Kreativ

ŠTÍTEK: grilování

Trest za pokus o vraždu otce? Pět a půl roku vězení

Brno – Pět a půl roku vězení. Takový trest si v pondělí u brněnského krajského soudu vyslechla čtyřiačtyřicetiletá žena z Brna. Dostala ho za to, že udeřila sekyrou do hlavy sedmdesátiletého otce. Přitom jí hrozilo až dvacetileté vězení. Kvůli mimořádným okolnostem ale senát trest snížil pod zákonnou hranici.

Hasiči pořádali vepřové hody

Okrouhlé Hradiště – Dobrovolní hasiči z Okrouhlého Hradiště už sice nevyjíždějí k požárům, ale stali se nositeli kulturních a společenských aktivit v této vesničce se stovkou trvale žijících obyvatel.

U Mazurovy chalupy v lesích se bude slavit

Hradec Králové – Společnost Městské lesy Hradec Králové, která slaví dvacáté výročí svého vzniku, nabídne v sobotu 15. října pestrý program, který zaujme širokou veřejnost.

Druhé pokračováni akce Mini Jam Fest

Opava – V letošním roce již po druhé se uskuteční akce s názvem MINI JAM FEST. Akce začne už ve třináct hodin v sobotu 8. října v Music clubu Jam.

Soutěžní klání vyhráli hasiči ze Slavošovic

Slavošovice /FOTOGALERIE/ - Sedmnáct družstev mužů a žen z Klatovska se sjelo v sobotu odpoledne do Slavošovic u Bolešin, kde se konal již devátý ročník soutěže sborů dobrovolných hasičů s motorovými stříkačkami PS 8.

FOTO: Hasiči stříkali na plechovky

Soustov – V Soustově se o víkendu konal již 6. ročník netradiční hasičské soutěže Na plech open. Soutěže se letos zúčastnila 4 družstva žen a 17 družstev mužů.

Grilované ovoce? Sladká tečka za hostinou

V seriálu, který vzniká ve spolupráci se školou vaření Chefparade, jsme již psali o obecných zásadách při grilování a také jsme se zaměřili na maso, uzeniny a zeleninu. Dnes přinášíme tipy na grilované ovoce a sýry.

Škola grilování: zeleninu na grilu zvýrazní tymián

Nejen masem živ je člověk u grilu. Pestrost dodává barevná a křupavá zelenina. Jak ji však ugrilovat, aby chutnala a nestala se z ní beztvará hmota bez chuti? Poradíme vám v dnešním dílu seriálu o grilování, který vznikl ve spolupráci se školou vaření Chefparade.

Seniorům zábava nechybí

Opava – Léto na Opavsku nudě nepřeje. Ani domovy důchodců na své klienty přes léto nezapomínají. Senioři se tak mohou těšit na výlety, posezení u kávy, taneční akce i grilování.

Nenechte se obtěžovat otravným hmyzem

V letních dnech odpočíváte na svých balkonech, terasách, pracujete na zahradách nebo si užíváte pobyt na dovolené ve stanech či karavanech. To jsou chvíle, při kterých si asi nikdo z vás nepřeje být rušen. A právě v těchto okamžicích vás může obtěžovat a ohrožovat rozličný hmyz. Pro příklad nemusíte chodit daleko. Kolikrát jen vám grilování pokazily vosy? A najde se i spousta jiných situací, ve kterých vás mohou obtěžovat třeba mouchy, komáři, moli, švábi, pavouci, mravenci, blechy či štěnice.

Princ miluje lenošení, zlobení, ale i procházky

Kutná Hora – Teprve více než roční Princ majitelky Jiřiny Janatové z Červených Janovic si zasloužil od čtenářů Kutnohorského deníku první místo v soutěži Mazlíček roku Kutnohorského deníku.

Škola vaření: Párty dochutí klobáska z grilu

Pochoutky z grilu k letním měsícům jednoznačně patří. Proto vám během prázdnin přinášíme seriál článků, který vám nejen poradí a pomůže, ale nabídne také spoustu zajímavých informací a receptů. V tomto díle profesionální šéfkuchař vysvětlí, jak pracovat s uzeninou a jak chutně a zajímavě grilovat klobásky.

Škola vaření: Jak grilovat maso

Pochoutky z grilu k letním měsícům jednoznačně patří. Proto vám během prázdnin přinášíme seriál článků, který vám nejen poradí a pomůže, ale nabídne také spoustu zajímavých informací a receptů. V tomto díle profesionální šéfkuchař vysvětlí, jak správně grilovat maso.

Na dobříšském zámku mohou rybí hody

Dobříš – Obrovskou a neobvyklou akci připravily pro návštěvníky Lesní a rybniční správa Zbiroh a Správa zámku Dobříš. V dobříšském zámku se 6. srpna uskuteční doslova rybí hody.

Restaurace Atlanta

Hradec Králové - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Hradecký deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 32 - Restaurace Atlanta.

Restaurace Sauna

Orlickoústecko - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Orlický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 33 - Restaurace Sauna.

Restaurace U Lípy

Orlickoústecko - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Orlický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 34 - Restaurace U Lípy.

Cizinci v klášterní zahradě tancovali i grilovali

Plzeň - Kolem šedesáti cizinců se v sobotu zúčastnilo Letní zahradní slavnosti na zahradě plzeňského kláštera dominikánů. Akci tu pro své klienty pořádala Poradna pro ciznce a uprchlíky Diecézní charity Plzeň. "Chodím sem pokaždé a vždycky jsem velmi spokojený.

Letní setkání s přáteli? Nejlépe u rozpáleného grilu

Léto už je několik týdnů v plném proudu a večery přímo vybízejí k oblíbené společenské činnosti – grilování. Přineseme vám proto seriál článků, který vám nejen poradí a pomůže, ale nabídne také spoustu zajímavých informací a receptů.

Nové jihlavské pivo ve výčepu nekoupíte

Jihlava – S horkou letní novinkou přišli sládci z jihlavského pivovaru. Pro všechny milovníky letního grilování uvedli na přelomu června a července na trh zcela nové lahvové pivo Gril.

Opilá seniorka pobodala dceru při grilování

Zlín – Jedenašedesátiletá žena bodla v pondělí večer v opilosti svou o třicet let mladší dceru. Přestože nůž namířila k srdci, napadená utrpěla naštěstí jen lehké zranění. Kriminalisté útočnici obvinili z pokusu o těžké ublížení na zdraví, za což jí v případě uznání viny hrozí tři až deset let vězení.

Hostinec Dvoračka

Trutnov - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Krkonošský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 29 - Hostinec Dvoračka.

Hostinec U Červinků

Horní Ředice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 26 - Hostinec U Červinků

Pivnice U Milána

Orlickoústecko - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Orlický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 27 - Pivnice U Milána.