Kreativ

ŠTÍTEK: jóga

Centrum Života zve na kurz jógy

Tábor – Unikátní spojení pohybu, dechu, akupresury, protažení a vokální vibrace se koná v pondělí od 18 hodin v Centru Života v Dobrovského ulici.

Magdaléna Hemzová díky dietě zhubla za necelý rok pětačtyřicet kilogramů.

Manžela podezřívali, že si našel milenku, říká žena po výrazném zhubnutí

Moravský Žižkov - Šestadvacetiletá Magdaléna Hemzová z Moravského Žižkova na Břeclavsku musela zásadně obměnit šatník. Za necelý rok zhubla díky dietě pětačtyřicet kilogramů. „Bylo to náročné pro mě, mou peněženku i mé okolí. Nejhorší bylo naučit se správně dodržovat pitný režim a nebát se jíst pětkrát denně,“ přibližuje.

Z dění v centru Kroužek.

Děti mohou tvořit, učit se výslovnost, ale i cvičit

Pelhřimov - Děti, které by chtěly svůj volný čas využít smysluplně a společně s ostatními, si mohou vybrat hned z několika kurzů. Ty teď nově pro všechny zájemce nabízí Dětské centrum Kroužek, které sídlí v Pražské ulici v Pelhřimově.

Černí andělé se celý týden poctivě chystají na náročnou nedělní odvetu se Zvenigorodem.

Náročný týden Černých andělů. Budou na jeho konci ruské slzy?

Most /FOTOGALERIE/ – Známý filadelfský boxer Rocky si jel v jednom ze svých filmů pro triumf do Ruska, mostecké házenkářky chtějí urvat triumf s Ruskami doma. Černí andělé rozjeli náročný týden příprav a tréninků před nedělní odvetou s ruskou Zvezdou Zvenigorod. Mostečanky si přivezly nadějnou porážku o tři góly 28:31. A doma chtějí v zápase roku postoupit.

Ilustrační foto

Valašské Beskydy: horské chaty jsou na Nový rok obsazené

HLASUJTE V ANKETĚ / Kdo si chce letošní Vánoce nebo Nový rok užít v některém z horských středisek, má nejvyšší čas si rezervovat místo v hotelu. Většina z nich už hlásí plno, v ostatních se kapacita velmi rychle plní.

Noční běh. Ilustrační fotografie.

Chystá se: Pardubice čeká běh s čelovkami

Pardubický kraj /KULTURNÍ TIPY/ - Do pardubických ulic vyběhnou ve čtvrtek večer běžci s čelovkami. Prvního ročníku Univerzitního nočního běhu, který pořádá Katedra tělovýchovy a sportu Univerzity Pardubice, se může zúčastnit každý, kdo se stihl do úterního večera zaregistrovat.

Ilustrační foto

Horské chaty jsou na Nový rok obsazené

HLASUJTE V ANKETĚ / Kdo si chce letošní Vánoce nebo Nový rok užít v některém z horských středisek, má nejvyšší čas si rezervovat místo v hotelu. Většina z nich už hlásí plno, v ostatních se kapacita velmi rychle plní.

Jóga v parku. Ilustrační foto

Zdravý životní styl byl týden mezinárodním tématem

Pelhřimov – Pelhřimovská organizace Hodina H se letos zapojila do mezinárodního projektu Happy Healthy Path čili Šťastná zdravá cesta. Skupinka šesti mladých lidí z Kraje Vysočina ve věku od 13 do 18 let se díky tomu spolu se svými vrstevníky ze Španělska, Lotyšska, Itálie a Slovenska věnovala zdravému životnímu stylu.

Dům kultury v Šumperku hostil v sobotu 14. října Den zdraví.

Šumperk hostil Den zdraví. Podívejte se

Spoustu možností, jak podpořit své zdraví, měli v sobotu 14. října návštěvníci Domu kultury v Šumperku. Pod jednou střechou se zde setkali cvičitelé, lektoři, přednášející nebo prodejci zdravého jídla či pití a všeho, co je se zdravím spojené.

Ilustrační fotografie.

Budoucí maminky mohou chodit cvičit

Nemocnice ve Vsetíně nově zavádí cvičení pro těhotné. S nastávajícími maminkami se bude potkávat každou středu odpoledne lékařka Petra Kotrlá z gynekologicko--porodnického oddělení Vsetínské nemocnice. Cvičit budou v nově vybudované tělocvičně v budově pavilonu G (Triangl).

Ilustrační foto

V sobotu čeká zájemce tanec, sport i relaxace

Pelhřimov – Parta holek, žen a maminek, neboli Kroužilek, které v Pelhřimově vznikly v únoru loňského roku, ale i ostatní milovnice cvičení, mohou v sobotu 14. října zavítat na speciální sportovní dopoledne Podzimní Kroužení.

Sociální šatník. Ilustrační snímek.

Koná se druhý těšínský výprodej šatníku

Prodejní akci obnošeného oblečení pořádá českotěšínské KaSS Střelnice v sobotu 14. října. Průvan v šatníku je akce stvořená pro všechny, kterým se nahromadilo nenošené oblečení, které by někomu jinému mohlo udělat radost, a také pro ty, kteří by svůj šatník chtěli oživit něčím novým, originálním a za bezkonkurenční ceny. Nabízené oblečení bude dámské, pánské i dětské.

V němčické sportovní hale proběhl druhý ročník Fitmaratonu

Fitmaraton otřásal němčickou Suprovkou

FOTOGALERIE / Akce s názvem Fitmaraton se konala v sobotu v němčické sportovní hale Suprovka. Kdo by si myslel, že se jednalo o akci pro profesionální sportovce, byl by určitě překvapený. Mohl přijít úplně každý a vyzkoušet si hned několik druhů cvičení. O přestávkách byl pak připravený zdravý raut.

Ilustrační foto

Mistr meditace Swami Jaataveda míří do Mariánských Lázní

Mariánské Lázně - Do Mariánských Lázní míří vzácný host. V úterý 10. října do republiky dorazí Swami Jaataveda, jeden z nejznámějších následovníků zakladatele Art of Living a duchovního vůdce, Jeho Svatosti Sri Sri Ravi Shankara.

Vyškovské squash centrum.

Squash ve Vyškově? Sportovní centrum znovu otevře

Vyškov - Jezdit za sportem do desítky kilometrů vzdálených měst. Takový byl v posledních téměř čtyřech měsících úděl vyškovských hráčů squashe a badmintonu, ačkoliv centrum pro tyto sporty ve městě stojí. Od začátku června ale bylo zavřené. 

Jóga se cvičila zdarma v Malešickém parku už od května.

Odbourání stresu a zadarmo? Navštivte lekce jógy v Praze 10

Chcete udržovat své tělo v kondici a harmonii? Máte jedinečnou příležitost. Městská část Praha 10 pokračuje s pořádáním kurzů jógy zdarma pro každého. Cvičení se v říjnu přesune z přírody Malešického parku do Střední průmyslové školy Na Třebešíně.

Čtvrtek a pátek v Brodě patřil doprovodným aktivitám v rámci Dne bez aut.

V Havlíčkově Brodě si vyzkoušeli Den bez aut

Havlíčkův Brod – Auto je sice rychlejší než vlak nebo autobus, ale ty zase uvezou víc lidí. I takovou zkušenost si mohly odnést děti v rámci akcí Dne bez aut, které se ve čtvrtek a v pátek konaly v Havlíčkově Brodě.

Ilustrační foto.

Začínají Brněnské dny pro zdraví. Nabídnou lukostřelbu i masáže

Brno – Přes sto akcí na podporu zdravého životního stylu chystají od pátku letošní Brněnské dny pro zdraví. Třiadvacátý ročník akce nabídne semináře z oblasti zdravé výživy nebo třeba kurzy partnerských masáží. „Smyslem akce je motivovat Brňany k zájmu o to nejcennější, co každý z nás má – vlastní zdraví,“ uvedl náměstek brněnského primátora Petr Hladík.

Squash. Ilustrační foto.

Veselský Orel chystá sál na squash, judo i gymnastiku

Veselí nad Moravou - Víceúčelový sál se squashem, zázemím pro judisty i malým fitness plánuje postavit spolek Orel ve Veselí nad Moravou. Stát může až dvanáct milionů korun, přičemž necelá polovina by měla jít z rozpočtu města. O podpoře rozhodli zastupitelé na posledním jednání.

Děti v kutnohorské sokolovně zdolaly opičí dráhu.

Děti v kutnohorské sokolovně zdolaly opičí dráhu

Kutná Hora - První den Týdne spolu v pohybu – Každý den v Sokole patřil dětem, seniorům a ženám všech věkových skupin. V pondělí dopoledne děti zdolávaly opičí dráhu a v podvečer měly zájemkyně o cvičení možnost vyzkoušet si různé druhy pohybových aktivit, které nabízí odbor všestrannosti kutnohorského Sokola. Protáhly se, posilovaly, krátce se seznámily s jógou a řádně se zapotily při dance aerobiku.

Obrázky Marie Ndolo mají duchovní podtext. Pomáhají k očištění, meditaci, pronikání energií, jsou léčivé. Už na vernisáži byl o ně velký zájem.

FOTO: Na internetu učí malovat celý svět

Horní Slavkov – Původně se jmenovala Marie Krčmářová a od 9 do 21 let žila v Horním Slavkově. Tady a na keramické škole v Karlových Varech získala základy malby a kreslení.

Bývalé kino ve Veselí nad Lužnicí.

Kino přebudují na kulturní centrum

Veselí nad Lužnicí - Kino, jež před dvěma lety město odkoupilo, se dočká zásadní přestavby. Vznikne z něj komunitní centrum a místo v něm má najít i občanská poradna.

Plechárna na Černém Mostě.

KRÁTCE: Plechárna otevírá své dveře

Volnočasové centrum Plechárna v Bryksově ulici přichystalo ode dneška až do soboty týden otevřených dveří. Vybrat si bude možné z nabídky kurzů pro děti, mládež, dospělé i seniory.