Kreativ

ŠTÍTEK: Jiří Pokorný

Ilustrační foto.

Masopustní veselí: v tombole bude metrová jitrnice

Blanensko – Smích, pestré kostýmy, koblihy, slivovice, pochůzka maškarního průvodu s muzikou od domu k domu. Vše zakončené symbolickým pochováváním basy. V řadě měst a obcí na Blanensku o víkendu bujarým veselím završí masopust, zvaný též fašank nebo ostatky.

Nová cisterna na HZS Zruč nad Sázavou

Zručští profesionální hasiči mají k dispozici nové zásahové auto

Zruč nad Sázavou /FOTOGALERIE/ - Nové prvovýjezdové vozidlo vlastní od pátku Hasičský záchranný sbor ve Zruči nad Sázavou na Kutnohorsku. Auto typu CAS 20 Tatra 815 4x4 Terrno vyšlo bezmála na sedm milionů korun. „Podařilo se nám nahradit stávající tatru z roku 1998," uvedl ředitel kutnohorského územního odboru Jiří Pokorný.

Nová cisterna na HZS Zruč nad Sázavou

Zručští hasiči mají nové zásahové auto

Zruč nad Sázavou - Nové prvovýjezdové vozidlo vlastní od včerejška hasičský záchranný sbor (HZS) ve Zruči nad Sázavou. Auto typu CAS 20 Tatra 815 4x4 Terrno vyšlo bezmála na sedm milionů korun.

Ilustrační foto.

Okresní přebor vedou po šesti kolech Černčice

Okres Louny - Fotbalisté Černčic mají po víkendu čtyřbodový náskok na čele okresního přeboru. Otočili domácí utkání se Slavětínem, jejich pronásledovatelé, Krásný Dvůr a Lenešice, pouze remizovaly.

Ilustrační foto

První premiérou nové sezony plzeňského divadla je balet Krysař

Plzeň - Baletní inscenace Krysař, která vychází ze staroněmecké báje, zahájí v sobotu 152. divadelní sezonu Divadla J. K. Tyla v Plzni. Hlavní role v baletu, který je určený zejména pro mladé publikum, je mluvená. Zhostí se jí herec muzikálového souboru divadla Jozef Hruškoci v alternaci s hostujícím Alešem Slaninou, řekl umělecký vedoucí baletu Jiří Pokorný.

Ilustrační foto.

I. B třída: okresní derby je tu!

Kamenice - Zajímavé okresní derby v rámci fotbalové I. B třídy je na programu v Mimoni, kde se v neděli od 17 hodin střetnou dva nováčci soutěže.

Ilustrační foto

Hopman triatlonu vládly nelehké podmínky

Nechranice - Nelehké podmínky měli účastníci „polovičního Ironmana", který se pod tradičním názvem Hopman triatlon konal na Nechranicích. Pořádali ho nadšenci ze Žatce.

Také strážníci v Mnichově Hradišti mají k dispozici radar. Ilustrační foto

Laserová novinka se osvědčila. Řidiči prý snížili rychlost

Rožnov pod Radhoštěm - Po týdenním provozu špičkového zařízení hlásí městští strážníci v Rožnově klidnější provoz. Laserový rychloměr za stovky tisíc by měl být dalším pomocníkem k zajištění pocitu větší bezpečnosti místních občanů.

Den otevřených dveří na HZS 2016

Hasiči v Kutné Hoře oslavili svátek patrona dnem otevřených dveří

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Den otevřených dveří se konal na základně Hasičského záchranného sboru v Kutné Hoře. Na svátek svatého Floriána, který je patronem hasičů, se opět otevřely brány veřejnosti, která si mohla prohlédnout nejen prostory a techniku, ale i dynamické ukázky všech složek integrovaného záchranného systému.

Den otevřených dveří na HZS 2016

Kutnohorští hasiči oslavili svátek patrona dnem otevřených dveří

Kutná Hora – Den otevřených dveří se konal v úterý 3. května na základně hasičského záchranného sboru (HZS) v Kutné Hoře. Již tradičně se na svátek svatého Floriána, který je patronem hasičů, otevřely zdejší brány široké veřejnosti, která si mohla prohlédnout nejen zdejší prostory a techniku, ale především dynamické ukázky všech složek IZS.

Čarodějnice 2015 v Uhlířských Janovicích

Čarodějnice na Kutnohorsku: hudba, tanec, kouzla i průvod

Kutnohorsko – Oslavy čarodějnic se blíží. Hranice vzplanou již tuto sobotu. Na Kutnohorsku se chystá mnoho akcí a organizátoři aktuálně dolaďují detaily. Jak už tomu bylo v minulosti, jsou i místa, kde čarodějnice oslavili dříve.

Dolní Libchava - Kravaře 1:2.

Kamenice představila nové posily a uspěla

Česká Lípa - Nic se nemění. Řeč je o situaci na čele tabulky okresního přeboru po 15. kole. Vedoucí pozici uhájila Kamenice, o tři body za ní je Družba z Bukovan.

Nová stanice HZS Čáslav

Hasiči v Čáslavi se po letech dočkali, nová stanice je hotová

Čáslav - V Čáslavi  otevřeli jednu z nejmodernějších hasičských stanic v České republice. Její vybudování stálo necelých 32 milionů korun a měla by sloužit jako vzorová stavba pro další podobné budovy. ,,Nové sídlo čáslavských hasičů je také nyní na lepším místě, co se týká strategické polohy a dostupnosti hlavních silničních tahů, například silnice číslo 38," uvedl ředitel kutnohorského územního odboru hasičů Jiří Pokorný.

Shakespearova Bouře v Moravském divadle Olomouc

V Olomouci se rozpoutá Shakespearova Bouře

Olomouc – Bouřlivý příběh plný zrady, pomsty, ale i milostných vzplanutí se v pátek večer odehraje na jevišti Moravského divadla v Olomouci. Jako hold výročí 400 let od úmrtí Williama Shakespeara uvede soubor činohry jeho poslední velkou hru Bouře.

Shakespearova Bouře v Moravském divadle Olomouc

V Olomouci se rozpoutá Shakespearova Bouře

Olomouc – Bouřlivý příběh plný zrady, pomsty, ale i milostných vzplanutí se v pátek večer odehraje na jevišti Moravského divadla v Olomouci. Jako hold výročí 400 let od úmrtí Williama Shakespeara uvede soubor činohry jeho poslední velkou hru Bouře.

Setkání vojáků roty aktivních záloh KVV Pardubice Obora 2015.

Osvobodili rukojmí a zneškodnili útočníky

Lanškroun - Pod názvem Obora 2015 se o víkendu v areálu hotelu Starý Mlýn v Lanškrouně uskutečnilo již deváté setkání vojáků roty aktivních záloh KVV Pardubice, které zakončilo výcvikový rok. Cvičení se dále zúčastnili ředitel úřadu oblastního spolku ČČK v Ústí nad Orlicí Martin Hodoval, členové jednotek sborů dobrovolných hasičů Lanškroun a Dolní Třešňovec.  

Petr Helbich přijímá ocenění z rukou starostky Frenštátu pod Radhoštěm Zdeňky Leščišinové.

Cenu svatého Martina dostal lékař

Petr Helbich, známý pražský plicní lékař a milovník fotografování dostal v reprezentativních prostorách frenštátského muzea letošní Cenu sv. Martina. Tu uděluje město Frenštát pod Radhoštěm pravidelně od roku 1992 největším osobnostem regionu.

ZÁCHRANA. Litoměřičtí judisté udrželi nejvyšší soutěž.

Sport Judo extraligu mužů udrželo

Brno – Litoměřičtí judisté se zachránili v Brně. Tam se totiž konalo poslední kolo sestupové skupiny Extraligy mužů. Družstvo FCC SJ Litoměřice bojovalo o konečné umístění a potřebovalo minimálně dvakrát zvítězit, aby neopustilo tuto nejvyšší soutěž v judu.

Ilustrační foto

Střelec Nepejchal má stříbro z Evropy

Maribor – Na Mistrovství Evropy ve sportovní střelbě ve slovinském Mariboru vybojoval člen oddílu SSK DDM Kolín Filip Nepejchal (17 let) svou první stříbrnou medaili v kategorii junioři v disciplíně libovolná malorážka 3 x 40 ran.