Kreativ

ŠTÍTEK: cukr

Cukrovar v Opavě.

Opavskou kampaň provází až historický výnos

/FOTOGALERIE/ Řepa a cukr všude, kam oko dohlédne. To je každoroční kampaň v opavském cukrovaru. Ta letošní se už přehoupla přes polovinu a dělá jeho zaměstnancům radost, kterou tam už delší dobu nezažili.

Granulovaný chmel

Instantní nápoje a čaje: Jsou praktické, nebo škodí?

Rodiče se od narození snaží pro své potomky udělat to nejlepší. Začíná to vlastně už během těhotenství. Nejdřív to je výběr porodníka, postupně se přidávají věci materiální. Pokojíček, postýlka, oblečení. Je pravda, že v prvních dnech a dokonce letech spočívá tíha péče převážně na maminkách, i když moderní tatínkové téměř ve všem pomáhají.

Nejchutnějším džusem je čerstvý ovocný, zeleninový nebo mix

Zdravá snídaně? Džusy dodají zbytečně moc cukru, pijte je s mírou

Den by měl začít zdravou snídaní. Představy jsou různé. Jeden chce müsli, jiný omeletu. Dále vybíráme kávu nebo čaj. Na džusu se však většinou všichni shodnou. Nejchutnějším džusem je čerstvý ovocný, zeleninový nebo mix. Čerstvě odstředěný lahodný nápoj plný vitamínů je skvělým startem do nového dne. Alespoň to si většinou myslíme.

Petra Burianová vyhrála celorepublikovou soutěž amatérských pekařů v roce 2020

Na skvělý recept postačí i jen čtyři suroviny, říká Petra Burianová

Petra Burianová má pět dětí, skvěle peče a vaří, chová včely a zahradničí. Umí také plést, háčkovat, paličkovat, vyšívat a vyrábět z proutí a k tomu sbírá kroje a lidové recepty. Vystudovanou právničku, která zvítězila v soutěži Peče celá země, můžete vídat v pořadu Pečení na neděli.

Zpestření jídelníčku nemusí být alchymie

Zdravé mlsání? Zvládnete to snadno doma

Léto končí, děti usedají do školních lavic, dva roky prázdnin Julese Verna se skoro splnily. Mnoho se změnilo, ale některé věci jsou stálé, například radost z dobrého jídla. Když se výuka střídá opět s přestávkami, děti mají hlad. Hlavně mají chuť mlsat nejenom ve škole, ale také doma.

Vaření trnek v Muzeu Na Mlýně v Dolním Němčí 4. září 2021 i s doprovodným programem.

Vaření trnek v D. Němčí přežilo, navzdory covidu. Takto vypadal 21. ročník

Vůně houstnoucích povidel se v sobotu 4. září linula z černé kuchyně starobylého Muzea Na Mlýně v Dolním Němčí. Po loňském koronavirovém výpadku, se tam totiž konal už 21. ročník Vaření trnek a lidmi zaplněný areál potvrzoval, že ani epidemie koronaviru nemusí mít sílu zrušit oblíbenou tradici.