
Kokosová roláda s kiwi
recept zaslala Alena Černínová, Ostrava
recept zaslala Alena Černínová, Ostrava
recept zaslala Jitka Doušová, Ústí nad Labem
recept zaslala Ivana Kuncová, Horní Jirčany
recept zaslala Veronika Kuncová, Dobříš
recept zaslala Martina Nulíčková, Zruč nad Sázavou
recept zaslala Lenka Lenyna Rupprechtová, Sázava
Mladá Boleslav - Uhodnete, co ukrývá výřez na obrázku? Pokud ano, máte šanci vyhrát krabici cukru od společnosti TTD Tereos Dobrovice.
recept zaslala Andrea Špelinová, Řenče
recept zaslala Iva Štěpánková, Vrbovec
recept zaslala Marta Holubová, Brno
recept zaslala Vendula Ševčíková, Brno
recept zaslala Martina Nulíčková, Zruč nad Sázavou
recept zaslala Lenka Lenyna Rupprechtová, Sázava
recept zaslala Lenka Lenyna Rupprechtová, Sázava
recept zaslala Anna Kotková, Rynoltice
Dačice, Vídeň – Až do 29. června potrvá v Hospodářském muzeu ve Vídni výstava s názvem „Jak sladký je život – 170 let výroby kostkového cukru“, která byla minulý týden slavnostně zahájená.
recept nám zaslala Marta Klímová, Praha
recept zaslala Michaela Košková, Libouchec
recept zaslala Veronika Kubů, Litvínov
Pečený beránek nebo zajíček nemůže na velikonočním stole chybět. Jestli upečete jednoho, nebo druhého, záleží na vás a na tom, jakou formu seženete. Těsto vonící vanilkou a citronem totiž můžete nalít třeba i do formy na muffiny nebo bábovku.
Letos nenechávejte výrobu velikonočních sladkosti na jiných. Vytvořte si je sami a budou chutnat fantasticky.
Přinášíme vám nový seriál s recepty z kuchyně Podchlumí a Poorlicka, podle kterých připravovaly polévky, pokrmy z brambor a moučná jídla naše babičky.
Hustopeče – Mám ještě hodinu, než vše začne, říkám si cestou do Hustopečí. Právě totiž mířím na zumbamaratón. Tříhodinovou lekci zumby, kterou si na sobotní odpoledne připravila v hustopečské sportovní hale instruktorka Lucie Košťálová.
Ostrava - Jedna ze tří potravinových bank má sídlo v Ostravě. V loňském roce rozdala lidem v nouzi necelých padesát šest tun potravin. Přispět mohou firmy i jednotlivci.
San Francisko (USA) - Cukr s sebou nese tolik zdravotních rizik, že by měl být považován za kontrolovanou látku stejně jako alkohol a tabák. To je závěr, k němuž došel tým výzkumníků Kalifornské univerzity v San Francisku, napsal časopis Time. V článku nazvaném Toxická pravda o cukru, který byl zveřejněn začátkem února v časopise Nature, Robert Lustig, Laura Schmidtová a Claire Brindisová tvrdí, že je nevhodné považovat cukr jen za "prázdné kalorie".
Ostrava /FOTOGALERIE/ -Jedna ze tří potravinových bank má sídlo v Ostravě. V loňském roce rozdala lidem v nouzi necelých padesát šest tun potravin. Přispět mohou firmy i jednotlivci.
Mladoboleslavsko - Největší český výrobce cukru a lihu, společnost Tereos TTD z Dobrovice na Mladoboleslavsku, dokončila akvizici Moravského lihovaru Kojetín. Informoval o tom mluvčí Tereosu Jakub Hradiský. Cenu, za kterou Tereos TTD získá 100 procent akcií kojetínského lihovaru, neuvedl.
Dobrovice - Největší český výrobce cukru a lihu, společnost Tereos TTD, dokončila akvizici Moravského lihovaru Kojetín.
Kojetín – Největší výrobce cukru a lihu u nás, francouzská společnost Tereos TTD, v pondělí koupila Moravský lihovar Kojetín. Podnik získá všech sto procent akcií lihovaru v Kojetíně a ten se tak stane jeho dceřinou společností. V průběhu roku se předpokládá sloučení obou společností.
Liberecko - Z návsi se ozývá břeskná dechovka, stará bába mlátí na buben, policajt jí kouká do nůše, do světnice vpadne medvěd… Je masopust.
Mělník – Loni se v Nemocnici v Mělníku díky novému oddělení neonatologie s jednotkou intenzivní péče mohlo narodit také čtyřiapadesát dětí s váhou do 2,5 kilogramu. Podle primáře neonatologie Jiřího Havránka nejmenší novorozenec vážil jen sedmnáct set gramů.
Praha - S tzv. graffiti jsem se ve velkém poprvé setkal v polovině osmdesátých let v tehdejším Západním Berlíně. Pokrývaly zeď dělící západní a východní část města a kromě vlastního obsahu přinášely i jisté poselství o svobodě, o pohledu na svět, o tužbách mladé generace.
Do čaje či kávy si většina z nás automaticky nasype cukr nebo umělé sladidlo, existuje ale jedna nenápadná rostlinka, která možná tento zažitý rituál brzy změní.
Praha – V obchodech v uplynulých čtyřech týdnech výrazněji zdražily papriky a rajská jablka, a to oboje o více než 16 procent. Nepatrně, o více než čtyři procenta na 23,76 Kč/kg, naopak zlevnil krystalový cukr, uvedl ČSÚ.
České hospodyňky utratí za přísady do pečení ročně přes půl miliardy korun, nejvíce z toho za kypřící přísady, vanilku a vanilkový cukr a polevy. Další více než 100 milionů korun dají za různé předpřipravené směsi na pečení.
Praha - České hospodyňky utratí za přísady do pečení ročně přes půl miliardy korun, nejvíce z toho za kypřící přísady, vanilku a vanilkový cukr a polevy. Další více než 100 milionů korun dají za různé předpřipravené směsi na pečení.
Rakovnicko - Vanilkové rohlíčky, pracny, kokosky, linecké, ořechy, čokoládové dortíčky, marokánky to je jen kratičký výčet cukroví, které u nás nechybí o Vánocích snad na žádném stole.
Rychnovsko - Netradiční hostinu si pro vás připravil Robert Johanides, kuchař z čestické hospody.
Valšov - V řadě obcí je to obdobné: obchůdek s potravinami už je dávno zavřený, autobusové spojení nedostatečné. V lepším případě je otevřena hospoda.
Březová nad Svitavou - Vánoční perníčky bez medu by nebyly ty pravé. Jenže med není jen na pečení a na chleba s máslem. Je pro lidský organismus důležitý a je to vlastně lék. Přesto o něm koluje několik omylů.
Mladá Boleslav - Hádejte, co tentokráte ukrývá výřez na obrázku.
Praha - Vánoční trhy bez svařeného vína si lze těžko představit. Jeho vůně se často line celým prostorem a přidává na krásné atmosféře. Kromě toho je i spolehlivým lékem na zahřátí, která k nákupu stánkových suvenýrů prostě patří.
Praha - Vánoční trhy bez svařeného vína si lze těžko představit. Jeho vůně se často line celým prostorem a přidává na krásné atmosféře. Kromě toho je i spolehlivým lékem na zahřátí, která k nákupu stánkových suvenýrů prostě patří.
Přerov - /FOTOGALERIE/ Přerov – Méně zdobené, ale o to vydatnější a hutnější bývaly perníčky v době dětství šestasedmdesátileté Miloslavy Smolíkové ze Staré Vsi. Ta v sobotu odpoledne zasvěcovala do tajů jejich pečení návštěvníky v prostorách občanského sdružení Cukrle U Bečvy v Přerově.
Žirovnice – V předposledním podzimním kole divize si dobře vedli žirovničtí kuželkáři. Ti i v oslabené sestavě porazili Jindřichův Hradec a vrátili se na třetí příčku tabulky.
Vánoční cukroví a jeho pečení je jednou z obecně rozšířených vánočních tradic. Většina z vánočního cukroví se připravuje ze směsi mouky, cukru, vajec, másla, kakaa, čokolády, různých druhů ořechů a kandovaného ovoce.
Náchodsko - Vánoční cukroví a jeho pečení je jednou z obecně rozšířených vánočních tradic. Většina z vánočního cukroví se připravuje ze směsi mouky, cukru, vajec, másla, kakaa, čokolády, různých druhů ořechů a kandovaného ovoce.
Kvasiny - Klání o nesladší cukrářku už pomalu směřuje do finále.
Hodonín /HODONÍN VČERA A DNES/ - Občas někde sice padne zmínka o tom, že v Hodoníně byly dříve cukrovary dva, ale při vyslovení pojmu cukrovar si v Hodoníně stejně asi většina lidí představí bývalý cukrovar Redlichův, na jehož místě je dnes rozlehlé nákupní centrum.
Dnešní díl seriálu Škola vaření přináší užitečné tipy na zdravý jídelníček v zimním období