Kreativ

ŠTÍTEK: koření

Koprové brambory

Abeceda koření: kmín, kopr a koriandr

V tomto díle Abecedy koření se zaměříme na tři známá koření, bez nichž by málokterá kuchyně chutnala tak, jak chutná. Přečtěte si něco o kmínu, kopru a koriandru.

Kuřecí stehna s kardamomem

Abeceda koření: kapary, koriandr a kerblík

V našem seriálu Abeceda koření jsme se dostali k písmenu „K", kterým začíná celá řada koření a dochucovadel. Proto jsme se rozhodli tomuto písmenu věnovat více dílů. Dnes vás seznámíme s pikantními kapary, orientálním kardamomem a tradičním kerblíkem.

Počítačová hra Spec Ops: The Line.

Dubaj ve Spec Ops: The Line ještě nikdy nebylo tak mrtvé město

Možná si ještě pamatujete na někdejší vcelku úspěšnou herní sérii Spec Ops, toho času řadu stříleček na počítače a konzole, které ale velkou díru do světa věru neudělaly. Nový Spec Ops: The Line ale kupodivu nemá s předchůdci stejného jména jinak vůbec nic společného.

Revírnické ragú

Abeceda koření: chmel jako lahůdka a bobule z jalovce

Další díl našeho seriálu Abeceda koření se věnuje bylinám, která mají počáteční písmeno CH a J. Přečtěte si něco o chmelu a jalovčinkách. Možná také ucítíte tu vůni piva, borovičky nebo ginu.Chmel je naše zlato

Ústí proti Hněvotínu

Ústí s Hněvotínem předvedli festival zahozených šancí

Ústí – Na koření fotbalu, kterými góly rozhodně jsou, čekali diváci marně. Přesto se na utkání krajského přeboru mezi Ústím a Hněvotínem nudit nemohli. Hrál se kvalitní zápas, který nabídl řadu vyložených šancí, míč v síti ale neskončil ani jednou.

Ilustrační foto.

Loštice totálně na kolenou, dostaly osm gólů

Kozlovice/Loštice  - Nedělnímu souboji mezi domácími Kozlovicemi a Lošticemi nechybělo vydatné množství fotbalového koření, tedy branek. Těch padlo hned osm a všechny do sítě hostí, kteří už jsou smířeni s pádem do I. A třídy.

Muzeum na dvoře v Rakovníku

Na dvoře rakovnického muzea se pekly placky i vonělo koření

Rakovník –  Udělat si placky z tmavé mouky a pak si je upéct ve staré slovanské peci a samozřejmě sníst! To jste si mohli vyzkoušet na dvoře rakovnického muzea. Protože pracovníci Muzea TGM v Rakovníku doslova vytáhli svoji práci na dvůr. A to u příležitosti Dne muzeí a galerií.

Muzeum na dvoře v Rakovníku

Na dvoře rakovnického muzea se pekly placky i vonělo koření

Rakovník –  Udělat si placky z tmavé mouky a pak si je upéct ve staré slovanské peci a samozřejmě sníst! To jste si mohli vyzkoušet na dvoře rakovnického muzea. Protože pracovníci Muzea TGM v Rakovníku doslova vytáhli svoji práci na dvůr. A to u příležitosti Dne muzeí a galerií.

Ilustrační foto

Abeceda koření: anýz, asa, andělika či agastache

Teprve koření udělá z jídla mistrovské dílo. Není v lidských možnostech znát všechna koření světa. Jde o nekonečně pestrý a voňavý svět. Nabízíme vám jednoduchý přehled vybraných jednodruhových koření a jejich základního používání

Potraviny se prodávají převážně ve velkých rodinných baleních.

Obchody jsou provoněné kořením, oříšky či upečeným chlebem

Náchod/ Rijád - V předchozím úterním vyprávění jsem započala téma gurmánské, kterým je stravování v Saúdské Arábii. Mezi další tradiční pokrmy patří takzvaná kapsa. Jedná se o kuřecí maso s rýží, které je připraveno speciálním způsobem. Praží se na olivovém oleji a přidává se do něho kardamom a hřebíček. Jídlo je dost mastné, ale jednou se ochutnat musí.

Róza Llupi při přípravě nejrychlejší, chutné a zdravé snídaně nebo večeře, grilovaného lilku.

Róza Llupi má netradiční recepty ze své rodné země

Nymburk -Popovídali jsme si s Rózou Llupi, Albánkou, která žije v Nymburce dvacet let, o netradičních jídlech, která se vaří v její rodné zemi. Podle paní Rózy jsou nejlepším kořením bylinky, které rostou volně v přírodě

Počítačová hra Halo: Combat Evolved Anniversary.

Návrat legendy po deseti letech v remaku prvního dílu

Halo: Combat Evolved, legenda všech legend, hra, která kolem sebe vybudovala kult a jejíž každý díl je předem odsouzen k obrovskému komerčnímu úspěchu. Hra, která drží tolik prvenství a tolik "nej", že by to vydalo na samostatný článek.

Šaratice vs. Slavkov u Brna.

Derby rozhodla lepší taktika fotbalistů Slavkova

Šaratice /FOTOGALERIE/ – Tohle je to správné koření fotbalu. Všechno je jinak, než se všeobecně očekávalo. Na jedné straně stojí domácí nažhavený nováček soutěže, který ještě neprohrál. Navíc poprvé v kompletní sestavě. Šaratice. Na druhé psychicky sesypaný Slavkov, který měl bojovat o postup do krajského přeboru, ale na bodovém kontě má nulu.

Kmín je nepostradatelnou surovinou v potravinářském průmyslu.

Netradiční žně na Hradišťsku? Kmínové

Huštěnovice, Modrá – Teplé a slunečné počasí pozvaly sklízecí mlátičky nejen do obilných lánů, ale také do polí, na nichž se pěstuje jedno z nejstarších známých koření – kmín. Sklízí se na tuny, ale prodává se v několikagramových sáčcích.

Počítačová hra Need for Speed.

Need for Speed: The Run je o příběhu, na tuning zapomeňte

Herní vydavatelství Electronics Arts je v posledních dnech opravdu štědré. Nabídlo nový trailer, pětici nových screenshotů a hlavně také odpověď na otázku, která dlouhodobě trápí nejednoho virtuálního závodníka: „Bude v Need for Speed: The Run tuning?“

Ilustrační foto

"Tlakáč": velký pomocník při vaření

Mnoho lidí se tlakového hrnce stále ještě bojí. Možná jste zaslechli některou z historek o vybuchujících „papiňácích“, poničených kuchyních a ztrátách na životech. Ovšem nikdo neví o nikom, kdo by tyto tlakové havárie zažil osobně.

Pesto. Ilustrační foto

Škola vaření: Jak skladovat bylinky a udělat domácí pesto

Střední Morava – Pokud pravidelně vaříte, vyplatí se mít doma zásobu různého koření a bylinek. Mnohá koření však snadno ztrácejí vůni i chuť a jejich skladování má tedy svá pravidla. Některé bylinky lze zamrazit, jiným prospěje spíše sušení, pro bylinky i koření však vždycky platí, že čím dříve je využijeme, tím intenzivnější chuť si užijeme.

Ilustrační foto

Škola vaření: Nebojte se tlakového hrnce

Střední Morava – Mnoho lidí se tlakového hrnce stále ještě bojí. Možná jste zaslechli některou z historek o vybuchujících „papiňácích“, poničených kuchyních a ztrátách na životech. Ovšem nikdo neví o nikom, kdo by tyto tlakové havárie zažil osobně.

Na vítězném menu Ústeckého deníku si pochutnal nejeden návštěvník restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu. Na snímku host Bohumil Kocaj.

HLASUJTE o nejlepší recept od čtenáře!

Ústí nad Labem – Místo sterilovaných žampionů čerstvé, tak to je nejzásadnější změna, kterou provedl kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen v posledním vítězném receptu.

Recept Deníku opět zachutnal.

HLASUJTE: Po závitcích se mohli hosté utlouct

Ústí nad Labem – Sýr, vepřové maso, anglická slanina, to je to, co návštěvníkům českých restaurací chutná. Vítězné menu Ústeckého deníku mělo v restauraci Sport Pub Zlatopramen u návštěvníků velký ohlas.

Lahodná vůně koření a uzeného masíčka se v sobotu 12. března linula po celé Dílně 9472 Městského divadla Zlín. Nebylo to pro to, že by si snad herci dělali party, ale tyto prostory byly již po druhé centrem Regionálního setkání výrobců klobás Zlínska.

Klobáska byla dlouhá léta v regionu tradičním pokrmem

Zlín /FOTOGALERIE/ – Lahodná vůně koření a uzeného masíčka se v sobotu 12. března linula po celé Dílně 9472 Městského divadla Zlín. Nebylo to pro to, že by si snad herci dělali party, ale tyto prostory byly již po druhé centrem Regionálního setkání výrobců klobás Zlínska.

Vánoční jarmark na zámku v Tovačově

Vánoce na zámku: bavil jarmark, prohlídky i jazz

Tovačov /FOTOGALERIE/ - Do vánoční atmosféry se v sobotu ponořil zámek v Tovačově. Už po několikáté zde probíhá tradiční akce Vánoce na zámku. Podtitulem letošního ročníku, nad kterým převzal záštitu Tovačovský zámek a Město Tovačov, je téma chuť a vůně koření.