
Šohajky
Další tip na nepečenou dobrotu, tentokrát košíčky s ořechovými kuličkami a čokoládovým krémem.
Další tip na nepečenou dobrotu, tentokrát košíčky s ořechovými kuličkami a čokoládovým krémem.
Prachatice - Soutěž o nejlepší vánoční cukroví pořádají společnost KreBul a Prachatický deník čtyři roky.
Duté bezlepkové rohlíčky, které se charakterově trochu podobají rakvičkám.
Sladká dobrota nejen pro milovníky kávy.
Nalijme si čistého vína – jsou chvíle, kdy lze Vánoce bez kapky alkoholu jen stěží přežít. Tak si podle nás připravte voňavý drink, hoďte stres za hlavu a užijte si tento kouzelný okamžik. Ať jsou letošní svátky opravdu šťastné a veselé!
Člověk pořád nemá času nazbyt a v prosinci to platí dvojnásob. Naštěstí si část volného času můžete ušetřit třeba pro předvánoční nákupy. Místo hnětení, vykrajování a neustálého čekání u trouby nakupte své oblíbené cukroví v obchodě.
Dnes přinášíme tip, jak ozvláštnit klasické bílkové pusinky. Místo tradičního rumu tentokrát vytáhneme z domácího baru whisky.
Pokud se řadíte k milovníkům marcipánu a lahodného sladkého likéru, pak je tento recept určen právě vám.
Vánoční klasika z těsta, které se nechává kynout pod vodou.
Drnholec /ROZHOVOR/ – Mezi více než dvěma tisíci víny uspělo v Salonu vín pro rok 2018 před pár dny Nové vinařství z Drnholce. Jeho Ryzlink vlašský v pozdním sběru ročníku 2016 vyhodnotili degustátoři z dvou set finálových vzorků jako šampiona soutěže. Poprvé v historii vinařství. Čím je vítězné víno výjimečné? „Je to díky rovnováze v chuti mezi kyselinou, cukrem a alkoholem. Degustátora ohromí mohutnost aromatiky,“ zdůrazňuje v rozhovoru pro Nový život šestatřicetiletý ředitel a hlavní technolog Nového vinařství Petr Ptáček.
Ne každý je zná, přitom jde o tradiční českou vánoční dobrotu. Vyzkoušíte letos hoblovačky?
Vynikající oříškové koláčky s krémem, po kterých se jen zapráší.
Kouzlit se dá i s naprostým minimem surovin. Oříšky v karamelu jsou sladkým důkazem.
Hvězda je typickým symbolem Vánoc a rádi si s ním pohráváme i při vánočním pečení.
Pudinkové cukroví nepotřebuje čas na rozležení, takže je můžete podávat na rozdíl od řady dalších druhů cukrovinek ihned po vychladnutí.
Další z klasických receptů, které obvykle pečeme už začátkem prosince.
Překvapte své blízké cukrovím, které vypadá jak z bonboniéry. Příprava není složitá, můžete ho vyrobit na poslední chvíli před Štědrým dnem.
Arabesky budou veselejší, když některé z nich posypete obarveným kokosem. Velmi hezky vypadá růžový, případně světle modrý.
FOTOGALERIE / Nejen vanilkové rohlíčky, ale i další voňavé a krásně nazdobené cukroví patří k vánočnímu období stejně neodmyslitelně jako kapr s bramborovým salátem nebo horký punč. Jak na to, aby bylo cukroví správně křupavé, nerozpadalo se ještě v krabici a chutnalo opravdu skvěle?
Dva až pět kilogramů – tolik se dá podle odborníků přibrat o vánočních svátcích. Co dělat, abyste nabytá kila nemusela v novém roce pracně shazovat?
Válečky působící zasněženým dojmem patří k rychlému nepečenému cukroví, které rychle doplní poloprázdné mísy.
Rádi zkoušíte nevšední recepty? Pistáciové trojhránky vás mohou inspirovat.
Vanilkové rohlíčky na vánočním stole nesmějí chybět. Přinášíme tradiční recept s mandlemi.
Netradiční pochoutka z jedlých kaštanů, inspirovaná finskou kuchyní.
Vánoce se nezadržitelně blíží, a spolu s nimi i každoroční příval dobrého jídla, cukroví a odpočinku. Během svátků však často polevíme v disciplíně a dopřáváme si více než jindy.
Houbičky se dají připravit i z kupovaného lineckého těsta. Náš recept nicméně popisuje přípravu těsta domácího.
Do Vánoc ještě daleko a po kolekci a adventním kalendáři se už zaprášilo? Nevadí. Čokoládové figurky si můžete vyrobit sami.
Něžná zdobená srdíčka slepovaná šampaňským krémem s bílou čokoládou.
Někdo výzdobu neřeší vůbec, jiná rodina se proti blikajícím světýlkům brání, ale jsou mezi námi takoví, kteří na ni nedají dopustit, a jejich domov vánoční atmosférou přímo dýchá. Pokud chcete poradit, jak správně na výzdobu, načerpejte inspiraci přímo od našich čtenářek.
Chuťovka k čaji, která není nijak náročná na přípravu, a přitom vypadá jako od cukráře.
Kuličky obalené v kokosu mívá na sváteční tabuli snad každá rodina. Přinášíme tip na jejich karamelovou verzi.
Tento recept ocení zejména ti, kdo rádi v předvánoční kuchyni experimentují a chtějí se blýsknout neobvykle vyhlížejícím cukrovím.
Vůně perníkového koření linoucí se z kuchyně bývá jednou z prvních vlaštovek Vánoc. Perníčky můžeme připravit už měsíc dopředu - čím déle se rozleží, tím jsou lepší.
Nevšední pochoutka z marcipánu, kterou bude obdivovat každý host.
Lískové oříšky a vůně rumu jsou neodmyslitelnou součástí Vánoc. Obě ingredience jsou základem těchto křehkých koláčků.
Pro hravé hospodyňky pečící společně s malými ratolestmi tu máme další "zvířátkové" cukroví, tentokrát oříškové žabičky.
Tento recept potěší každého milovníka čokolády. A je tak jednoduchý!
Mrkvové cukroví je pro maminky dobrým nápadem, jak dostat trochu vitamínů do zapřísáhlých odmítačů zeleniny. Pochutná si každý.
Koláčky plněné rybízovou zavařeninou patří k jednodušším receptům. K jejich přípravě nepotřebujete žádnou cukrářskou zručnost, a přesto vypadají… k nakousnutí!
Madlenky patří ke klasikám nenáročným na suroviny a poslouží jako báječné pečivo k čaji.
Rozinkové měsíčky jsou nenáročné na přípravu a dají se stihnout i na poslední chvíli před svátky.
O Vánocích lidé přiberou až tři kila! Menu si přitom můžete upravit tak, aby bylo méně kalorické a nestala se z vás koule. Upečte zdravé cukroví a nekupujte sladké likéry!
Křehké sušenky libovolných tvarů patří k těm "zdravějším" - nepřidáváme do nich cukr, a jediným kalorickým strašákem je tak na nich karamelová poleva.
Kreativní recept, do jehož přípravy se rády zapojí i vaše děti.
Modelku a maminku dvou holčiček, Lucii Hadašovou (31), byste na milovnici sladkého asi netipovali. Lucie je ale důkazem, že mlsání a skvělá postava mohou jít ruku v ruce – stačí se držet hesla „všeho s mírou“. Upečte si podle Lucie její oblíbené moučníky nebo zjistěte, proč je tak snadné stát se „biomatkou“.
Také patříte k nadšeným fanouškům a ještě nadšenějším konzumentům včelích úlů? Představujeme vám jednu z jejich luxusních verzí.
Nevíte, čím byste své přátele na Silvestra uchvátili? Máme pro vás tip – místo nudných chlebíčků zkuste letos třeba silvestrovské čatní s různými tipy hermelínů. Příprava vám zabere nanejvýš hodinu a uvidíte, že se určitě vyplatí.
Bonbony ze stromečku přijdou vhod zejména po svátcích, kdy se krabice s cukrovím začínají povážlivě vyprázdňovat. Proč je kupovat, když si je můžete vyrobit doma? Máme pro vás jednoduchý recept.
Dnes přinášíme super tip na nevšední cukroví s úžasnou marcipánovou náplní, která potěší každý mlsný jazýček.
Lahodné sachrové dortíčky, které se jen rozplývají na jazyku, nepatří na českých vánočních stolech zrovna ke klasikám. Vyzkoušíte?