Kreativ

ŠTÍTEK: Jiří Pokorný

Počin víkendu

HLASUJTE: Počin víkendu 7

Kladensko - Šest nominací má šestý fotbalový počin víkendu. Svému favoritovi můžete dávat hlasy do páteční desáté hodiny.

Voní?

Na Floře koštují stovky pálenek, letos se ale neurodilo

Olomouc /FOTO/ – Rekordní počet tři sta padesáti osmi půllitrových vzorků tvrdých moků pěstitelů a paličů z celé Česka i Slovenska, se sešel v boji o letošního šampiona olomoucké soutěžní přehlídky ovocných destilátů Flora košt.

Úspěch Havířovských slavností v sobotu nezhatil ani vytrvalý déšť. (Lucie Bílá)

Lucie Bílá: Jako Němcová jsem měla oči plné slz

Kadaň, Rumburk /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Ani osobnosti naší populární hudby dnes nemají na růžích ustláno. Třeba Českou slavici Lucii Bílou stálo mnoho úsilí, než spatřilo světlo světa CD/DVD Němcová!, záznam jejího emotivního a náročného představení o české spisovatelce (Babička) a buditelce Boženě Němcové (1816 – 1962). Muzikál sám již uváděn není, měl loni derniéru, sehnat pro něj ale vydavatele bylo i pro Lucii Bílou martyrium. Takže se nakonec rozhodla vydat nahrávku sama. Křtila ji začátkem září v pražském divadle Ta Fantastika, k mání je nyní na jejích webových stránkách. A jak vše vnímá sama Lucie Bílá? To prozradila po úspěšném koncertě s kapelou pod hradem v Kadani. Lucie Bílá navíc vystoupí s klavíristou Petrem Maláskem ve čtvrtek dvakrát v Rumburku. „Dvojáky“ ráda nemá, ale z úcty k publiku je někdy dělá

Ilustrační foto.

Humpolec vyhrál počtvrté v řadě

Vysočina – Největší překvapení 5. kola krajského přeboru se zrodilo ve Staré Říši. Ambiciózní domácí tým neuhlídal Martina Moravce, který hattrickem rozhodl o výhře Žirovnice 4:2.

Opatovická lávka 2010, 14. srpna

FOTO: Opatovická lávka zůstala letos poprvé nepokořena

Opatovice I - Panák rumu. Šup tam s ním na kuráž i na zahřátí, a jde se na věc. Takhle nějak to vypadalo na startu letošní Opatovické lávky, která se jela v sobotu v Opatovicích I i přes dopolední nepřízeň počasí.

Kniha Františka Kopřivy zachycuje život lidí ve vesničkách na Letovicku.

Na srazu rodáků pokřtí unikátní knihu

Malá Roudka – Jak žili lidé ve vesničkách na Letovicku se dočtou už příští víkend zájemci na stránkách nové knihy. Zápisky Františka Kopřivy z Malé Roudky edičně připravil Jiří Pokorný. Podle něj je kniha unikátní v tom, že v sobě skrývá vzpomínky obyvatel vesniček narozených v polovině devatenáctého století.

Ilustrační foto.

Sport Judo se může pyšnit úspěchy družstev

Litoměřice – Letní období je pro většinu judistů litoměřického oddílu Sport Judo nejen časem odpočinku, ale také nové přípravy pro nadcházející soutěže, které proběhnou už na konci léta.

Žondr v Sebranicích se opět loupe.

Tři roky opravená památka se opět loupe

Sebranice – Více jak tři sta let stojí v Sebranicích žondr. Památkově chráněnou ozdobu vesničky však nyní hyzdí opadaná omítka. Přestože byla před třemi lety opravena. Památkáři čekají na impuls majitelů budovy. Dále není jisté, kdy se jim podaří sehnat na opravu peníze.

Smrtelná nehoda na Kaňku, 21. 5. 2010

Tragédie na Kaňku: stav těžce zraněného se zlepšil

Kutná Hora, Kaňk/FOTOGALERIE/ - Jeden mrtvý a dva těžce zranění. Taková je tragická bilance páteční vážné dopravní nehody, ke které došlo před pátou hodinou odpolední na Kaňku u Kutné Hory. Auto dostalo vlivem nepřiměřené rychlosti smyk a narazilo do stromu.

Jarmila Dycková se zítra v plzeňském Velkém divadle představí v nejnáročnější roli klasického baletního repertoáru – jako Odetta a Odilie v Labutím jezeru Petra Iljiče Čajkovského

Labutí jezero se loučí

Plzeň - Po osmi letech se zítra plzeňští diváci i tanečníci rozloučí s úspěšnou inscenací nejslavnějšího světového klasického baletu. Velké divadlo v Plzni bude svědkem posledního 74. představení Labutího jezera Petra Iljiče Čajkovského v podobě, jakou mu v roce 2002 vtiskl choreograf Jiří Němeček mladší.

Ilustrační foto

Kutnohorští hasiči jsou připraveni pomoci na Moravě

Kutná Hora - Kutnohorští profesionální hasiči jsou připraveni vyčlenit v rámci Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje požadované síly a prostředky tak, jak tomu bylo v minulosti na pomoc povodněmi postiženým obcím na Moravě.

Den otevřených dveří u kutnohroských hasičů

FOTOGALERIE: Na Floriána si zkusily hasit i děti

Kutná Hora - Svatý Florián slaví svůj svátek podle církevního kalendáře čtvrtého května. Se světcem, považovaným za patrona hasičů, slaví i kutnohorští hasičští profesionálové.

Zahájení sezony ve Volarském muzeu

Volarské muzeum zahájilo sezonu

Volary /FOTOGALERIE/ - Již tradičně 1. května začíná ve volarském stylovém domě muzejní sezona. Na nádvoří muzea se sešlo na šest desítek volarských občanů a čekali až se dveře muzea otevřou.

Tradiční turistický pochod kolem Sence a Bolevce, Aprílová noční dvacítka.

Noční pochod lesem aneb baterka byla k ničemu

Senec /FOTOGALERIE/ – Tradiční turistický pochod kolem Sence a Bolevce, Aprílovou noční dvacítku, kterou pořádá odbor Klubu českých turistů Bolevec Plzeň už po dvacáté třetí, absolvovalo téměř sedm set nadšenců tento pátek. A já byla jedna z nich.

Jednou ze zvláštností nové plzeňské inscenace opery Kouzelná flétna je, že se hraje německy i česky. V sobotní premiéře ve Velkém divadle v Plzni vytvořili postavy Paminy a Tamina hostující srbská pěvkyně Gabriela Ubavič a Richard Samek (na snímku)

Kouzelná flétna dává vybrat z poznání, humoru, napětí i snění

Plzeň - „Záleží mi na tom, abychom nenudili, nebyli akademičtí, nebyli obecní. Přeju si udělat představení živé, konkrétní a komunikativní. A s nádhernou hudbou v hlavní roli,“ vyslovila se režisérka Jana Kališová před premiérou své nové plzeňské inscenace opery Kouzelná flétna.

Fotbalisté Nové Vsi remizovali ve Stonařově 1:1. Svěřenci trenéra Miloše Myslivce sice prohrávali, ovšem ve druhém poločase vyrovnali.

Trenér Fňukal získal ve Velkém Meziříčí bod

Žďársko – Fotbalisté Velkého Meziříčí B dál tápou. V 15. kole I. A třídy – skupiny B remizovali na umělé trávě v derby s Křižanovem. Ten vede trenér Jan Fňukal, který na ještě na podzim trénoval právě velkomeziříčskou juniorku. Poslední Křižanov tak získal důležitý bod ze hřiště soupeře.

Ilustrační foto.

Hana Barborová pojede na mistrovství republiky

Kutná Hora - O tomto víkendu se v kutnohorské kuželně odehrálo krajské mistrovství jednotlivců - ženy. V sobotu hrálo 25 žen z celého středočeského kraje, svými nejlepšími náhozy se kvalifikovalo do nedělního finále 12 žen.

Nejlepší tři v kategorii čtrnáctiletých v soutěži 30 ran v leže.

Kolínským střelcům se doma dařilo

Kolín - Oddíl SSK DDM Kolín uspořádal již třetí ročník sportovní soutěže ze vzduchových zbraní s názvem „ Pohár ředitele DDM Kolín“, kterého se zúčastnilo celkem 23 střelců ze šesti oddílů.

Premiéra ostravského divadla Petra Bezruče: Taťka střílí góly

Tatínek zoufale střílí góly

Ostrava – Divadlo Petra Bezruče (DPB) uvede v sobotu jako druhou premiéru sezony hru ostravského rodáka Jiřího Pokorného s názvem Taťka střílí góly. Tato hra byla zatím uvedena jednou v autorově režii v Činoherním studiu v Ústí nad Labem. Režisérem ostravského nastudování je Martin Františák, současný umělecký šéf DPB.

Divadlo Petra Bezruče

Životní ztroskotanci začnou u Bezručů střílet góly

Ostrava- Divadlo Petra Bezruče (DPB) uvedev pátekjako druhou premiéru sezony hru ostravského rodáka Jiřího Pokorného s názvem Taťka střílí góly. Tato hra byla zatím uvedena jednou v autorově režii v Činoherním studiu v Ústí nad Labem.