Kreativ

ŠTÍTEK: cukr

Jednoduchý koláč z kakaového korpusu

Zdravé mlsání. Vyzkoušejte jednoduchý koláč s lískovými oříšky

Lískové oříšky poskytují velký zdroj energie pro tělo. Jsou dobře stravitelné, dokonce ještě lépe než vlašské ořechy nebo mandle. Využít je můžete například u jednoduchého koláče podle Markéty Chovancové. Je z kakaového korpusu s náplní z bílé čokolády a mascarpone. Určitě si pochutnáte.

Šípky na podzim.

Připravte si marmeládu ze šípků

Na mnoha místech ještě nasbíráte velké množství šípků. Na čaj už však nyní nejsou příliš vhodné, protože leckde již úřadovaly mrazíky. Víte však, že je stále můžete použít třeba na výrobu vynikající marmelády?

Šípky na podzim.

Na čaj už nejsou šípky vhodné, zkuste džem

Na mnoha místech ještě nasbíráte velké množství šípků. Na čaj už však nyní nejsou příliš vhodné, protože leckde již úřadovaly mrazíky. Víte však, že je stále můžete použít třeba na výrobu vynikající marmelády?

Šípky na podzim.

Připravte si marmeládu ze šípků

Na mnoha místech ještě nasbíráte velké množství šípků. Na čaj už však nyní nejsou příliš vhodné, protože leckde již úřadovaly mrazíky. Víte však, že je stále můžete použít třeba na výrobu vynikající marmelády?

Jablečný štrůdl

Jablka v kuchyni: Lze je využít na sladké pečení, ale i do salátů

Jablka patří mezi naše nejoblíbenější ovoci, na podzim navíc vrcholí jejich sklizeň. Jak je využít v kuchyni? Ideálně na sladké pečení, ale i na salát.  Vyzkoušejte naše recepty na lívance, štrůdl, muffiny či mrkvový salát s jablky a křenem. Určitě si pochutnáte.

Přidaná voda se nacházela v šarži 300/12, Muškát moravský, moravské zemské víno, 2019, polosuché.

Víno v Mutěnicích naředili vodou. Inspekce to odhalila

Sklenice vína byla poloplná. Tedy alespoň vodou, neboť inspekce ve vinařství Sklepy Štěpánek v Mutěnicích odhalila v jedné šarži lahví téměř poloviční množství vody. Podle portálu Potraviny na pranýři bylo pochybení více.  

Janáčkovy oblíbené koblihy.

Skladatel Janáček byl na sladké. Recepty najdou lidé v nové knize

/RECEPTY UVNITŘ/ Když poprvé majitelka kavárny Café Placzek v Brně Jiřina Placzková zkusila upéct oblíbenou pochoutku slavného brněnského skladatele Leoše Janáčka, výsledek víc než sto let starého receptu ji překvapil. Cukroví ze šípkových povidel bylo pořádně přeslazené.

Historická kuchařka Žahúři v Jindřichově Hradci je ilustrovaná nádhernými kresbami výtvarníka Tomáše Kadlece.

Žahúři v Jindřichově Hradci: Doba adventu

Představujeme historickou kuchařku "Žahúři v Jindřichově Hradci" jindřichohradecké autorky Sabiny Langerové. Víte, jaká je poutavá historie kuchařského řemesla v Jindřichově Hradci?