VRCHLABÍ - Šedesát minut a ani dalších pět navrch nestačilo včera v Mostě domácím a vrchlabským hokejistům na rozluštění tajenky vítěze 10. kola první ligy. Souboj nováčků soutěže se sice na severu Čech hrál od začátku ve vysokém tempu, ale na koření hokeje góly si diváci museli počkat až do závěrečné třetiny.
PRAHA - Dva načepejření kohouti v ledovém oválu. Dvě zářící hvězdy extraligy. Sparťan Petr Nedvěd. Sešívaný Radek Duda. Před sezonou přišli, aby pomohli svým novým týmům. Aoni pomáhají. Však oba patří k nejvýživnějšímu koření současné extraligy.
PÍSEK - Lidé přestávají pěstovat zeleninu a přecházejí na bylinkové zahrádky, ať již okrasné nebo s kořením pro vlastní kuchyni. To se opět potvrdilo při výstavě, kterou o uplynulém víkendu uspořádala Nákupna léčivých rostlin v sídle zahrádkářů v Janáčkově ulici.
RYCHNOVSKO - Fotbalisté z Rychnovska se během víkendových zápasů v krajské I. B třídě nedočkali výhry. Nejblíže k ní měla dvojice týmů Opočna a Častolovic, která změřila síly v okresním derby, ale zápas okresních rivalů nakonec neměl vítěze a přítomní diváci se ani nečkali fotbalového koření v podobě gólu.
VÝCHODNÍ ČECHY - Na počátku byl oheň. S ním přišla na svět i první tepelná úprava potravin, kterou lidstvo objevilo – grilování na otevřeném ohni. Není tedy žádný div, že v nás grilování ještě i dnes probouzí prapůvodní instinkty. Vůně aromatických látek, které vznikají při přípravě na dřevěném uhlí, nám naženou sliny do úst. Dokonce i obyčejný buřtík připravený na roštu chutná daleko lépe než na pánvi.
TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ – Los 19. kola divizní skupiny C svedl dohromady ve východočeském derby dva soupeře v přímém sestupovém ohrožení – bojovalo se tedy o šest bodů.