Kreativ

ŠTÍTEK: Jiří Pokorný

Prvním letošním Kladeňákem je Jakub Pokorný. Narodil se 1. ledna ve 4.15 hodin.

OBRAZEM: Prvním letošním Kladeňákem je Kubíček

Také největší středočeské město Kladno přivítalo na Nový rok 2022 první miminko. Ve 4:15 hodin se 1. ledna na svět přihlásil Jakub Pokorný. Po narození vážil 3470 gramů a měřil 53 centimetrů. Šťastnými rodiči jsou Markéta a Jiří Pokorní. Rodina žije společně v sídlišti Kročehlavech i s babičkou. Doma už se na brášku těší také sedmiapůlletý Honzík.

V sobotu 13. listopadu uvede Divadlo J. K. Tyla v Plzni premiéru nového nastudování baletu Don Quijote. Na snímku Miroslav Hradil.

Na jeviště plzeňského divadla se vrací temperamentní Don Quijote

O jeden z nejpopulárnějších klasických baletů 19. století opět obohatilo svůj repertoár Divadlo J. K. Tyla v Plzni, v sobotu 13. listopadu bude mít premiéru komicky laděný titul Don Quijote. Nové představení bude poprvé uvedeno přesně 22 let poté, co měl tento titul v Plzni premiéru.

Novinkou sezony Divadla Bolka Polívky  bude 13. listopadu premiéra hry Rouen 44 režiséra Jiřího Pokorného.

Chantal Poullain bojuje o lásku. V Normandii. Premiéra hyr Rouen 44 se blíží

Divadlo Bolka Polívky je již téměř třicet let stálicí české divadelní scény. Vytváří vlastní inscenační projekty a zároveň uvádí úspěšné a kvalitní tituly jiných tuzemských divadel, např. z produkce divadla Studio DVA, Dejvického divadla, Divadla Kalich, Divadla Petra Bezruče či Divadla Na zábradlí. Spojnici obou linií tvoří důraz na uvádění současných dramatických textů, na autorské divadlo a špičkové herecké výkony. Kromě toho DBP nabízí bohatý doprovodný program sestávající z výstav, koncertů, happeningů, festivalů a divadelních workshopů.

Cyklistický nestor Miroslav Černohlávek velmi rád a dobře zpíval.

Zemřel trenér Miroslav Černohlávek, vychoval Škodu nebo Bábka

Smutný Štědrý den prožila česká cyklistika. Ve věku jedenadevadesáti let zemřel úspěšný trenér Miroslav Černohlávek. Byl jeden ze zakládajících členů Favoritu Brno v roce 1957 a na brněnskou dráhu chodil do posledních dnů života. Celý ho zasvětil cyklistice, jeho rukama prošlo mnoho úspěšných jezdců.

Obyvatelům ulice prý současný stav vyhovuje, mají klid.

Status quo. Jihlavská ulice Jiřího z Poděbrad se ani letos neopraví

/FOTOGALERIE/ Tři čtvrtě hodiny jednali jihlavští zastupitelé o ulici Jiřího z Poděbrad, která je už téměř dva roky rozkopaná. Její obyvatelé jsou obětí vleklých sporů Jihlavy s protistranou, kterou tvoří Svazek vodovodů a kanalizací Jihlavsko a Vodárenská akciová společnost.  

Lidé se při nákupech chrání rouškami a podobnými ochrannými pomůckami.

Opatření se snaží většina dodržovat. Výjimky se ovšem najdou

Lidé starší pětašedesáti let mají vyhrazenu dobu k nákupu v marketech, a to každý den od osmé do desáté hodiny. V tu dobu patří obchody „jen jim“. Ovšem, jak zjistil Deník při svém testu, někteří senioři zbytečně riskují a vyrážejí na nákupy do obchodních center i mimo tuto stanovenu dobu. Stejně tak se při testu ukázalo, že někteří lidé nerespektují doporučené bezpečné vzdálenosti.

Monika Oborná

Šéfka prokračuje. Oborná dál povede hnutí ANO 2011 na Vysočině

Členové hnutí ANO 2011 na Vysočině volili nové krajské vedení. Důvěru dostala dosavadní krajská předsedkyně a poslankyně Monika Oborná. Prvním místopředsedou byl zvolený Josef Kott z Pelhřimovska. Místopředsedové jsou Radek Zlesák ze Žďáru nad Sázavou, Jiří Pokorný z Jihlavy a Jaroslav Munia z Chotěboře.

Ilustrační foto

Stříbrné údolí může do Jihlavy dostat turisty

Jihlava – Na programu jihlavského zastupitelstva byl mimo jiné bod věnující se rozvoji Stříbrného údolí. Údolí řeky Jihlavy a Jihlávky skýtá velký potenciál nejen pro domácí, lákat by mohlo i turisty.  

Gaëtan Pires a Mami Hagihara při zkouškách baletu.

Korzár tančí ve Velkém divadle

Gaëtan Pires a Mami Hagihara při zkouškách baletu. Dobrodružný příběh o lásce a vášni patří mezi mistrovská díla z éry romantického baletu a nyní po něm sáhl Jiří Pokorný, šéf baletního souboru Divadla J. K. Tyla v Plzni.

Příbramští cyklisté Martin Hebík a Martin Boubal (na snímku), ale ani jejich kolegové Tomáš Jakoubek a Jiří Pokorný v reprezentačním dresu nezklamali.

Ani v reprezentaci nezklamali

Tentokrát nebojovali jen za Příbram, ale ve Francii reprezentovali celou Českou republiku. A úspěšně! Cyklisté Martin Boubal, Martin Hebík, Tomáš Jakoubek a Jiří Pokorný dokonce vybojovali dvacet bodů do hodnocení závodů UCI.

Herečka Klára Melíšková

Herečka Klára Melíšková: Ošklivá jsem si připadala zhruba do pětatřiceti

Sešly jsme se dopoledne v jedné dejvické kavárně. Měla jsem hektické ráno, a tak jsem cítila potřebu se Kláře Melíškové omluvit, minimálně za to  že jsem přišla nenamalovaná. Její odpověď mě odzbrojila – „Taky jsem se nenamalovala.“ A pak upřímně dodala: „Nemalujte se, ve vašem případě to není potřeba.“ Téma rozhovoru – jak se vyrovnat sama se sebou i se stárnutím – bylo najednou jasně dáno.

Nedělní závod měl start v Jincích poblíž náměstí 1. máje a vedl přes Ohrazenici do cíle na Krejčovce.

Ani cyklisté nezapomínají na Lidice

/FOTOGALERIE/  V polovině 60. let minulého století se jel poprvé cyklistický závod, který byl připomínkou tragických událostí v Lidicích za 2. světové války. Tato tradice se zachovala do dnešní doby.

Herečka Klára Melíšková

Herečka Klára Melíšková: Ošklivá jsem si připadala zhruba do pětatřiceti

Sešly jsme se dopoledne v jedné dejvické kavárně. Měla jsem hektické ráno, a tak jsem cítila potřebu se Kláře Melíškové omluvit, minimálně za to  že jsem přišla nenamalovaná. Její odpověď mě odzbrojila – „Taky jsem se nenamalovala.“ A pak upřímně dodala: „Nemalujte se, ve vašem případě to není potřeba.“ Téma rozhovoru – jak se vyrovnat sama se sebou i se stárnutím – bylo najednou jasně dáno.

Na jubilejním 20. ročníku turnaje v malé kopané v Radňovicích triumfoval KMB Žďár (na snímku). Foto: Lenka Klementová

Pohár starosty bral Beton

Radňovice – Jubilejní 20. ročník turnaje v malé kopané O pohár starosty sehráli fotbaloví nadšenci v Radňovicích na Novoměstsku. Jelikož fotbalové hřiště zde čeká rozsáhlá rekonstrukce, zřejmě se jednalo o ročník poslední.

Tenisté si ve Strakonicích zahráli smíšené čtyřhry.

Smíšené čtyřhry pro Zíku s Trčkovou

Strakonice - V sobotu 29. června odehráli tenisté na dvorcích na Sídlišti mixový turnaj jako další vzpomínku na bývalé spoluhráče Libušku Rejkovou a Jiřího Pokorného.

Double. Příbramští cyklisté Martin Boubal a Jiří Pokorný obsadili první dvě místa v devátém závodě Giant ligy.

Cyklisté získali v Plzni double

Příbram, Plzeň – Ve vynikajícím světle se v devátém dílu letošní Giant ligy představili příbramští cyklisté. Z plzeňského okruhu si přivezli hned tři pódiová umístění, navíc v hlavním závodě mužů získali double, o který se zasloužila dvojice Martin Boubal a Jiří Pokorný.

Stupně vítězů při Grand Prix Led Distribution obsadili (zleva) druhý Jiří Pokorný, vítěz Martin Boubal a bronzový Petr Kelemen.

Fantom ve žlutém. Boubal stihl zubaře i vítězství

Plzeň – Neskutečnou formu stále prokazuje cyklista Martin Boubal. Další start v Plzni v devátém díle Giant ligy proměnil zkušený borec CK Příbram Gastro v osmé vítězství v letošní sérii a už může vyhlížet třetí ligový titul v řadě.

Magistrát města Jihlavy.

Nové jihlavské ulice budou mít historický kontext

Jihlava – Jihlavští zastupitelé na svém úterním zasedání rozhodovali, jak se budou jmenovat nové ulice v katastrálním území Horní Kosov. Jedná se o lokalitu Buková, kde aktuálně probíhá bytová výstavba.

Z oslavy devadesátých narozenin zasloužilého hasiče Mojmíra Šourka.

Zasloužilý hasič Mojmír Šourek je devadesátník

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Mojmír Šourek oslavil ve středu 29. května své devadesátiny. K tomuto významnému jubileu byl pozván do prostor Okresního sdružení hasičů (OSH) v Kutné Hoře, kde pro něj byla připravená malá oslava. Při této příležitosti mu bylo předáno krajským vedoucím zasloužilých hasičů Josefem Pávem vyznamenání Záslužná medaile Středočeského kraje za jeho celoživotní přínos ve prospěch dobrovolného hasičstva.

Viktor Dyk v hlavní roli

Zpomalil jsem a odstřihl se od negativních věcí, říká Viktor Dyk

RockOpera Praha zakončí tuto sezonu 13. června svým nejnovějším kusem – adaptací hororového románu Frankenstein od Mary Shelleyové o ohyzdném monstru s lidskými city, který na jeviště přivedla autorská dvojice Milan Steigerwald (hudba) a Pavla Forest (libreto). V hlavní roli se představí jedna ze zásadních opor této scény – zpěvák a hudebník Viktor Dyk.

Volejbalovou ligu ovládla akademie z Nového Boru.

FOTO: Volejbalovou ligu ovládla akademie z Nového Boru

Kamenický Šenov – Celkovým vítězem 2. ročníku žákovské volejbalové ligy se v krásných halách v Kamenickém Šenově stala domácí novoborská akademie. Ta bez jediné porážky ovládla i závěrečné 8. kolo. Zúčastnilo se všech osm týmů, k vidění bylo 28 zápasů.

V Čermákových sadech se uskutečnila Soutěž mladých zdravotníků. Krajské kolo se uskuteční 31. května v Mladé Boleslavi.

Žáci soutěžili v dovednostech první pomoci

Rakovník /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Mladí zdravotníci změřili ve středu dopoledne své znalosti v poskytnutí první pomoci a také ze znalostí historie Červeného kříže v rámci okresní soutěže Mladý zdravotník. Do krajského kola nakonec postoupili žáci z prvního stupně MŠ a ZŠ Čistá a z druhého stupně 1. Základní školy Rakovník.