Kreativ

ŠTÍTEK: koření

Hokejový obránce Jiří Hendrich, HC VCES Hradec Králové

Hendrich: Koukali jsme do blba

Pardubice -Jen si to zkuste představit. V poklidu si plujete prvoligovou kariérou a najednou střih… stojíte uprostřed vyprodaného kotle, před kterým vás čeká premiéra v extralize. Koření prvnímu startu dodává fakt, že se jedná o sedmý zápas čtvrtfinále. V tuhle chvíli se chyby neodpouštějí. Kdo se jich dopustí, maže na dovolenou.

Druhý ročník Elecom cupu už má za sebou pět kol.

Střelci se opět velmi činili

Děčín - Umělá tráva děčínského městského stadionu fotbalistům rozhodně svědčí. Stejně jako v předchozích kolech zimního turnaje Elecom cup, i v tom pátém, které se hrálo poslední únorovou neděli, střelci fotbalovým kořením nešetřili.

Petr Dochtor a David Podskuba.

Nejvíc scházelo fotbalové koření

Kladno - Čistokrevné divizní béčko Kladna si hned po návratu z kondičního soustředění pozvalo na svoji umělku třetligový Králův Dvůr, jenž měl v nohách dvanáct tréninků za čtyři dny a ještě k tomu sobotní duel s pražským Tempem, který vyhrál 5:0. Na Kladně se však přes mírnou herní převahu střelecky neprosadil, když zejména Novák několikrát ukázal, že i střelci jsou teprve v přípravném období.

Indická restaurace Satyam.

Hosty Satyamu čekají silně kořeněné zážitky

Brno - /FOTOGALERIE/ Z letitých indických receptů a díky tradičnímu aromatickému koření nabízí restaurace Satyam v brněnské Křížkovského ulici labužnický zážitek. Okořeněný navíc luxusním prostředím.

Sběr léčivých bylin je v plném proudu.

Tip na výlet: Poznejte čarovný svět bylinek a koření

Semily - Ve zdejším Muzeu a Pojizerské galerii je do 1. února 2009 přístupná výstava Čarovné bylinky a koření. Po úspěchu výstavy o čokoládě muzeum opět připravilo interaktivní expozici, tentokrát s tematikou bylinek a koření.

Mariza se u nás poprvé představila v rámci festivalu Colours Of Ostrava 2005.

Mariza koření fado novými přísadami

Mariza nasměrovala portugalský národní žánr k současné celosvětové popularitě. Její čtvrté studiové album Terra se ocitlo mezi nominacemi na Latin Grammy.

Polévky: Vánoční  rybí

Polévka: Slavnostní rybí

Uherský Brod - Recept je léty prověřený, pochází z rodiny Miloše P. z Uherského Brodu, který už tradičně tuto slavnostní vánoční rybí polévku každý rok připravuje pro své přátele.

Charouzův mercedes by mohl osedlat slavný Mika Häkkinen.

Charouz láká do Brna Häkkinena

Brno - Bohatý motoristický rok na Masarykově okruhu by mohl završit start bývalého dvojnásobného šampiona formule jedna Miky Häkkinena.

Ilustrační foto

FOTBAL: Solidnímu derby scházelo koření

Svitavy - Okresní derby s pořadovým číslem dvě nabídl víkendový program krajského přeboru mužů v kopané. Svitavští fotbalisté v něm byli podle tabulkových pozic favority. Slovan si odvezl bodík z Dobříkova, kde však přišel o vedení v poslední minutě.

Česnek - ilustrační foto

Česnek zpomaluje stárnutí

Máte dispozice k srdečně cévnímu onemocnění? Máte vysoký tlak? Trpíte často žaludečními či střevními potížemi? Pak by ve vašem jídelníčku neměl chybět česnek. Kromě toho, že dodává jídlu pikantní chuť a aromatickou vůni a lze jej tedy zařadit do skupiny koření, má i řadu léčivých účinků.

Ilustrační foto

Bylinky probouzejí chuť k jídlu

Dobrá zpráva pro velké jedlíky i pro ty, kteří trpí nechutenstvím. Látky obsažené v bylinkách podporují stejně jako některé druhy alkoholu chuť k jídlu, napomáhají správnému trávení a zmírňují zdravotní obtíže. Některé druhy koření, zejména zelené bylinné natě (pažitka, celer a podobně), mohou zlepšit i výživovou hodnotu jídla, neboť obsahují vitaminy a minerální látky.

Ilustrační foto

Bylinka, která zmírňuje kašel i průjem

Znáte koření hojně využívané v italské, španělské i mexické kuchyni, které najde své uplatnění také v jižní Francii a Provenci? Určitě ano, protože ho máte ve své kuchyni, je to oregano neboli dobromysl.

Nakládané olivy.

OBRAZEM: Provensálský trh voní dálkami

Biot, Francie - (FOTOGALERIE) Mezi velké fenomény a nezapomenutelné zážitky z jihu Francie patří návštěva tamních trhů. Začnu těmi nejznámějšími a turisty nejnavštěvovanějšími, tedy trhy provensálskými, v jazyce tamních obyvatel zvanými „marché provençal“. Konají se ve městech i na vesnicích.

Derby utkání fotbalové I. A třídy Junior Děčín - Plaston Šluknov.

AUDIO: Derby chybělo fotbalové koření

Děčín - Diváci, kteří se přišli v neděli odpoledne podívat na derby fotbalové I. A třídy Ústeckého kraje dvou celků z děčínského regionu, ve kterém hostil děčínský Junior na umělé trávě děčínského městského stadionu Plaston Šluknov, se fotbalového koření, kterým jsou branky, nedočkali.

KlasA - grilování

Stolování pod modrou oblohou aneb grilujeme na zahradě

Blíží se léto a řada z nás se nepochybně těší, až bude moci poprvé vyrazit k vodě. Pak jsou ale tací, kteří se už nemohou dočkat, až roztopí pod kotlem – tedy vlastně pod grilem. Tak aby se vám v letní kuchyni dařilo, nabízíme vám pár rad a receptů.

Ilustrační foto

Párky nemusí obsahovat škodliviny

Praha - Konzervační soli v masných výrobcích označují odborníci na výživu již řadu let za velmi nebezpečné pro lidské zdraví. Vědci nyní objevili neškodné náhražky – směsi různých koření.

Pstruh duhák.

Máte chuť na rybu? Zde máte pár receptů

VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.

Ilustrační foto

Máte chuť na rybu? Zde máte recepty

VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Pstruh duhák.

Máte chuť na rybu? Zde máte pár receptů

VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.

Rybí polévka.

Rybí maso v neobvyklých úpravách

HRADEC KRÁLOVÉ - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Ilustrační foto

Rybí maso v neobvyklých úpravách

TRUTNOV - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Rybí polévka.

Rybí maso v neobvyklých úpravách

HRADEC KRÁLOVÉ - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Pstruh duhák.

Máte chuť na rybu? Zde máte pár receptů

VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.

Pavlíně Burešové se záliba stala povoláním.

Učarovala mi úžasná vůně kávy a čaje

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Prodejnu Zelený dvorek na Sloupského ulici v Uherském Hradišti znají především milovníci kvalitních čajů, kávy, koření a porcelánu. Obchůdek funguje sedmým rokem a jeho majitelkou je sympatická osmatřicetiletá Pavlína Burešová z Buchlovic.

Pavlíně Burešové se záliba stala povoláním.

Učarovala mi úžasná vůně kávy a čaje

ZLÍNSKÝ KRAJ - Prodejnu Zelený dvorek na Sloupského ulici v Uherském Hradišti znají především milovníci kvalitních čajů, kávy, koření a porcelánu. Obchůdek funguje sedmým rokem a jeho majitelkou je sympatická osmatřicetiletá Pavlína Burešová z Buchlovic.

Pavlíně Burešové se záliba stala povoláním.

Učarovala mi úžasná vůně kávy a čaje

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Prodejnu Zelený dvorek na Sloupského ulici v Uherském Hradišti znají především milovníci kvalitních čajů, kávy, koření a porcelánu. Obchůdek funguje sedmým rokem a jeho majitelkou je sympatická osmatřicetiletá Pavlína Burešová z Buchlovic.

Koření života.

Kino Kutná Hora: Koření života

KUTNÁ HORA - V kutnohorském kině promítají 1. listopadu v 19.30 hodin. Šéfkuchařka prvotřídní manhattanské restaurace Kate Armstrongová vede své každodenní náročné směny s obdivuhodnou lehkostí.

POHÁDKA. Žáček si z dlouhé chvíle skládal pod lavicí různé obrazce z metru. Náhle metr oživl a šel do světa.

Povinné koření českých pohádek? Humor a vtip!

SEZIMOVO ÚSTÍ - „Dodnes je mi záhadou, jak před 26 lety přišla Alena Bláhová na to, že bych mohla být loutkoherečkou; nikdy předtím jsem divadlo nehrála. Už tehdy jsme spolu kamarádily a Alena nejspíš usoudila, že mám dobrou fantazii a nabídla mi, abych to v jejím rodícím se divadle zkusila,“ vzpomíná Oldřiška Říhová na svou cestu do souboru Nehajanky, jemuž věnujeme řadu vzpomínek.