Kreativ

ŠTÍTEK: Jiří Pokorný

Zpěváček

Lázně hostí malé zpěváčky a v neděli zahájí sezonu

Velké Losiny - Už počtrnácté se v tomto víkendu setkávají v Lázních Velké Losiny malí zpěváčci lidových písní. Celostátní soutěž Zpěváček začala v pátek zkouškami, v sobotu od 10 a pak od 14 hodin má na programu dvojí semifinále.

Osm lidí na směnu. Ti budou mít k dispozici moderní pracoviště se vším potřebným pro třídění prádla, praní i další úpravu žehlením či pomocí mandlu.

Z kotelny se během roku stala moderní prádelna

Ledeč nad Sázavou - Ještě loni by si šedivé krychle bývalé mazutové kotelny mezi panelovými domy v Ledči nad Sázavou povšiml jen málokdo. Dnes září bělostí a z kotelny se během jednoho roku stala moderní prádelna.

Ilustrační foto.

Začánající Šimáková překvapila

Kolín/ Sportovní střelci z oddílu DDM Kolín se zúčastnili vrcholného závodu sezony, mistrovství České republiky mládeže ze vzduchových zbraních.

Klasický americký muzikál Carousel uvedlo v sobotu Divadlo J. K. Tyla v Plzni (na snímku hostující Roman Říčař v klíčové roli Billyho Bigela spolu s Hanou Spinethovou)

Carouselu slušela v Plzni zdařilá česká premiéra

PLZEŇ - Po Knize džungle, Limonádovém Joeovi, Chicagu a před Koločavou přineslo Divadlo J. K. Tyla v Plzni další muzikál. V české premiéře uvedl soubor muzikálu a operety na scéně plzeňského Velkého divadla Carousel.

Ilustrační foto

Hradečtí judisté s nepořízenou ze SP

Hradec Králové - S nepořízenou se vrátili hradečtí judisté z dalšího dílu Světového poháru. Z mužů získal ve Vídni dva body za šestnácté místo Tomáš Mužík z PSK. Jiří Pokorný (Sokol) vypadl v prvním kole.

Šéf profesionálních hasičů na Kutnohorsku Jiří Pokorný a vedoucí Akademie třetího věku Jindřiška Marková.

Zhruba každý šestý výjezd byl loni k požáru

Kutná Hora/ Co všechno obnáší náročná práce profesionálních hasičů, se dozvěděli senioři na Akademii třetího věku od šéfa kutnohorského územního odboru Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje Jiřího Pokorného. Toho do restaurace hotelu Mědínek doprovodili kolegové Radka Vonšovská a Jiří Cukr.

Milan Uhde

Uhde: Bál jsem se, že mě nic nenapadne

Olomouc - Dnes večer má v Moravském divadle premiéru inscenace hry Milana Uhdeho Zázrak v černém domě. Ta se stala událostí ještě před svým uvedením. Brněnský dramatik a někdejší ministr kultury ji totiž v jednasedmdesáti letech nastudoval jako svůj režijní debut.

Ilustrační foto

Bergman dorazil na Zábradlí

Praha - Tituly uváděné vposlední době vDivadle Na zábradlí dávají jasně na srozuměnou, že místní dramaturgie chce své náročné publikum programově seznamovat snejvytříbenějšími současnými dramatickými texty. Po Pyrenejích objevila šéfdramaturgyně divadla Ivana Slámová poslední opus Ingmara Bergmana, které divadlo uvádí ve světové premiéře. Sarabanda volně navazuje na Bergmanův film Scény zmanželského života.

Ingmar Bergman dorazil do Divadla Na zábradlí

Praha - Tituly uváděné vposlední době vDivadle Na zábradlí dávají jasně na srozuměnou, že místní dramaturgie chce své náročné publikum programově seznamovat snejvytříbenějšími současnými dramatickými texty.

MÍRNÉ TEMPO. Miloslav Mejzlík v inscenaci Bergmanovy Sarabandy.

Sarabanda má premiéru na Zábradlí

Praha - Světovou divadelní premiéru posledního filmu Ingmara Bergmana Sarabanda připravuje na dnešek pražské DivadloNazábradlí. Inscenace v režii Jiřího Pokorného je třetí premiérou divadla v sezoně.

Naděje.

Sníh přinesl naději školám pořádajícím lyžařské kurzy

Valašsko - Přestože včerejší sněhové přeháňky povzbudily děti, těšící se na lyžařské kurzy, ve většině zimních areálů je bílé pokrývky stálemálo.Už loni přišli olyžařský výcvik například žáci základky vHovězí. Škola za příznivých podmínek využívá vlek, který se nachází přímo vobci.

The Beatles Veteran Club z Jičína.

Brouci z Jičína na sněhu

Jičín / Špindlerův Mlýn - Na slavnostním zahájení světového poháru v lyžování ve Svatém Petru v Krkonoších vystoupila včera jičínská kapela The Beatles Veteran Club.

Stále v provozu.

Factoring využívají hlavně střední firmy

Zlínský kraj - Desítky firem Zlínského kraje převádějí své pohledávky na factoringové společnosti. Factoring je jedna z forem krátkodobého financování, založená na odkupu obchodních pohledávek před lhůtou jejich splatnosti.

Ilustrační foto.

Factoring využívají hlavně střední firmy

Zlínský kra - Desítky firem Zlínského kraje převádějí své pohledávky na factoringové společnosti. Factoring je jedna z forem krátkodobého financování, založená na odkupu obchodních pohledávek před lhůtou jejich splatnosti.

Stále v provozu.

Factoring využívají hlavně střední firmy

Zlínský kraj - Desítky firem Zlínského kraje převádějí své pohledávky na factoringové společnosti. Factoring je jedna z forem krátkodobého financování, založená na odkupu obchodních pohledávek před lhůtou jejich splatnosti.

Stále v provozu.

Factoring využívají hlavně střední firmy

Zlínský kraj - Desítky firem Zlínského kraje převádějí své pohledávky na factoringové společnosti. Factoring je jedna z forem krátkodobého financování, založená na odkupu obchodních pohledávek před lhůtou jejich splatnosti.

Zcela po zásluze za celoroční práci putuje letošní titul mistryně ČR žen v hmotnosti do 57 kg do oddílu Sport Judo Litoměřice, a to díky Hance Kodešové. Hanka se tak řadí mezi adepty do ankety O nejlepšího sportovce roku.

Sport Judo má mistryni

LITOMĚŘICE - Po dvou titulech vicemistrů České republiky v soutěži družstev mužů a žen si borci Sport Judo Litoměřice vybojovali cenné kovy i na Mistrovství ČR jednotlivců.

Ilustrační foto

Dařilo se seniorským družstvům

LITOMĚŘICE - Zatímco v předchozích letech nejvíce medailí ze soutěží družstev vozily pro oddíl Sport Judo Litoměřice týmy žákovské a dorostenecké, letos je tomu jinak. Nejúspěšnější družstva mají seniorské kategorie, jež si vybojovala na mistrovství ČR shodně stříbrné medaile.

Litoměřičtí judisté.

Muži Sport Judo předali žezlo USK Praha

LITOMĚŘICE - Příznivci juda v regionu byli v sobotu svědky špičkových bojů. V hale zdejší ZŠ U Stadionu totiž proběhl finálový turnaj extraligy mužů, ve kterém se představila čtveřice nejlepších českých družstev. Pořadatelem soutěže byl domácí oddíl Sport Judo Litoměřice, který předchozí ročník vyhrál.

Ve váze do 73 kilogramů získal jeden ze tří bodu plzeňského týmu v utkání proti Litoměřicím Zbyněk Rubáš (v bílém kimonu).

Judistům unikla medaile o vlásek

LITOMĚŘICE - Blízko historickému úspěchu byli v sobotu 3. listopadu při finálovém turnaji čtyř nejlepších týmů extraligy družstev v Litoměřicích judisté JC Plzeň. Západočeši vedli 3:2 v boji o postup do finále nad obhájcem titulu, domácím celkem SJ Litoměřice, ale ve dvou nejtěžších vahách neuspěli a prohráli těsně 3:4

Judistům JC Plzeň bude v sobotních semifinálových bojích extraligy družstev v Plzni pomáhat i český reprezentant Tomáš Funfálek  (vpravo)

V Plzni se sejde elita českého juda

PLZEŇ - Příležitost uvidět v akci nejlepší české judisty budou mít v sobotu v Plzni fanoušci tohoto sportu. Domácí Judoclub Plzeň je totiž pořadatelem semifinálového turnaje extraligy družstev.

Jiří Pokorný

Jiří Pokorný chce ve Světlé obnovit větrný mlýn

SVĚTLÁ - Těsně před Vánocemi roku 1936 vyhořel a tím definitivně zmizel ze světa větrný mlýn ojedinělého typu ve Světlé. O sedm desítek let později se v této vesnici našel člověk, který jej chce ve stejné podobě a na stejném místě postavit znovu.

Sezona judistů, a to ve všech věkových kategoriích, je v plném proudu. Na snímku je část borců z oddílu Sport Judo Litoměřice, nejúspěšnějšího celku v regionu a předního v rámci ČR.

Stalmacher je nezklamal

LITOMĚŘICE - Vedle krajského přeboru žáků, který oddíl Sport Judo Litoměřice přímo organizoval, zúčastnili se jeho borci dalších dvou významných soutěží. Dorostenci bojovali na GP města Plzeň a momentálně nejúspěšnější litoměřický senior Jaroslav Stalmacher se představil na tatami světového poháru v anglickém Birminghamu.

Běh Terryho Foxe

Běhu se účastnil ještě v kočárku

HRADEC KRÁLOVÉ - Vynikající atmosféru a nadšení měl včerejší už desátý ročník Běhu Terryho Foxe. Akci proti rakovině opět pořádaly TJ Sokol Hradec Králové, TJ Sokol Pražské Předměstí a Asociace sportu pro všechny.

Luhačovice.

Luhačovice ožijí dětskými folklorem z tuzemska i zahraničí

Lázeňské město Luhačovice ožije o víkendu folklorem. Na 15. mezinárodní festival dětských folklorních souborů přijedou hosté nejen z Česka, ale také například z Rakouska, Maďarska či Polska, informoval spoluorganizátor akce Jiří Pokorný.

Luhačovice.

Luhačovice ožijí dětskými folklorem z tuzemska i zahraničí

LUHAČOVICE - Lázeňské město ožije o víkendu folklorem. Na 15. mezinárodní festival dětských folklorních souborů přijedou hosté nejen z Česka, ale také například z Rakouska, Maďarska či Polska, informoval spoluorganizátor akce Jiří Pokorný.

Poslední přípravy a první návštěvníci budou zkoušet tradiční i nové pouťové atrakce.

Pouťové atrakce se poprvé roztočily

KOLÍN - Poslední přípravy a první návštěvníci zkoušející tradiční i nové pouťové atrakce. Tak to vypadalo ve čtvrtek pod starým mostem v Kolíně, kde se na pět dní usídlila pouť při příležitosti posvícení. Výletní loď Kolinea, kotvící u Kmochova ostrova, nabízí zlevněné jízdné, v neděli 26. srpna se na Zámecké koná taneční odpoledne se Staropražskými heligonkáři.

Ilustrační foto.

Střelec Václav Šmíd skončil dvakrát druhý

PODĚBRADY - Sportovní střelci SSK DDM Kolín zavítali v minulých dnech na nedalekou střelnici v Poděbradech, kde se konal další závod v puškových disciplínách Velká cena Poděbrad. Střelci SSK DDM Kolín, kteří tuto střelnici znají z tréninku a ze soustředění se v početném poli neztratili.