Kreativ

ŠTÍTEK: Kralice na Hané

Ilustrační foto

Plesová lavina se o víkendu prožene Prostějovskem

Prostějovsko – Sezona bálů je v plném proudu a na milovníky dobré zábavy čeká o víkendu příděl tancovaček. Organizátoři nezapomněli ani na malé tanečníky, pro které si připravili maškarní karnevaly.

Adventní posezení s Klasem

VIDEO: V Kralicích se adventně "posedělo" s Klasem

Kralice na Hané – „Neso, neso vodo, ať dá štěstí temo domo," zpívala děvčata v hanáckých krojích na pódiu kralického Kulturního domu, kde se v sobotu v podvečer k programu s názvem Adventní posezení se souborem Klas dostavilo na desítky zvědavců.

Ústí proti Hranicím

Ústí zakončilo podzim remízou s Kralicemi

Ústí – Podzimní nízké teploty a mlha doprovázely nedělní utkání krajského přeboru mezi domácím Sokolem Ústí a hosty z FC Kralice na Hané. Skóre už ve 4. minutě mohli otevřít hostující hráči z nařízené penalty, kterou ovšem domácí brankář Bernkopf vychytal, čímž naznačil, že zápas nebude zcela odpovídat papírovým předpokladům a předpokládané převaze fotbalistů Kralic.

Ilustrační foto.

Kralice vs. Troubky? Plichta, i když domácí měli zřejmě na víc

Kralice na Hané – Kraličtí fotbalisté hráli další utkání krajského přeboru po týdnu opět na domácím hřišti s v poslední době úspěšným týmem Troubek. Hosté měli před vzájemným duelem na čtvrtém místě tabulky o pět bodů víc než na osmé příčce žebříčku Kraličtí a tak byli mírnými favority střetnutí oni. Dění na hrací ploše přineslo vcelku vyrovnaný boj, ale v možnostech domácího týmu byl zisk tříbodový.

Fotbalisté Kralic (v bílém). Ilustrační foto

Kraličtí fotbalisté sahali na remízu, ale v závěru inkasovali potřetí

Kralice na Hané – Kralické fotbalové mužstvo bylo před domácím zápasem s Želatovicemi osmé a chtělo výše. Motivace Kralických byla tedy jednoznačná. Jenže, hosté si vybrali vstup do utkání „z říše snů" a jak se později ukázalo, rozhodli tím prakticky celý duel. O zvrat usilovali Kraličtí marně.

Fotbalisté Nových Sadů

Další Papicův hattrick pomohl Novým Sadům k vítězství

Olomouc – Sedmigólovou přestřelku nabídl sobotní fotbalový souboj Nových Sadů a Kralic. Domácí tým předvedl v zápase desátého kola krajského přeboru obrat ve skóre, a přestože hrál více než hodinu v oslabení, mohl se radovat z vítězství 4:3. Třetím hattrickem sezony se navíc zaskvěl novosadský kapitán Vilém Papica.

Fotbalisté Kralic (v bílém). Ilustrační foto

Kralice s posledním prohrávaly, Cibulka však zajistil bod

Kralice na Hané – Středeční odpoledne přineslo dohrávku šestého kola krajského přeboru. Kralice přivítaly na svém trávníku poslední tým soutěže Zlaté Hory. Domácí však překvapivě prohrávali 1:3, nakonec však vydolovali další cenný bod.

Ilustrační foto.

Zlaté Hory s novým koučem vezou z dohrávky bod

Kralice/Zlaté Hory  – Středeční odpoledne přineslo dohrávku šestého kola krajského přeboru. Kralice přivítaly na svém trávníku poslední tým soutěže Zlaté Hory. Domácí však překvapivě prohrávali 1:3, nakonec však vydolovali další cenný bod.

Kouč Velkých Losin Jiří Mika.

Fotbalová přestřelka nedopadla pro Losiny dobře

Kralice/Velké Losiny – Svěřenci trenéra Gottwalda v sobotu odčinili potupnou prohru z Dolan. Na svém hřišti přivítali Velké Losiny a střetnutí se opět změnilo v divokou přestřelku, která vyústila v domácí výhru 4:3.

Ilustrační foto.

Kraličtí nedovolili Litovli téměř nic a zaslouženě brali tři body

Kralice na Hané – Kraličtí fotbalisté byli před domácím zápasem s Tatranem Litovel v průběžné tabulce krajského přeboru s deseti body devátí, hosté s třinácti pátí, měli ale o jedno sehrané střetnutí víc. Duel teoreticky vyrovnaných soupeřů tedy sliboval zajímavou podívanou, ale na kvalitním trávníku bylo vidět převážně jen kralické mužstvo.

Ilustrační foto.

Dolany poprvé vyhrály. Kralice byly zoufalé v zakončení

Dolany/Kralice – První vítězství sezony slaví fotbalisté Dolan. V domácím zápase krajského přeboru přemohli Kralice poměrem 3:2. Zatímco domácí mohli být pochopitelně spokojení, na straně hostů zavládlo po zbabraném zápase obrovské zklamání.

Čtvrtý ročník Setkání Hanáků na Hanáckých slavnostech v Prostějově

Eště nepij, nebo nebode rekord, znělo na prostějovských hodech

Prostějov /VIDEO/ – Zataženo až oblačno s přeháňkami či deštěm, hlásí předpověď počasí na sobotní dopoledne a při pohledu z okna je mi jasné, že tentokrát se meteorologové trefili. Bubnování deště o okenní parapet mě ujišťuje v tom, že než za výpravou za hodovým veselím by bylo lepší strávit den pod střechou a v suchu, přesto se vydávám do prostějovských ulic, kterými má za pár okamžiků projít průvod stovek krojovaných Hanáků.

Fotbalisté Kozlovic (v modrém) proti Kralicím

Kozlovice nadělily Kralicím čtyřku. Nadstandardní výkon, chválil kouč

Kozlovice /FOTOGALERIE/ – Doma je doma. Fotbalisté Kozlovic znovu ukázali, že výhoda vlastního prostředí může být stěžejní záležitostí. Po neúspěšném vystoupení ve Šternberku družina trenéra Tomáše Martinka složila úspěšně reparát. Před zraky více než stovky diváků přehrála nevyzpytatelné Kralice jasně, a to 4:1.

Fotbalisté Troubek

Stoklásek zavelel a Troubky zachránily zápas s Kralicemi

Troubky – Zlatý bod. Tak možná tohle si po závěrečném hvizdu rozhodčího Kopeckého řekli fotbalisté Troubek, kteří s Kralicemi prohrávali 0:2, ale nakonec třemi trefami ve druhé půli nepříznivý stav otáčeli a nakonec brali bod za remízu.

FC Kralice na Hané (v bílém). Ilustrační foto

Fotbalové okénko Vlasty Kadlece: FC Kralice na Hané

Kralice na Hané – V konečné tabulce přeboru Olomouckého krajského fotbalového svazu, ročníku 2012 – 2013, vidíme A-mužstvo FC Kralice na Hané na šestém místě. Kraličtí vybojovali za 14 vítězství a tři remízy celkem 45 bodů, Koničtí fotbalisté mají na páté příčce žebříčku jen o jediný bod víc. O putování Kralických ukončenou soutěží jsme hovořili s trenérem kralického týmu Petrem Gottwaldem i s vedoucím mužstva, Václavem Répalem.

Kraličtí fotbalisté (ve žlutém) se rozloučili s domácím publikem gólovou přestřelkou s Ústím. Kralice zvítězily jasně 5:3 a pokračují ve šňůře bez proher.

Kralice se doma rozloučily gólovými hody

Kralice na Hané – Poslední domácí zápas se fotbalistům Kralic vyvedl. Celkově padlo osm branek a z toho pět do sítě soupeře. Svěřenci trenéra Gottwalda se tak se svými fanoušky letos rozloučili výhrou 5:3.

FC Kralice na Hané (v bílém). Ilustrační foto

Kralice neproměňovaly šance, a tak získaly jen jeden bod

Kralice na Hané – Fotbalové mužstvo FC Kralice na Hané sbíralo v poslední době cenné body. Před zápasem s Velkými Losinami už dosáhlo s pětatřiceti body na osmé místo průběžné tabulky a uzavíralo tedy její horní polovinu. Tým Velkých Losin měl na devátém místě tabulky o bod méně než Kraličtí. Po remíze se ale v tabulce nic nezměnilo.

Ilustrační foto.

Velké Losiny ubránily v Kralicích remízu

Kralice na Hané/Velké Losiny – Fotbalové mužstvo FC Kralice na Hané sbíralo v poslední době cenné body. Před zápasem s Velkými Losinami už dosáhlo s pětatřiceti body na osmé místo průběžné tabulky a uzavíralo tedy její horní polovinu. Tým Velkých Losin měl na devátém místě tabulky o bod méně než Kraličtí. Po remíze se ale v tabulce nic nezměnilo.

Podnikatelské špičky v Prostějově

Prostějov přivítal podnikatelské špičky třetího světa

Prostějov – Zhruba stovka movitých podnikatelů především z rozvojových zemí zamířila ve čtvrtek dopoledne do Prostějova. V průmyslové zóně směrem na Kralice na Hané si podnikatelé z Asie, Jižní Ameriky, Afriky ale i Evropy prohlédli novou halu a hlavně výrobní program společnosti BSW – Bag Solutions Worldwide. 

Kouč Zlatých Hor Jiří Silný.

Hory prohrály v Kralicích. Kouč Silný zuří, kvůli rozhodčím

Kralice na Hané/Zlaté Hory – Kraličtí fotbalisté, po sérii neúspěchů a následném domácím vítězství nad mužstvem Dolan, chtěli v utkání se Zlatými Horami potvrdit návrat formy. Se Zlatohorskými měli před vzájemným duelem shodně 29 bodů, bojovali tedy o posun v průběžné tabulce. Spokojenější byli po utkání domácí hráči.

Podnikatelské špičky v Prostějově

Prostějov přivítal podnikatelské špičky třetího světa

Prostějov – Zhruba stovka movitých podnikatelů především z rozvojových zemí zamířila ve čtvrtek dopoledne do Prostějova. V průmyslové zóně směrem na Kralice na Hané si podnikatelé z Asie, Jižní Ameriky, Afriky ale i Evropy prohlédli novou halu a hlavně výrobní program společnosti BSW – Bag Solutions Worldwide. 

Kralice (ve žlutém). Ilustrační foto

Kralice prolomily šňůru porážek

Kralice na Hané – Svěřencům Petra Gottwalda se konečně podařilo zvítězit. V sobotu odpoledne přivítali na svém hřišti další tým z chvostu tabulky, a to Dolany. V bitvě méně úspěšných celků se více dařilo domácím a nakonec zvítězili 3:1.

Fotbalisté Troubek

Troubky na podmáčeném hřišti zdolaly Kralice

Troubky – Fotbalisté Troubek si v rámci 25. kola připsali další cenný bodový zisk. Před zraky svých příznivců zdolali gólem Nemravy tým Kralic 1:0 a rozšířili svou domácí jarní neporazitelnost na čtyři klání.

Ilustrační foto.

Oskava přestřílela Kralice

Kralice na Hané/Oskava – Fotbalisté kralického FC hostili v odloženém utkání krajského přeboru silný tým z Oskavy. Hosté měli před vzájemným střetnutím v tabulce nejvyšší krajské soutěže o deset bodů víc než Kraličtí a tak byl teoretický favorit duelu znám.

Hněvotín (v červeném) proti Kralicím

Hněvotín si počkal a udeřil. Kraličtí odjeli bez bodů

Hněvotín – Svěřencům Petra Uvízla to na jaře šlape. Jarní formu potvrdili fotbalisté Hněvotína proti Kralicím, které dokázali porazit 2:0. Hostující tým nevyzrál na gólmana Jaroslava Běhalíka, který si připsal třetí nulu ze čtyř jarních zápasů.