Kreativ

ŠTÍTEK: Kralice na Hané

Fotbalisté Kralic

Kralice porazily Hněvotín po jeho velké chybě

Kralice na Hané – Těsnou výhru si připsali v posledním říjnovém dni kraličtí fotbalisté. Svěřenci Iva Gottwalda zásluhou jednoho jediného gólu porazili Hněvotín a připisují si tak potřebné tři body.

Ilustrační foto.

Mohelnice porazila Kralice

Mohelnice, Kralice – Rezervní celek Mohelnice porazil díky dvěma trefám Milana Šmída v sobotním klání na svém hřišti Kralice a drží se v klidném středu tabulky fotbalového krajského přeboru.

Fotbalisté Kralic. Ilustrační foto

Kralice propadly ve střelbě a s Holicí prohrály

Kralice na Hané – Fotbalistům Kralic se v poslední době začalo konečně dařit, ale na rezervu 1. HFK Olomouc v sobotu už nestačili. Na hřišti probíhalo vyrovnané utkání, ale domácí fotbalisté zcela propadli z předmětu „střelba na branku".

Fotbalisté Želatovic (v pruhovaném) proti Kralicím na Hané

O prohře Želatovic rozhodla penalta

Želatovice – Utkání 9. kola krajského přeboru mezi domácími Želatovicemi a Kralicemi na Hané příliš fotbalové krásy nenabídlo. Šancí bylo jako šafránu, rozhodnout tak musela jediná chyba. Tu nakonec udělaly Želatovice, výsledkem byl faul Marka Vlka ve vápně a proměněná penalta Jana Hlačíka. Další gól nedělní utkání nenabídlo, hosté si tak odvezli do Kralic tři body.

Kamil Střihavka

Střihavka vystoupí v Ostravě na festivalu vánočních zvyků

Ostrava - Festival vánočních zvyků a tradic Souznění letos obohatí vystoupení zpěváka Kamila Střihavky. Představí se na závěrečném galakoncertě v Domě kultury města Ostravy. Festival se uskuteční na několika místech Moravskoslezského kraje od 10. do 13. prosince. Zavítá také do Kozlovic, Václavovic či do Frýdku-Místku. Dnes to řekla mluvčí přehlídky Kamila Benková.

Fotbalisté Želatovic. Ilustrační foto

Želatovice zvládly důležitý boj v Chválkovicích

Olomouc, Želatovice – Veledůležitou výhru si v sobotu připsali fotbalisté Želatovic. V utkání 8. kola krajského přeboru se střetli ve Chválkovicích s posledním celkem tabulky a vzhledem k postavení Hoškova týmu byly ve hře opravdu důležité body. Vyrovnaný duel zvládli nakonec lépe právě Želatovice, které urvaly výhru 3:2, čímž se vzdálily dnu tabulky a po deseti odehraných zápasech mají deset bodů.

Fotbalisté Kralic na Hané. Ilustrační foto

Kralice překvapivě zdolaly Medlov

Kralice na Hané – Fotbalisté FC Kralice na Hané hostili v sobotu na svém trávníku tým z Medlova. Gottwaldovi svěřenci opět pokračovali ve svých nevyzpytatelných výsledcích. Tentokrát však překvapivě vyhráli nad Medlovem.

Určice (ve žlutém) proti Kralicím

Derby ovládly Určice, rozdrtily Kralice pěti góly

Kralice na Hané – První letošní bitva o Prostějovsko zná svého vítěze. Fotbalisté Určic se ve středečním vloženém kole vytáhli na domácí Kralice a nasázeli jim rovnou pět branek. Kučerovi svěřenci sami inkasovali jen jednou a zaslouženě berou tři body.

Ilustrační foto.

Kralice nestačily ani na Ústí

Kralice na Hané – Fotbalisté FC Kralice na Hané nevstoupili do nového ročníku krajského přeboru nejlépe a nedokázali bodovat ani v sobotu na svém trávníku. Ústí nakonec nevstřelili ani jeden gól.

FOTBAL - ilustrační foto.

Jeseník opět neporažen, odnesly to Kralice

Jeseník, Kralice – Nováček z Jeseníku si nadále užívá parádní vstup do sezony. Fotbalisté z lázeňského města opět zvítězili a stále drží neporazitelnost. Tentokrát porazili v sobotním zápase na svém hřišti Kralice na Hané.

Fotbalisté Kralic na Hané. Ilustrační foto

Kralice slaví první výhru. Doma zdolaly Dolany

Kralice – Už v osmé minutě zápasu mezi Kralicemi a Dolanami bylo o vítězi rozhodnuto. Sobotní duel byl totiž velmi chudý na góly, a tak jediným střelcem celého utkání se stal Martin Kováč, který tak zajistil svému mužstvu první letošní výhru.

Trenér Velkých Losin Jiří Mika

Sedm kulí jako v Kralicích. Velké Losiny ukázaly svou sílu

Kralice na Hané – Jedna červená karta, dvě žluté, čtyři střelci a sedm branek, tak to je bilance prvního domácího zápasu kralických fotbalistů v nové sezoně. Na Prostějovsko přijely Velké Losiny a domů si odvezly vysokou výhru 7:0.

Fotbalisté Kojetína (v bílém) proti Kralicím na Hané

Kojetín při premiéře dosáhl jen na remízu

Kojetín – Fotbalisté Kojetína vstoupili do nového ročníku krajského přeboru domácí remízou 2:2 s Kralicemi na Hané. Domácí tým z Přerovska byl v neděli odpoledne aktivnější, velká vedra a penalta hostů z úvodu druhého poločasu však sebrala Slavoji šanci na tříbodový zisk.

Trenér Ivo Gottwald

Také fotbalové mužstvo FC Kralice n.H. oslabil odchod několika kvalitních hráčů

Kralice na Hané – Vedení FC Kralice na Hané bude v příštím ročníku fotbalového krajského přeboru ve svém týmu postrádat, v porovnání s jarem letošního roku, celou řadu známých tváří. Stejně jako jediný jeho konkurent z prostějovského regionu v této soutěži, TJ Sokol Určice. Je tedy otázkou, jak si na podzim dva reprezentanti Prostějovska v nejvyšší krajské soutěži povedou. Navzdory změnám ve vedení kralického fotbalu byl funkcí trenéra mužstva pověřen opět Ivo Gottwald a s ním dnes přinášíme stručný rozhovor.

Fotbalisté Slavoje Kojetín (v červeném) v přípravě proti Fryštáku

Fotbalisté Kojetína zakončili přípravu remízou s Fryštákem

Kojetín – Poslední přípravné utkání před startem sezony 2015/2016 odehráli ve čtvrtek na domácí půdě fotbalisté Kojetína. Na jejich stadion zavítal celek zlínského krajského přeboru z Fryštáku, dle papírových předpokladů se tedy mělo jednat o vyrovnanou partii. To nakonec potvrdil i výsledek, hosté brankou v posledních vteřinách zápasu stanovili konečné skóre 2:2.

Fotbal - ilustrační snímek

VIDEO: Mohelnické béčko na závěr padlo

Mohelnice, Kralice - Záložní celek Mohelnice sice v sobotu na svém hřišti těsně prohrál poslední mistrovské utkání tohoto ročníku, přesto si nakonec domácí fotbalisté vysloužili od svého kouče slova uznání.

Ilustrační foto.

VIDEO: Kralice si poradily s druhým Šumperkem, padlo šest branek

Kralice na Hané – Fotbalisté Kralic na Hané hostili na svém trávníku druhý celek průběžné tabulky soutěže. Domácí tým si se soupeřem poradil a zvítězil 4:2. Je však skutečností, že šumperský lodivod přivezl na Hanou značně omlazený kolektiv.

Kojetín - Kralice preview

VIDEO: Kralice daly krásný gól, ale body bral Kojetín

Kojetín – Fotbalisté kojetínského Slavoje pokračují ve výborných jarních výkonech. V sobotním zápase 28. kola krajského přeboru si připsali další vítězství, tentokrát z Kojetína odjížděly s prázdnou Kralice na Hané. O výsledku rozhodl první poločas, který domácí vyhráli 2:1, další branku už pak padesátka diváků neviděla.

Konice (v červeno-černé) proti Kralicím

VIDEO: Derby mezi Konicí a Kralicemi branku nepřineslo

Konice – Velké regionální derby mezi Konicí a Kralicemi tentokrát branku nepřineslo. Nedělní odpoledne proti sobě sice postavilo dva týmy z Prostějovska, ale diváci neviděli příůiš atraktivní podívanou. Obě mužstva spíše bránila a tomu odpovídá i konečný stav 0:0.

Kralice - Šternberk preview

VIDEO: Povedený trestňák a pak už nic. Kralice remizovali se Šternberkem

Kralice na Hané – Utkání dvou celků středu tabulky krajského přeboru začalo nevídaně úspěšnou střelou Lehkého z přímého kopu z velké dálky, téměř od postranní čáry a nepříliš vzdálené tribuny uprostřed hřiště. Míč vnikl Vytřísalovi do sítě v blízkosti spojnice břevna a pravé tyče jeho branky. Šternberší odpovídali rychlým aktivním fotbalem se snahou vytvářet si střelecké šance.

Ilustrační foto

Chodci a cyklisté si v noci na Kralické zoufají. Osvětlení bude, slibuje radnice

Prostějov – Na kole či pěšky se dostávají mnozí zaměstnanci firem v Kralickém Háji a průmyslové zóně na východ od centra Prostějova. Ne vždy však jde o cestu bezpečnou. Cyklisté a chodci sice nemusejí chodit po silnici spojující Prostějov a Přerov, na cestu však podle svých slov nevidí. Na rozdíl od vozovky v Kralické ulici je totiž sousední cyklostezka s chodníkem neosvětlená.

HFK Olomouc B - Kralice preview

VIDEO: Dva góly HFK do sítě Kralic. Na kluky se už dá dívat, těší trenéra

Olomouc – Fotbalisté holické rezervy si na domácí půdě poradili s Kralicemi. Na výhře 2:0 měl lví podíl záložník Jan Šuba, který jeden gól připravil a druhý sám vstřelil. Zatímco domácího trenéra Lubomíra Keluce těšila první jarní nula, hosté z Kralic žehrali na mizernou koncovku, která je trápí celé jaro.

Kralice. Ilustrační foto

VIDEO: Kralice nedaly penalty a nakonec od Losiny dostaly trojku

Kralice na Hané, Velké Losiny – V dalším utkání krajského přeboru hostili Kraličtí na domácím trávníku Velké Losiny, které získaly doposud o jedenáct bodů víc než kralický tým. Mužstvo vedené Ivo Gottwaldem však zcela propadlo v obranné i v útočné fázi, Valtr navíc neuspěl při střele z pokutového kopu.

Fotbalisté Želatovic (v černošedém) proti Kralicím

VIDEO: Kralice rozhodly rušnou bitvu v Želatovicích z penalty

Želatovice – Vyrovnaný souboj fotbalového krajského přeboru mezi Želatovicemi a Kralicemi na Hané rozhodla jediná branka. Tu vstřelili ve druhém poločase hosté z Kralic z pokutového kopu, díky čemuž se mohli radovat z tříbodového zisku. Vítězstvím také přeskočili v tabulce právě svého nedělního soupeře.

Kralice. Ilustrační foto

VIDEO: Brankář Zmund čaroval. A Kralice prohrály doma s Medlovem

Kralice na Hané – Fotbalisté Kralic ztratili ve třetím jarním kole krajského přeboru na domácím trávníku v boji se čtvrtým týmem průběžné tabulky body zbytečně. S Medlovem prohráli 1:2. Doplatili především na zahazování střeleckých šancí. Hostující brankář Zmund byl pro ně velmi úspěšným soupeřem.

Tradiční mrskut v podání hanáckého souboru Klas v Kralicích na Hané

VIDEO: Na mrskutu po hanácku nechybělo spodní prádlo

Kralice na Hané – Tradiční mrskut si ani letošní Velikonoční pondělí nenechali ujít Hanáci z folklorního souboru Klas z Kralic na Hané. Nastrojeni v krásných krojích se vydali s kocary v rukou na všechny směry.

Srážka vlaku a dodávky mezi Kostelcem a Prostějovem

Kde řidiči nejčastěji bourají? U vlečkového přejezdu nebo na R46

Prostějovsko – K jedné až dvěma nehodám denně vyjížděli prostějovští policisté minulý rok. Devět lidí našlo na silnicích smrt a téměř čtyřicítka si odnesla těžké zranění. Ačkoli se bouralo po celém regionu, některá místa na silnicích jsou pro řidiče zvlášť nebezpečná.

Folklórní soubor Klas z Kralic na Hané představil své umění v místním kulturním domě. Už počtyřicáté.

V Kralicích se tančilo po hanácke i v rytmu tanga

Kralice na Hané – Představení v hanáckých krojích, ale také v exotičtějším úboru se dočkali návštěvníci Hanáckého bálu v Kralicích na Hané. Zdejší folklórní soubor Klas ukázal několik svých tanců. Dostalo se i na scénu z hanácké hospody z doby „přibližně před sto padesáti lety."