
Tip na recept: Dančí svíčková podle Maxijedlíka
Maxijedlík Jaroslav Němec poslal Deníku další recept. Tentokrát na dančí svíčkovou.
Maxijedlík Jaroslav Němec poslal Deníku další recept. Tentokrát na dančí svíčkovou.
Maxijedlík Jaroslav Němec se s redakcí podělil o další svůj recept, se kterým vyhrál Mistroství o nejlepší svíčkovou omáčku.
Maxijedlík Jaroslav Němec poslal Deníku další recept. Tentokrát na dančí svíčkovou.
Nastupuje poslední dekáda měsíce června a s ní dosedá na svůj každoroční trůn léto, budiž pochváleno. Letní slunovrat je okamžik, kdy Slunce vstoupí do znamení Raka; první letní den, čili astronomické léto, letos vychází na 20. června těsně před půlnocí.
Svíčková. Cítíte už její chuť? Vyzkoušejte si tu, se kterou vyhrál na soutěži Mistrovství o nejlepší svíčkovou omáčku, a to takzvaný Maxijedlík aneb Jaroslav Němec.
Svíčková. Cítíte už její chuť? Vyzkoušejte si tu, se kterou vyhrál na soutěži Mistrovství o nejlepší svíčkovou omáčku, a to takzvaný Maxijedlík aneb Jaroslav Němec.
Recept na dančí svíčkovou, se kterým jsem vyhrál na soutěži Mistrovství o nejlepší svíčkovou omáčku. Tady je dančí svíčková podle Maxijedlíka:
Recept na dančí svíčkovou, se kterým jsem vyhrál na soutěži Mistrovství o nejlepší svíčkovou omáčku. Tady je dančí svíčková podle Maxijedlíka:
Maxijedlík Jaroslav Němec poslal Deníku další recept. Tentokrát na dančí svíčkovou.
/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Recept na dančí svíčkovou, se kterým jsem vyhrál na soutěži Mistroství o nejlepší svíčkovou omáčku. Tady je: dančí svíčková podle Maxijedlíka:
Recept na dančí svíčkovou, se kterým jsem vyhrál na soutěži Mistroství o nejlepší svíčkovou omáčku. Tady je: dančí svíčková podle Maxijedlíka:
Dančí svíčková podle Maxijedlíka.
Maxijedlíkova dančí svíčková.
Zkuste si udělat doma lahůdku, se kterou Maxijedlík Jaroslav Němec vyhrál Mistroství o nejlepší svíčkovou omáčku.
Jestli i vy rádi grilujete, máme pro vás několik další inspiracíi. Recept nám poslal Jiří Mika. Máte také své oblíbené jídlo. Pošlete nám recept, rádi ho "pošleme" dál. servis.zapad@denik.cz
Tradiční štědrovečerní večeře je jedním ze symbolů českých Vánoc. Je proto škoda, že se na slavnostně vyzdobeném stole objevují rybí polévka a smažený kapr stále méně. Pojďme si proto připomenout, co na Štědrý den chystaly naše babičky.
Domácí uzení, to je česká a moravská výsada. Právě s blížící se zimou je kouř ze zahradních udíren stále častějším průvodcem po našich vesnicích. Ten, kdo poznal, jak voní a chutnají maso, klobáska, ryba nebo sýr čerstvě vytažené z udírny, se na tento až rituální okamžik těší dlouho dopředu. Dnešní receptář tedy věnujeme přípravě pokrmů z toho nejlepšího, co můžete z udírny vytáhnout.
Obrataň /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Vánoční perníčky, koření, domácí chléb či svařené víno. To mohli v neděli odpoledne cítit návštěvníci sportovní haly v Obratani.
Jako jeden z prvních vánočních stromů se v neděli 24. listopadu večer rozsvítil ten na náměstíčku ve Rtyni nad Bílinou. Kromě teplého vína s kořením a grilovaných klobás provoněl celý prostor trdelník z těsta.
Tradiční podzimní trhy můžete dnes navštívit v ostrovském domě kultury. Od 10 hodin dopoledne tam můžete nakoupit ovoce, zeleninu, sýry, med, pečivo, masné výrobky, koření, zdravou výživu a mnoho dalšího z produkce farmářů a pěstitelů převážně z Karlovarska a okolí.
Beseda s cestovateli o Zanzibaru.
Křenovice - Chladný listopad se jako závanem větru přehoupl do svojí druhé poloviny a sváteční prosinec už netrpělivě vyčkává na poslední stránce kalendáře, až přijde jeho čas. Než se na něj ale dostane řada, zbývá ještě spoustu času dělat si starosti s obstaráváním vánočních dárků. Nicméně štěstí přeje připraveným a odškrtnout si několik položek ze seznamu mohli lidé v sobotu na již tradičním řemeslném jarmarku v Křenovicích.
/FOTOGALERIE/ Před Galerií Středočeského kraje v Kutné Hoře se v neděli 3. listopadu konaly Africké trhy. Fanoušci exotického ovoce si přišli na své. Mohli vybírat z čerstvého a sušeného ovoce z Afriky i Asie, koření ze Zanzibaru, kakaa, marmelády a dalších delikates.
/FOTOGALERIE/ Na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi se stále konají trhy. Zájemci na nich mohou nakoupit nejen nejrůznější pochutiny, ale třeba také květiny, čerstvé výrobky přímo od zemědělců, koření, bylinné čaje, ryby, pečivo nebo sazenice jahod. Trh začíná každý pátek vždy v 7.30 a končí ve 13 hodin.
Znojmo – Druhou příležitost nakoupit exotické ovoce, koření a další speciality zejména z Afriky, ale také z některých asijských zemí, budou mít v neděli lidé ve Znojmě.
Další podzimní trhy můžete navštívit dnes od 10:00 hodin v Domě kultury Ostrov. Po celý den tam můžete nakoupit ovoce, zeleninu, med, koření, pečivoi masné výrobky. V prodeji by mělo být i dětské oblečení, zdravá výživa nebo sazenice. Prodávat budou převážně farmáři.
Podzimní dekorace, svíčky, věnce a jiné dušičkové zboží, masné a uzenářské výrobky, sýry a mléčné výrobky, koření, bylinky, perníčky, trdelník, med a oříšky i suvenýry z keramiky a dřeva, to vše nabízí oblíbený Novojičínský jarmark podzimní, který se uskuteční na Masarykově náměstí v pátek 25. října od 8 do 17 hodin.
Africké trhy v neděli v Národním domě v Trutnově nabídnou od 10 do 16 hodin pořádnou porci vitamínů v podobě tropického ovoce z Afriky a Asie.
Kyjov - V Kyjově se opět uskuteční oblíbené Farmářské trhy. Lidé si vyberou z bohaté nabídky nejrůznějšího zboží, jako jsou uzenářské výrobky, přísady a sukulenty, trdelníky, sýry, výrobky ze dřeva, koření, bylinky, čaje, cukrářské a pekařské zboží, domácí nudle nebo med.
/I. B TŘÍDA/ Skutečně sváteční dávku fotbalového koření servírovalo na Václava kompletní kvarteto B-třídních celků z Mělnicka. „Nejslabším“ střeleckým počinem byla lužecká trojka Bakovu, jedné ze dvou nejlepších obran úvodních pěti kol. Individuálním králem pak Josef Gabčo, který se pod výhrou Vysoké podepsal šestkrát.
Libhošťský sportovní areál byl v sobotu 14. září zalitý sluncem a provoněn vůní masa, cibule a koření. O pozornost návštěvníků, diváků i pořadatelů soutěžilo devět týmů složených nejen z místních občanů, ale i z blízkého okolí.
V Ostrově se opět konají Podzimní trhy. Tentokrát se přesunou z náměstí do prostor sousedního domu kultury. V čase od 10 do 17 hodin sem můžete přijít nakoupit produkty většinou domácí výroby, jako jsou sýry, uzeniny, koření, oblečení, zákusky, ovoce a zelenina.
Virunga do Teplic znovu přiveze nefalšovanou exotiku přímo ze srdce Afriky.
Kožené kabelky, ručně šité hračky, domácí sirupy, víno z černého rybízu či koření si mohli ve čtvrtek 19. září nakoupit obyvatelé Zábřehu. Na náměstí Osvobození se konaly letos již pošesté farmářské trhy.
Virunga do Teplic znovu přiveze nefalšovanou exotiku přímo ze srdce Afriky. Ochutnat a koupit si budete moci nejlepší ovoce, které ugandští farmáři vypěstovali.
Opravdu se nedá říci, že by mu přálo štěstí. Svůj největší objev zaplatil životem. Přesto inspiroval odvážné lidi po celém světě. Před půl tisíciletím, dne 20. září 1519, vyplul portugalský mořeplavec Fernão de Magalhães na cestu, při níž jeho loď jako první obeplula Zeměkouli. Triumfu se ale nedočkal - během plavby našel svou smrt.
Exotické ovoce, koření i kakaové boby. Navštivte víkendové Africké trhy.
/FOTOGALERIE/ Jilemnický okrašlovací spolek pořádal druhý ročník Jilemnického koštování na náměstí 3. května.
Brno - Nejrůznější druhy banánů, avokáda, papáju či dračí ovoce přímo z Afriky ochutnají návštěvníci sobotních Afrických trhů v Brně.
Žďár nad Sázavou – Na letošní Letní trh se mohou těšit zejména milovníci a obdivovatelé rukodělných výrobků.