Kreativ

ŠTÍTEK: Hollywood

Krista Kosonen ve filmu Psi nenosí kalhoty

Love story s příchutí sado-maso

Psi nenosí kalhoty. To je název koprodukčního snímku finského režiséra J. P. Valkeapää, v němž hraje Ester Geislerová a který má za sebou úspěšnou premiéru v Cannes.

Na Floridě vzniká nový luxusní Hard Rock Hotel. Vybudován bude ve tvaru obrovské kytary

Skleněná kytara. Na Floridě vzniká pompézní hotel, lidé ho přirovnávají k peklu

/VIDEO/ Chtěli byste bydlet v obří kytaře? Pokud na podzim zavítáte do floridského města Miami, budete k tomu mít příležitost. Právě na 24. října je totiž naplánováno slavnostní otevření luxusního hotelu sítě Hard Rock Hotels & Casinos, který je vybudován ve tvaru obří skleněné kytary. Impozantní stavba však vzbuzuje rozporuplné reakce. 

Tým snů. Brad Pitt a Leonardo Caprio ve snímku Tenkrát v Hollywoodu

Tarantino okouzlil Cannes. Film Tenkrát v Hollywoodu rozpoutal šílenství

Alain Delon budil v Cannes emoce, Quentin Tarantino rozpoutal hotové šílenství. Film Tenkrát v Hollywoodu, jemuž zde udělal ukázkovou kampaň, chtěli vidět všichni.Na první novinářskou projekci očekávané novinky amerického režiséra Quentina Tarantina byla jednoznačně nejdelší fronta, jaká se tu během festivalu stála. A totéž se opakovalo před tiskovou konferencí.

Bezpečnostní přistání německého armádního vrtulníku na poli u Pěnčína - 15. 5. 2019

Šok a pak show! V Pěnčíně u hřbitova přistál obří vrtulník, kvůli kontrole

Scéna jako z Hollywoodu. V Pěnčíně na Prostějovsku u hřbitova v úterý večer přistál mohutný německý armádní vrtulník, který krátce předtím několikrát přeletěl nízko na od obcí. Přihlížející lidé měli o zábavu postaráno, i když zároveň neskrývali obavy o své bezpečí. Podle vyjádření armády se jednalo o bezpečnostní přistání v rámci cvičení Dark Blade 2019.

Zapomenutý kelímek na stole ve Hře o trůny Starbucksu nepatřil, ale vynesl mu reklamu

Plastový kelímek ve Hře o trůny ani nebyl Starbucksu, přesto mu vydělal miliony

/VIDEO/ Moderní kávový kelímek, který zapomněli rekvizitáři seriálu Hra o trůny na stole v roztočené scéně a on se pak mihl v jednom ze záběrů, vynesl kávovému řetězci Starbucks neplacenou reklamu v řádech desetimilionů až miliardy dolarů. Přitom to prý nebyl ani jeho kelímek, jen se jeho produktům podobal. Fanoušci si ho však neomylně spojili právě s tímto řetězcem. Podle marketérů je to důkaz síly značky.

Langův film Ministerstvo strachu

Noir se vrátí na Křivoklát. Dojde i na poctu ikonám klasického Hollywoodu

Sedmý ročník žánrové přehlídky proběhne od 22. do 25. srpna a nabídne ve čtyřech dnech čtyřicet filmů. Dojde opět na poctu dvěma ikonám klasického Hollywoodu, podle nichž budou pojmenovány hlavní sály. Připomeneme si něžnou blondýnku Veroniku Lake (1922–1973), jež prorazila filmem Sullivanovy cesty v režii Prestona Sturgese. Společnost jí bude dělat Alan Ladd (1913–1964), který slavil největší úspěch jako hrdina westernových a noirových příběhů.

Langův film Ministerstvo strachu

Noir se vrátí na Křivoklát. Dojde i na poctu ikonám klasického Hollywoodu

Sedmý ročník žánrové přehlídky proběhne od 22. do 25. srpna a nabídne ve čtyřech dnech čtyřicet filmů. Dojde opět na poctu dvěma ikonám klasického Hollywoodu, podle nichž budou pojmenovány hlavní sály. Připomeneme si něžnou blondýnku Veroniku Lake (1922–1973), jež prorazila filmem Sullivanovy cesty v režii Prestona Sturgese. Společnost jí bude dělat Alan Ladd (1913–1964), který slavil největší úspěch jako hrdina westernových a noirových příběhů.

Ilustrační foto

TIP Deníku: Ochotníci hrají muzikál

Světla Hollywoodu je název nového muzikálu, který dnes ve druhé repríze uvedou amatérští divadelníci z Dětmarovic. Představení se hraje od 19 hodin v Dělnickém domě. Předprodej vstupenek, které jsou zároveň místenkami ke stolům je v restauraci 3D.

Neustále v jednom kole je přední český stylista a šéf modelingové agentury Luděk Šmehlík, který se narodil v Ostravě, kde dodnes žije a sídlí tu i jeho agentura.

Luděk Šmehlík: Když se budete v oblečení dobře cítit, budete i dobře vypadat

V Ostravě se narodil a dodnes zde působí jako kreativní ředitel modelingové a produkční společnosti FA FASHIONABLE. Přední český stylista a znalec módy Luděk Šmehlík v rozhovoru přináší rady jak se obléci, abychom se cítili a vypadali dobře, jaké jsou současné módní trendy a vypráví také o zákulisí práce v modelingu a produkci velkých akcí a show.

Ilustrační foto

Opavský filmový klub uvede snímek Favoritka

Opavský filmový klub uvádí po Romě další snímek s velkými oscarovými ambicemi, historickou komediální fresku Favoritka. Film po úspěšné premiéře na benátském festivalu a po zisku nespočtu dalších cen měl i deset nominací na letošního Oscara.  

Brad Pitt, Leonardo DiCaprio a Al Pacino ve filmu Tenkrát v Hollywoodu

Tenkrát s Tarantinem. V Hollywoodu

/TRAILER/ Na dlouho očekávanou novinku Quentina Tarantina si ještě počkáme, premiéru v kinech bude mít až zkraje srpna. Už teď se ale o filmu tvůrce Kill Billa a Hanebných panchartů mluví a spekuluje. Protože je jasné, že ať už bude mít odpůrce či nadšené diváky, bude to událost. A jakkoli v názvu Tenkrát v Hollywoodu figuruje jméno slavné továrny na sny, je jisté, že růžová idylka mezi palmami to věru nebude.

Nový vůz pro agenta 007. Elektromobil Aston Martin Rapide E

James Bond a ekologie? Agent 007 bude v novém filmu jezdit elektromobilem

I když postava agenta britské tajné služby Jamese Bonda nikdy nebyla vzorem šetrnosti k přírodě, v novém filmu bude jezdit v elektromobilu. Tvůrci jej posadí do jeho prověřené značky Aston Martin, tentokrát však bude za volantem elekřinou poháněného modelu Rapide E. Podle listu The Sun je za tím snaha přizpůsobit nepřemožitelného špiona trendu ekologické odpovědnosti.

Herečka Lucie Zedníčková

Lucie Zedníčková: Žít s maminkou je jako nastavené zrcadlo, a pěkně obrovské

Herečka Lucie Zedníčková právě připravuje se svou kamarádkou, psycholožkou Šárkou, talk show, kde si budou povídat o tom, co dnešní lidi trápí. A že těch témat je. „Vy sama se něčím trápíte?“ ptám se. Usměje se: „To nebude pořad o mně ani o Šárce. Budeme si prostě povídat o tom, co vidíme a zažíváme kolem sebe. Pokud mám nějaký problém, snažím se ho řešit, ale naučila jsem se to po svém. A k minulosti se pak už nevracím,“ prozrazuje herečka.   

Luke Perry

Zemřel herec Luke Perry. Dylanovi z oblíbeného seriálu Beverly Hills bylo 52 let

Zemřel Luke Perry, který hrál Dylana McKaye v kultovním americkém seriálu Beverly Hills 90210. Dvaapadesátiletý herec měl minulou středu cévní mozkovou příhodu, po které byl uveden do umělého spánku. Stalo se tak ve stejný den, co tvůrci ohlásili návrat seriálu zpět na televizní obrazovky. Informoval o tom server BBC. 

Stanislav Šulc.

Glosa Stanislava Šulce: Oscary jsou čím dál zbytečnější

Letošní udílení cen americké filmové akademie dopadlo přesně tak, jak všichni předpokládali. Tedy: hlavní cenu pro film roku si odnesl sentimentální, lehko stravitelný snímek o soužití Američanů bílé a tmavé pleti. Naopak náročný snímek Roma se musel spokojit s druhou hlavní cenou pro nejlepšího režiséra.

Jaroslav Kmenta.

Podle knihy Jaroslava Kmenty vzniká scénář v Hollywoodu

Nymburk – Slavné filmové studio chce natočit příběh agenta Václava Jelínka, který ve své knize Český špion Erwin van Haarlem zpracoval publicista, investigativní novinář a už několik týdnů Čestný občan Nymburka Jaroslav Kmenta.

Jaroslav Kmenta s bývalým šéfredaktorem Mladé Fronty Dnes Robertem Čásenským

Český špion Erwin van Haarlem míří do Hollywoodu. Natočí podle něj film

Kniha Jaroslava Kmenty Český špion Erwin van Haarlem se stala námětem pro hollywoodský film. Autorovi a investigativnímu novináři nabídl spolupráci producent a scenárista David Klawans. Producenta úspěšného thrilleru Argo s Benem Affleckem v hlavní roli zaujal příběh podplukovníka Václava Jelínka.

Vánočně nasvícený rodinný dům v Lípě.

Hollywood v Lípě. Dům nabízí čarokrásnou podívanou

Více než dvacet tisíc žároviček, téměř kilometr kabelů, tříměsíční práce jednoho šikovného elektrikáře a závratná finanční suma. Pohádkový dům Antonína Hrbáčka v Lípě nedaleko Zlína opět kouzlí úsměvy lidem na tvářích a úžas v očích dětí.

Ilustrační foto.

Svačina jako z Hollywoodu

Jičín - Na netradiční svačinu či pozdní snídani si zajděte v úterý 6. listopadu do jičínského Lepařova gymnázia, na jehož chodbách bude od 8.30 do 13.10 hodin připravena fantastická hostina.

Celníci v Olomouckém kraji odhalili osm nelegálních heren a v nich zajistili nelegální automaty.

Celníci v kraji odhalili osm nelegálních heren, automaty odvezli

Ránu nelegálnímu hazardu v Olomouckém kraji uštědřili v těchto dnech celníci. Od července odhalili osm nelegálních heren, odkud odvezli automaty. Při kontrolách zajistili celkem 43 takzvaných kvízomatů. Za porušení zákona hrozí provozovatelům pokuta až do výše 50 milionů korun.

Zachránění chlapci z thajské jeskyně.

Tři chlapci zachránění z jeskyně i jejich trenér získali thajské občanství

Celkem tři malí fotbalisté a jejich pětadvacetiletý trenér, kteří byli spolu s dalšími devíti mladistvými členy týmu v červenci zachráněni ze zatopené jeskyně Thang Luam, získali thajské občanství. Dočkali se zhruba týden poté, co s většinou svého kolektivu absolvovali očistný rituál v jednom z místních klášterů.