Kreativ

ŠTÍTEK: Kralice na Hané

Na hodovou sobotu připradlo v Kralicích na Hané úvodní kolo podzimní části krajského přeboru. Po něm ale domácí tým příliš důvodů k oslavám neměl, regionálnímu rivalovi z Konice podlehl 0:2.

Konice na úvod přeboru vyloupila kralické doupě

Kralice na Hané – Na hodovou sobotu připadlo v Kralicích na Hané úvodní kolo krajského přeboru. Domácí však po něm příliš důvodů k oslavám neměli, v derby podlehli kvalitnější Konici 0:2. O branky se postarali exkralický Otakar Cetkovský a střídající Lukáš Malínek, konická posila z 1. HFK Olomouc, která se prosadila jen několik vteřin po svém příchodu na hřiště.

Ilustrační foto z ostravského folklorního festivalu Folklor bez hranic 2008

Folklor bez hranic už popatnácté

Ostrava - Jubilejní XV. ročník mezinárodního festivalu Folklor bez hranic proběhne ve dnech 13. až 17. srpna v Ostravě. Tradiční přehlídky lidové hudby a tance se letos zúčastní ostravské soubory Hlubina, Hlubinka, Holúbek, Krasničanek, Slezský soubor písní a tanců Heleny Salichové a Ševčík.

Ilustrační foto z ostravského folklorního festivalu Folklor bez hranic 2008

Folklor bez hranic už popatnácté

Ostrava - Jubilejní XV. ročník mezinárodního festivalu Folklor bez hranic proběhne ve dnech 13. až 17. srpna v Ostravě. Tradiční přehlídky lidové hudby a tance se letos zúčastní ostravské soubory Hlubina, Hlubinka, Holúbek, Krasničanek, Slezský soubor písní a tanců Heleny Salichové a Ševčík.

Nehoda u Vrahovic

Řidič přehlédl u Vrahovic stopku, smetl jej náklaďák

Prostějov – Vážná zranění měla za následek nehoda, která se stala ve čtvrtek ráno mezi Vrahovicemi a Kralicemi na Hané. Řidič Škody Felicia si nevšiml na křižovatce stopky a najel do hlavní silnice, kde do něj prudce narazil nákladní vůz značky Volvo. Osobní auto skončilo převrácené v příkopě.

F.C. Anděl Prostějov

Bedihošť Cup 2012 se stal kořistí F.C. Anděl Prostějov

Hrubčice – Jako velmi vydařený hodnotili pořadatelé i většina účastníků čtvrtý ročník Bedihošť Cupu. Ten se jako již tradičně uskutečnil na fotbalovém hřišti v Hrubčicích. Dvoudenní hrací program sice komplikovala nepřízeň počasí a z toho vyplývající nízká kvalita hracích ploch, přesto byly k vidění velmi lákavé souboje. Z celkového triumfu se nakonec radoval jeden z favoritů – F.C. Anděl Prostějov, který si nejlépe poradil v bojích v závěrečné finálové skupině.

Ilustrační foto.

Po nejteplejším víkendu za 9 let přišla ničivá bouřka. Kde všude úřadovala?

Prostějovsko – Teploty nad třicítkou a nebe bez mráčku. Začátek prázdnin se, pokud jde o počasí, skutečně vydařil. Horka si však v celé republice vybrala daň v podobě následků silných bouřek, které z neděle na pondělí lámaly stromy, shazovaly dráty elektrického vedení i střechy domů. Hasiči v Olomouckém kraji zasahovali u čtyřiceti událostí.

Petr Gottwald

Gottwald zůstává v Kralicích: Chci stavět na mladých

Prostějov – Do mise takového typu se moc trenérů nehrne. Když Petr Gottwald přebíral během jarní části mužstvo Kralic na Hané, nacházelo se ve v přímém ohrožení sestupem. První dvě jarní kola prohrálo a jeho hra působila velmi chaoticky.

Ilustrační foto.

Sestupující Loštice poslední zápas vyhrály

Určice/Loštice - V závěrečném 30. kole přeboru Olomouckého krajského fotbalového svazu hostili určičtí fotbalisté suverénně poslední tým tabulky z Loštic, který měl před tímto zápasem na chvostu žebříčku ještě o devět bodů méně, než předposlední fotbalisté z Kralic na Hané.

Troubky proti Kralicím

FOTO: Troubky porazily Kralice brankou Němčáka z 88. minuty

Troubky – K poslednímu utkání krajského přeboru v letošní sezoně v sobotu přicestovaly do Troubek patnácté Kralice na Hané a zápas ve velkém vedru byl doslova reklamou na fotbal. Hrála se kombinační, rychlá a pohledná kopaná, diváci viděli pět branek a těsné vítězství domácího celku gólem až z 88. minuty.

Kralicky klebete

V Kralicích tančili a klebetili až do rána

Kralice na Hané – Překrásně zdobené lidové kroje a tradiční hanáckou muziku mohli v sobotu obdivovat návštěvníci Kralicky klebete. Jedenáctý ročník tradiční slavnosti zaplnil sokolovnu v Kralicích na Hané.

Infocentrum v Dřevohosticích

Soutěž o nejlepší obecní zpravodaj vyhrály Dřevohostice

Olomouc/Dřevohostice – Z pětačtyřiceti přihlášených tiskovin ohodnotila komise Zpravodaj městyse Dřevohostice, který tak zvítězil v prvním ročníku soutěže o nejlepší obecní zpravodaj Olomouckého kraje Makovice 2012. Výstava zpravodajů a samotná soutěž byly součástí druhého ročníku Moravského kulturního salonu, který se konal v od 6. do 7. června v Regionálním centru Olomouc.

Aleš Brichta

Kam o víkendu? Tam, kde se něco děje. VYBERTE SI

Prostějovsko - Je tu druhý červnový víkend a s ním celá řada akcí. V našem přehledu najdete výběr těch nejzajímavějších. Podívejte se, třeba se právě vám trefíme do noty. Dole v článku vás čeká navíc oblíbené Kam za sportem.

Skalka

Vesnice roku: Mořice, Kralice nebo Skalka?

Prostějovsko – Tři vesnice v regionu se letos zapojí do soutěže o prestižní titul Vesnice roku. Bojovat o krajskou Zlatou stuhu, která otevírá brány do celorepublikového klání, budou za Prostějovsko Mořice, Kralice na Hané a Skalka.

Ilustrační foto.

Kralicím pomohl k remíze s Hněvotínem pokutový kop

Kralice na Hané – Ve 27. kole přeboru OKFS přijeli do Kralic na Hané fotbalisté Hněvotína. Před zápasem měli hosté své místo v klidných vodách středu tabulky, Kraličtí o pět bodů méně a potřebovali zvítězit.

Fotbalisté Želatovic

Ústí si z Želatovic i bez několika opor odváží tři body

Želatovice – Fotbalistům Želatovic se v poslední době výsledkově nedaří. Po prohraním domácím utkání s Kralicemi na Hané a nulovém zisku na hřišti HFK Olomouc podlehli opět doma také hráčům Ústí. Tým trenéra Vojtěcha Bušiny si tak na Hranicko odváží důležitou výhru 3:1.

Ilustrační foto.

Osmé kolo Tip ligy: bodové hody 
a vítězství Vojtěcha Muchy

Sedmnáct bodů nasbíral vítěz posledního kola Tip ligy čtenářů Prostějovského deníku Vojtěch Mucha z Prostějova. K absolutní dokonalosti mu chybělo správně uhodnout jen vítěze klání Nezamyslice – Kostelec na Hané, když jej zaskočila jasná výhra hostů.

Kralice (ve žlutém)

Kralice sahaly po bodu s lídrem, výhru Hranicím trefil Kušner

Kralice na Hané – Blízko překvapivému bodu byli v neděli odpoledne fotbalisté Kralic na Hané. Tým, který bojuje o záchranu, vyzval na domácím hřišti lídra tabulky z Hranic a sehrál s ním velmi otevřenou partii. Tu nakonec rozhodla standardní situace v 86. minutě, po které skóroval hostující Adam Kušner a přiblížil tak svůj klub k postupu do divize. Ten mohou Hranice teoreticky slavit už po příštím, šestadvacátém kole.

Fotbalisté Želatovic

Kralice v Želatovicích překvapivě braly všechny body

Želatovice – Poměrně velké překvapení bylo k vidění v sobotu v Želatovicích. Zachraňující se Kralice na Hané totiž na venkovním hřišti vstřelily čtyři góly a ze Želatovic si odvážejí důležité tři body. Želatovicím tak vrátily podzimní prohru z domácího hřiště, a to i s úroky.

Tip liga

Tip liga čtenářů: Supertrefa musela rozetnout osm nejlepších

Prostějov – Hned osm soutěžících Tip ligy čtenářů Prostějovského deníku získalo ve 4. kole nejvyšší počet bodů – 14. Podle pravidel mezi nimi musela rozhodnout Supertrefa, tedy počet nastřílených branek v desíti zápasech z nabídky. Velmi těsný souboj ovládla díky zcela přesnému tipu v hodnotě 27 gólů Věra Zouharová z Bouzova.

Kralice (ve žlutočerném) proti Určicím

Gottwaldova trpká premiéra, Kralice podlehly Určicím 1:4

Kralice na Hané /FOTOGALERIE/ – V přeboru Olomouckého krajského fotbalového svazu bylo ve 21. kole nejvyšší krajské soutěže na pořadu prestižní derby zástupců prostějovského regionu v soutěži. Před sobotním duelem na kralickém trávníku byli vysokými favority zápasu určičtí fotbalisté.

Nádoby na bioodpad. Ilustrační foto

Prostějov má rozdáno, všechny biopopelnice už mají své šťastné majitele

Prostějov – Radnice v Prostějově konečně rozdala všechny kompostéry. Původně je chtěla rozdělit mezi obyvatele města už v listopadu, ale po původním termínu jich zbyla asi ještě třetina. „Magistrát vydal občanům poslední nádoby začátkem minulého týdne,“ upřesnila mluvčí města Jana Gáborová.

Tip liga

Tip liga: Třetí souboj čtenářů poznal dva vítěze

Prostějov – Velmi náročným se o víkendu ukázalo být 3. kolo Tip ligy Prostějovského deníku. Hned pět zápasů z desíti v nabídce skončilo remízou. Není tak překvapením, že bodové nárůsty nebyly příliš velké.

Hanácké mrskut v Kralicích

Dívky vázaly na tatar i kalhotky. Tak mrskají Hanáci

Kralice na Hané /FOTOGALERIE/ - Kralická děvčata se po celý příští rok určitě nemusí bát že uschnou nebo zestarají. „Na kolek jo chcete omladit,“ ptali se koledníci z Klasu pantáty, který je vyšel počastovat slivovicí.

Hanácké mrskut v Kralicích

Dívky vázaly na tatar i kalhotky. Tak mrskají Hanáci

Kralice na Hané /FOTOGALERIE/ - Kralická děvčata se po celý příští rok určitě nemusí bát že uschnou nebo zestarají. „Na kolek jo chcete omladit,“ ptali se koledníci z Klasu pantáty, který je vyšel počastovat slivovicí.

Fotbalisté Určic (v modrém)

Vodák sestřelil v 90. minutě Losiny a stal se velikonočním hrdinou

Určice – Před utkáním 20. kola krajském přeboru byli domácí fotbalisté velkými favority. Určičtí figurovali na druhém místě tabulky nejvyšší, tým Velkých Losin až na čtrnáctém. Zápas přinesl i další otazník: jak dlouho ještě udrží určický brankář Miroslav Nejezchleb čisté konto. V předchozích utkáních už nedostal gól 559 minut

Ilustrační foto.

Vodák sestřelil v 90. minutě Velké Losiny a stal se velikonočním hrdinou

Určice/Velké Losiny - Před utkáním 20. kola krajském přeboru byli domácí fotbalisté velkými favority. Určičtí figurovali na druhém místě tabulky nejvyšší, tým Velkých Losin až na čtrnáctém. Zápas přinesl i další otazník: jak dlouho ještě udrží určický brankář Miroslav Nejezchleb čisté konto.  V předchozích utkáních už nedostal gól 559 minut.

Kralice na Hané (v černožluté kombinaci). Ilustrační foto

Kralice potřetí na jaře padly. Tři body si z Hané odvezly Zlaté Hory

Kralice na Hané – V prvních dvou jarních střetnutích o body do tabulky krajského přeboru se kralickým fotbalistům nepodařilo bodovat ani minimálně. Doma podlehli Lošticím 1:2 a prohru se stejným výsledkem utrpěli i za týden v Dolanech. O velikonoční Bílé sobotě hostili na svém trávníku soupeře ze Zlatých Hor a protože už Kralickým hrozí vážné jarní záchranářské starosti, před zápasem na nic jiného, než na tříbodový zisk, myslet nemohli.

Ilustrační foto

Zlaté Hory mají za jeden gól v Kralicích tři body

Kralice na Hané/Zlaté Hory - V prvních dvou jarních střetnutích o body do tabulky krajského přeboru se kralickým fotbalistům nepodařilo bodovat ani minimálně. Doma podlehli Lošticím 1:2 a prohru se stejným výsledkem utrpěli i za týden v Dolanech. O velikonoční Bílé sobotě hostili na svém trávníku soupeře ze Zlatých Hor, a protože už Kralickým hrozí vážné jarní záchranářské starosti, před zápasem na nic jiného, než na tříbodový zisk, myslet nemohli.

Tip liga

Tip liga: Druhé kolo ovládl Jan Makovec 
z Čelechovic

Prostějovsko - Vynikající znalosti moravské kopané ukázal ve 2. kole Tip ligy čtenářů Prostějovského deníku Jan Makovec z Čelechovic na Hané. Přestože se ve výsledcích z nabídky objevilo hned několik překvapení, vítěz si připsal sedmnáct bodů, což znamená, že správně netrefil jediné utkání. Právem mu náleží týdenní odměna pro vítěze jednotlivých kol – karton piv Gambrinus. V nejbližších dnech bude kontaktován redakcí.