Kreativ

ŠTÍTEK: Kralice na Hané

FC Sigma Hodolany, FK Hlubočky. Ilustrační foto

I. A třída, sk. B: Bitvy v Želatovicích a Hlubočkách. Bystřice čepovala desítku

Celkem 21:0. Takové skóre nabídl dvojzápas této sezony mezi Velkou Bystřicí a Kralicemi na Hané. Co na to Laco Onofrej? Naopak vyrovnané a velmi zajímavé duely byly k vidění v Želatovicích, kam v okresním derby zavítaly Opatovice, a v Hlubočkách, kde byla na programu atraktivní bitva se Sigmou Hodolany. Beňov trápil favorita, avšak uškodila mu červená karta pro tahouna ofenzivy Machače. Dobře si zastřílel i Slavonín, za který se poprvé prosadila španělská posila. Stoprocentní na jaře jsou Nové Sady, což okomentoval i trenér Miroslav Lojka.

Trenér Petr Gottwald

Na zápas bombardérem. Gottwald hrál v Koreji, Číně, vyhrál univerziádu v Buffalu

Padesátiletý trenér Určic Petr Gottwald má za sebou zajímavou kariéru hráče. Za Bohemians nasbíral osm ligových startů, vyhrál univerziádu v Buffalu, kde dal vítězný gól ve finále, vyzkoušel si angažmá v Jižní Koreji, byl na testech v Číně a zahrál si Intertoto Cup. Na zápas letěl bombardérem jako paragán a v nižších soutěžích v Rakousku slavil tři tituly. Byl také vyhlášen nejlepším hráčem mistrovství republiky veteránů, který prostějovský výběr pod hlavičkou Plumlova v roce 2017 vyhrál.

Trenér Petr Gottwald

Na zápas bombardérem. Gottwald hrál v Koreji, Číně, vyhrál univerziádu v Buffalu

Padesátiletý trenér Určic Petr Gottwald má za sebou zajímavou kariéru hráče. Za Bohemians nasbíral osm ligových startů, vyhrál univerziádu v Buffalu, kde dal vítězný gól ve finále, vyzkoušel si angažmá v Jižní Koreji, byl na testech v Číně a zahrál si Intertoto Cup. Na zápas letěl bombardérem jako paragán a v nižších soutěžích v Rakousku slavil tři tituly. Byl také vyhlášen nejlepším hráčem mistrovství republiky veteránů, který prostějovský výběr pod hlavičkou Plumlova v roce 2017 vyhrál.

V pořadí 14. Ples Plumlovských nadšenců opět potvrdil, že zábavy a recese není nikdy dost. 26.3. 2022

Plesová sezona finišuje. Podívejte se kam v regionu vyrazit na bál

/PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZUJEME/ Očekávaná plesová sezona se vrací v plném lesku. Plesy, bály a šibřinky nabízejí víkend co víkend přehlídku ženské krásy a mužského šarmu. Taneční akce pořádají hasiči, obce, myslivci, zahrádkáři, sportovci nebo školy. Každá organizace se chce předvést v co možná nejlepším světle a něco vydělat na celoroční činnost.

Zaplněné prostějovské náměstí společně zpívalo při akci Česko zpívá koledy. 7.12. 2022

Česko bude dnes zpívat koledy i v Prostějově. Podívejte se, kde všude v regionu

Třináctiletá tradice oblíbené adventní akce Deníku v podobě akce Česko zpívá koledy se pevně uchytila i na Prostějovsku. Předvánoční období je časem, kdy k sobě mají lidé blíž a společné zpívání koled, je jedním z nepřirozenějších pojítek. Stejně jako na Prostějovsku, tak i ve zbytku republiky se rozezní koledami centra měst a obcí ve středu 13. prosince od 18 hodin. V regionu se bude zpívat v Prostějově, Plumlově, Kralicích na Hané, Kostelci na Hané, Stražisku nebo Rozstání. Přihlásit se může i vaše obec. 

Ilustrační foto

V Kralicích řádil zloděj kol. Nezastavily ho ani zámky

Nezvaná návštěva v podobě zloděje se zaměřila na soukromý pozemek u rodinného domu v Kralicích na Hané. Majitel se o ní dozvěděl v úterý ráno, když začal postrádat horské kolo a elektroběžku. Škodu vyčíslil na necelých 50 tisíc korun.

FC Sigma Hodolany, FC Kralice na Hané

OBRAZEM: Hodolany skolily Kralice i bez Heinze. Rozhodly až v závěru

Fotbalisté Sigmy Hodolany vyhráli v I. A třídě, skupině B před vlastními fanoušky, kterých bylo na tribuně 360 platících nad Kralicemi na Hané 3:1. Od 33. minuty sice zásluhou Jana Wenzela vedly, ale hostující Jan Petrík dokázal čtvrt hodiny před koncem vyrovnat. Sigma, za kterou tentokrát nenastoupil bývalý reprezentant Marek Heinz ale rozhodla o zisku tří bodů. V 82. minutě dal vítězný gól Zdeněk Krajc a tři minuty před konce výhru pečetil David Dočkal.

Divizní fotbalisté Všechovic (v modrém). Ilustrační foto

Poločas snů, a co rekord? Všechovice slavily nejvyšší výhru v divizi

Naposledy 10. září ochutnali pocit vítězství. Divizní fotbalisté Všechovic se na další triumf načekali pět zápasů. Dočkali se v neděli při domácím utkání se Skašticemi. A stálo to za to. Pět gólů v prvním poločase slibovalo rekordní klubovou výhru, nakonec Tatran zvítězil „jen“ 6:1.

FC Sigma Hodolany, FK Hlubočky

I. A třída, sk. B: 0:11 a Kralice nedohrály. To jsem nezažil, líčí Onofrej

Velkou kuriozitu má na svědomí druhý hrací víkend I. A třídy, skupiny B Olomouckého kraje. Kralice na Hané odehrály ve Velké Bystřici pouze poločas, během nějž inkasovaly jedenáct branek, nad čímž kroutí hlavou hrající kouč domácích a bývalý hráč Sigmy Olomouc Ladislav Onofrej. V dalších duelech se dařilo Chválkovicím, které vyprášily Beňov sedmi góly, přesto ale dlouho neměly nic jistého. Kovalovice zase slavnostně otevřely zrekonstruovaný areál a přidaly jasnou výhru 4:0. Ohlasy i na další duely čtěte v našem pravidelném přehledu.

Ilustrační.

Vítězná tažení fotbalistů Rousínova a vyškovského béčka pokračují

I v dalším přípravném utkání uhrál Tatran Rousínov výborný výsledek. Na umělém trávníku ve Vyškově porazil bývalého dlouholetého účastníka divize TJ Slavoj Polná. Vyškovská rezerva mohla s týmem I. A třídy Olomouckého kraje Kralicemi na Hané uhrát stejný výsledek, jenže v 55. minutě Jiří Klimeš penaltu neproměnil.

Prostějovská Haná (v bílém) dokázala přetlačit dosud neporažené Doloplazy.

Haná přetlačila Doloplazy. Hattrickem se loučil Gábor

Vydřené vítězství zaknihovali fotbalisté Hané Prostějov v souboji v rámci 5. kola I. B třídy, skupiny B s Doloplazy z Olomoucka. Výraznou měrou se o tříbodový zisk zasloužil kanonýr Gábor, když ve svém posledním podzimním vystoupení v zelenobílých barvách vsítil hattrick. Na druhý den pomohl jednou trefou k premiérové výhře Kralic na Hané.

Olomoucký půlmaraton, 14.8. 2021

Kam za sportem: Půlmaraton, oslavy fotbalu či poslední kola nižších soutěží

Většinu nižších fotbalových soutěží čeká o víkendu poslední kolo, na pár z nich se však můžou fotbaloví nadšenci těšit ještě příští víkend. O tomto se navíc konají slavnosti ve Šternberku a s kariérou se v pátek rozloučí Zdeněk Zlámal. Největší akcí na Olomoucku bude sobotní 1/2maraton. Zajít můžete také na inline hokej, americký fotbal či kanoistiku.

Karel Trnečka

Zkušený kouč i mistr Evropy. Spasí Kralice velká jména?

Byť jsou aktuálně fotbalisté Kralic na Hané v Olomouckém krajském přeboru na posledním místě, svitl jim nyní malý plamínek naděje. Na jejich lavičku se totiž v lednu posadil velezkušený trenér Karel Trnečka, který má zkušenosti z olomoucké Sigmy, brněnské Zbrojovky či Prostějova a je podepsán pod vzestupem HFK Olomouc či Nových Sadů. Ve většině bojů by jim také měl pomoci bývalý bundesligový hráč David Kobylík.

Světýlkový průvod v Kralicích na Hané, 12.11. 2021

VIDEO: Kralická světýlka se nebála ani strašidel

Zastavená doprava, nekonečný průvod. Okolo hřbitova rovnou do strašidelné říše. Tradiční podzimní akce, na kterou se těší drtivá většina kralických dětí i jejich rodičů opět nezklamala. Solidní účast více než šedesátky dětí s lampiony a různými dalšími zářícími či blikajícími proprietami, to byl 12. ročník Průvodu světýlek.