Kreativ

ŠTÍTEK: Jiří Pokorný

Režisér Jiří Pokorný (vlevo) spolu s autorem předlohy Jáchymem Topolem.

Kat, co nemá Havla rád

PRAHA - Česká divadelní veřejnost dlouho čekala, až se projeví dramatické geny spisovatele Jáchyma Topola (1962). Syn vynikajícího básníka, dramatika a shakespearovského překladatele Josefa Topola však se svým dramatickým debutem dlouho váhal.

Zábradlí nabídne zmrzlé mrtvoly a špinavé Slovany

PRAHA - Západní Evropa nerozumí Východu, ale všichni jsme na jedné lodi, která se právě ocitla v historickém a civilizačním mälstromu. To je základní situace hry Jáchyma Topola Cesta do Bugulmym, jejíž českou premiéru dnes uvede pražské Divadlo Na zábradlí.

Ilustrační foto.

Judisté do finále

PLZEŇ - Judisté hradeckého Sokola postupují do finálové podzimní skupiny extraligy.

Režisér, pedagog a básník. Miloš Horanský v sobě nezapře tvůrčí elán, který dělí mezi divadlo, studenty a poezii.

Horanský: Opava je mým erbovním městem

OPAVA - Divadelní režisér, pedagog a básník Miloš Horanský v tomto rozhovoru mimo jiné míní, že kultura má stále mizivou podporu ze státního rozpočtu a že je to hanba všech našich vlád. Své názory sděluje zvláštním poetickým jazykem. Posuďte sami.

ilustrační foto

Festival nabízí také filmové snímky

VYŠKOV - Přehlídka amatérských filmů s nášupem pro fajnšmekry čeká ve čtvrtek na Vyškovany v sále Knihovny Karla Dvořáčka ve Vyškově. Promítání je součástí celotýdenního multikulturního festivalu Trdloviny.

V Brně kolínský klub DDM reprezentovali zleva trenér Jiří Pokorný, dále střelci Michal Vrzal, Tomáš Coubal a Tomáš Záliger.

Nejlepší výkon ze střelců podal Záliger

BRNO - Ve dnech 14.4 - 15.4.2007 se zúčastnila výprava sportovců – střelců, oddílu sportovní střelby DDM Kolín posledního závodu sezony 2006/2007 Mistrovství České republiky mládeže ze vzduchových zbraní. Pořadatelem byla vzorně připravená brněnská střelnice, na kterou se probojovalo celkem 130 střelců z celé České republiky.

České judo na ME v Bělehradě nepozvedla ani Eiglová

BĚLEHRAD - Ani úřadující česká Judistka roku Alena Eiglová nepozvedla reprezentaci na evropském šampionátu v Bělehradě. V kategorii do 78 kilogramů dnes nedotáhla ve druhém kole nadějný souboj s Bulharkou Marijí Orjaškovovou a neprošla mezi nejlepších osm. Celkově se tak dělí o 13. až 16. místo.

Zleva Eiglová, Petřikov starší a Petřikov junior

Judisté: Hurá na Bělehrad!

HRADEC KRÁLOVÉ -Prvním vrcholem letošní judistické sezony je mistrovství Evropy, které se uskuteční od pátku do neděle v Bělehradě.