
Dobrovické Cukrovary Tereos převzaly lihovar Kojetín
Dobrovice - Největší český výrobce cukru a lihu, společnost Tereos TTD, dokončila akvizici Moravského lihovaru Kojetín.
Dobrovice - Největší český výrobce cukru a lihu, společnost Tereos TTD, dokončila akvizici Moravského lihovaru Kojetín.
Kojetín – Největší výrobce cukru a lihu u nás, francouzská společnost Tereos TTD, v pondělí koupila Moravský lihovar Kojetín. Podnik získá všech sto procent akcií lihovaru v Kojetíně a ten se tak stane jeho dceřinou společností. V průběhu roku se předpokládá sloučení obou společností.
Liberecko - Z návsi se ozývá břeskná dechovka, stará bába mlátí na buben, policajt jí kouká do nůše, do světnice vpadne medvěd… Je masopust.
Mělník – Loni se v Nemocnici v Mělníku díky novému oddělení neonatologie s jednotkou intenzivní péče mohlo narodit také čtyřiapadesát dětí s váhou do 2,5 kilogramu. Podle primáře neonatologie Jiřího Havránka nejmenší novorozenec vážil jen sedmnáct set gramů.
Praha - S tzv. graffiti jsem se ve velkém poprvé setkal v polovině osmdesátých let v tehdejším Západním Berlíně. Pokrývaly zeď dělící západní a východní část města a kromě vlastního obsahu přinášely i jisté poselství o svobodě, o pohledu na svět, o tužbách mladé generace.
Do čaje či kávy si většina z nás automaticky nasype cukr nebo umělé sladidlo, existuje ale jedna nenápadná rostlinka, která možná tento zažitý rituál brzy změní.
Praha – V obchodech v uplynulých čtyřech týdnech výrazněji zdražily papriky a rajská jablka, a to oboje o více než 16 procent. Nepatrně, o více než čtyři procenta na 23,76 Kč/kg, naopak zlevnil krystalový cukr, uvedl ČSÚ.
České hospodyňky utratí za přísady do pečení ročně přes půl miliardy korun, nejvíce z toho za kypřící přísady, vanilku a vanilkový cukr a polevy. Další více než 100 milionů korun dají za různé předpřipravené směsi na pečení.
Praha - České hospodyňky utratí za přísady do pečení ročně přes půl miliardy korun, nejvíce z toho za kypřící přísady, vanilku a vanilkový cukr a polevy. Další více než 100 milionů korun dají za různé předpřipravené směsi na pečení.
Rakovnicko - Vanilkové rohlíčky, pracny, kokosky, linecké, ořechy, čokoládové dortíčky, marokánky to je jen kratičký výčet cukroví, které u nás nechybí o Vánocích snad na žádném stole.
Rychnovsko - Netradiční hostinu si pro vás připravil Robert Johanides, kuchař z čestické hospody.
Valšov - V řadě obcí je to obdobné: obchůdek s potravinami už je dávno zavřený, autobusové spojení nedostatečné. V lepším případě je otevřena hospoda.
Březová nad Svitavou - Vánoční perníčky bez medu by nebyly ty pravé. Jenže med není jen na pečení a na chleba s máslem. Je pro lidský organismus důležitý a je to vlastně lék. Přesto o něm koluje několik omylů.
Mladá Boleslav - Hádejte, co tentokráte ukrývá výřez na obrázku.
Praha - Vánoční trhy bez svařeného vína si lze těžko představit. Jeho vůně se často line celým prostorem a přidává na krásné atmosféře. Kromě toho je i spolehlivým lékem na zahřátí, která k nákupu stánkových suvenýrů prostě patří.
Praha - Vánoční trhy bez svařeného vína si lze těžko představit. Jeho vůně se často line celým prostorem a přidává na krásné atmosféře. Kromě toho je i spolehlivým lékem na zahřátí, která k nákupu stánkových suvenýrů prostě patří.
Přerov - /FOTOGALERIE/ Přerov – Méně zdobené, ale o to vydatnější a hutnější bývaly perníčky v době dětství šestasedmdesátileté Miloslavy Smolíkové ze Staré Vsi. Ta v sobotu odpoledne zasvěcovala do tajů jejich pečení návštěvníky v prostorách občanského sdružení Cukrle U Bečvy v Přerově.
Žirovnice – V předposledním podzimním kole divize si dobře vedli žirovničtí kuželkáři. Ti i v oslabené sestavě porazili Jindřichův Hradec a vrátili se na třetí příčku tabulky.
Vánoční cukroví a jeho pečení je jednou z obecně rozšířených vánočních tradic. Většina z vánočního cukroví se připravuje ze směsi mouky, cukru, vajec, másla, kakaa, čokolády, různých druhů ořechů a kandovaného ovoce.
Náchodsko - Vánoční cukroví a jeho pečení je jednou z obecně rozšířených vánočních tradic. Většina z vánočního cukroví se připravuje ze směsi mouky, cukru, vajec, másla, kakaa, čokolády, různých druhů ořechů a kandovaného ovoce.
Kvasiny - Klání o nesladší cukrářku už pomalu směřuje do finále.
Hodonín /HODONÍN VČERA A DNES/ - Občas někde sice padne zmínka o tom, že v Hodoníně byly dříve cukrovary dva, ale při vyslovení pojmu cukrovar si v Hodoníně stejně asi většina lidí představí bývalý cukrovar Redlichův, na jehož místě je dnes rozlehlé nákupní centrum.
Dnešní díl seriálu Škola vaření přináší užitečné tipy na zdravý jídelníček v zimním období
Opava – Provoz opavského cukrovaru je pro Opavu prestižní záležitostí. Závod patří mezi pouhých sedm v republice, které dosud nezanikly. Od zahájení letošní kampaně v něm 120 stálých zaměstnanců a 65 brigádníků ve třísměnném provozu vyrobilo už přes 40 tisíc tun cukru.
František Černoch z Kladrub na Tachovsku se včelám věnuje více než šedesát let.
Kladruby – František Černoch z Kladrub na Tachovsku se včelám věnuje více než šedesát let.
Přerov /FOTOGALERIE/ – Obrovský zájem ze strany veřejnosti provázel bezplatné vyšetření na zjištění hladiny cukru a krevního tlaku, které v pondělí u příležitosti Světového dne diabetu nabízela přerovská nemocnice. Přednáškový sál zaplnili zejména starší lidé a akci svou účastí podpořili i zástupci vedení města.
Havlíčkův Brod – Možnost změřit si zdarma krevní tlak, hladinu cukru v krvi nebo podíl podkožního tuku tělesného tuku měli v pondělí pacienti při návštěvě vestibulu brodské nemocnice.
ČR /GRAFIKA, ROZHOVOR/ - Epidemie 21. století. Tak se dnes přezdívá cukrovce, která jen loni zabila na světě čtyři miliony lidí. Každých osm vteřin jí přitom onemocní další dva lidé. Většina pacientů trpí diabetem II. typu, jehož propuknutí urychluje špatná životospráva, upozorňuje světový den cukrovky.
Fryšták /FOTOGALERIE/ – Vůně medu a perníčků se linula jídelnou v základní škole ve Fryštáku. Tam se totiž o víkendu mohli lidé naučit, jak co nejlépe upéct a pak i nazdobit vánoční perníčky. Na vlastní oči se někteří přesvědčili, že i například obyčejného perníkového srdce lze udělat doslova umělecké dílo.
Přerov – Nechat si zdarma změřit hladinu cukru v krvi, tlak a srdeční puls, můžou zájemci, kteří zamíří v pondělí 14. listopadu do přednáškového sálu přerovské nemocnice. U příležitosti Světového dne diabetu čekají pacienty, kteří trpí cukrovkou nebo mají na tuto nemoc podezření, rady odborníků o zdravém způsobu života a stravování. Preventivní akci pořádá nemocnice ve spolupráci s městem a místním Svazem diabetiků.
Vsetín - Bezplatné vyšetření krve na cukrovku nabízí v pondělí zájemcům vsetínská nemocnice a to v rámci světového dne diabetu.
Turnov - Nová expozice Muzea Českého ráje v Turnově přiblíží světu pochoutky z kakaových bobů, medu i tajemství cukrové kostky.
Brno - Získat do sbírky nové známky, gramodesky i mince, naučit se bulharské tance nebo si nechat zdarma změřit hladinu cukru v krvi. To vše nabízí pořadatelé víkendových akcí.
Turnov - Nová expozice Muzea Českého ráje v Turnově přiblíží světu pochoutky z kakaových bobů, medu i tajemství cukrové kostky.
Domažlicko -Na zimu jsou připraveni všude. První mrazy proto jen tak nezaskočí zahrádkáře, včelaře ani provozovatele kempů a koupališť.
Prachaticko – Policisté už pátrali po různých zlodějích. Volarští policisté pátrají tentokrát po pachateli krádeže koně.
Zlín - /SOUTĚŽ/Zlínský deník pro Vás připravil další soutěž. Tentokrát hrajeme o 5 poukazů v hodnotě 500 Kč na košt vín v Zámku Napajedla. Akce se koná již tento čtvrtek od 18 do 23 hodin.
Liberec - MUDr. Kateřina Cajthamlová obhájila na přednášce v liberecké nemocnici svou pověst mediální bojovnice s obezitou.
Opava – Letos začaly stroje i lidé pracovat na výrobě cukru podstatně dříve než v minulých letech. Důvodem byla snaha ukončit kampaň včas.
Staré Město /FOTOGALRIe/ Nové kongresové centrum, rozdělené do sedmi samostatných celků, které pojme 350 návštěvníků, včera slavnostně otevřeli v areálu společnosti Kovosteel ve Starém Městě. Vzniklo za jedenáct měsíců omlazením bývalého skladu cukru, který sloužil do roku 1998.
Loučeň /FOTO/ -Loučeňský areál zámku opět zaplnily stovky dospělých a dětí. Tentokrát při sladkých slavnostech.
Dobrovice -Na co jste se podívali, to lákalo k ochutnání.
Blansko – Včelaři mají sezónu za sebou. Vytočili poslední med a včelám dali dobrou noc. Jejich příbytky teď čeká zazimování.
Hodonínsko – Na loňský mizerný rok mohou včelaři už zapomenout. Letos totiž mají medu víc a je kvalitnější. Cena se bude opět pohybovat mezi sto dvaceti a sto padesáti korunami.
Bělecký mlýn /FOTO/ – Ideální poměr vinných kvasinek a cukru. To je tajemství lahodné tekutiny, tuze oblíbené na Moravě a v nejbližším okolí, zvané burčák. Dozvědět se něco o tomto nápoji a ochutnat pravý burčák mohli o víkendu návštěvníci Běleckého Mlýna, kde se konal Burčák fest.
Dobrovice - Nedostatku cukru se lidé bát nemusí. Cukrovar již začal zpracovávat první tuny řepy.
Chomutov - Chomutovská nemocnice pořádá Den otevřených dveří pro veřejnost.
Praha 9 - Záchranáři v rámci Světového dne první pomoci radili lidem, jak zachraňovat lidské životy.
Kopanice - Přiznám se, že mě už dlouho lákalo okoštovat kořalkovou specialitu z Kopanic s poněkud tajemným názvem „žmolkovica“, a tak jsem se rozhodl, že to zkusím na slavnostech vína.