Kreativ

ŠTÍTEK: Curych

FlixBus, poskytovatel mobility s největší autobusovou meziměstskou sítí v Evropě

Noční autobusy FlixBusu již spojují řadu evropských destinací

FlixBus, poskytovatel mobility s největší meziměstkou autobusovou sítí v Evropě, rozšiřuje svou nabídku z Plzně. „Od teď nabízíme nové přímé spoje z Plzně do destinací v Německu, Rakousku, Švýcarsku a Polsku. Čeští zákazníci mohou cestovat do turistických destinací jako jsou Curych, Vratislav, Bregenz nebo Augšpurk. Nové denní a noční spoje jsou snadnou a pohodlnou alternativou pro cesty na dovolenou bez nutnosti jet svým vlastním autem," říká Nina Göbbels, tisková mluvčí společnosti FlixBus.

Mladí zápasníci Nymburka byli úspěšní ve Švýcarsku.

Medaile jsou doma

Nymburk – Obrovský úspěch zaznamenali mladí zápasníci oddílu Junior MMA Nymburk. Ti získali dvě zlaté a dvě stříbrné medaile na Mezinárodním Mistrovství Švýcarska.

Vídeňská radnice. Ilustrační foto

Nejlepším městem k životu zůstává Vídeň, nejhorším Bagdád

Vídeň je už poosmé nejlepším městem pro život, naopak nejhůře se stále žije v irácké metropoli Bagdádu. Vyplývá to z nejnovějšího žebříčku, který sestavuje konzultační společnost Mercer. Praha si v něm udržela 69. místo a je na tom nejlépe ze všech měst střední a východní Evropy.

Ilustrační foto.

Kuba má problém. Nedokáže uspokojit poptávku po doutnících

Kuba má problémy s dodávkami některých prémiových značek doutníků kvůli nízké úrodě v minulosti a rostoucí poptávce. Jev zvaný El Niño způsobil nadměrné deště a nevhodná sucha, což poškodilo zemědělství na Kubě, včetně úrody choulostivých tabákových rostlin, kterých je potřeba pro výrobu čtvrté největší vývozní položku země, uvádí agentura Reuters. Farmáři však nadějně vidí letošní úrodu, která by po dvou špatných letech mohou být vysoká.

Credit Suisse

Credit Suisse propouští. Ve velkém

Curych (Švýcarsko) - Čistá ztráta druhé největší švýcarské banky Credit Suisse v loňském čtvrtém čtvrtletí meziročně klesla o 60 procent na 2,35 miliardy švýcarských franků (59,5 miliardy Kč). Na hospodaření měla negativní vliv vysoká pokuta, kterou banka musí zaplatit v USA. Firma v letošním roce zruší dalších 5 500 pracovních míst.

Ilustrační foto.

Johnson&Johnson pozřel špičkového výrobce léků proti hypertenzi

Curych (Švýcarsko) - Americká farmaceutická a kosmetická firma Johnson & Johnson (J&J) koupí za 30 miliard dolarů (754,6 miliardy Kč) švýcarskou biotechnologickou společnost Actelion. Oznámily to firmy v dnešním společném prohlášení. Pro J&J je to jedna z největších akvizic a pomůže jí stát se lídrem v oblasti léků zaměřených na léčbu vzácného typu vysokého krevního tlaku.

Cristiano Ronaldo vyhrál počtvrté anketu FIFA o nejlepšího fotbalistu roku.

Další trofej pro Ronalda. FIFA ho vyhlásila nejlepším hráčem světa!

Curych /FOTOGALERIE/ - Portugalský útočník Cristiano Ronaldo se podle očekávání stal nejlepším fotbalistou za rok 2016 v anketě FIFA. Jednatřicetiletý hráč Realu Madrid dostal 34,54 procent všech hlasů od reprezentačních trenérů, kapitánů, vybraných novinářů a fanoušků a zhruba o osm procent porazil obhájce trofeje a pětinásobného vítěze Lionela Messiho z Barcelony. Třetí Antoine Griezmann z Atlética Madrid získal 7,53 procenta hlasů.

V Rusku byly odhaleny a potrestány další dopingové případy u sportovců.

Další potrestaný Rus za doping. Čtvrtkař Dyldin dostal čtyřletý zákaz

Moskva - Sportovní arbitrážní soud (CAS) potrestal ruského čtvrtkaře Maksima Dyldina čtyřletým zákazem startu za porušení pravidel o dopingu. Oznámil to ruský atletický svaz, podle kterého Dyldin neodevzdal vzorek ke kontrole. CAS bližší podrobnosti včetně toho, kdy k porušení pravidel došlo, nesdělil.

Ilustrační foto.

S novým rokem přivítala hodonínská zoo nová zvířata

Hodonín – Po dvou samicích jelena barasingy i přímorožce arabského přibylo od začátku roku v hodonínské zoo. „Návštěvníci mohou laně barasingy pozorovat v zadní části expozice. Chce to ale trochu trpělivosti, protože jsou stále plaché a dokáží splývat s okolím," uvedl chovatel Lukáš Baránek k druhu kopytníků, který doputoval na jih Moravy až z anglického Bedfordshire.

Prezident FIFA Gianni Infantino

Rozšíření fotbalového MS? Podle Infantina národní svazy souhlasí

Dubaj - Podle prezidenta Mezinárodního fotbalové federace FIFA Gianniho Infantina jednotlivé národní asociace jasně podporují chystané zvýšení počtu účastníků mistrovství světa na 48 ze současných 32 týmů. Šéf FIFA, který považuje jako nejlepší variantu šestnáct tříčlenných skupin, zároveň potvrdil, že turnaj by navzdory vyššímu počtu utkání trval stejně dlouho jako dosud.

Silné deště postihly v noci na dnešek řadu oblastí Řecka a způsobily záplavy.

Katastrofy letos vyjdou pojišťovny o třetinu dráž než loni

Curych - Celkové škody způsobené lidmi a přírodními katastrofami se letos v celém světě vyšplhaly na 158 miliard dolarů (4,1 bilionu Kč). Z toho pojišťovny vyplatí asi 49 miliard dolarů (1,3 bilionu Kč), zhruba o třetinu více než loni. Uvedla to dnes švýcarská zajišťovna Swiss Re. Mnoho katastrof se stalo v regionech, kde je nízká úroveň využívání pojistných služeb, takže celé dvě třetiny škod nebyly pojištěním kryty.

Trenér Calgary Flames Bob Hartley.

Lotyši mají hvězdného trenéra, povede je bývalý nejlepší kouč NHL Hartley

Riga - Nejlepší trenér předminulé sezony NHL Bob Hartley povede reprezentaci Lotyšska. Šestapadesátiletý kanadský kouč získal loni Cenu Jacka Adamse po úspěšném ročníku v Calgary, ale pak se mu s týmem Flames nevedlo a letos v květnu byl odvolán. Nyní se dohodl s lotyšským svazem a bude mužstvo připravovat na mistrovství světa

V islámském centru v největším švýcarském městě Curychu se dnes střílelo.

Střelec z islámského centra v Curychu nebyl podle policie radikál

Curych - Útočník, který v pondělí postřelil tři muže v islámském centru v Curychu, byl 24letý švýcarský občan ghanského původu. Motiv jeho činu je stále nejasný, podle policie ale nic nenasvědčuje tomu, že souvisel s islámským či krajně pravicovým radikalismem. Pachatel po útoku spáchal sebevraždu. S odvoláním na strážce zákona o tom dnes informovala agentura Reuters.

V islámském centru v největším švýcarském městě Curychu se dnes střílelo.

V islámském centru v Curychu se střílelo, opodál našli mrtvolu

Curych - V islámském centru v největším švýcarském městě Curychu se dnes střílelo. Dva z trojice napadených mužů jsou zraněni těžce. Po pachateli útoku, kterým je nejspíš 30letý muž, se intenzivně pátrá. Nedaleko od místa činu pak policie našla mrtvého člověka, i když není jasné, zda nález s incidentem souvisí, informoval web švýcarského listu Tages Anzeiger.

Fotbalisté Anglie se radují z gólu proti Španělsku.

Pokuty za vlčí máky. FIFA potrestala všechny reprezentace z Britských ostrovů

Curych - Mezinárodní fotbalová federace FIFA potrestala pokutou všechny reprezentační týmy z Britských ostrovů za to, že při posledních zápasech fotbalové kvalifikace o postup na mistrovství světa se na jejich stadionech objevily symboly vlčího máku. Podle FIFA tím byla porušena pravidla o zákazu politických stanovisek během mezinárodních zápasů.

Wolfgang Niersbach

Niersbach neuspěl u FIFA s odvoláním proti ročnímu trestu

Curych (Švýcarsko) - Odvolací komise FIFA zamítla odvolání Wolfganga Niersbacha proti ročnímu zákazu působení ve fotbale. Naopak potvrdila předchozí rozhodnutí etické komise, podle níž bývalý předseda německého svazu neupozornil na možnou korupci při volbě pořadatele mistrovství světa pro rok 2006, kterou vyhrálo právě Německo.

ONDŘEJ VORLÍČEK ve švýcarském Curychu vystoupal na nejvyšší stupínek

Squashová naděje Vorlíček v Curychu vyhrál letošní třetí velké finále

Teplice – Po dvou letech se talentovaný hráč squashe Ondřej Vorlíček z 1.Sq Teplice zúčastnil Swiss Junior Open v Curychu, který patří do nejvyšší kategorie (tzv. Super Série) Evropské juniorské squashové tour. Na tomto švýcarském podniku se každoročně schází celá evropská juniorská špička. Ani letos tomu nebylo jinak. Ondřej odjížděl do Švýcarska obhajovat pozici evropské jedničky v kategorii chlapců do 17 let. V ní bojovalo o co nejlepší umístění 51 hráčů z celé Evropy.

Hokejisté Sparty vyřadili Bern a jsou v semifinále Ligy mistrů_

Hokejisté Sparty vyřadili Bern a jsou v semifinále Ligy mistrů

Praha - Hokejisté Sparty jako první český tým v historii postoupili do semifinále Ligy mistrů. Ve čtvrtfinálové odvetě porazili Bern 4:1, první zápas ve Švýcarsku skončil 1:1. Pražané o svém dnešním úspěchu rozhodli ve druhé třetině, kdy vstřelili tři branky. Gólem a dvěma asistencemi se pod postup podepsal útočník Lukáš Pech.

SPLNĚNÝ SEN. Cesta tunelem potrvá jen 20 minut.

Švýcaři otevírají nejdelší tunel světa

Historický moment. V neděli 11. prosince 2016 se pro pravidelný provoz otevře Gotthardský železniční tunel. V jeho případě se podařilo něco neskutečného – stavitelé dodrželi rozpočet schválený už na počátku 90. let.

Vítěz Diamantové ligy Jakub Vadlejch.

Diamantová liga dozná změn, finále bude od nuly o vyšší odměny

Lausanne - Prestižní atletický seriál Diamantové ligy dozná od příští sezony největších změn od svého zavedení před sedmi lety. Celková dotace se navýší na 3,2 milionu dolarů (zhruba 80 milionů korun) a při dvou finálových mítincích budou atleti o celkové prvenství bojovat od nuly. Systém má přinést větší atraktivitu posledních závodů.

Tom Ondrušek při utkání s domácími Lotyši.

Florbalisté mají na MS první den volna. Ondrušek: Bude pohodička

Riga /ROZHOVOR od zvláštního zpravodaje Deníku/ - Dva zápasy, dvě vítězství. Čeští florbalisté jsou po povedeném startu na mistrovství světa kousek od jistého postupu do čtvrtfinále. „Budeme se snažit, abychom na něj byli dokonale připravení," slibuje útočník Tom Ondrušek.

Hvězdný Lionel Messi se Zlatým míčem.

Messi, Ronaldo, nebo Griezmann. Kdo získá novou cenu FIFA?

Curych - Novou cenu The Best pro nejlepšího fotbalistu za rok 2016 získá Lionel Messi z Barcelony, Cristiano Ronaldo z Realu Madrid, nebo Antoine Griezmann z Atlética Madrid. Trojici finalistů oznámila FIFA, která vyhlásí vítěze ankety 9. ledna na tradičním ceremoniálu v Curychu.

Sepp Blatter

Pondělí rozhodne. Blatter se dozví, jestli uspěl u CAS s odvoláním

Curych - Sportovní arbitráž CAS v pondělí rozhodne o odvolání bývalého předsedy světové fotbalové federace FIFA Seppa Blattera proti šestiletému zákazu působení ve fotbale. Ten dostal loni v prosinci za porušení etických pravidel kvůli podezřelé odměně pro tehdejšího šéfa UEFA Michela Platiniho.

Ilustrační foto.

Nestlé prý sníží obsah cukru ve svých výrobcích o 40 procent

Curych (Švýcarsko) - Výzkumníkům firmy Nestlé se prý podařilo vyvinout technologii, která sníží obsah cukru v některých jejích výrobcích až o 40 %, aniž by se změnila chuť. Švýcarská nadnárodní firma oznámila, že si objev nechá patentovat a postupně jej od roku 2018 začne zavádět do výroby.

FIFA

Korupční aféra s MS má další jméno, podezřelý je sekretář FIFA Linsi

Curych - Švýcarské vyšetřovací orgány provedly před týdnem sérii nových domovních prohlídek v souvislosti s vyšetřováním možné korupce při přidělení pořadatelství světového šampionátu ve fotbale v roce 2006 Německu. Na seznam podezřelých osob v případu možného uplácení kvůli zisku klíčových hlasů při volbě dějiště přibyl bývalý generální sekretář FIFA Urs Linsi.

Zdaleka ne všichni fotbalisté si užívají luxusu jako hvězdy Barcelony.

Život v luxusu? Většina fotbalistů má běžné platy, někde je šikanují

Curych - Ačkoli jsou fotbalisté považováni za přeplácené hvězdy, jezdící v drahých autech, podle průzkumu hráčské asociace FIFPro se hráči po celém světě potýkají s nízkými platy, výplatami opožděnými i o několik měsíců a ponižováním. Život většiny z nich tak má k luxusu hvězd elitních lig daleko.

Jan Švambera v dresu švýcarského Weesenu.

Švýcarský pošťák Švambi otáčel kladenskou pípou

Kladno – Byl velkou nadějí kladenského fotbalu, ale na svoje štěstí nehodlal čekat, raději se mu vydal v ústrety. Jan Švambera získal před třemi a půl roky zajímavé angažmá ve švýcarském Weesenu, a přestože dnes už fotbal kvůli zranění nehraje, v zemi Helvetského kříže zůstává s přítelkyní dál.

Jaromír Zmrhal (třetí zleva) při nástupu před utkáním ČR - Norsko.

Nejníže od října 2011. Nároďák se dál propadá žebříčkem FIFA

Curych - Česká fotbalová reprezentace dál klesá v žebříčku mezinárodní federace FIFA. Svěřenci trenéra Karla Jarolíma si od minulého vydání pohoršili o tři místa a jsou na 43. pozici. Ve světovém pořadí jsou nejníže od října 2011, kdy byli sedmačtyřicátí. Dál vede Argentina, na druhé příčce Brazílie vystřídala úřadující mistry světa z Německa.

Fanoušci Walesu při utkání se Srbskem.

Aféra s vlčími máky nekončí, FIFA vyšetřuje i Wales a Severní Irsko

Curych - Mezinárodní fotbalová federace FIFA zahájila disciplinární řízení s Walesem a Severním Irskem. Při jejich listopadových zápasech kvalifikace mistrovství světa se v hledišti objevily symboly vlčího máku. Kvůli připomínce válečných veteránů už FIFA vyšetřuje také fotbalové svazy Anglie a Skotska.

Ilustrační foto

Vývoz hodinek ze Švýcarska klesl nejvíce za sedm let

Curych - Vývoz hodinek ze Švýcarska se v říjnu snížil meziročně o 16 procent, což byl nejvyšší měsíční pokles za sedm let. Poptávka po hodinkách, jako Rolex a Omega, klesla na téměř všech trzích, uvedla agentura Bloomberg. Celkem se podle údajů Federace švýcarského hodinářského průmyslu ze země vyvezly hodinky za 1,68 miliardy franků (42,3 miliardy Kč).

Ilustrační foto.

Credit Suisse osamostatnila švýcarskou bankovní divizi

Curych - Credit Suisse Group oddělila svoji švýcarskou banku do právně samostatné společnosti. Učinila tak další krok k uskutečnění primární nabídky akcií bývalé divize, která má být největším vstupem na burzu ve Švýcarsku za více než desetiletí. Nabídka by se měla uskutečnit v druhé polovině příštího roku.

Úvodní utkání osmifinále play off Ligy mistrů: Sparta - HV 71

Vítkovice začnou čtvrtfinále Ligy mistrů doma, Sparta venku

Curych /ROZPIS ZÁPASŮ/ - Hokejisté Vítkovic začnou čtvrtfinále play off Ligy mistrů proti švýcarskému celku Fribourg-Gottéron na domácím ledě, zatímco Sparta se představí v Bernu. Ostravané přivítají tým s českými útočníky Romanem Červenkou a Michalem Birnerem v úterý 6. prosince, zápas začne v 17:00. Pražané budou hrát ve Švýcarsku o den později od 19:45.