Kreativ

ŠTÍTEK: koření

Párky nemusí obsahovat škodliviny

Praha - Konzervační soli v masných výrobcích označují odborníci na výživu již řadu let za velmi nebezpečné pro lidské zdraví. Vědci nyní objevili neškodné náhražky – směsi různých koření.

Máte chuť na rybu? Zde máte pár receptů

VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.

Máte chuť na rybu? Zde máte recepty

VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Máte chuť na rybu? Zde máte pár receptů

VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.

Rybí maso v neobvyklých úpravách

HRADEC KRÁLOVÉ - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Rybí maso v neobvyklých úpravách

TRUTNOV - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Rybí maso v neobvyklých úpravách

HRADEC KRÁLOVÉ - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Máte chuť na rybu? Zde máte pár receptů

VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.

Učarovala mi úžasná vůně kávy a čaje

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Prodejnu Zelený dvorek na Sloupského ulici v Uherském Hradišti znají především milovníci kvalitních čajů, kávy, koření a porcelánu. Obchůdek funguje sedmým rokem a jeho majitelkou je sympatická osmatřicetiletá Pavlína Burešová z Buchlovic.

Učarovala mi úžasná vůně kávy a čaje

ZLÍNSKÝ KRAJ - Prodejnu Zelený dvorek na Sloupského ulici v Uherském Hradišti znají především milovníci kvalitních čajů, kávy, koření a porcelánu. Obchůdek funguje sedmým rokem a jeho majitelkou je sympatická osmatřicetiletá Pavlína Burešová z Buchlovic.

Učarovala mi úžasná vůně kávy a čaje

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Prodejnu Zelený dvorek na Sloupského ulici v Uherském Hradišti znají především milovníci kvalitních čajů, kávy, koření a porcelánu. Obchůdek funguje sedmým rokem a jeho majitelkou je sympatická osmatřicetiletá Pavlína Burešová z Buchlovic.

Kino Kutná Hora: Koření života

KUTNÁ HORA - V kutnohorském kině promítají 1. listopadu v 19.30 hodin. Šéfkuchařka prvotřídní manhattanské restaurace Kate Armstrongová vede své každodenní náročné směny s obdivuhodnou lehkostí.

Povinné koření českých pohádek? Humor a vtip!

SEZIMOVO ÚSTÍ - „Dodnes je mi záhadou, jak před 26 lety přišla Alena Bláhová na to, že bych mohla být loutkoherečkou; nikdy předtím jsem divadlo nehrála. Už tehdy jsme spolu kamarádily a Alena nejspíš usoudila, že mám dobrou fantazii a nabídla mi, abych to v jejím rodícím se divadle zkusila,“ vzpomíná Oldřiška Říhová na svou cestu do souboru Nehajanky, jemuž věnujeme řadu vzpomínek.

Souboj nováčků rozhodl nájezd Kříže

VRCHLABÍ - Šedesát minut a ani dalších pět navrch nestačilo včera v Mostě domácím a vrchlabským hokejistům na rozluštění tajenky vítěze 10. kola první ligy. Souboj nováčků soutěže se sice na severu Čech hrál od začátku ve vysokém tempu, ale na koření hokeje góly si diváci museli počkat až do závěrečné třetiny.

Dva kohouti baví stadiony

PRAHA - Dva načepejření kohouti v ledovém oválu. Dvě zářící hvězdy extraligy. Sparťan Petr Nedvěd. Sešívaný Radek Duda. Před sezonou přišli, aby pomohli svým novým týmům. Aoni pomáhají. Však oba patří k nejvýživnějšímu koření současné extraligy.

Lidé přestávají pěstovat zeleninu

PÍSEK - Lidé přestávají pěstovat zeleninu a přecházejí na bylinkové zahrádky, ať již okrasné nebo s kořením pro vlastní kuchyni. To se opět potvrdilo při výstavě, kterou o uplynulém víkendu uspořádala Nákupna léčivých rostlin v sídle zahrádkářů v Janáčkově ulici.

Okresnímu derby v Opočně scházely góly

RYCHNOVSKO - Fotbalisté z Rychnovska se během víkendových zápasů v krajské I. B třídě nedočkali výhry. Nejblíže k ní měla dvojice týmů Opočna a Častolovic, která změřila síly v okresním derby, ale zápas okresních rivalů nakonec neměl vítěze a přítomní diváci se ani nečkali fotbalového koření v podobě gólu.

Delikatesy zpod širého nebe lákají

VÝCHODNÍ ČECHY - Na počátku byl oheň. S ním přišla na svět i první tepelná úprava potravin, kterou lidstvo objevilo – grilování na otevřeném ohni. Není tedy žádný div, že v nás grilování ještě i dnes probouzí prapůvodní instinkty. Vůně aromatických látek, které vznikají při přípravě na dřevěném uhlí, nám naženou sliny do úst. Dokonce i obyčejný buřtík připravený na roštu chutná daleko lépe než na pánvi.

Nákupní košík z 26. dubna 2007

ÚSTÍ NAD LABEM - Cenové srovnání, které jsme učinili ve čtvrtek 26. dubna 2007 v dopoledních hodinách v ústeckých obchodech.

Derby bez koření

TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ – Los 19. kola divizní skupiny C svedl dohromady ve východočeském derby dva soupeře v přímém sestupovém ohrožení – bojovalo se tedy o šest bodů.