Nákupní košík Deníku
SROVNÁNÍ CEN vybraného zboží ve vsetínských supermarketech
SROVNÁNÍ CEN vybraného zboží ve vsetínských supermarketech
Brno - Srovnání, které jsme učinili v brněnských obchodech.
Srovnání cen v mikulovských obchodech.
Svitavy - Cenové srovnání potravin provedené ve svitavských obchodech.
Praha - Konzervační soli v masných výrobcích označují odborníci na výživu již řadu let za velmi nebezpečné pro lidské zdraví. Vědci nyní objevili neškodné náhražky – směsi různých koření.
SOKOLOVSKO - Zajímavost z rubriky Čtenář - reportér
Chrudim - Pokud se chcete správně vánočně naladit, stačí navštívit na Štědrý den chrám Nanebevzetí Panny Marie v Chrudimi.
OLOMOUC - Velice kvalitnímu hokeji z obou stran chybělo koření – branky.
VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.
VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.
VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.
HRADEC KRÁLOVÉ - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.
TRUTNOV - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.
HRADEC KRÁLOVÉ - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.
VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.
Především hospodyňky a gurmáni se během Vánoc neobejdou bez koření.
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Prodejnu Zelený dvorek na Sloupského ulici v Uherském Hradišti znají především milovníci kvalitních čajů, kávy, koření a porcelánu. Obchůdek funguje sedmým rokem a jeho majitelkou je sympatická osmatřicetiletá Pavlína Burešová z Buchlovic.
ZLÍNSKÝ KRAJ - Prodejnu Zelený dvorek na Sloupského ulici v Uherském Hradišti znají především milovníci kvalitních čajů, kávy, koření a porcelánu. Obchůdek funguje sedmým rokem a jeho majitelkou je sympatická osmatřicetiletá Pavlína Burešová z Buchlovic.
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Prodejnu Zelený dvorek na Sloupského ulici v Uherském Hradišti znají především milovníci kvalitních čajů, kávy, koření a porcelánu. Obchůdek funguje sedmým rokem a jeho majitelkou je sympatická osmatřicetiletá Pavlína Burešová z Buchlovic.
KUTNÁ HORA - V kutnohorském kině promítají 1. listopadu v 19.30 hodin. Šéfkuchařka prvotřídní manhattanské restaurace Kate Armstrongová vede své každodenní náročné směny s obdivuhodnou lehkostí.
SEZIMOVO ÚSTÍ - „Dodnes je mi záhadou, jak před 26 lety přišla Alena Bláhová na to, že bych mohla být loutkoherečkou; nikdy předtím jsem divadlo nehrála. Už tehdy jsme spolu kamarádily a Alena nejspíš usoudila, že mám dobrou fantazii a nabídla mi, abych to v jejím rodícím se divadle zkusila,“ vzpomíná Oldřiška Říhová na svou cestu do souboru Nehajanky, jemuž věnujeme řadu vzpomínek.
VRCHLABÍ - Šedesát minut a ani dalších pět navrch nestačilo včera v Mostě domácím a vrchlabským hokejistům na rozluštění tajenky vítěze 10. kola první ligy. Souboj nováčků soutěže se sice na severu Čech hrál od začátku ve vysokém tempu, ale na koření hokeje góly si diváci museli počkat až do závěrečné třetiny.
PRAHA - Dva načepejření kohouti v ledovém oválu. Dvě zářící hvězdy extraligy. Sparťan Petr Nedvěd. Sešívaný Radek Duda. Před sezonou přišli, aby pomohli svým novým týmům. Aoni pomáhají. Však oba patří k nejvýživnějšímu koření současné extraligy.
LITOMĚŘICE - Během prvních tří dní na litoměřickou Zahradu Čech přijelo přes 38 tisíc lidí.
TACHOV - Brigáda v potravinářském průmyslu není žádná lehká věc, pořádně se nadřete, ovšem stojí to za to. Narostou vám svaly
BRNO - Sindibád přiváží do Brna koření z dálek už osm let. Mají to na svědomí dvě vážené dámy "kořenářky"
PÍSEK - Lidé přestávají pěstovat zeleninu a přecházejí na bylinkové zahrádky, ať již okrasné nebo s kořením pro vlastní kuchyni. To se opět potvrdilo při výstavě, kterou o uplynulém víkendu uspořádala Nákupna léčivých rostlin v sídle zahrádkářů v Janáčkově ulici.
BRNO - Indická restaurace TAJ nabízí nevšední zážitek a skvělé jídlo. Vepřové a hovězí však v jídelníčku nehledejte. Není tam
SEZIMOVO ÚSTÍ - Druhý ročník mezinárodního Guláš festu – vařeníM klasického hovězího guláše se odehrál uplynulý víkend na hřišti na Soukeníku.
RYCHNOVSKO - Fotbalisté z Rychnovska se během víkendových zápasů v krajské I. B třídě nedočkali výhry. Nejblíže k ní měla dvojice týmů Opočna a Častolovic, která změřila síly v okresním derby, ale zápas okresních rivalů nakonec neměl vítěze a přítomní diváci se ani nečkali fotbalového koření v podobě gólu.
VÝCHODNÍ ČECHY - Grilování? Nejstarší a dodnes populární způsob tepelné úpravy potravy.
VÝCHODNÍ ČECHY - Grilování? Nejstarší a dodnes populární způsob tepelné úpravy potravy.
VÝCHODNÍ ČECHY - Na počátku byl oheň. S ním přišla na svět i první tepelná úprava potravin, kterou lidstvo objevilo – grilování na otevřeném ohni. Není tedy žádný div, že v nás grilování ještě i dnes probouzí prapůvodní instinkty. Vůně aromatických látek, které vznikají při přípravě na dřevěném uhlí, nám naženou sliny do úst. Dokonce i obyčejný buřtík připravený na roštu chutná daleko lépe než na pánvi.
Na dva tucty otázek jsme se zeptali Pavla Kuny, majitele obchůdku „Voňavé království“ s čaji, kořením, bylinkami a vínem v Příbrami.
ÚSTÍ NAD LABEM - Cenové srovnání, které jsme učinili ve pondělí 14. května 2007 v dopoledních hodinách v ústeckých obchodech.
ÚSTÍ NAD LABEM - Cenové srovnání, které jsme učinili ve čtvrtek 3. května 2007 v dopoledních hodinách v ústeckých obchodech.
ÚSTÍ NAD LABEM - Cenové srovnání, které jsme učinili ve čtvrtek 26. dubna 2007 v dopoledních hodinách v ústeckých obchodech.
TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ – Los 19. kola divizní skupiny C svedl dohromady ve východočeském derby dva soupeře v přímém sestupovém ohrožení – bojovalo se tedy o šest bodů.