Kreativ

ŠTÍTEK: klimatizace

Hasiči a záchranáři zasahovali 20. ledna 2018 při požáru hotelu Eurostars v Praze

Lidi jsme museli zachraňovat postupně, říkají hasiči o požáru hotelu

/VIDEO/ Kouř, lidé v oknech a panika. To byly první poznatky hasičů, kteří přijeli v sobotu k požáru hotelu Eurostars David v Náplavní ulici. Podle jejich slov původně vyjížděli k nahlášenému požáru klimatizace, skutečný rozsah je překvapil. Informovali na tom na tiskové konferenci, kde zveřejnili i své video.

Hasiči u požáru skladovací haly v Tišnově. Vyhlásili 2. stupeň poplachu.

V Tišnově hořela hala s klimatizacemi. Zranil se jeden dobrovolný hasič

Tišnov /FOTOGALERIE/ – Oblaka černého kouře a sirény hasičů zalarmovaly v pondělí odpoledne obyvatele Tišnova na Brněnsku. Hasiči tam zasahovali při požáru v hale, ve které se vyrábí klimatizace. Na místo vyjelo třináct jednotek. „Máme druhý stupeň požárního poplachu kvůli rozsáhlému požáru," uvedl mluvčí krajských hasičů Jaroslav Mikoška.

Renault Clio RS 18.

Renault připravil speciální edici Clia R.S., je inspirována Formulí 1

Za volantem malého hot hatche si sice nikdy nebudete připadat jako ve formuli, přesto se Renault snaží navodit alespoň trochu té správné atmosféry. Pro Clio R.S. bude proto brzo k dispozici nová edice inspirovaná závodním monopostem pro nadcházející sezónu. I proto se jmenuje jednoduše "18".

Jaguar XJR-15.

Na prodej je unikátní Jaguar XJR-15. Jeden z 53 vyrobených

Snad všichni znají supersportovní Jaguar XJ220, považovaný fanoušky automobilky za naprostou modlu. O něco méně lidí ovšem ví o jeho unikátním předchůdci, kterým byl model XJR-15. Technicky vyspělého supersportu s dvanáctiválcem se vyrobilo jen 53 kusů.

Ilustrační foto.

Společnost ČEZ nakupuje v Česku, proniká i do Polska, touží po Německu

Skupina ČEZ kupuje většinové či stoprocentní podíly ve výrobci světel Hormen CE, dodavateli klimatizací AirPlus, společnosti instalující fotovoltaické elektrárny OEM Energy a firmě Easy Power, která provozuje lokální distribuční soustavy. AirPlus, Easy Power a Hormen jsou české společnosti a kupujícím je ČEZ ESCO. Polská společnost OEM Energy bude spadat pod ESCO International.  

Dostavěný zimní stadion v Hlinsku.

Nová klimatizace zlepšila kvalitu ledu v Hlinsku

Hlinsko – Tuto sezónu už hlinečtí hokejisté i široká veřejnost bruslí v dokončeném zimním stadionu. „Hotovo, zkolaudováno, fungujeme,“ hlásí jednatel společnosti Sportoviště města Hlinska Pavel Kábele. 

Bazén. ilustrační foto.

Podaří se vyřešit situaci kolem kutnohorského bazénu?

Kutná Hora - Léto už definitivně za sebou zavřelo dveře a ke slovu se přihlásil sychravý podzim. Spolu s ním se řada venkovních aktivit přesouvá mezi čtyři stěny. Sportovci tak mění venkovní tartany za prostřední zděných či nafukovacích hal, do krytých bazénů se vracejí plavci. Zázemí, které jim skýtá kutnohorský bazén, ale někteří z nich kritizují.

Zdravá izolace si poradí nejen se zimou, ale i s vlhkostí

Napadlo vás někdy, že domácnost se chová jako lidské tělo? Musí se chránit před chladem, a zároveň se nesmí „propotit“ – nesmí se v ní držet vlhkost.  Správná izolace by proto měla mít vlastnosti kvalitního outdoorového oblečení.

Reportáž z cesty na 16. Národní sraz Club Simca France

Reportáž z cesty na 16. Národní sraz Club Simca France

Kutná Hora /SERIÁL DENÍKU - 1. DÍL/ - Ivan Karlovský je majitel vozu Simca 1501 GL, rok výroby 1967 a člen Simca klubu Česká republika. Kutnohorák a „simcař“ tělem i duší se i přes svůj úctyhodný věk stále účastní simcařských srazů daleko za hranicemi republiky. Každý lichý rok se národní sraz koná ve Francii, sudé roky jsou pak vyhrazeny pro srazy mezinárodní, a konají se vždy v jiné zemi Evropy. Letos se tedy simcařský sraz konal v jižní Francii ve městě Castries od 25. do 28. května. Město Castries leží okolo 1500 kilometrů od Kutné Hory a Ivan karlovský tak cestu svojí simcou musel rozložit na tři dny.

Rekonstrukce budovy Spojů v Kolíně

Ze Spojů odstraňují azbest

Kolín /FOTOGALERIE/ – Ochranné oblečení, dýchací masky, uzavřené pásmo. Tak se likviduje azbest na známé vysoké budově Střední odborné školy informatiky a spojů a Středního odborného učiliště Kolín v Jaselské ulici.

Zloděj v odstaveném autě demontoval téměř vše, včetně sedaček.

Z auta se ztratily věci za čtvrt milionu. Zloděj si odnesl sedačky i dron

Brněnsko /FOTOGALERIE/ – Nechávat věci bez dozoru v zaparkovaném autě se nevyplácí. Přesvědčil se o tom šestatřicetiletý majitel audi, které odstavil na kraji lesa v Bílovicích nad Svitavou. Vůz si vyhlédl zatím neznámý zloděj. Zmizelo téměř celé vnitřní vybavení, škoda je podle policistů vyšší než čtvrt milionu korun.

Václav Masaryk s Klárou Chovančíkovou skončili v hlavním programu Super taneční ligy dospělých na druhém místě.

Masaryk s Chovančíkovou skončili na Super taneční lize druzí

Hodonín – Vstup do druhé poloviny letošní sezony se jim vydařil. I když Václav Masaryk s Klárou Chovančíkovou v hlavním programu Super taneční ligy dospělých na vítězství nedosáhli, druhé místo je pro členy TK Classic při SVČ Hodonín velkým úspěchem. Lepší v luxusním Resortu S-Port v Dolanech-Vésce u Olomouce byli pouze Tomáš Gál se Sabinou Karáskovou z Ostravy.

Dispečink olomouckého dopravního podniku v novém.

Odtud se řídí olomoucké tramvaje. DPMO má nový dispečink

Jeden dispečer nařídí odklon dopravy, druhý vyráží na místo a třetí zařídí, aby se cestující o změnách dozvěděli na informačních tabulích u zastávek. Tak dispečeři olomouckého dopravního podniku řeší většinu mimořádných situací na silnicích a tramvajových tratích.