Kreativ

ŠTÍTEK: koření

Dančí svíčková podle Maxijedlíka

Kulinářské okénko: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

Svíčková, česká klasika, na kterou mnoho z nás nedá dopustit. Zkuste však opustit protentokrát její tradiční recepturu a vyzkoušet něco extra - dančí svíčkovou, jejíž recept nám zaslal pan Jaroslav Němec. Podělíte se o své jedinečné recepty, zlepšováky, tipy na lehká letní jídla i Vy ostatní? Budeme za ně moc rádi a uveřejníme je následně v rubrice Čtenář reportér.

Utopenci - Ilustrační foto

Zásady chutného utopence: Klíče k úspěchu jsou dva

/Uvnitř originální recept od porotce z MasterChef Jana Punčocháče/ Jejich neskrývaně drsný název může u někoho právě v těchto dnech, kdy jsou noviny plné zpráv o utonulých vodácích, vyvolávat určité nepříjemné představy. Přesto jim ani on nemůže upřít, že k té správné atmosféře na letních zahrádkách českých hospod prostě patří. Utopenci. S dobře vychlazeným pivem dají prázdninám tu správnou chuť.

Dančí svíčková podle Maxijedlíka chutná na jedničku

Dančí svíčková podle Maxijedlíka chutná na jedničku

Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas. Teď se se čtenáři Deníku podělil o svůj recept na dančí svíčkovou, se kterou vyhrál soutěž. 

Dančí svíčková podle Maxijedlíka chutná na jedničku

Dančí svíčková podle Maxijedlíka chutná na jedničku

Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas. Teď se se čtenáři Deníku podělil o svůj recept na dančí svíčkovou, se kterou vyhrál soutěž. 

Dančí svíčková podle Maxijedlíka chutná na jedničku

Dančí svíčková podle Maxijedlíka chutná na jedničku

Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas. Teď se se čtenáři Deníku podělil o svůj recept na dančí svíčkovou, se kterou vyhrál soutěž. 

Dančí svíčková podle Maxijedlíka

Kulinářské tipy: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

Svíčková, česká klasika, na kterou mnoho z nás nedá dopustit. Zkuste však opustit protentokrát její tradiční recepturu a vyzkoušet něco extra - dančí svíčkovou, jejíž recept nám zaslal pan Jaroslav Němec. Podělíte se o své jedinečné recepty, zlepšováky, tipy na lehká letní jídla i Vy ostatní? Budeme za ně moc rádi a uveřejníme je následně v rubrice Čtenář reportér.

Vítězná Dančí svíčková podle Maxijedlíka Jaroslava Němce.

Dančí svíčková podle Maxijedlíka

Dobrý den, zasílám můj další recept, se kterým jsem vyhrál na soutěži Mistroství o nejlepší svíčkovou omáčku. Dančí svíčková podle Maxijedlíka.

Vítězná Dančí svíčková podle Maxijedlíka Jaroslava Němce.

Dančí svíčková podle Maxijedlíka

Dobrý den, zasílám můj další recept, se kterým jsem vyhrál na soutěži Mistroství o nejlepší svíčkovou omáčku. Dančí svíčková podle Maxijedlíka.

Také heřmánek patří mezi svatojánské byliny

Náš tip na výlet: Za svatojánským kořením mladého léta

Nastupuje poslední dekáda měsíce června a s ní dosedá na svůj každoroční trůn léto, budiž pochváleno. Letní slunovrat je okamžik, kdy Slunce vstoupí do znamení Raka; první letní den, čili astronomické léto, letos vychází na 20. června těsně před půlnocí.

Dančí svíčková podle Maxijedlíka.

Čtenáři vaří: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Dančí svíčková podle Maxijedlíka.

Čtenáři vaří: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Dančí svíčková podle Maxijedlíka.

Čtenáři vaří: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Dančí svíčková podle Maxijedlíka.

Čtenáři vaří: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Dančí svíčková podle Maxijedlíka.

Čtenáři vaří: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Dančí svíčková podle Maxijedlíka.

Čtenáři vaří: Daňčí svíčková podle Maxijedlíka

/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Dančí svíčková podle Maxijedlíka.

Čtenáři vaří: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Dančí svíčková podle Maxijedlíka.

Čtenáři vaří: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Dančí svíčková podle Maxijedlíka.

Čtenáři vaří: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Dančí svíčková podle Maxijedlíka.

Čtenáři vaří: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Ilustrační foto

Strážnický divoký šíp od Jiřího Miky

Jestli i vy rádi grilujete, máme pro vás několik další inspiracíi. Recept nám poslal Jiří Mika. Máte také své oblíbené jídlo. Pošlete nám recept, rádi ho "pošleme" dál. servis.zapad@denik.cz

Uzené. Ilustrační snímek

Uzené maso je nám souzené. Co vše patří do kouře a co pak s tím?

Domácí uzení, to je česká a moravská výsada. Právě s blížící se zimou je kouř ze zahradních udíren stále častějším průvodcem po našich vesnicích. Ten, kdo poznal, jak voní a chutnají maso, klobáska, ryba nebo sýr čerstvě vytažené z udírny, se na tento až rituální okamžik těší dlouho dopředu. Dnešní receptář tedy věnujeme přípravě pokrmů z toho nejlepšího, co můžete z udírny vytáhnout.

Martinské trhy v Hradci Králové.

Tip na 22. listopadu: Podzimní trhy v domě kultury

Tradiční podzimní trhy můžete dnes navštívit v ostrovském domě kultury. Od 10 hodin dopoledne tam můžete nakoupit ovoce, zeleninu, sýry, med, pečivo, masné výrobky, koření, zdravou výživu a mnoho dalšího z produkce farmářů a pěstitelů převážně z Karlovarska a okolí.