Kreativ

ŠTÍTEK: grilování

Trhy lákaly na ryby a na okurky. PODÍVEJTE SE

Přerov /FOTOGALERIE/ – Živé ryby, které si mohli lidé přímo u prodejce ugrilovat, byly v neděli dopoledne hlavním lákadlem Hanáckých farmářských trhů na přerovském výstavišti. Jeho bránou prošlo během dopoledne na devět set návštěvníků, prodejců ale tentokrát dorazilo o něco méně.

Glosa: Ještě, že bydlím v bytovce

Marie Podzimková - Když jsem viděla a slyšela ve čtvrtek odpoledne vyhrocené emoce při jednání o kanalizaci v Oldřichově, byla jsem snad poprvé v životě upřímně ráda, že bydlím v bytovce.

Fotbalový turnaj doplní dětský den

Stolany – Sportovní odpoledne, dětský den a fotbalový turnaj v malé kopané nejen pro fotbalisty s bohatým programem se koná v sobotu 16. července 2011 od 12:00 do rána ve sportovním areálu SK Stolany.

Grilování v parcích nebude problém

Královéhradecko – Léto je v plném proudu a patří k němu i grilování. Lidé z Hradce se nemusejí obávat, že by si přímo ve městě nemohli dopřát své kulinářské hody.

Grilování v parcích nebude problém

Hradec Králové – Léto je v plném proudu a patří k němu i grilování. Lidé z Hradce se nemusejí obávat, že by si přímo ve městě nemohli dopřát své kulinářské hody.

Restaurace Na Jatkách

Orlickoústecko - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Orlický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 24 - restauraci Na Jatkách.

Restaurace Labyrint, Hořice

Hořice -- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Jičínský deník, představujeme další hospůdku, a to restauraci Labyrint.

Vyhrajte lístky na koncert a prohlídku Zámku Napajedla

Napajedla /SOUTĚŽ/ – Jazzová hudba rozezvučí ve čtvrtek zrcadlový sál zámku Napajedla. Od 20 hodin zde vystoupí kapela Balkansambel. Zábava v prostorách zámku a především v jeho zahradě propukne už v 16 hodin, kdy je naplánováno gurmánské grilování.

Restaurace Panorama

Rychnov nad Kněžnou -V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Rychnovský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem22 -Restaurace Panorama.

Restaurace U Zlatého soudku

Kvasiny - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Rychnovský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem21 -Restaurace U Zlatého soudku.

Restaurace U Trunečků

Nové Město nad Metují- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Náchodský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 24 - Restaurace U Trunečků.

Hostinec U Desatera

Dolní Ředice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 25 - Hostinec U Desatera

Restaurace La Cabaňa

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 24 - Restaurace La Cabaňa

Místa pro grilování? Lidem je zařídí radnice

Brno – Grilování masa na otevřením ohni, popíjení, setkání s přáteli. To neodmyslitelně patří k horkým letním dnům. Lidé, kteří nemají zahradu nebo chalupu, jsou ale o tuto zábavu ochuzeni. Pomoci jim se rozhodly některé brněnské radnice. Chtějí zařídit takzvané barbecue pointy. Zájemci pod širým nebem najdou zděný gril a místo, kde mohou posedět s přáteli.

Dobříš si prodejce vybírá, překupníky odmítá

Dobříš – Už druhým rokem nejen na Příbramsku frčí farmářské trhy. Lidé si oblíbili přátelskou atmosféru a kvalitní produkty od prvovýrobců, které v supermarketech nenakoupí. Přesto se už tu a tam proslýchá, že účel těchto trhů narušují různí překupníci.

Grily najdete i v Šimkových sadech

Hradec Králové – Grilování v Šimkových sadech? Není to nemístný žert. Jsou vybrána tři místa, na která ještě letos pracovníci Technických služeb Hradec Králové grily umístí.

Když grilovat, tak krkovičku

Jičín – Jak je to v těchto horkých dnech s nabídkou masných produktů a jak s jejich přepravou k zákazníkům?

Prázdniny jsou tu, komáři útočí. Přibalte repelentní náramek

Repelentní náramek „Bugs Lock“, který se nedávno začal prodávat i u nás, ocení především starostliví rodiče, kteří právě vypravují své ratolesti na letní tábory. Hodí se ale i dospělým, při všech venkovních sportovních aktivitách, jako je turistika, rybaření, horolezectví, golf, in-line brusle, opalování, užije ho mládež na letních festivalech, rodiče zase při zahradních party či venkovním grilování…

Šikovní pomocníci při grilování

Kdo z nás by se netěšil na teplé letní večery spojené s grilováním, dobrým pitím a samozřejmě příjemným posezením s přáteli. Přinášíme několik tipů jak si jednu z nejoblíbenějších letních společenských aktivit ještě více zpříjemnit a ulehčit. Vždyť i ke grilování a rožnění patří všelijaké pomůcky, které kromě toho, že jsou praktické, mohou být i estetické a vtipné.

Sport Bar U Mlejna

Orlickoústecko - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Orlický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 17 - Sport Bar U Mlejna.

Restaurace Na Haldě

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 16 - Restaurace Na Haldě

Hotel Veba

Broumov- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Náchodský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 18 - Hotel Veba.

Hospůdka Stovka

Hronov- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Náchodský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem17 - Stovka.

Gril vytlačil opékání na klacku

Letní počasí vyhání celou řadu lidí ven ke grilům. Velká část z nich si posezení na zahradě zpříjemňuje občerstvením. Stejně jako ve zbytku Evropy, i v Čechách je stále oblíbenější grilování, které vytlačuje tradiční „opékání na klacku“. Tento trend pozitivně hodnotí především odborníci na výživu, jelikož grilování je na rozdíl od tradičního opékání spojeno s menším množstvím zdravotních rizik.

Jak se vyhnout střevním problémům

Průjmy patří k vůbec nejčastějším poruchám zažívání, které postihují dospělé i děti. Často je provázejí bolesti břicha, zvracení a teploty. V Olomouckém kraji od počátku roku podchytili v lékařských ordinacích 69 případů salmonelóz. Konkrétně v květnu napočítali 17. Za celý loňský rok onemocnělo salmonelózou 56 lidí. Přesněji řečeno tolik nemocných šlo k lékaři a vyšetření infekci potvrdila.

Gril podle vašeho gusta: Máte ho mít!

Výběr grilu odvisí od vašich požadavků a intenzity s jakou se grilování hodláte věnovat. Pokud se chystáte grilovat dvakrát do měsíce, postačí jednoduchý malý gril na dřevěné uhlí. Pokud máte větší nároky, pořiďte si velký kotlový nebo rovnou plynový nebo plynový lávový gril.

Pohostinství U Elišky

Lipovka - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Rychnovský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 14 - Pohostinství U Elišky.

Motorest Lípa

Lípa nad Orlicí - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Rychnovský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 12 - Motorest Lípa.

Restaurace Národní dům

Orlickoústecko - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Orlický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 14 - Restaurace Národní dům.

Restaurant Staré časy, Hořice

Hořice- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Jičínský deník, představujeme další hospůdku, a to restaurant Staré časy.

Restaurace Zámek Choltice

Choltice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 14 - Restaurace Zámek Choltice

Staročeská hospůdka

Velké Poříčí- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Náchodský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 14 - Staročeská hospůdka.

Hotel Na Mýtě

Bezděkov nad Metují - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Náchodský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem11 - Hotel Na Mýtě.

Zahradní párty: Čím svlažit hrdlo?

Teplý letní večer vyplněný grilováním nejčastěji korunuje správně vychlazený chmelový mok. Jedná-li se ale o velkou či narozeninovou párty, je vhodné zahájit ji aperitivem.