Kreativ

ŠTÍTEK: Hollywood

Na Autodromu ve Vysokém Mýtě se 24. dubna v pravé poledne uskutečnilo taktické cvičení složek IZS na zásah při dopravní nehodě s velkým počtem zraněných.

Drama jak z Hollywoodu. V Mýtě boural autobus, byly "zraněny" desítky figurantů

/VIDEO/ Křik, pláč, spousta krve a mezi desítkami dospělých zraněné i miminko. Profesionální hasiči by za své video, které dokumentuje jejich dnešní cvičení na autodromu ve Vysokém Mýtě, kde simulovali záchranářské práce při havárii autobusu, možná nemuseli stydět ani před hollywodskými režiséry. Podívejte se.

Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci

Zlaté poklady filmového Hollywoodu v žateckém muzeu

Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci zve na slavnostní zahájení výstavy Zlaté poklady filmového Hollywoodu, které proběhne ve čtvrtek 18. dubna 2024 od 17 hodin v prostorách hlavní budovy muzea v Husově ulici 678 s kytarovým vystoupením žáků ZUŠ Žatec ze třídy Lucie Kolmanové.

Braškov (v modrém) zachránil na podzim remízu s Lány 2:2 až v závěru, teď se karta otočila a Marek Kedroň v závěru rozhodl o výhře Lán.

Kedroň prožil Hollywood. Klidnou sobotu vyměnil za boj a rozhodl ho

Tak trochu hollywoodský příběh prožil fotbalista SK Lány Marek Kedroň. Ač ukončil v podstatě kariéru, v sobotu ráno mu cinkla esemeska, zda by nešel svým Lánům pomoci proti Braškovu. A tak vyrazil a po hodině hry se nejen dostal na hřiště, ale v 89. minutě jedinou brankou duel I. B třídy rozhodl.

Chomutovské Levhartice (v bílém) v zápase s KP TANY Brno.

Obrat jako z Hollywoodu! Levhartice srovnaly čtvrtfinále s Brnem

Čtvrtfinálová série play off Chance ŽBL mezi Chomutovem a KP TANY Brno je zatím ozdobou vyřazovacích bojů nejvyšší ženské soutěže. Po skvělém úvodním duelu v Brně viděli fanoušci parádní představení obou týmů i v rámci nedělní Family Game v Chomutově, kde domácí hráčky urvaly po málo vídaném obratu výhru 79:70 a srovnaly sérii na 1:1 na zápasy. Další duel série na tři vítězné se hraje ve středu večer znovu v Brně.

Na světě se ročně narodí sto tisíc dětí s Downovým syndromem. Diagnóza nemusí být konec světa. Žena s Downovým syndromem se stala před dvěma roky modelkou pro světovou značku Victoria Secret, další dívka hraje v hollywoodském pokračování Hunger Games

Světový den Downova Syndromu je tady. Připravte si ponožky a zbourejte předsudky

Světový den Downova syndromu připadá každoročně na 21. března. Že lidé s Downovým syndromem nejsou oběti, ale aktivními členy společnosti, upozorňuje například i video Kanadské asociace Downova syndromu. S názvem „Předpokládej, že můžu,“ obletělo sociální sítě. Ukazuje důležitost změny přístupu společnosti k lidem s touto diagnózou. To samé by si přála také maminka malého Šimona, který se narodil se vzácnou mozaikou Downova syndromu.

Pardubická osmapadesátka Jan Savický v akci.

To tady fakt dlouho nebylo, bědoval Savický. Zranil se dvakrát na stejném místě

ROZHOVOR/ V nejlepší možný čas. Pardubičtí florbalisté na jeho návrat čekali jako na boží smilování. Letošní sezona je totiž pro ně katastrofální. Za celý rok se neodlepili z poslední příčky a kormidlo k záchraně musí otočit v play down. Před koncem základní části přišla pozitivní zpráva, že střelecká opora týmu Jan Savický už je stoprocentně připraven znovu naskočit na palubovky Livesport Superligy. Příběh, který zapsal do zdravotnické karty, by nevymyslel ani nejlepší scénárista Hollywoodu. Vážně se zranil dvakrát za dva roky, na stejném turnaji, ve stejné hale. A místa neštěstí od sebe dělilo dvacet metrů.

96. ročník předávání filmových cen Oscar opanoval favorizovaný snímek Oppenheimer.

Móda z Oscarů 2024: Konec éry Barbie, nejvíce okouzlily černé a metalické róby

V Hollywoodu v noci z neděle na pondělí vyvrcholila rozdáním Oscarů sezona galavečerů spojených s odevzdáváním filmových cen. Červenému koberci letos jednoznačně vládla černá a metalické róby - v odstínech stříbrné a šeděmodré. Herečka Margot Robbie se definitivně rozloučila s érou outfitů ve stylu panenky Barbie. Vyberte v anketě Deníku nejkrásnější šaty večera. 

Wolfgang Puck s týmem.

Od sousedů: Třicátý "Oskar" rakouského kuchaře

Wolfgang Puck (74) korutanského původu bude v neděli po 96. oskarové gala Academy Awards potřicáté vařit se svým týmem více než 100 kuchařů a pomocníků 30 pokrmů pro 1600 prominentních hostů vyhlášení při Governors Ballu.

V Chodově vystavují Schwarzeneggerovu zbraň a jiné ikonické rekvizity Hollywoodu

V Chodově vystavují Schwarzeneggerovu zbraň a jiné ikonické rekvizity Hollywoodu

Zbraň Arnolda Schwarzeneggera z filmu Likvidátor, šíp Robina Hooda v podání Russella Crowea nebo čepice Sylvestera Stalloneho, který v akčním sci-fi z budoucnosti Demolition man hrál drsného policistu. Originální hrot kopí z historického velkofilmu Alexander Veliký, exponáty z filmu Láska nebeská nebo čepice japonských vojáků, kteří útočili na Toma Cruise ve filmu Poslední samuraj. To vše si mohou si mohou prohlédnout návštěvníci ojedinělé výstavy hollywoodských originálních rekvizit použitých v těch největších filmových a kasovních trhacích.

V Rudolfinu si můžete v úterý užít příjemný večer na akci Hollywood in Prague: Noc filmových melodií.

Tipy na úterý 5. března

Je tu první březnové úterý letošního roku. Chcete si ho nějak zpestřit? Podívejte se níže na přehled dnešních zajímavých akcí a třeba vám poradíme.

Pavel Šporcl jezdí moc rád na Vysočinu

Pavel Šporcl: Chodník slávy vedle Karla Gotta mě láká, pak zamířím do Hollywoodu

Vysočina je oblíbena mnohými, celebrity nevyjímaje. Vždyť s ní jsou spojena i jména velkých osobností naší minulosti. Možná i proto před více než třiceti lety založili ve Velké Bíteši chodník slávy s hvězdami. Jak časopisu Story sdělil houslista Pavel Šporcl, ke slavným jménům na bítešském náměstí by se klidně připojil: „Vedle Karla Gotta na chodníku slávy ve Velké Bíteši rád začnu.“

Meghan Markle

Přichází rok Meghan Markle. S princem Harrym mají v Americe velké plány

I v souvislosti se stále se prohlubujícím rozchodem s královskou rodinou nemají za sebou princ Harry a Meghan Markle příliš dobrý rok. Jako by se ale řídili citátem „co tě nezabije, to tě posílí“, táhnou do dalšího boje o místo na zemi. Tentokrát je v čele Meghan a Harryho má za zády. Vévodkyně ze Sussexu prozradila, že mají na letošní rok velké plány.

Wyatt Earp na snímku z roku 1883 (druhý sedící zleva)

KVÍZ: Z Divokého západu do Hollywoodu. Jak dobře znáte šerifa Wyatta Earpa?

Wyatt Earp byl legendárním šerifem a účastníkem nejslavnější přestřelky v dějinách Divokého západu. Muž zákona s typickým knírem byl mnohokrát zobrazen i na filmovém plátně. Zahráli si ho například Henry Fonda, Burt Lancaster, Kurt Russell nebo Kevin Costner. Sám Earp se ke konci života stal konzultantem hollywoodských režisérů při natáčení westernů. Nemilosrdný muž zákona zemřel před 95 lety 13. ledna 1929.

Barman Tomáš Kubíček při své práci.

Barman Tomáš Kubíček doporučuje šumivé koktejly, obsluhoval i Gotta a Kellnera

Ke konci roku neodmyslitelně patří vánoční večírky a oslavy silvestra a jejich nedílnou součástí jsou koktejly a drinky. O tom, co nyní frčí a jaké jsou trendy, jsme si povídali během rozhovoru se známým barmanem Tomášem Kubíčkem žijícím na Sušicku. Má za sebou bohaté zkušenosti, obsluhoval i Karla Gotta či Petra Kellnera. Přidal i pár tipů, jaké drinky si udělat doma a čím se probrat z kocovinky.

Olga Knoblochová.

Zemřela jedna ze zakladatelek značky Dermacol Olga Knoblochová

Zemřela jedna ze zakladatelek značky Dermacol Olga Knoblochová. Bylo jí 90 let. ČTK o tom informoval její vnuk Matyáš Hančl. Knoblochová byla považována za první českou vizážistku. Jak pečovat o pleť si od ní nechaly radit dělnice v továrnách i například manželka sovětského vůdce Leonida Brežněva.

Samuel L. Jackson jako špion Nick Fury ve filmu Avengers.

Samuel L. Jackson: Překonal závislost na drogách a jako Nick Fury láme rekordy

Je nejvýdělečnějším afroamerickým hercem v Hollywoodu. Filmoví fanoušci ho mají spojeného s rolemi zabijáka Julese v Pulp Fiction nebo špiona Nicka Furyho z Marvelovek a je znám i pod přezdívkou King of Cool. Možná i proto, že má v každé smlouvě napsáno, že si může kdykoli během natáčení zahrát golf. Jeden z nejuznávanějších herců své generace Samuel L. Jackson oslaví 21. prosince 75. narozeniny.

Od maskota z fastfoodu do Hollywoodu. Podívejte se na klíčové role Brada Pitta

Ne nadarmo měl v mládí přezdívku Brad Pittbull. Šel si totiž tvrdohlavě za svým snem stát se hercem. Kvůli tomu ani nedostudoval střední školu a vydal se hledat štěstí do Los Angeles. Zkoušel se živit zpěvem, dělal poslíčka, v převleku za kuře lákal zákazníky do rychlého občerstvení El Pollo Loco a dělal šoféra striptérkám. Jeho herecký sen se začal naplňovat až ve chvíli, kdy se objevil v několika reklamách a seriálech Dallas a Jump Street 21. A pak přišla role fešného zloděje ve filmu Thelma a Louise… Připomeňte si s Deníkem podoby slavného herce, který 18. prosince završí šedesátku.

Řada žen i kadeřníků věří, že pivo zlepšuje vzhled i kondici vlasů.

Proč ošetřovat vlasy pivem? Kúru používala i Monika z Přátel

Pivo je nápoj, který obsahuje řadu prospěšných vitaminů a minerálů, takže jeho pití, samozřejmě umírněné, může být příznivé pro naše zdraví. Řada žen i kadeřníků však přísahá i na skvělé účinky piva pro krásný vzhled a dobrou kondici vlasů. Pivem své kadeře zkrášluje hvězda Hollywoodu herečka Catherine Zeta Jones i slavná herečka Courtney Cox, známá jako Monika ze seriálu Přátelé. Je pivo opravdu dobré pro vlasy? Čím pivo vlasům prospívá? A jak vlasy pivem ošetřovat?

Johnny Depp na letošním filmovém festivalu v Cannes. Slavnostně zde uvedl film Jeanne du Barry. Zahrál si v něm francouzského krále Ludvíka XV.

Johnny Depp a jeho stíny: Násilnická matka, dvě manželky a hněv z Hollywoodu

Johnnyho Deppa, jehož kariéra zahrnuje řadu filmů a rolí, formovalo složité dětství s agresivní matkou i vztahy s jeho přítelkyněmi a manželkami. Naštěstí ne všechno, co vzešlo z jeho druhého a skandálního rozvodu s herečkou Amber Heard, bylo špatné. Soudní tahanice mu nachystaly šestileté období filmové abstinence. Díky nim si však Johnny Depp uvědomil, že Hollywood ke štěstí nepotřebuje.

Štefan Margita přichází na desce Rež, rež, rež s lidovkami

Michal Prokop, Štefan Margita i Pam Rabbit. Prohlédněte si hudební novinky

Listopadový čas vybízí i k poslechu hudby, která může napravit případnou pochmurnou náladu. Mezi novými alby na tento měsíc najdeme například „bestofku“ Michala Prokopa, lidovky Štefana Margity, snovou atmosféru si lze navodit s Barborou Mochowou a kouzlo dávných časů zase s Romanem Horkým.

Stávka hollywoodských scenáristů a herců ovlivnila desítky filmů, seriálů i talk show, ilustrační foto

Stávka je u konce. Herci se předběžně dohodli s hollywoodskými studii

Americký odborový svaz herců SAG-AFTRA se předběžně dohodl s hollywoodskými studii na podmínkách ukončení druhé ze dvou stávek, které letos ochromily americký zábavní průmysl. Stávka trvající 118 dní oficiálně skončila těsně po půlnoci místního času, tedy po 9:00 SEČ. Neznamená to však okamžitý návrat herců do práce, dohodu ještě musí potvrdit vedení odborů a pak i hlasování mezi zhruba 160 tisíci členy.

Keanu Reeves

Hvězda Matrixu Keanu Reeves přijede na Rock for People

Filmoví fanoušci z něj šílí. Teď si hvězdu filmů Matrix užijí i na hudebním pódiu. Herec Keanu Reeves se v červnu chystá na festival Rock for People, kde to rozbalí s kapelou Dogstar. Pořadatelé akce to ohlásili ve středu.

Milovaný samec pumy, známý jako P-22, na snímku z roku 2014. Vyfocen je v Griffith Parku poblíž centra Los Angeles

Jako od Disneyho. Osamělou pumu uvěznily dálnice, vznikne pro ni obří koridor

Více než deset let žil úplně sám, uvězněn mezi městskou zástavbou a rušnými dálnicemi. Možná právě proto se samec pumy americké přezdívaný P-22 rychle stal miláčkem obyvatel Los Angeles. Příběh osamělé šelmy se dotkl lidí po celém světě a dopomohl k větší ochraně pum i dalších divokých zvířat ve Spojených státech. V Kalifornii díky ní brzy vznikne největší koridor pro přechod zvěře na světě.

Vítězem 133. Velké pardubické se stal Sacamiro v sedle s Janem Faltejskem.

Sacamiro má rád své stereotypy. Vadí mu jinde vyrostlá kopřiva, říká Petříková

Nejvyhledávanější místo na světě od neděle 8. října 2023. Minimálně ve světě koní a dostihů. Jednoznačně Beňov. Obec šest kilometrů od Přerova takto zviditelnil desetiletý hnědák Sacamiro, který se stal vítězem 133. ročníku Velké pardubické. Manželé Petříkovi, když Eva je trenérem šampiona a Radim jejím asistentem, se dohodli na spolupráci s volným Janem Faltejskem. On pomohl jim k premiérovému triumfu, oni jemu k šestému prvenství v legendární steeplechase.

Catarinu Leal díky jejím užitečným radám sledují miliony lidí po celém světě.

Chcete vypadat jako hvězda Hollywoodu? Krásná influencerka radí, jak pózovat

Populární brazilská influencerka Catarina Leal na sociálních sítích radí lidem, jak pózovat na fotografiích, aby na nich vypadali dobře. Ve svých příspěvcích ukazuje, jak i pouhá malá změna v postoji může změnit celkový výsledek. Na Instagramu má dva a půl milionu fanoušků a na TikToku ji sleduje skoro pět milionů lidí.

Walt Disney se svým budoucím kresleným „miliardářem“

Po ztrátě práv přišel propadák. Disneyho vyškolili Oswald a Mickey

Když přišel Walt Disney roku 1923 do Hollywoodu, nijak valně na tom nebyl. Bez kontaktů, právních vědomostí, 40 dolarů v kapse, vyzbrojen jen pracovitostí a znalostí řemesla z předchozí práce v Kansas City. Králík Oswald, předchůdce Myšáka Mickeyho, se rodil v garáži Waltova strýce, na starých dřevěných bednách. A dal svému tvůrci první lekci.

Stávka v Hollywoodu

Odbory odvolaly stávku. Hollywoodští scénáristé se mohou vrátit k práci

Odborový svaz scenáristů WGA oznámil konec své téměř pětiměsíční stávky, členové jeho představenstva schválili dohodu dosaženou s hollywoodskými studii. Informovala o tom v noci na dnešek agentura AP. Herci, kteří se ke scenáristům přidali, podle ní nadále stávkují a jednání nejsou zatím na obzoru. U některých ale ale podle AP vzhledem k dohodě se scenáristy zavládl optimismus.

Filmová studia v Hollywoodu. Ilustrační snímek

Stávka v Hollywoodu: Studia dosáhla dohody se scenáristy, s herci ale nikoli

Hollywoodská studia v neděli dosáhla předběžné dohody s odborovým svazem scenáristů WGA. Očekává se, že tak skončí téměř pětiměsíční stávka, během níž se k scenáristům přidali i herci. Na stávkující herce se dohoda se scenáristy nevztahuje, ale mohla by pomoci k nalezení řešení v dohledné době i pro ně, napsala agentura AP.

Denzel Washington na předávání Oscarů loni v březnu.

Denzel Washington: Notorického sukničkáře vehnaly do náručí žen filmy, kde hrál

Denzela Washingtona provází pověst notorického sukničkáře, který ani před sedmdesátkou nedokáže odolat půvabu mladých dam. Oficiálně však jeho životu už čtyřicet let kraluje jen jedna žena. Rok 2023 je pro oscarového herce ve znamení trojek. S manželkou slaví třicet let od svatby a do kin vstoupilo již třetí pokračování úspěšného akčního krimi thrilleru Equalizer. Podívejte se, jak šel čas s Denzelem Washingtonem a připomeňte si jeho nejlepší filmy. 

Novinářský příběh s Humphreym Bogartem

Hitchcock, Batman a Češi v Hollywoodu. Filmový noir se vrací na Český Šternberk

Když nebudou žádné zprávy, půjdu ven a pokoušu psa. To je motto jednoho z hrdinů Noir Film Festivalu, který se ve čtvrtek 24. srpna vrátí na hrad Český Šternberk. Až do neděle budou jeho prostory patřit zločincům, detektivům a osudovým ženám. Ale nejen jim. Hlavní sekce je letos zaměřená i na novináře a sílu novin.

Umělecká rekonstrukce útoku megalodona na dvě menší velryby Eobalaenoptera

Megalodoni byli superpredátoři. Už v děloze požírali své sourozence

Obří žralok je zpět. Pět let po filmu Meg, v němž herec akčních filmů Jason Statham bojoval s obrovským prehistorickým žralokem, přichází pokračování Meg 2: Příkop. Bez ohledu na to, co si diváci o snímku myslí, tvor, kterého zobrazuje, byl kdysi opravdu takový. Vyhynulí žraloci megalodonové byli ve své době nejlepšími mořskými predátory a byli pravděpodobně děsivější než cokoli, co si vymyslel Hollywood, napsal server BBC News.