Kreativ

ŠTÍTEK: grafika

Vernisáž výstavy Vladimíra Vícha.

Každý může být malířem pod vedením mistra

Litomyšl – První výstava v městské galerii v letošním roce nese název „Litomyšl, moje město“. Představuje tvorbu malíře a výtvarníka Vladimíra Vícha, který je bytostně spjat s Litomyšlí.

Muzeum vamberecké krajky.

Rychnovské muzeum a jeho pobočky mají nové logo

Rychnovsko - Muzeum a galerie Orlických hor sjednotilo všechna svá pracoviště pod jedno nové logo. Během let došlo nejen ke změnám log či názvu muzea, ale i celé struktury organizace. Proto s rokem 2018 přišlo zcela nové logo a jednotná grafika instituce.

Mercedes Benz třídy C.

Mercedes-Benz omladil třídu C. Co nabízí nového?

Aktuální sedan a kombi nové třídy C ještě nestihly pořádně zastarat a už přichází s modernizací. Tea nepřináší nijak dramatické změny, ale nabídne lehce pozměněný vzhled a hlavně asistenční a bezpečnostní systémy, převzaté z větších modelů.

Petr Poš bude mít svá díla v Karlových Varech.

Poš vystavuje Pastviny

Karlovy Vary - Výstava Pastviny Petra Poše v Interaktivní galerii Becherova vila představí autorovu volnou grafickou tvorbu, kterou doplní návrhy loutek, knižní ilustrace, filmové plakáty, ale i scénografie k animovaným filmům.

.

Jiří Altmann vystavuje na Univerzitě Pardubice

Pardubice – V úterý v 17 hodin bude v Galerii Univerzity Pardubice otevřena 101. umělecká výstava, která představí grafiky pražského autora Jiřího Altmanna, který je členem Českého sdružení grafiků Hollar.

Náměstí republiky ve Žďáře nad Sázavou.

Ve Žďáře otevřou novou výstavu

Žďár nad Sázavou – Stará radnice ve Žďáře nad Sázavou otevře v úterý 6. února své dveře všem milovníkům umění. V sedmnáct hodin tam bude totiž zahájena Výstava Klubu výtvarných umělců Horácka.

Akademický malíř, grafik a medailér Vladimír Pavlica se v posledních letech se zařadil mezi naše velmi uznávané tvůrce pamětních mincí a medailí.

Ostravský medailér Pavlica: Při tvorbě medailí a mincí je důležité řemeslo

/ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ V posledních letech se zařadil mezi naše velmi uznávané tvůrce pamětních mincí a medailí. Na výtvarné scéně se pohybuje už téměř půl století, ale pravdou je, že několik desítek let pracoval převážně v oboru propagační a užité grafiky. Akademický malíř Vladimír Pavlica žije a tvoří v ateliéru v Ostravě-Hošťálkovicích.  

Podoby možného využití jednotné grafické a vizuální prezentace města, jak je předvedli zástupci grafického studia Colmo na prezentaci v kině Sokol.

Nymburk má nový grafický jazyk. Jak se vám líbí?

Nymburk /FOTOGALERIE, ANKETA/ – Město už delší dobu usiluje o to, aby mělo navenek i dovnitř ke svým obyvatelům jednu grafickou podobu. Jinými slovy, aby bylo barevně i druhem písma jasné logo města, aby se stejná grafika používala například na plakáty, označení budov, městský zpravodaj, ale třeba i auta technických služeb či městské policie. Jednotná grafika bude také platit pro všechny úřední dokumenty. 

Galerie Hollar.

Litografické příběhy vystavuje Vladimír Suchánek v Hollaru

Litografické příběhy má název výstava prací předního českého výtvarníka Vladimíra Suchánka, která bude dnes večer zahájena v pražské Galerii Hollar. Veřejnosti se jeho práce představují po pěti letech, které uplynuly od jeho retrospektivní výstavy v Císařské konírně Pražského hradu. Grafik oslaví 12. února pětaosmdesátiny.

Abstraktní grafiky Jiřího Fikejze v Orlickém muzeu v Chocni.

Umění je talent hrát si s realitou

Ústí nad Orlicí, Choceň /ROZHOVOR, FOTO/ - Orlické muzeum v Chocni v lednu patří abstraktní grafice. Až do 28. ledna tu návštěvníci uvidí díla abstraktní grafiky ústeckoorlického grafika Jiřího Fikejze.

Lucky Brew křtí novou desku, jmenuje se Dál.

Lucky Brew křtí novou desku, jmenuje se Dál

Prachatice - Dva roky jsme tvrdě, jak se dneska říká, makali, abychom nahráli naší druhou desku. Ku příležitosti křtu jsme pro vás připravili večer plný super hudby a překvapení.

Malíř Antonio Lopomo ve Sladovně.

Poezie v barvě ve Sladovně

Písek - Impresionismem inspirované obrazy francouzsko – italského malíře Antonia Lopoma si zájemci mohou prohlédnout ve Sladovně. Výstava nazvaná příznačně Poezie barev je v Bílých a Debatních trámech otevřena do 25. února.

Jihomoravské inovační centrum. Ilustrační foto.

Firmy o sobě dají vědět díky dotaci od města

Brno – Necelý měsíc mají jihomoravské technologické firmy na registraci do projektu, který jim pomůže s propagací značky, produktů nebo služeb. Získat na to mohou prostřednictvím Jihomoravského inovačního centra až sto tisíc korun od města Brna.

Horácké muzeum má nový přírůstek - obraz nazvaný Vodník od místního rodáka.

Vodník Karla Němce obohatil sbírky Horáckého muzea

Nové Město na Moravě – Další přírůstek ve svých sbírkových předmětech ohlásilo novoměstské Horácké muzeum. Darem získalo obraz nazvaný Vodník, který je dílem místního rodáka, malíře a grafika Karla Němce.

Nádvoří lipnického hradu.

Unikátní výstava nabídne pohled do minulosti českých měst a vesnic

Havlíčkův Brod – Úžasnou příležitost podívat se na Havlíčkův Brod a další města v České republice očima umělce, který je zachytil před dvěma sty lety, budou mít návštěvníci brodské Galerie výtvarného umění. Ta na letošní rok připravuje unikátní výstavu děl Jana Antonína Venuta, který namaloval několik set kreseb a maleb českých měst a městeček a v roce 1824 je daroval císaři Františku I.

Výstava Ticho má i svůj filozofický podtext, autorkou obrazů i konceptu je Klára Putniorzová.

Ticho, které ale vlastně neexistuje

Ticho. Tak se jmenuje první letošní výstava v knihovně na karvinském náměstí, jejíž prostory obsadily obrazy mladé malířky Kláry Putniorzové. Její malby postupně zavedou diváka do městských zákoutí, přírody i prostor, které představují klidový stav mysli.

Jubilanti Hollaru. Ilustrační foto.

Hollar zahájí tradiční výstavu jubilantů, je jim od 40 do 90 let

Půl století věku dělí na tradiční výstavě jubilantů Hollaru nejmladší účastníky od nejstarších členů spolku. Čtyřicet let letos oslaví Bedřich Kocman, nejstaršími letošními jubilanty jsou Květa Pacovská a Jindřich Kovařík, na které čeká devadesátka. Mezi dvacítkou letošních jubilantů jsou známá jména jako třeba Martin Velíšek, který se dožívá padesátky, Eduard Ovčáček, který bude mít 85 let, a stejného věku se dožije i Vladimír Suchánek, bývalý dlouholetý předseda Hollaru.

Ilustrační foto

Výtvarná soutěž pro seniory

Karlovy Vary - Hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová vyhlašuje v pořadí již pátý ročník výtvarné soutěže s názvem Věk pro nás není překážkou.

Zakázkové díly personalizační služby Mini Yours Customized.

Chcete, aby se vaše auto lišilo? Pro Mini si budete moci navrhnout vlastní díly

Na programy takřka neomezené personalizace nových vozů u značek jako Rolls-Royce či McLaren jsme už celkem zvyklí. Nyní ovšem s podobnou službou přichází také Mini. Program samozřejmě není na takové úrovni jako u těch nejdražších značek, ale i přesto nabízí nové způsoby, jak zájemci mohou své auto odlišit od ostatních.