Polévka: Slavnostní rybí
Uherský Brod - Recept je léty prověřený, pochází z rodiny Miloše P. z Uherského Brodu, který už tradičně tuto slavnostní vánoční rybí polévku každý rok připravuje pro své přátele.
Uherský Brod - Recept je léty prověřený, pochází z rodiny Miloše P. z Uherského Brodu, který už tradičně tuto slavnostní vánoční rybí polévku každý rok připravuje pro své přátele.
Dlouhá Lhota/ Derby fotbalové I. B třídy Dlouhá Lhota - Kosořice bylo dramatické i bez branek.
Brno - Bohatý motoristický rok na Masarykově okruhu by mohl završit start bývalého dvojnásobného šampiona formule jedna Miky Häkkinena.
Svitavy - Okresní derby s pořadovým číslem dvě nabídl víkendový program krajského přeboru mužů v kopané. Svitavští fotbalisté v něm byli podle tabulkových pozic favority. Slovan si odvezl bodík z Dobříkova, kde však přišel o vedení v poslední minutě.
Pardubicko - Fotbalisté v okresním přeboru mají za sebou sedm kompletních kol. V tom posledním nabídli příznivcům chutné menu v podobě střeleckých hodů.
Máte dispozice k srdečně cévnímu onemocnění? Máte vysoký tlak? Trpíte často žaludečními či střevními potížemi? Pak by ve vašem jídelníčku neměl chybět česnek. Kromě toho, že dodává jídlu pikantní chuť a aromatickou vůni a lze jej tedy zařadit do skupiny koření, má i řadu léčivých účinků.
Dobrá zpráva pro velké jedlíky i pro ty, kteří trpí nechutenstvím. Látky obsažené v bylinkách podporují stejně jako některé druhy alkoholu chuť k jídlu, napomáhají správnému trávení a zmírňují zdravotní obtíže. Některé druhy koření, zejména zelené bylinné natě (pažitka, celer a podobně), mohou zlepšit i výživovou hodnotu jídla, neboť obsahují vitaminy a minerální látky.
Znáte koření hojně využívané v italské, španělské i mexické kuchyni, které najde své uplatnění také v jižní Francii a Provenci? Určitě ano, protože ho máte ve své kuchyni, je to oregano neboli dobromysl.
Jablonecko - Cenové srovnání, které jsme učinili v jabloneckých obchodech.
Biot, Francie - (FOTOGALERIE) Mezi velké fenomény a nezapomenutelné zážitky z jihu Francie patří návštěva tamních trhů. Začnu těmi nejznámějšími a turisty nejnavštěvovanějšími, tedy trhy provensálskými, v jazyce tamních obyvatel zvanými „marché provençal“. Konají se ve městech i na vesnicích.
Praha - Havárie, jezdecké chyby, poruchy. To je koření první poloviny šampionátu formule jedna.
Děčín - Diváci, kteří se přišli v neděli odpoledne podívat na derby fotbalové I. A třídy Ústeckého kraje dvou celků z děčínského regionu, ve kterém hostil děčínský Junior na umělé trávě děčínského městského stadionu Plaston Šluknov, se fotbalového koření, kterým jsou branky, nedočkali.
Blíží se léto a řada z nás se nepochybně těší, až bude moci poprvé vyrazit k vodě. Pak jsou ale tací, kteří se už nemohou dočkat, až roztopí pod kotlem – tedy vlastně pod grilem. Tak aby se vám v letní kuchyni dařilo, nabízíme vám pár rad a receptů.
PLZEŇ - Nové divadelní sdružení známých tváří Divadlo Jako host uvedlo na scéně plzeňského Dialogu komponovaný zábavný pořad Ticho! Vysíláme!
Skalice - Bojovné utkání, avšak bez gólového koření, nabídl nedělní duel domácí Skalice s Českou Lípou.
Olomouc - Gól. To krásné a tolik potřebné koření fotbalu letos v Olomouci chybí. Sigma góly nedostává, ale ani nedává. Především to druhé má na starosti útočník Michal Hubník (*1983).
DOMAŽLICE – Originální mexickou kuchyni mohli návštěvníci ochutnat v domažlickém MKS při Mexické noci
SROVNÁNÍ CEN vybraného zboží ve vsetínských supermarketech
Brno - Srovnání, které jsme učinili v brněnských obchodech.
Srovnání cen v mikulovských obchodech.
Svitavy - Cenové srovnání potravin provedené ve svitavských obchodech.
Praha - Konzervační soli v masných výrobcích označují odborníci na výživu již řadu let za velmi nebezpečné pro lidské zdraví. Vědci nyní objevili neškodné náhražky – směsi různých koření.
SOKOLOVSKO - Zajímavost z rubriky Čtenář - reportér
Chrudim - Pokud se chcete správně vánočně naladit, stačí navštívit na Štědrý den chrám Nanebevzetí Panny Marie v Chrudimi.
OLOMOUC - Velice kvalitnímu hokeji z obou stran chybělo koření – branky.
VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.
VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.
VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.
HRADEC KRÁLOVÉ - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.
TRUTNOV - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.
HRADEC KRÁLOVÉ - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.
VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.
Především hospodyňky a gurmáni se během Vánoc neobejdou bez koření.
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Prodejnu Zelený dvorek na Sloupského ulici v Uherském Hradišti znají především milovníci kvalitních čajů, kávy, koření a porcelánu. Obchůdek funguje sedmým rokem a jeho majitelkou je sympatická osmatřicetiletá Pavlína Burešová z Buchlovic.
ZLÍNSKÝ KRAJ - Prodejnu Zelený dvorek na Sloupského ulici v Uherském Hradišti znají především milovníci kvalitních čajů, kávy, koření a porcelánu. Obchůdek funguje sedmým rokem a jeho majitelkou je sympatická osmatřicetiletá Pavlína Burešová z Buchlovic.
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Prodejnu Zelený dvorek na Sloupského ulici v Uherském Hradišti znají především milovníci kvalitních čajů, kávy, koření a porcelánu. Obchůdek funguje sedmým rokem a jeho majitelkou je sympatická osmatřicetiletá Pavlína Burešová z Buchlovic.
KUTNÁ HORA - V kutnohorském kině promítají 1. listopadu v 19.30 hodin. Šéfkuchařka prvotřídní manhattanské restaurace Kate Armstrongová vede své každodenní náročné směny s obdivuhodnou lehkostí.
SEZIMOVO ÚSTÍ - „Dodnes je mi záhadou, jak před 26 lety přišla Alena Bláhová na to, že bych mohla být loutkoherečkou; nikdy předtím jsem divadlo nehrála. Už tehdy jsme spolu kamarádily a Alena nejspíš usoudila, že mám dobrou fantazii a nabídla mi, abych to v jejím rodícím se divadle zkusila,“ vzpomíná Oldřiška Říhová na svou cestu do souboru Nehajanky, jemuž věnujeme řadu vzpomínek.
VRCHLABÍ - Šedesát minut a ani dalších pět navrch nestačilo včera v Mostě domácím a vrchlabským hokejistům na rozluštění tajenky vítěze 10. kola první ligy. Souboj nováčků soutěže se sice na severu Čech hrál od začátku ve vysokém tempu, ale na koření hokeje góly si diváci museli počkat až do závěrečné třetiny.
PRAHA - Dva načepejření kohouti v ledovém oválu. Dvě zářící hvězdy extraligy. Sparťan Petr Nedvěd. Sešívaný Radek Duda. Před sezonou přišli, aby pomohli svým novým týmům. Aoni pomáhají. Však oba patří k nejvýživnějšímu koření současné extraligy.
LITOMĚŘICE - Během prvních tří dní na litoměřickou Zahradu Čech přijelo přes 38 tisíc lidí.
TACHOV - Brigáda v potravinářském průmyslu není žádná lehká věc, pořádně se nadřete, ovšem stojí to za to. Narostou vám svaly
BRNO - Sindibád přiváží do Brna koření z dálek už osm let. Mají to na svědomí dvě vážené dámy "kořenářky"
PÍSEK - Lidé přestávají pěstovat zeleninu a přecházejí na bylinkové zahrádky, ať již okrasné nebo s kořením pro vlastní kuchyni. To se opět potvrdilo při výstavě, kterou o uplynulém víkendu uspořádala Nákupna léčivých rostlin v sídle zahrádkářů v Janáčkově ulici.
BRNO - Indická restaurace TAJ nabízí nevšední zážitek a skvělé jídlo. Vepřové a hovězí však v jídelníčku nehledejte. Není tam
SEZIMOVO ÚSTÍ - Druhý ročník mezinárodního Guláš festu – vařeníM klasického hovězího guláše se odehrál uplynulý víkend na hřišti na Soukeníku.
RYCHNOVSKO - Fotbalisté z Rychnovska se během víkendových zápasů v krajské I. B třídě nedočkali výhry. Nejblíže k ní měla dvojice týmů Opočna a Častolovic, která změřila síly v okresním derby, ale zápas okresních rivalů nakonec neměl vítěze a přítomní diváci se ani nečkali fotbalového koření v podobě gólu.
VÝCHODNÍ ČECHY - Grilování? Nejstarší a dodnes populární způsob tepelné úpravy potravy.
VÝCHODNÍ ČECHY - Grilování? Nejstarší a dodnes populární způsob tepelné úpravy potravy.
VÝCHODNÍ ČECHY - Na počátku byl oheň. S ním přišla na svět i první tepelná úprava potravin, kterou lidstvo objevilo – grilování na otevřeném ohni. Není tedy žádný div, že v nás grilování ještě i dnes probouzí prapůvodní instinkty. Vůně aromatických látek, které vznikají při přípravě na dřevěném uhlí, nám naženou sliny do úst. Dokonce i obyčejný buřtík připravený na roštu chutná daleko lépe než na pánvi.