Kreativ

ŠTÍTEK: Jiří Pokorný

Přebor ve střelbě ze služebních zbraní na střelnici Jelen. 22. července 2009

Tomáš Záliger si vystřílel zlato

Kolín - Sportovní střelci z oddílu DDM Kolín se zúčastnili tradičního závodu v Rohozci s názvem Podzimní cena mládeže. Kolínský oddíl vyslal sedm závodníků, kteří byli přihlášeni celkem dotří disciplín.

Bůh masakru v podání herců pražského Činoherního klubu.

Redfest nabídne humor, satiru, napětí i poezii

Brno /PROGRAM UVNITŘ/ - Třetí ročník divadelního festivalu Redfest, jehož program zpestří módní přehlídky, autorské čtení, koncerty a výstavy, letos láká především na hry významných režisérů.

Bůh masakru v podání herců pražského Činoherního klubu.

Redfest nabídne humor, satiru, napětí i poezii

Brno /PRIGRAM UVNITŘ/ - Třetí ročník divadelního festivalu Redfest, jehož program zpestří módní přehlídky, autorské čtení, koncerty a výstavy, letos láká především na hry významných režisérů.

Ilustrační foto

Vichr na Kutnohorsku kácel stromy

Kutnohorsko - Okolo deseti výjezdů zaznamenali ve čtvrtek profesionální hasiči na Kutnohorsku. Regionem se přehnala bouře se silným větrem.

Krchlebská věž 2009.

FOTOGALERIE: V Krchlebech závodila česká hasičská špička

Krchleby - Celorepublikovou soutěž ve výstupu do čtvrtého podlaží cvičné věže Krchlebská věž uspořádal v sobotu 6. června Hasičský záchranný sbor Kutná Hora ve spolupráci se Sborem dobrovolných hasičů Krchleby a Hasičským sportovním klubem Kutná Hora.

Ilustrační foto.

Letní brigády je nutné začít hledat už v zimě

Třebíčsko - Blíží se prázdniny a s nimi i šance pro studenty přivydělat si na letní brigádě. V době, kdy se světem zmítá hospodářská krize, nemají podniky většinou práci pro své vlastní zaměstnance, těžko ji tedy budou hledat pro brigádníky.

Zleva: 2. místo Šárka Marková (Slavia Praha), 1. místo Kamila Barborová (TJ Sparta Kutná Hora), 3. místo Růžena Smrčková (Slavia Praha).

V Kutné Hoře hraje kuželky mistryně republiky

Praha - Ve finále Mistrovství České republiky v kuželkách žen je dobojováno. Mistryní republiky se s ohromným náskokem 57 kuželek stala v novém českém rekordu na 2x120 hs Kamila Barborová ze Sparty Kutná Hora. K rekordu kuželny z kvalifikace (629) přidala krásných 613 kuželek, celkem tedy 1242 kuželek!

Hasičské oslavy v Kutné Hoře

FOTOGALERIE: Čtyřicet let bojují s ohněm

Kutná Hora - Historie profesionálních hasičů v Kutné Hoře začala v roce 1969. S červeným kohoutem se potýkali jejich dobrovolní předchůdci dokonce již od roku 1868. Své výročí slavili hasiči na Palackého náměstí.

Divadlo Petra Bezruče

Unuděná Mona Lisa a narcistní David u Bezručů

Ostrava - Po „nebeské“ divadelní sezoně bude ta příští - 2009 až 2010 – v ostravském Divadle Petra Bezruče nazvána „LOVEcká“. Zaznělo to na tiskové konferenci, která se ve středu uskutečnila v Divadle Petra Bezruče.

David Hnida na stupni nejvyšším.

Střelec David Hnida se stal mistrem republiky

Kolín/ Kolínská střelba zaznamenala další velký úspěch. Nejlepším střelcem v disciplíně vzduchová puška 30 ran vleže se na mistrovství České republiky stal David Hnida, který je žákem 1. ZŠ Kolín a v listopadu oslaví teprve čtrnácté narozeniny.

Hudebník Michal Pavlíček.

Srdeční záležitosti kytarového mága okoření starý Abraxas

Východní Čechy - Česká kytarová legenda, letos třiapadesátiletý Michal Pavlíček, brázdí česká a moravská koncertní pódia s ochutnávkou ze svého nejčerstvějšího dvojalba nazvaného Srdeční záležitosti. V programu svého aktuálního turné, které dostalo jméno právě po zmíněné desce, má tři východočeské zastávky.

Michal Pavlíček

Srdeční záležitosti kytarového mága okoření starý Abraxas

Východní Čechy - Česká kytarová legenda, letos třiapadesátiletý Michal Pavlíček, brázdí česká a moravská koncertní pódia s ochutnávkou ze svého nejčerstvějšího dvojalba nazvaného Srdeční záležitosti. V programu svého aktuálního turné, které dostalo jméno právě po zmíněné desce, má tři východočeské zastávky.

Michal Pavlíček.

Vítání jara s kytarovým mágem

Krnov - Klub Kofola v pátek 20. března od 20 hodin uvítá nejen jaro, ale také fenomenálního kytaristu Michala Pavlíčka, který přijede do Krnova zahrát v rámci svého jarního turné. Michal Pavlíček představí své trio. Role předskokanů se měli původně ujmout místní rockoví jazzmeni Fusion Trio, kteří ale z technických důvodů nevystoupí.

Pražský malíř Jiří Pokorný.

Jiří Pokorný vystavuje v Imperiálu

Karlovy Vary — V další z nekonečné řady výstav non stop otevřené Galerie Imperial se karlovarské veřejnosti i hostům lázní představuje pražský malíř Jiří Pokorný.

Hudebník Michal Pavlíček.

Michal Pavlíček veze do Žďáru Srdeční záležitosti

Žďár nad Sázavou - Večer s legendami naší rockové scény je připraven na poslední únorovou sobotu v Domě kultury ve Žďáře nad Sázavou. Tři hodiny poslechu, tance a skvělých muzikantských výkonů zajistí kapely Abraxas a Michal Pavlíček Trio.

Ilustrační foto

Za starý papír sběrny už neplatí

Valašsko - Ani korunu dnes nedostane člověk, který přiveze do sběrny starý papír. Důvod je prostý: o tuto surovinu mezi výkupnami není zájem.

BRITSKÝ DRAMATIK. Mark Ravenhill byl v Praze naposled před osmi lety, když jej režisér Jiří Pokorný pozval na českou premiéru jeho hry Faust je mrtev. „Od té doby je Praha krásnější,“ řekl.

Dramatik Ravenhill: Už coby teenager jsem chtěl být cool

Praha - Ikona současné britské dramatiky – Mark Ravenhill – zavítala po osmi letech do Prahy. V pátek si ve Švandově divadle nenechal ujít českou premiéru své hry Bazén (bez vody) v nastudování Divadla Letí, které našlo na smíchovské scéně svoje útočiště.

BÝT COOL. Mark Ravenhill byl v Praze naposled před osmi lety, kdy jej režisér Marek Pokorný pozval na českou premiéru jeho hry Faust je mrtev. „Od té doby je Praha krásnější,“ řekl.

Dramatik Mark Ravenhill: Už coby teenager jsem chtěl být cool

Smíchov -Ikona současné britské dramatiky – Mark Ravenhill – zavítala po osmi letech do Prahy. V pátek si ve Švandově divadle nenechal ujít českou premiéru své hry Bazén (bez vody) v nastudování Divadla Letí, které našlo na smíchovské scéně svoje útočiště.

ZABOJOVAL. Reprezentant oddílu Sport Judo Litoměřice v nejtěžší hmotnosti Libor Uhlík (na snímku vpravo) vybojoval na evropském turnaji v Monaku 5. místo, když se mu podařilo porazit reprezentanta Francie a Rakouska.

Judisté v Monaku zabojovali

Litoměřice - Muži Sport Judo Litoměřice v letošní sezoně sice nesplnili všechna očekávání, a to hlavně v soutěži jednotlivců, ale dokázali obhájit stříbrné medaile z klání družstev, což je velmi cenný zisk. Trenér Václav Červín dlouze přemýšlel, jakou odměnu týmu tentokrát připraví, aby se neopakoval.

Děti soutěžily ve střelbě

FOTOGALERIE: Děti soutěžily ve střelbě

Kolín - Třicet mladých střelců zcelé republiky se sešlo vsobotu vzařízení kolínského domu dětí a mládeže vulici Rimavské Soboty na soutěži ve střelbě ze vzduchové pušky.

MY, HRDINOVÉ. Zleva (horní řada): Natália Drabiščáková, Kristina Maděričová, Miloslav Mejzlík, Marie Spurná, Gabriela Pyšná, Ladislav Hampl, Igor Chmela, Zdena Hadrbolcová a Vladimír Marek, dole režisér Juraj Nvota (vlevo) a Josef Polášek.

Zábradlí slaví padesátiny

Staré Město - Prestižní pražské Divadlo Na zábradlí má důvod k oslavám. Právě v těchto dnech si připomíná padesát let od první premiéry, kterou bylo divadelní leporelo s písněmi Kdyby tisíc klarinetů. Návštěvníkům při té příležitosti nabídne hned několik zajímavých akcí, překvapení či nových inscenací.

MY, HRDINOVÉ. Inscenaci hry Jean-Luca Lagarcea připravuje s herci režisér Juraj Nvota.

Zábradlí slaví padesátiny

Praha - Prestižní pražské Divadlo Na zábradlí má důvod k oslavám. Právě v těchto dnech si připomíná padesát let od první premiéry, kterou bylo divadelní leporelo s písněmi Kdyby tisíc klarinetů. Návštěvníkům při té příležitosti nabídne hned několik zajímavých akcí, překvapení či nových inscenací.

Ve světové premiéře uvedlo Divadlo J. K. Tyla v Plzni balet Faust. Slavný námět nově zpracoval šéf plzeňského baletního souboru Jiří Pokorný (zpředu Lenka Hrabovská jako Markétka, Ivona Jeličová v roli Mefistofely a Milan Maláč jako Mefistofeles).

Balet podle Gounoda oslavil čistou lásku

Plzeň - Nejen oslavil pravou lásku. Faust v novém původním baletním zpracování Jiřího Pokorného v plzeňském Divadle J. K. Tyla obecenstvo upoutal, zapůsobil citem, strachem, touhou, vykoupením. To vše zdůraznil současný šéf baletu v Plzni jako libretista, choreograf a režisér v jedné osobě.

Lenka Hrabovská v roli Markétky a Martin Šinták jako představitel titulní role v baletu Faust, který ve světové premiéře uvidíme tuto neděli v plzeňském Velkém divadle (oba na snímku z generální zkoušky)

Fausta svádí ďábel dvou podob

Plzeň - Příběh učence Fausta, krásné Markétky a ďábla Mefistofela zhlédne plzeňské publikum poprvé v baletním zpracování. Divadlo J. K. Tyla v Plzni uvede tuto neděli světovou premiéru baletu Faust.

Pavel Petřikov (vlevo) při tréninku

JUDO: Na východ Čech putují čtyři tituly

Liberec -Čtyři tituly. Přesně tolik jich vybojovali východočeští judisté na domácím šampionátu mužů a žen, který se uskutečnil první víkendový den v liberecké Tipsport Areně.

V Lásenici na Jindřichohradecku odevzdala jako první svůj hlas Jana Šmídová. Do volební místnosti vstoupila několik minut po 14. hodině.

Ve volební urně bude chybět hlas nejstarší Češky z Dačic

Jindřichohradecko -Volební místnosti nemusely na voliče v pátekčekat dlouho. Již před 14. hodinou před nimi někteří nedočkavě postávali. „Zase tak žhaví nejsme, ale potřebujeme odjet. U minulých voleb jsme byli jako druzí,“ vyjádřila se starší manželská dvojice a vystihla tak vlastně zřejmě hlavní důvod, proč přišlo hned v první den voleb více lidí, než se předpokládalo.

MAJÍ FORMU. Fotbalisté Velké Bíteše (ve světlém) jsou v okresním derby v Nové Vsi favorité.

Novou Ves čeká druhé derby v řadě

Žďársko - Nováček krajského přeboru z Nové Vsi, který si v minulém kole připsal premiérovou výhru na hřišti Vrchoviny, změří síly s Velkou Bíteší, které se v dosavadním průběhu sezony nebývale daří.

Divadlo J. K. Tyla hlásí sedmnáct premiér

PLZEŇ - Celkem sedmnáct pre– miér ohlásilo plzeňské Divadlo J. K. Tyla na sezonu 2008/2009. Už dříve oznámené nové tituly upřesnil a potvrdil ředitel divadla Jan Burian. „Právě začínající sezona je již 144. sezonou stálého českého divadla v Plzni. Mezi novými inscenacemi naší čtyřsouborové scény budou mimo jiné dvě světové premiéry, jedno první české provedení a jedna obnovená premiéra,“ shrnul nadcházející divadelní rok.

Plakát akce

Poplatek se platit nebude

Rakovník/ Jak se pomáhalo zraněným ve 30. letech minulého století a jak pracují záchranáři dnes? Co znamená kardiopulmonální resuscitace nebo jaký máte tlak? Tak na to vše vám odpoví dnešní dopoledne.

Ilustrační foto.

Luhačovice ožijí zpěvem i tancem

Luhačovice - Všichni milovníci folkloru si přijdou na své od pátku až do neděle v krásném moravském lázeňském městě Luhačovice. Startuje zde totiž šestnáctý ročník mezinárodního festivalu dětských folklorních souborů s názvem Písní a tancem.

Marián Labuda si v nové hře Pavla Kohouta Éros zahraje stárnoucího otce rodiny, který se zamiluje do mladé dívky.

Marián Labuda: Takovou roli jsem ještě neměl

Brno - (ROZHOVOR) Marián Labuda zkouší v brněnském Národním divadle hlavní roli v nové hře Pavla Kohouta Éros. Drama o milostném vzplanutí stárnoucího otce rodiny k mladé dívce bude mít premiéru příští pátek v Divadle Reduta.

Šaman a psycholog Beskydského rehabilitačního centra v Čeladné Andrew Urbiš vytvořil světový rekord, když předloni v extrémním mrazu čeladenského Polaria vydržel 8 minut a 10 vteřin.

Na Čeladné už je třicet polárníků

Čeladná - Bývalý ředitel nemocnice z úspěšného seriálu Ordinace v růžové zahradě – Karel Bílý – v těchto dnech dobíjel energii v Beskydském rehabilitačním centru v Čeladné.

Muzikáloví manželé. Kamil Střihavka (Němec) a Lucie Bílá (Němcová).

Božena Noid Němcová v divadle Ta Fantastika

Dalo se čekat, že tato premiéra bude budit ohlas. Zatímco jsme si už zvykli na muzikálovou produkci, která si vybírala převážně témata mytická nebo románová, muzikálové zpracování postavy národního obrození stále ještě vyvolá rozpaky a zvědavost.