Kreativ

ŠTÍTEK: cukr

Diabetici návštěvníky poučí o cukrovce

Šumperk - Hodnotu hladiny cukru v krvi, krevního tlaku či odborné rady o zdravém způsobu stravování – tyto a další užitečné informace získá zcela zdarma každý, kdo ve středu 3. listopadu od 10 do 17 hodin navštíví Dům kultury v Šumperku.

Hanáckou bio kyselku ocenili jako Výrobek kraje

Horní Moštěnice – Od roku 1854 má stále stejné složení Hanácká kyselka, která se na povrch dostává z hloubky až 250 metrů. V obchodech si ji ale lidé mohou koupit s patnácti různými příchutěmi. Za tu nejnovější, Bio Hruška, získala společnost Hanácká kyselka z Horní Moštěnice ocenění Potravinářský výrobek Olomouckého kraje.

Na poliklinice zdarma zkontrolují znaménka i EKG

Olomouc – Nechat si zkontrolovat mateřské znamínko, ale také hladinu cukru a cholesterolu v krvi mohou zájemci ve středu 13. října od 13. do 17. hodiny v Poliklinice Olomouc u hlavního nádraží (dříve železniční poliklinika, pozn. red. ).

FOTO: Vařit ji učil také tatínek

Nezabudice - Pět hvězdiček nejen za excelentní zvěřinovou svíčkovou by si bez mrknutí oka jistě zasloužila amatérská kuchařka Marie Konopásková z Nezabudic.

Houbové podzimní hodování

Houbaření je nádherný koníček. Zvlášť letos, když se tolik urodilo. Houby se v tomto období nesbírají, ale sekají kosou. Co ale s nimi dál? Přinášíme vám několik zajímavých receptů.

Hravé a snadné zavařování

Bohatá úroda je snem každého zahradníka. Stromy obalené jablky, hruškami, švestkami nebo broskvemi jsou jeho chloubou. Zprvu si každý rád utrhne ovoce přímo ze stromu, čeho je ale moc, toho je příliš. Všechno se časem přejí. Pak přichází nerudovská otázka: kam s tím? No přece do sklenic a do spíže.

Doslazovat, nebo ne...?

Uherské Hradiště - Cukernatost hroznů ve vinohradě na přelomu září a října nižší než sedmnáct stupňů je opravdu známkou toho, že s počasím to letos bylo hodně podivné.

Hroznům chybí cukr, vinice navíc pustoší plíseň šedá

Slovácko – Jako katastrofální hodnotí už nyní svůj hospodářský rok 2010 vinaři na Slovácku. Nadměrné množství dešťových srážek, studené klima a dlouhodobý nedostatek slunečního svitu jsou podle nich příčinou toho, že úroda hroznů bude letos podprůměrná a jejich cukernatost mimořádně nízká.

Jak si osladit výchovu dětí? Poradí v knihovně!

Liberec - Řezat, řezat, řezat, anebo se raději se svým zlobivým potomkem dohodnout? Odpověď hledá knížka Sabine Bohlmannové Lžička plná cukru. Vratislavická knihovna dnes pořádá besedu s překladatelkou této knihy.

Pacientů s cukrovkou přibývá, padesát tisíc ročně

Každý rok přibývá v Česku kolem 50.000 nových pacientů s cukrovkou, která bez kvalitní léčby zkracuje život. Nyní se dostávají do ČR nové způsoby léčby, které nejen dokážou snížit hladinu cukru v krvi, ale také snižují riziko komplikací cukrovky a jsou šancí na lepší spolupráci pacientů při léčbě.

Cena hroznů půjde nahoru

Komentář - Burčák je meziprodukt při výrobě vína. Víno je produkt lihového kvašení, kdy kvasinky zkvašují cukr na CO2 a alkohol. Jestliže je množství zkvašeného cukru asi v polovině, můžeme hovořit o částečně zkvašeném hroznovém moštu.

Víno made in france není vždy zárukou kvality

Sádek – Znáte ten pocit. Stojíte v supermarketu před regály s vínem a po pár minutách zjistíte, že si nevyberete. Že nemáte šanci pochopit systém. Krabice asi neukrývají zrovna zázrak, to je jasné hned. Ale jak se vyznat v lahvích? Mnohé vysvětlil v rozhovoru majitel vinic na Sádku Lubomír Lampíř.

Jak si zdravě osladit život? Cukr vyměňte za stévii!

Dáváte přednost přírodním produktům? Pak vás určitě zaujmou doslova zázračné účinky exotické rostliny stévie, která je stále populárnější i u nás. A není se čemu divit. Kromě toho, že je zdravou náhražkou rafinovaného cukru a všech umělých sladidel, je i skvělou léčivkou na nejrůznější neduhy.

Návštěvníci dačického íčka mají největší zájem o kostku cukru

Dačice – Hodně propagačních a informačních materiálů je věnováno symbolu Dačic – kostce cukru. „Máme zde nově k dispozici řadu letáků o kostce cukru, a to i v angličtině, němčině, francouzštině či ruštině,“ uvedla referentka odboru kultury a cestovního ruchu Lenka Tůmová.

Diabetes, hypoglykémie a řízení motorových vozidel

Východní Čechy– Diabetik léčený tabletami nebo inzulínem se může za určitých okolnosti dostat do stavu, který se nazývá hypoglykémie (hladina krevního cukru klesá pod dolní hranici normy: 3,3 mmol/l, mnozí tento stav pocítí již při glykémiikolem 4 mmol/l).

Diabetes, hypoglykémie a řízení motorových vozidel

Východní Čechy– Diabetik léčený tabletami nebo inzulínem se může za určitých okolnosti dostat do stavu, který se nazývá hypoglykémie (hladina krevního cukru klesá pod dolní hranici normy: 3,3 mmol/l, mnozí tento stav pocítí již při glykémiikolem 4 mmol/l).

EU zavedla podrobnější označování potravin

Štrasburk – Údaje o energetické hodnotě, obsahu tuku nebo cukrů – ty budou nově povinně hlásat obaly potravin. Evropský parlament ve středu schválil nová jednotná pravidla pro jejich označování v EU.

Kolosální! Ve Vrbátkách vyrobí 30 000 tun cukru ročně

Vrbátky /VIDEO, FOTOGALERIE/ – Přístavbu skladu chystají v tomto roce v cukrovaru ve Vrbátkách. „Loni jsme modernizovali výrobu, letos nám zbývá už jen zvětšit skladovací prostory,“ vysvětlil ředitel cukrovaru Václav Řehák.

Lidé si zjistí hladinu cukru ve své krvi

Nová Bystřice– Obyvatelé Nové Bystřice a místních částí si mohou v sobotu 8.května od 7do 9hodin vměstské knihovně nechat zdarma změřit hladinu cukru vkrvi.

Vyškovská neurologie otevře své brány veřejnosti

Vyškov - Měření tlaku a hladiny cukru v krvi, odborná porada s lékařem nebo ultrazvukové vyšetření mozkových cév. To všechno mohou bezplatně zažít na vlastní kůži lidé, kteří se přijdou podívat do vyškovské nemocnice na Den otevřených dveří neurologického oddělení.

Popravili je za cukr. Před 65 lety

Brno – Z německého vagónu na nákladním nádraží vzali pár pytlíků cukru. O den později je za to gestapo zastřelilo. Od popravy patnácti obyvatel Brna na medlánecké střelnici, k níž došlo na sklonku druhé světové války, ve středu uplyne pětašedesát let.

Olizování cukru? Další rádobykauza, míní rodiče

Přelouč - Před dvěma týdny učni z Chroustovic, teď gymnazisté z Přelouče. Lyžařské kurzy se stávají postrachem pedagogů. Nikdy neví, kterého studenta napadne natočit na kameru společné legrácky a pak je pověsit na web.

Olizování cukru je další rádobykauza, míní rodiče

Přelouč - Před dvěma týdny učni z Chroustovic, teď gymnazisté z Přelouče. Lyžařské kurzy se stávají postrachem pedagogů. Nikdy neví, kterého studenta napadne natočit na kameru společné legrácky a pak je pověsit na web.