Kreativ

ŠTÍTEK: Kolumbie

 Bezchybný výkon zajistil české reprezentaci do 21 let v malém fotbale postup do čtvrtfinále mistrovství světa po dvou utkáních utkáních základní skupiny B. Čeští mladíci se čtyřmi Jihomoravany v sestavě zdolali silnou Kolumbii 5:0.

Fantastický výkon zajistil postup. Česká lvíčata zdolala Kolumbii

Praha – Bezchybný výkon zajistil české reprezentaci do 21 let v malém fotbale postup do čtvrtfinále mistrovství světa po dvou utkáních utkáních základní skupiny B. Čeští mladíci se čtyřmi Jihomoravany v sestavě zdolali silnou Kolumbii 5:0 a z první pozice už je nikdo nesesadí.

Čeští reprezentanti si poradili s Japonskem.

Vítězný start mistrovství světa proti Japonsku odšpuntoval gól Tvrzníka

Praha – První krok zvládli skvěle. Čeští reprezentanti v malém fotbale vstoupili vítězně do mistrovství světa hráčů do 21 let. V pražské hala Jedenáctka v úvodním duelu zdolali Japonsko jednoznačně 7:1. V českém výběru figurují i tři mostečtí hráči - Václav Šlégr, Lukáš Haspra a Daniel Kasal.

Venezuelský prezident Nicolás Maduro

Kdo chtěl zabít venezuelského prezidenta? Maduro viní Chile, Kolumbii a Mexiko

Venezuelský socialistický prezident Nicolás Maduro obvinil pravicové vlády Chile, Kolumbie a Mexika z podpory útočníků, kteří na něj v srpnu spáchali atentát. K neúspěšnému pokusu o vraždu došlo za použití dronů vybavených výbušným zařízením během oslav 81. výročí vzniku Národní gardy ve venzuelském hlavním městě Caracasu. 

Venezuelu zasáhlo silné zemětřesení.

Venezuelu postihlo zemětřesení o síle 7,3 stupně. Otřesy byly cítit i v Kolumbii

Severovýchodní pobřeží Venezuely a část Karibiku zasáhlo v úterý silné zemětřesení. Podle americké geologické služby USGS mělo sílu 7,3 stupně Richterovy škály, což je nejvíce od roku 1900. Venezuelští seismologové naměřili 6,3 stupně. Ohnisko zemětřesení se však nacházelo v hloubce asi 123 kilometrů pod povrchem. Informace o případných škodách či zraněných zatím k dispozici nejsou. Informovala o tom agentura AP.

Nový prezident Kolumbie Iván Duque

Nejmladší v historii země. Nový kolumbijský prezident nastoupil do úřadu

Kolumbie má od úterý nového prezidenta. Dvaačtyřicetiletý Iván Duque, který již oficiálně nastoupil do úřadu, je nejmladším zvoleným prezidentem v historii země. V jejím čele střídá Juana Manuela Santose. Podle serveru Financial Times čekají prvního muže Kolumbie nelehké výzvy. Stojí totiž před úkolem posílit stále nejistý mírový proces, zmírnit napětí se sousední Venezuelou a omezit produkci kokainu.

Prezident Venezuely Nicolás Maduro přežil explozi dvou dronů.

Prezident Maduro přežil pokus o atentát, zraněno bylo sedm vojáků

/VIDEO/ Prezident Venezuely Nicolás Maduro vyvázl z výbuchu dvou náloží bez zranění. Bomby přinesly do míst, kde měl zrovna projev, drony. Stalo se tak v Caracasu při oslavách 81. výročí vzniku Národní gardy. Zraněno bylo celkem sedm vojáků, Madurovi ani dalším státníkům se nic nestalo.

Kolumbijská vlajka. Ilustrační foto

Ptaszek představí Kolumbii

Hradec Králové - O 650 dnech v Kolumbii mezi kovboji, bandity a povstalci bude ve čtvrtek na své besedě vyprávět dobrodruh Matěj Ptaszek v hradecké kavárně Rovník ve Švehlově ulici.

ŽIVÝ TERČ. Z policejního vlčáka je pes na útěku.

Gang vypsal odměnu na fenku, která hledá drogy

Jmenuje se Sombra a je na ni vypsána odměna 200 milionů pesos (asi 1,5 milionu korun). Řeč je o šestileté feně německého ovčáka, která na severu jihoamerické Kolumbie odhalila rekordní množ-ství pašovaného kokainu.

Saywas v poušti Atacama

Tajemství rozluštěno. Vědci odhalili účel tajemných kamenných sloupů v poušti

Chilským archeologům a astronomům se podařilo rozluštit záhadu, která své tajemství nevydala více než 500 let. Sloupy z navršeného kamení v poušti Atacama na území Chile, v domorodém jazyce kačua označované jako saywas, pochází z doby Incké říše a sloužily k astronomickým, kalendářním i náboženským účelům.

14. ročník Staropramen pivního turnaje ovládl tým EFCÉ.

Pivní turnaj v Malé Hraštici ovládlo Efcé

Malá Hraštice /FOTOGALERIE/ – V Malé Hraštici proběhl již 14. ročník Staropramen pivního turnaje. Jeho vítězem se stali favorizovaní hráči týmu Efcé, kteří tak navázali na předloňské prvenství a turnaj opanovali podruhé v jeho historii.

Harry Kane slaví trefu do sítě Kolumbie.

Velký den pro každého Angličana, rozplývá se Albion po postupu přes Kolumbii

Byl to strašák, který oslavil již dvaadvacáté narozeniny. Tak dlouho totiž Anglie nedokázala uspět na velkých fotbalových akcích v penaltové loterii. V úterý večer se však konečně dočkala – Kolumbijce porazila na pokutové kopy 4:3, celkově 2:1 a na světovém šampionátu v Rusku postoupila do čtvrtfinále.

Anglie - Panama

Může Anglie postoupit do finále? Obvykle vyhoří jako papír

Jako kdyby se role prohodily. Němci nebo Španělé, tradiční uchazeči o nejvyšší příčky na vrcholných fotbalových akcích, již dávno odletěli s nepořízenou, zatímco méně skloňované celky, konkrétně třeba Rusko, si stále dělají mistrovské laskominy. I reportéři britské BBC se ptají – může na letošním turnaji postoupit do finále třeba i "léty prověřený" anglický smolař?

Utkání mezi Japonskem a Polskem

Kuriózní postup. Japonci se dostali do osmifinále díky počtu žlutých karet

Závěrečný den základních skupin nabídl zajímavé vyvrcholení. Kolumbie porazila Senegal 1:0 a Polsko stejným výsledkem udolalo Japonce, kteří i tak postoupili. Při rovnosti bodů i skóre s africkým týmem rozhodlo kritérium fair play, tedy počet žlutých karet. První místo ve skupině G si výhrou nad Anglií 1:0 zajistila Belgie. Tunisko v souboji o čest přehrálo Panamu 2:1.

Kolumbijská fanynka. Fotbalové MS Rusko 2018

Japonka, Senegalka, Kolumbijka či Polka? Vyberte nejkrásnější fanynku skupiny H

Fotbalové mistrovství světa v Rusku neprovázejí jen nádherné útočné akce a góly, ale i krásné ženy na tribunách či ve fanzónách. Do konce června vám budeme nabízet nejsympatičtější fanynky týmů z každé skupiny. Můžete hlasovat pro vaši favoritku, vítězky pak postoupí do finále, v němž se „utkají“ o pomyslný titul Miss šampionátu.

Ilustrační foto

O čtvrté zlato. Lékaře čeká světový šampionát

Nejen v Rusku se v těchto týdnech schází fotbalová smetánka. Dostaveníčko na zeleném pažitu čeká od soboty také lékaře. Místo bílých plášťů navléknou štulpny a kopačky a v Praze sehrají svůj světový šampionát. Česká reprezentace se na domácí půdě představí jako vítěz posledních tří ročníků.

Kolumbie - Polsko

Polsko nezvládlo zápas s Kolumbií a osmifinále MS si nezahraje

Snažili se, seč jim síly stačily. Jejich snaha ale byla místy křečovitá, nervozita svazovala kopačky. A když Robert Lewandowski deset minut po přestávce spálil největší šanci, zhroutili se. Polsko na fotbalovém mistrovství světa skonči už v základní skupině, po porážce 0:3 od Kolumbice je konec suveréna kvalifikace definitivní.

Japonsko - Senegal 2:2

Duel Japonska se Senegalem skončil smírem. Rozhodly chyby brankářů

Chyby gólmanů, hbité úniky, technické finesy. Na první pohled nezajímavý duel Japonska se Senegalem ve skupině H fotbalového mistrovství světa 2018 v Rusku nabídlo nakonec náramnou podívanou. Japonsko s Afričany dvakrát prohrávalo, nakonec ale zápas dokázalo dovést k remíze 2:2. Před závěrečným kolem tak mají obě mužstva velkou šanci na postup do osmifinále.

Před výjezdem na pole.

Sirény u sousedů zachrání srnčata?

Pasov - Zemědělec Manfred Kölbl ze Schwarzachu (okr. Regen) zkouší novinku, která by měla chránit životy srnčat ukrytých ve vysokém porostu před noži sekaček, píše PNP.

Iván Duque byl zvolen novým prezidentem Kolumbie.

Kolumbijským prezidentem bude Duque. Slibuji, že zemi sjednotím, prohlásil

Novým prvním mužem Kolumbie se stane Iván Duque. Jedenačtyřicetiletý muž, jenž ovládl s 39 procenty hlasů první kolo voleb, dokázal přesvědčit většinu voličů i ve druhém. Získal pro sebe 54 procent hlasovacích lístků. Porazil bývalého starostu Bogoty Gustava Petra, který má na kontě 41 procent.

Kolosálním úspěchem zakončila Marcela Chumová svoji soutěžní kariéru. Stala se mistryní světa v prodlužování řas.

Kolíňačka Marcela Chumová je mistryní světa v prodlužování řas

Kolín - Kolosálním úspěchem zakončila svoji soutěžní kariéru. Stala se mistryní světa v prodlužování řas. Tím se může chlubit Kolíňačka Marcela Chumová po svém triumfu na soutěži v Paříži. "Ani nevím, jak se to podařilo. Měla jsem s sebou maminku jako talisman," řekla se smíchem.

Násilí v americké věznici v Jižní Karolíně.

V americké věznici zemřelo sedm trestanců, pobodali se mezi sebou

V jedné z nejpřísnějších amerických věznic došlo v noci z neděle na pondělí k nepokojům. Trestanci v nápravném zařízení v Bishopville v americkém státě Jižní Karolína si vyřizovali účty, sedm jich bylo zabito a dalších 17 zraněno. Policie dostala situaci pod kontrolu až po osmi hodinách. Nikdo z ostrahy nebyl zraněn.

Soud. Ilustrační foto.

Soudce rozhodne o zatčení ruského řidiče, který v Praze o Silvestru srazil dívku

Obvodní soud pro Prahu 2 dnes vydá příkaz k zatčení ruského řidiče, který o Silvestru srazil v centru Prahy turistku z Kolumbie. Muž byl v lednu propuštěn z vazby na kauci a podle jeho advokáta je nyní v Rusku. Soudce Jiří Horký, který má v případu rozhodovat, navrhuje, aby jej převzal pražský městský soud, protože by se mohlo jednat o trestný čin úmyslného obecného ohrožení.

Snímek z loňského operního gala kanadských pěveckých nadějí

Operní gala kanadských pěvců

Plzeň - Naděje kanadské opery vystoupí 18. února ve Velkém divadle v Plzni. Divadlo J. K. Tyla (DJKT) pokračuje v dlouhodobé spolupráci s Operním studiem Univerzity Britské Kolumbie a pozvalo do Plzně její studenty, kteří zazpívají s operním orchestrem DJKT vedeným šéfdirigentem Martinem Baxou.

Brněnští volejbalisté podlehli italské Ravenně

Volejbalisté končí. Jeden vyhraný set jsme si zasloužili, říká trenér Marek

Brno – Chybělo jen málo, aby urvali alespoň jeden set. Brněnští volejbalisté v osmifinálové odvetě Vyzývacího poháru podlehli doma italské Ravenně 0:3, silného soupeře však potrápili. „Odehráli jsme dva sety, v nichž jsme skoro celou dobu vedli, ale bohužel jsme nezvládli koncovky. Rozhodly naše někdy i hloupé chyby,“ litoval brněnský smečař Tadeáš Handlíř.