Kreativ

ŠTÍTEK: Kralice na Hané

Ilustrační foto.

Derby pro Kralice. Určice si odvezly trojku

Derby mezi Kralicemi a Určicemi mělo jasného vítěze. Staly se jím domácí Kralice, které svého rivala porazily 3:0. Určice tak pokračují ve výsledkové mizérii a připsaly si pátou prohru v řadě.

Narazil s autem do domu, rozhodl se ujet. Nedostal se však daleko.

Havaroval, chtěl zaplatit škodu. Pak ale ujel

Kralice na Hané - Poničený dům za sebou ve středu po poledni nechal pětačtyřicetiletý řidič v Kraličkách. Svým činem způsobil škodu zhruba dva tisíce korun a majitel nemovitosti se s nárokem na její uhrazení okamžitě na řidiče obrátil. Ten přislíbil padesát euro. Věc však takto neskončila.

Řidič vyjel z vedlejší silnice v nevhodnou dobu, výsledkem jsou dvě zranění.

O víkendu bourali tři lidé, jeden od nehody ujel

Prostějovsko – Hned tři dopravní nehody vyšetřují po prodlouženém víkendu policisté na Prostějovsku. V jednom případě také jeden z účastníků od nehody ujel. K první nehodě však došlo nedaleko Kralic na Hané už v pátek.

Hanácký bál v Kralicích

Hanácké bály se blíží. O lístky je obrovský zájem

Kralice na Hané – Obrovský zájem zaznamenali kraličtí folkloristé o již tradiční Hanácké bály. Plesy plné tanečních i komických čísel kralického souboru Klas se těší velké oblibě. Letošní rok je však i v tomhle směru výjimečný.

Soutěžní svatební pár číslo 104 - Lucie a Zdeněk Kuželovi, Přerov

Dvacáté šesté kolo soutěže O nejkrásnější svatební pár

Střední a východní Morava - Regionální Deník na letní měsíce připravil populární soutěž Svatební pár Deníku. Pochlubte se svými krásnými svatebními fotografiemi v našich Denících a vyhrajte atraktivní ceny. Jelikož nechceme krátce po svatbě trhat páry, nebudeme soutěžit o nejkrásnější nevěstu a nejpůvabnějšího ženicha, ale o nejhezčí svatební pár. Na konci října, na základě hlasování čtenářů, vyhlásíme Svatební pár Deníku.

Ilustrační foto

Pozemky na dům za pakatel. Na Konicku a vrchovině lákají nové obyvatele

Prostějovsko – Jinde už je postaveno, v dalších obcích se však teprve na práce chystají. Řeč je o rodinných domech a pozemcích na ně nachystaných. Trend hromadného stavění nových domů, který se dříve týkal především obcí v blízkosti větších měst, se nyní dostal i do vzdálenějších koutů Prostějovska.

Fotbal. Ilustrační foto.

Trápení a nohejbal. Dva body odvezly z Chválkovic Kralice

Olomouc – „To nebyl fotbal, ale nohejbal na velkém hříšti," lamentoval po utkání hrající trenér Chválkovic Pavel Klimek. „Vůbec nic se nám nedařilo. Možná trochu v první půli, ale ve druhém poločase jsme vyklidili pozice. Opravdu katastrofa," pokračoval rozezlený trenér domácích.

Mrskut v podání souboru Klas v Kralicích na Hané

Víte, co najdete za humny?

Prostějov – Neuvěřitelných 45 let od založení hanáckého folklorního souboru Klas a 40 let dětského souboru Klásek oslavují letos v Kralicích na Hané. Při této příležitosti se v prostějovském divadle uskuteční v sobotu 5. listopadu v 17 hodin slavnostní představení s názvem „Za našema homnama".

Řidič BMW narazil v neděli krátce před polednem do domu v Kralicích na Hané

Mladík nezvládl BMW a vrazil do domu

Kralice na Hané – V neděli krátce před polednem v Kralicích na Hané nezvládl dvaadvacetiletý řidič řízení a v mírné levotočivé zatáčce vyjel mimo silnici a narazil do domu.

Regionální derby skončilo bez branek.

Derby skončilo bez branek, rozhodovat musely penalty

Určice – Regionální souboj mezi Určicemi a Kralicemi na Hané nabídl opravdu málo z fotbalové krásy, a dokonce ještě méně gólů. Nakonec tak zápas skončil po devadesáti minutách nerozhodně 0:0 a musely rozhodovat penalty, ve kterých si vedli lépe Kraličtí. Ti tak brali o bod více.

Fotbalisté Ústí (v modrém) proti Kralicím

Koncert, óda na fotbal. Ústí doma jasně přejelo Kralice na Hané

Ústí, Kralice na Hané – Zápas mezi Ústím a Kralicemi na Hané byl výsledkově jasnou záležitostí. I když se Kraličtí do poločasu drželi a prohrávali jen 2:1, ve druhé půli už museli otevřít svou obranu a dostali čtyři další zásahy. Ústí tak vyhrálo 6:1 a potvrdilo tak výbornou formu, kterou má od začátku sezony.

Fotbalisté Kralic. Ilustrační foto

Hněvotín si odvezl z Kralic všechny body

Kralice, Hněvotín – Zápas Kralic s Hněvotínem rozhodl první poločas. V tom si vedli lépe hosté a do šatny šli za stavu 2:1. I přes šance v druhém poločase nedokázali domácí srovnat a připisují si tak další prohru na svém hřišti.

Fotbalisté Kojetína (v bílém) proti Kralicím na Hané

Kojetín se dočkal první výhry. Na penalty skolil Kralice

Kojetín, Kralice na Hané – Osm zápasů čekali fotbalisté Kojetína na pocit vítězství v tomto ročníku krajského přeboru. Dočkali se v sobotu na domácím hřišti, kdy po remíze 2:2 s Kralicemi na Hané brali bod navíc za výhru ve vyhroceném penaltovém rozstřelu. Přesto nadále uzavírají tabulku soutěže.

Fotbalisté Kojetína (v bílém). Ilustrační foto

Kojetín dostal na hřišti nováčka bůra a je nadále poslední

Lutín, Kojetín – Ze sedmi zápasů pouhý bod. To je nelichotivá bilance kojetínských fotbalistů od začátku nového ročníku krajského přeboru. Naposledy se v Lutíně střetli s nováčkem soutěže, který jen potvrdil skvělou výkonnost na domácím hřišti a přejel Kojetín 5:0. Slavoj tak zůstává na posledním místě tabulky.

Kralice vyhrály proti Dolanům 4:0.

Kralice vyprovodily domů Dolany čtyřkou

Kralice – Nečekanou střelnici si otevřeli kraličtí fotbalisté na svém hřišti proti Dolanům. Hosté sice ze začátku utkání tlačili, nevyužili však svých příležitostí. Naopak Kralice se z tlaku vysvobodily brankou a pak už na hřišti úřadovaly. Po třech dalších brankách tak berou výhru 4:0.

Fotbalisté Kralic. Ilustrační foto

Gól ve třetí minutě, pak do šatny. Kralice loupily v Holici

Olomouc – V šestém kole krajského přeboru přivítala holická rezerva na své půdě Kralice. Oběma celkům se doposud příliš nedařilo a v zápase se tedy rozhodovalo o tom, kdo by se mohl odrazit k lepším výsledkům. Nakonec by to mohly být Kralice, které svého holického soupeře porazily 3:1.

Fotbalisté Kralic. Ilustrační foto

Kralice prohrály doma už potřetí, nestačily na Rapotín

Kralice na Hané – Členové kralického fotbalového týmu si chtějí udržovat solidní postavení ve středu tabulky nejvyšší krajské soutěže i v sezóně 2016 – 2017. V zájmu úspěšného pokračování v krajském přeboru potřebují v domácích zápasech získávat maximum bodů a v případě zaváhání to vynahradit na hřištích soupeřů.

Po Velkomoravské ulici v Olomouci se auto řítilo rychlostí 142 kilometrů v hodině.

Šofér audi se řítil Olomoucí rychlostí 142 km/h

Olomouc – Více než 140 kilometrovou rychlostí se řítil Olomoucí minulý týden řidič luxusního auta. Může přijít na nějakou dobu o řidičák a zaplatit tučnou pokutu. Letos už se obcemi Olomouckého kraje proháněli šoféři i rychleji, prchali před policisty. Došlo i ke střelbě.

Kralice prohrály se Zábřehem 2:0.

Zábřeh porazil Kralice a je stále stoprocentní

Kralice na Hané – Domácí utkání se zatím kralickým fotbalistům moc nedaří. Po překvapivé prohře s Chválkovicemi si chtěli zlepšit domácí bilanci proti Zábřehu, který byl však nad jejich síly. Hosté si tak odvezli zasloužené vítězství 2:0.

Ilustrační foto.

V Doloplazech chystají nové multifunkční sportoviště

Doloplazy – Více možností ke sportovnímu vyžití budou mít už brzy lidé v Doloplazech i blízkém okolí. Obecní zastupitelstvo totiž schválilo dotaci na multifunkční hřiště, které by mělo vyrůst na okraji obce.