholu. Stejně jako alkoholické drinky se podávají nazdobené v hezkých sklenicích a chutí rozhodně nezaostávají. Naopak. Dokonce i když se alkoholu nebráníte, dejte mocktailům šanci. Možná vám zachutnají ještě víc.
Rychlá buchta na plech, která se po upečení propíchá vařečkou a zalije sametově jemnou čokoládovou polevou.
Po šestnácti letech tvrdé práce v pražských cukrárnách a hotelech se Petr Procházka přestěhoval do dvanáctitisícové Krupky na Teplicku a otevřel zde s přítelkyní Nikolou originální a v širokém okolí ojedinělou cukrárnu Adamant. Již logo podniku vypovídá za vše: S láskou k řemeslu
Obliba toniku ve světě i České republice v posledních letech silně roste. Vedoucí postavení v tuzemsku si drží značka Kinley. Barman Tomáš Kubíček si na nedostatek práce nemůže stěžovat. V okénku zážitkového autobusu brázdícího v těchto dnech ČR a SR pod názvem Kinley Bus míchá jeden koktejl za druhým.
Do jídla se snaží přenést svůj pozitivní přístup a chuť do práce. Pak vznikají pokrmy, které vykouzlí úsměv na rtech. Řeč je o Jakubu Trčkovi, který je šéfkuchařem Tiskárna Restaurant v Hranicích. Jako šéfkuchař má praxi ze zahraničí, kde strávil 12 let.
Vyzkoušejte tyto pokrmy. O tipy a recepty se podělili čtenáři Deníku napříč Plzeňským a Karlovarským krajem.
Přinášíme vám recepty na lahodné pokrmy. Svými tipy a zkušenostmi přispěli čtenáři Deníku ze severní Moravy a Slezska.
Vyzkoušejte tyto pokrmy. O tipy a recepty se podělili čtenáři Deníku napříč Plzeňským a Karlovarským krajem.
Nastal čas dozrávání třešní, takže možná oceníte tento recept na dezert, který je ideální na horké letní dny. Má vláčnou až pudinkovou konzistenci a ve spojení s ovocem a křupavými mandličkami je prostě dokonalý.
Do jídla se snaží přenést svůj pozitivní přístup a chuť do práce. Pak vznikají pokrmy, které vykouzlí úsměv na rtech. Řeč je o Jakubu Trčkovi, který je šéfkuchařem Tiskárna Restaurant v Hranicích. Jako šéfkuchař má praxi ze zahraničí, kde strávil 12 let.
Druhá polovina června je jako stvořená pro sběr jahod, které postupně dozrávají. Samosběry jsou v plném proudu. Lidé pak doma zavařují, pečou koláče i "koulí" jahodové knedlíky. Za kilo vlastnoručně natrhaných plodů zaplatíte kolem 55 korun.
Je překvapivě hodně potravin, o nichž dobře víme, že škodí zdraví, a přece je jíme. Nejzrádnější jsou ale takové, které nám uškodí, aniž bychom to tušili, protože si je kupujeme s přesvědčením, že jsou zdraví prospěšné. Tématem se zabýval časopis Květy.
Jestliže víte, kde natrhat mladé smrkové výhonky, vezměte si košík a nůžky jako paní Tereza a natrhejte nebo nastříhejte si jich tolik, kolik unesete. Doma si z nich vyrobte léčivý sirup, který v sychravých podzimních dnech jako když najdete. Navíc si ho můžete vyrobit pouze teď, protože starší tmavě zelené smrkové větvičky už neobsahují tolik vitaminu C, kvůli kterému to celé děláte.
Jednoduchá buchta na plech s pudinkem a smetanou je ten typ dezertu, který chutná snad úplně všem. Sázkou na jistotu je pro děti i pro návštěvu.
Léto s sebou přináší příjemných věcí - a dozrálé ovoce je jednou z nich. Snad nic nechutná dokonaleji než čerstvě utržené jahody a pochoutky, které z nich vytvoříte. Zkuste jahodové knedlíky, zmrzlinu i jahodový cheescake…
Trhací chlebíček není obyčejnou přílohou. Ať ho potřete a posypete čímkoliv, vždy bude chutnat skvěle. Pak už stačí jen trhat.
Sirup, chutný nanuk, marmeláda či slušivá dekorace? Květy černého bezu udělají parádu v jakékoliv podobě, a navíc jsou plné hodnotných látek, které mají pozitivní vliv na náš organismus. Projděte se do přírody, natrhejte si květy a pusťte se do toho. Máme tipy, jak s nimi naložit!
Konečně nastal očekávaný čas ovocných knedlíků. Můžeme je připravit na mnoho způsobů - sezónní ovoce v jemném těstíčku miluje snad každý z nás. Přinášíme vám osvědčené recepty na tuhle pochoutku - můžete ji vyrobit nejen z kynutého, ale také třeba z tvarohového nebo bramborového těsta. Tak si s námi pojďte pochutnat.
Ovocné knedlíky. Známe je ve spoustě variací. Sezonní ovoce v jemném těstě miluje snad každý. Máme pro vás recepty z tvarohového, bramborového i kynutého těsta. Vyzkoušet je můžete nejen s jahodami. Dobrou chuť!
Také milujete tu opojnou a jedinečnou vůni, která je cítit široko daleko, když zrovna kvete černý bez? U lesa, v parku nebo přímo za plotem u domu? Drobné bílé kvítky jsou však výjimečné nejen svou libou vůní, ale také širokou škálou zdravotních benefitů, které nám jeho konzumace nabízí.