Kreativ

ŠTÍTEK: klimatizace

S ochlazením pomůže klimatizace nebo ventilátor

Připravte svou domácnost na tropické letní dny

Je to tu zas! Čekají nás krásné letní dny. Pokud však teploty dosahují delší dobu tropických hodnot, snažíme se horku uniknout. Venku to jde lépe, ale udržet příjemný chládek i v domácnosti není úplně snadné.

Ilustrační foto.

V Brně přibude autobusů s klimatizací. Už v dubnu

Brno – Ochlazení v horkých letních dnech nabídne letos Brňanům více městských autobusů. V dubnu přibude klimatizace v šestapadesáti z nich. Dalších dvacet nových vozů, které dopravní podnik pořídí, už bude mít systém zabudovaný.

Secesní předscéna v divadle ve Stráži je řešena v podobě renesanční architektury s portréty slavných českých divadelníků J. K. Tyla a V. Kl. Klicpery.

Obnoví divadelní předscénu z roku 1890

Stráž nad Nežárkou – Divadelní ochotníci ze Stráže připravují knihu o zdejším spolku. Během sběru informací získali popis původní předscény, která bývala součástí jeviště. Vzápětí se dohledala i samotná předscéna.

Lékárna - Ilustrační foto

Nová mezinárodní federace chce hájit práva lékárníků i pacientů

Trojice národních asociací provozovatelů lékárenských řetězců se nově spojila do federace evropské. Členy nové nadnárodní federace EFPC jsou česká Asociace provozovatelů lékárenských sítí (APSL) a její partnerské organizace ze Slovenska a Maďarska. Celkem zastupují přes 1300 lékáren, v nichž pracuje více než 7500 lékárníků. Kromě práv lékárníků – zaměstnanců lékáren i jejich vlastníků – hodlají bránit také práva pacientů.

Lékaři a sestry českokrumlovské nemocnice a jejich potomci zpívali svým kolegům i pacientům koledy.

Pacientům i personálu hrála a zpívala koledy kapela krumlovské nemocnice

Český Krumlov /VIDEO/ – Radost těm, kteří adventní a vánoční čas tráví v českokrumlovské nemocnici, ať pacientům, nebo personálu, rozdávali v pátek lékaři a sestry a jejich potomci, kteří dali dohromady kapelu s mnoha nástroji a na všechna oddělení přišli zazpívat vánoční koledy a popřát všem krásné Vánoce.

Ilustrační fotografie.

Město pořídí další klimatické jednotky do hlediště divadla

Rakovník – Diváci v horních patrech Tylova divadla Rakovník se budou cítit komfortněji. Zejména v letních měsících totiž v sále nestačí stávající kapacity klimatizace, návštěvníci si tak nezřídka stěžovali na velmi teplý vzduch. Radní města proto rozhodli dokoupit další dvě klimatizační jednotky, a to za cenu zhruba 280 tisíc korun. Deníku to řekl mluvčí radnice Jiří Cafourek.

Zdravotní středisko v Násedlovicích má novou fasádu

Zdravotní středisko v Násedlovicích má novou fasádu

Násedlovice – Další zateplenou budovou v Násedlovicích je zdravotní středisko. To se dočkalo mimo jiné i klimatizace, okenních mříží či nových chodníků. Součástí zařízení, které slouží i lidem z blízkých vesnic, je nově také rehabilitační středisko.

73 AUTOBUSŮ bylo v pátek seřazeno na kopřivnickém polygonu, ale již v neděli vyjedou na silnice Novojičínska vozit první cestující.

Nový dopravce posílá na silnice nové autobusy a navyšuje spoje

V neděli 9. prosince dochází na Novojičínsku k velké změně v autobusové dopravě. Obmění se jízdní řády a ve východní části okresu bude cestující vozit nový dopravce ČSAD Vsetín. Ten nasadí do provozu 73 zcela nových moderních autobusů vyrobených právě pro tyto účely. Jedná se dokonce v Česku o největší jednorázový nákup nových autobusů.  

Ilustrační foto.

Nové autobusy nového dopravce vyjedou v neděli

Lidé čekající na autobusových zastávkách na Krnovsku, Bruntálsku a Rýmařovsku v neděli poprvé uvidí nové autobusy, kterými je sveze nový dopravce společnost Transdev Morava. Budou s ním cestovat příštích deset let.

ČSAD Střední Čechy má první autobusy podle nových pravidel Ropidu.

Klimatizace, červená sedadla. Příměstské linky v Praze mají nové autobusy

/FOTOGALERIE/ V příměstské dopravě kolem Prahy začaly být nasazovány první dva autobusy, které plní nové standardy kvality Pražské integrované dopravy (PID). Konkrétně jde o kloubová vozidla Solaris Urbino 18, které převzal dopravce ČSAD Střední Čechy. Nové autobusy budou obsluhovat především vytížené linky 367 a 375 mezi Prahou a Brandýsem nad Labem-Starou Boleslaví.

ČSAD Střední Čechy má první autobusy podle nových pravidel Ropidu.

Klimatizace, červená sedadla. Na příměstských linkách v Praze jsou nové autobusy

/FOTOGALERIE/ V příměstské dopravě kolem Prahy začaly být nasazovány první dva autobusy, které plní nové standardy kvality Pražské integrované dopravy (PID). Konkrétně jde o kloubová vozidla Solaris Urbino 18, které převzal dopravce ČSAD Střední Čechy. Nové autobusy budou obsluhovat především vytížené linky 367 a 375 mezi Prahou a Brandýsem nad Labem-Starou Boleslaví.

DELŠÍ AUTOBUSY. DPP loni testoval na lince na letiště velkokapacitní autobusy. Mercedes-Benz CapaCity L měří téměř 21 metrů.

Ještě delším autobusem na letiště v Praze. Dopravní podnik si je pronajme

Dopravní podnik hl. města Prahy (DPP) začal řešit problém s nedostatečnou kapacitou autobusů, které jezdí mezi Nádražím Veleslavín a ruzyňským letištěm. Vypsal veřejnou soutěž na pronájem 18 velkokapacitních kloubových autobusů. Autobusy, které si chce DPP pronajmout, mají být plně nízkopodlažní, ve výběru bude jediným kritériem cena za ujetý kilometr.

Barbora Špotáková

Zničí atlety vedro? Revoluční MS v Dauhá nabídne klimatizaci i noční závody

Již v předstihu se dá polemizovat nad tím, zda budou sportovci od 27. září do 6. října na mistrovství světa v atletice v Dauhá bojovat spíše s extrémními teplotami, nebo se soupeři. Světový šampionát se totiž poprvé uskuteční na místě, kde teploty přesahují vysoko přes 30 stupňů. I proto se například z chodeckých závodů a maratonů stanou ryze noční bitvy za umělého osvětlení, odstartují totiž až půl hodiny před půlnocí tamního času.

Ilustrační foto.

Peníze brali, ale nedělali

Karlovy Vary - Obviněný muž z Karlových Varů převzal od sedmdesátiletého muže finanční hotovost v částce necelých 39 tisíc korun. Ta měla sloužit na zabudování klimatizace do obchodu poškozeného muže.

Stavba bytového domu u čerčanského nádraží se blíží ke konci.

V Čerčanech myslí i na stárnoucí obyvatelstvo

Čerčany /FOTOGALERIE/ - Česká populace stárne a společnost, a to zejména ta v obcích a městech, řeší konkrétní problémy, co s tím. Jednou z nich jsou také Čerčany. Za poslední dvě dekády se tam sice počet obyvatel radikálně nezvýšil a dnes jich tam žije zhruba 2800, ale průměrný věk lidí se nesnižuje.

Slavnostní otevření dětského oddělení Nemocnice Prostějov.

Opravené dětské oddělení slavnostně otevřeli, má i klimatizaci

Prostějovská nemocnice otevřela v pondělí nově zrekonstruované dětské oddělení, které se tak dočkalo téměř po třiceti letech významné obměny. Půlroční rekonstrukce za bezmála dvacet milionů korun, přinesla malým pacientům i zaměstnancům větší prostory a lepší komfort.

Ilustrační foto.

Zájem o klimatizace roste, firmy mají hodně zakázek

Benešovsko - Horko a zase jenom horko! Takový je současný stav počasí - teploty ale již začínají klesat. Skončí společně se srpnem sezóna extrémních teplot? Zatím to tak vypadá. Co se ale týká klimatizací, lidé stále volají jak po servisních zásazích, tak i po jejich instalacích.