Kreativ

ŠTÍTEK: jóga

Senioři se cvičení nebojí.

Senioři protahují svá těla

Prachatice – Je mnoho organizací a institucí v Prachaticích, kde se cvičí s malými a nejmenšími dětmi, cvičí rodiče s dětmi, je řada sportovních klubů a kroužků, zájmových útvarů a také několik seskupení, které se věnují seniorům. Jedním z nich je také Cvičení šité na míru v Domově seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích.

Otužilci na slepém rameni Malše v Českých Budějovicích

Pár minut stačí a zvyknete si, říkají otužilci

České Budějovice – U Lannovy loděnice byl proud řeky moc silný, proto se přesunuli na Slepé rameno. Ponorem do ledové vody tráví někteří otužilci v Českých Budějovicích poslední den v roce už pět let.

Milada Bergrová obnovila volejbalovou kariéru.

Hlavně, že jsem odešla po svých, říká navrátilkyně, volejbalová legenda Bergrová

Brno – Návrat v čase zažili fanoušci v hale v Kounicově ulici v Brně. Za tamější volejbalové Šelmy totiž v extraligovém duelu proti Liberci naskočila hvězda minulosti Milada Bergrová. Ještě pod dívčím příjmením Spalová patřila mezi absolutní špičku, čtyřikrát vyhrála ocenění pro nejlepší volejbalistku v České republice.

Kubismus v malířství.

Na co kam: Představí Kubismus v malířství

Orlickoústecko /POZVÁNKY/ - V Malé scéně v Ústí nad Orlicí se v úterý od 18 hodin uskuteční přednáška Kubismus v malířství. Přednášet bude Jitka Kuběnková, která prozradí více o směru, který mimo jiné zrodil velkou hvězdu světového umění Pabla Picassa.

Denisa Bastlová pořádá v Mikulově první Jógový festival. Účastníci budou mít na výběr z devíti druhů jógy.

Zklidnění v uspěchané době? Jóga. V Mikulově pořádá její festival

Mikulov - Taková akce v Mikulově ještě nebyla. Podle Denisy Bastlové (na snímku) je o jógu stále větší zájem. Proto se rozhodla oslovit své kamarádky, známé jogínky, a zavést ve městě na Břeclavsku první Jógový festival. „Jóga je pro mě životní cesta. Líbí se mi, že má nekonečně možností a cíl je v nedohlednu,“ přibližuje Bastlová.

Jóga pokračuje v Klabavě

Klabava – Po prázdninové přestávce opět začínají nedělní lekce jemné jógy se Zuzkou Svidenskou Hálovou.

Beseda s organizátory kampaně Dávám židli do kruhu

OBRAZEM: Týdny duševního zdraví odstartovaly besedou

Havlíčkův Brod – Týdny duševního zdraví, které se tento měsíc konají na různých místech Vysočiny, včera zavítaly i do Havlíčkova Brodu. Tady je připraven osvětový program pro studenty i pro širokou veřejnost. Festival láká mimo jiné i na koncerty nebo třeba jógu smíchu.

Cvičení ze zúčastnili děti i dospělí. Odpočinuli si při józe a meditaci.

Při Ubu campu v Lomečku se cvičila i jóga

Starý Klíčov – V areálu zatopeného lomu, který funguje jako koupaliště s příznačným názvem Lomeček, se opět uspořádal tzv. Woodstock ŠUMaVY, a to UBU Camp 2018.

Jóga na střeše knihovny

Střecha knihovny láká na jógu

Hradec Králové - Podívat se na centrum krajského města z ptačí perspektivy a u toho si ještě zacvičit jógu mohou lidé ve čtvrtek na střeše městské knihovny.

Návštěvníci si mohli vyzkoušet různé jogové techniky i pomůcky.

Spiritcentrum slavilo Den jogy

Králův Dvůr - Králodvorské jógově vzdělávací studio Spiritcentrum připravilo na Mezinárodní den jógy zajímavý program. Studio se otevřelo pro všechny jógové nadšence i úplné začátečníky, kteří mohli zdarma navštívit jógové lekce, a vyzkoušet si například dynamickou jógu, zdravotní jógu či dechové techniky a meditaci.

Den jógy na Rolavě.

OBRAZEM: Den jógy na Rolavě

Karlovy Vary – Zkušení lektoři připravili oslavy 4. ročníku Mezinárodního dne jógy v sobotu 23. června v areálu Rolava.

Wanadoo: sportovní festival ve Zlíně

OBRAZEM: Sportovní festival Wannado bavil Zlín

Wannado festival je sportovní náborový festival pro děti, jehož hlavní myšlenkou je, aby si děti vybraly správný sport a pravidelně se mu věnovaly. Na rok 2018 je plánováno sedm zastávek, mezi nimiž nechybělo ani město Zlín.

Riegrovy sady.

KRÁTCE: Praha 2 zve na lekce běhu a jógy

Intervalové tréninky, lekce kondičního běhu i jógy pořádá každý týden v Riegrových sadech radnice druhé městské části. Cvičení začíná vždy v 18.00 hodin a rezidenti druhého pražského obvodu za ně zaplatí jednorázový poplatek 50 korun za permanentku. 

Ilustrační snímek.

Ubraňte se násilníkům, učí seniory odborníci

/INFOGRAFIKA/ Starší lidé jsou oblíbeným terčem všemožných podvodníků a zlodějů. Není proto divu, že se mnoho kurzů zaměřuje právě na to, jak se před nimi chránit. Teoretické znalosti mohou zájemci získat v Senior akademii, kterou pořádají radnice ve spolupráci s městskou policií. Její jarní cyklus nedávno odstartoval, zapojit se lze průběžně. 

Ilustrační foto.

Školáci se podívali do Indie

Damníkov - Naši žáci se zapojili do programu Dnes jím jako…, který byl zaměřen na Indii. Program zábavnou formou pomáhá vzdělat žáky, zajistit jim povědomí o situaci v rozvojové zemi a pomoci tím k zamyšlení, že můžeme svět kolem nás měnit.

Kromě poučných přednášek se mohou návštěvníci těšit také na koncerty či prodej tematických produktů.

Blíží se jubilejní ročník ezoterického festivalu Cesta k harmonii

Přednášky, meditace, poradenství, duchovní hudba a cvičení, alternativní medicína, esoterika i zdravý životní styl. To vše nabídne letošní jubilejní 20. ročník ezoterického festivalu Cesta k harmonii, který bude po celý víkend probíhat v karvinském městském domě kultury.

Yogafest 2018 ve Zlíně.

Yogafest ve Zlíně již podruhé: stovky návštěvníků a nejlepší lektoři

FOTOGALERIE / Tradiční jóga a jógová terapie, dynamická Vinyasa jóga i pomalé relaxační lekce, cvičení pro ozdravení páteře a kloubů, jóga pro dvojice a Acro yoga s thajskou masáží, povídání (nejen) o józe a mnoho dalšího, to vše si mohli užít v pátek a v sobotu zájemci na festivalu jógy ve Zlíně Yogafest 2018.

Václav Žoudlík.

Všechno jde dělat s nadhledem a humorem, říká tanečník Václav Žoudlík

Pelhřimov /ROZHOVOR/ - Plesová sezona vrcholí a tanec nás provází téměř každým víkendem. DanceArt Pelhřimov patří mezi vyhledávané cíle všech, kteří se chtějí naučit tančit. O současných trendech, ale i o józe smíchu se rozpovídal jeho ředitel a hlavní taneční lektor Václav Žoudlík.