Kreativ

ŠTÍTEK: koření

Ilustrační foto - hokej

Souboj nováčků rozhodl nájezd Kříže

VRCHLABÍ - Šedesát minut a ani dalších pět navrch nestačilo včera v Mostě domácím a vrchlabským hokejistům na rozluštění tajenky vítěze 10. kola první ligy. Souboj nováčků soutěže se sice na severu Čech hrál od začátku ve vysokém tempu, ale na koření hokeje góly si diváci museli počkat až do závěrečné třetiny.

Tahoun sešívaných Radek Duda si užší kluziště pochvaluje.

Dva kohouti baví stadiony

PRAHA - Dva načepejření kohouti v ledovém oválu. Dvě zářící hvězdy extraligy. Sparťan Petr Nedvěd. Sešívaný Radek Duda. Před sezonou přišli, aby pomohli svým novým týmům. Aoni pomáhají. Však oba patří k nejvýživnějšímu koření současné extraligy.

Bylinkovou výstavu navštívily i žákyně ZŠ Husova.

Lidé přestávají pěstovat zeleninu

PÍSEK - Lidé přestávají pěstovat zeleninu a přecházejí na bylinkové zahrádky, ať již okrasné nebo s kořením pro vlastní kuchyni. To se opět potvrdilo při výstavě, kterou o uplynulém víkendu uspořádala Nákupna léčivých rostlin v sídle zahrádkářů v Janáčkově ulici.

Ilustrační foto

Okresnímu derby v Opočně scházely góly

RYCHNOVSKO - Fotbalisté z Rychnovska se během víkendových zápasů v krajské I. B třídě nedočkali výhry. Nejblíže k ní měla dvojice týmů Opočna a Častolovic, která změřila síly v okresním derby, ale zápas okresních rivalů nakonec neměl vítěze a přítomní diváci se ani nečkali fotbalového koření v podobě gólu.

Ilustrační foto

Delikatesy zpod širého nebe lákají

VÝCHODNÍ ČECHY - Na počátku byl oheň. S ním přišla na svět i první tepelná úprava potravin, kterou lidstvo objevilo – grilování na otevřeném ohni. Není tedy žádný div, že v nás grilování ještě i dnes probouzí prapůvodní instinkty. Vůně aromatických látek, které vznikají při přípravě na dřevěném uhlí, nám naženou sliny do úst. Dokonce i obyčejný buřtík připravený na roštu chutná daleko lépe než na pánvi.

Ilustrační foto

Nákupní košík z 26. dubna 2007

ÚSTÍ NAD LABEM - Cenové srovnání, které jsme učinili ve čtvrtek 26. dubna 2007 v dopoledních hodinách v ústeckých obchodech.

Ilustrační foto

Derby bez koření

TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ – Los 19. kola divizní skupiny C svedl dohromady ve východočeském derby dva soupeře v přímém sestupovém ohrožení – bojovalo se tedy o šest bodů.