Kreativ

ŠTÍTEK: Kralice na Hané

Ples v Kralicích na Hané - 24. 1. 2020

Ples v Kralicích rozparádila taneční skupina Druhý dech

Ples není jen o tanci, ale také o setkávání, ne nadarmo se říká, že ples je společenská událost roku. V přátelské atmosféře, na v pořadí již dvanáctém reprezentačním plese, se tak na pár hodin v Kralicích na Hané u stolů i na parketu sešli přátelé i starostové a starostky z okolních obcí. Nechyběla ani bývalá senátorka Božena Sekaninová.

Ilustrační foto.

Kam zajít na Prostějovsku o Vánocích na mši? Vyberte si

Návštěva kostela není pro většinu tuzemské populace pravidlem. Výjimkou jsou vánoční svátky, kdy například na půlnoční praskají kostely ve švech. Prostějovský deník nabízí kompletní přehled bohoslužeb v celém regionu od Štědrého dne až po 26. prosince 2019.  

Česko zpívá koledy v Prostějově 2019

VIDEO: V Prostějově zpívalo koledy 700 lidí, navrch si střihli i další songy

Letošní devátý ročník byl zahájen netradičně – minutou ticha, kterou všichni přítomní uctili památku obětí úterní tragédie v ostravské nemocnici. Tradiční předvánoční akce Česko zpívá koledy opět přilákala na náměstí a návsi napříč celou republikou tisíce lidí. Výjimkou nebyl ani region Prostějovska, kde se vedle okresního města zpívalo také v Kostelci na Hané, Plumlově, Němčicích nad Hanou, Konici, Kralicích na Hané, Rozstání nebo Kladkách.

Ilustrační foto.

Kam na fotbal o víkendu? Těšte se na derby a finále v Olšanech

Různorodou, ale hlavně bohatou nabídku mistrovských zápasů nabízí nadcházející fotbalový víkend. Oba regionální zástupci v krajském přeboru nastoupí doma. V důležitém záchranářském souboji vyběhnou Kralice v sobotu proti Černovíru. O den později se popasuje Lipová s Litovlí.

Ilustrační foto.

Kam na fotbal o víkendu: Tahákem derby v I.A třídě

Fotbalový kolotoč na regionálních trávnících se točí naplno. Tentokrát se zástupci Prostějovska představí povětšinou na hřištích soupeřů, ale i v regionu se odehrají zajímavé zápasy. Největší pozornost bude poutat sobotní derby mezi Určicemi a Plumlovem na hřišti v Kralicích na Hané. O den později vyběhnou doma Koničtí, soupeřem jim Slavonín.  

Fotbalisté Lipové (v modrém) vyhrály na hřišti nedalekého Protivanova 4:3

Fotbalové regionální derby mezi Určicemi a Plumlovem

Souboj trápících se. Tahákem fotbalového víkendu na Prostějovsku je bezesporu derby mezi Sokolem Určice a Sokolem Plumlov. To se uskuteční v sobotu 21. září s výkopem v 15.30 hodin na neutrálním hřišti v Kralicích na Hané.