Kreativ

ŠTÍTEK: Kralice na Hané

Petr Gottwald

Chci pro Určice zachránit divizi, říká nový trenér Petr Gottwald

Určice – Fotbalová sezona teprve skončila a už je tu jedna velká zpráva. Divizní Určice konečně sehnaly trenéra na celý úvazek a nehledaly moc daleko. Přichází Petr Gottwald dosavadní lodivod Kralic na Hané. Do práce s novým mužstvem se kouč zapojuje už nyní a chystá se zachránit pro Určice divizi.

Fotbalisté Chválkovic (v bílém) porazili Kralice 5:2.

Chválkovice zvládly hektickou bitvu s Kralicemi

Olomouc – „Kde tohle jinde vidíte, za dvacet korun?" Humorná otázka hlasatele na zápase krajského přeboru mezi Chválkovicemi a Kralicemi výstižně shrnula prvních pětačtyřicet minut utkání. Za poločas totiž hráči stihli dát šest branek a to v poměru 4:2 pro domácí. Po přestávce už Chálkovice drama nepřipustily a nakonec se radovaly z vítězství 5:2.

Kralice proti Klenovicím

Docela překvapení. Klenovice ovládly derby s Kralicemi

Kralice, Klenovice – Druhé velké fotbalové derby je za námi. Kralice přivítaly na svém trávníku poslední tým krajského přeboru Klenovice. Souboj dvou rivalů z Prostějovska však přinesl překvapivý výsledek a s ním vítězství nováčka.

FC Kralice na Hané (v bílém). Ilustrační foto

Kralice s Kojetínem jen remizovaly

Kralice na Hané – Hned od prvních minut utkání bylo živěji před brankou hostí a doslova se zajiskřilo už v průběhu sedmé minuty, když Dostál trefil střelou z levé strany tyč u pravého vinklu kojetínské branky. Další nebezpečí zahrozilo brankáři Gajdošovi o tři minuty později, ale přízemní míč z Valtrovy kopačky zamířil vedle pravé tyče do zámezí.

Fotbalisté Nových Sadů (ve žlutém) proti Kralicím

FOTO: Blaha sestřelil na Sadech Kralice. Mám to jak Pavel Vrba, smál se Trnečka

Olomouc – Velmi schopného zástupce nejlepšího střelce krajského přeboru Viléma Papici našli v týmu Nových Sadů. Vedoucí celek soutěže minulý týden proti Chválkovicím táhl hattrickem Jan Blaha a svůj bohatý gólový příspěvek zopakoval i proti Kralicím. Nadílka pro hosty z Prostějovska se v Olomouci nakonec zastavila na skóre 6:1.

Fotbalisté FK Šternberk prohráli na domácím hřišti s FC Kralice na Hané 0:2.

Šternberk zastavila obří smůla. Radovaly se Kralice

Šternberk, Kralice – Smůlovatý zápas si v sobotu prožili fotbalisté Šternberku. V krajském přeboru prohráli na domácím hřišti s Kralicemi 0:2. Rozhodly dva zásahy z úvodu druhého poločasu a vynikající výkon kralického brankáře Běhalíka.

Roman Berka

Mohelnice vyhrála na trávníku v Kralicích

Kralice, Mohelnice – První domácí porážku v této sezoně utrpěli fotbalisté Kralic. Ve vloženém kole krajského přeboru bylo po vlažném výkonu nad jejich síly béčko Mohelnice.

Velké Losiny versus Kralice.

Losiny porazily i třetí celek soutěže

Velké Losiny, Kralice – V nedělním souboji krajského přeboru uhájili hráči Velkých Losin druhou příčku v tabulce, když na svém trávníku porazili třetí Kralice na Hané. Duel pak přinesl atraktivní fotbal.

Ilustrační foto.

Premiéru Klenovických v krajském přeboru pokazil dlouhý liják

Klenovice na Hané – Fotbalisty TJ Sokol Klenovice na Hané, jako nováčka přeboru Olomouckého krajského fotbalového svazu, svedlo k regionálnímu derby v této soutěži už její první kolo. Regionální fotbalovou událost navštívili příznivci kopané i z širšího klenovického okolí, ale dobrý fotbal viděli, vinou deště, pouze v průběhu necelé první půlhodiny duelu.

Tragická srážka renaultu a BMW u Čechůvek

Rondel místo křižovatky smrti u Čechůvek? Zatím ne

Čechůvky – Prostějovští radní už znají výsledky bezpečnostního auditu, který si na řešení křižovatky mezi Čechůvkami a Kralicemi na Hané nechal zpracovat kraj. Větší bezpečnost řidičů na křižovatce smrti podle odborníků zajistí zvýrazněné značení na silnici a další brzdící prvky, které mají přinutit řidiče sundat nohu z plynu. O nahrazení křížení silnic kruhovým objezdem odborníci zatím neuvažují.

Tragická srážka renaultu a BMW u Čechůvek

Řidiče na nebezpečné křižovatce u Čechůvek retardéry nezastaví

Čechůvky – Jak zvýšit bezpečnost na křižovatce mezi Čechůvkami a Kralicemi na Hané, která se za posledních osm let stala několikrát dějištěm tragických událostí? To je otázka, kterou se neustále zabývají prostějovští radní. Město zde sice po dohodě s krajem vybuduje čtyři sloupy veřejného osvětlení, které již z dálky upozorní přijíždějící řidiče na křížení silnic, zároveň však uvažovalo i o instalaci zpomalovacích prahů na silnici. To však neumožňuje vyhláška ministerstva dopravy.

Fotbalisté Medlova

Kralice dostaly od Medlova pořádnou lekci

Kralice na Hané – Kralický FC hostil v předposledním kole krajského přeboru tým Medlova. V souboji se už jednalo pouze o prestiž, avšak průběh první části hry bude Kralické strašit dlouho.

Ilustrační foto.

Derby mezi Kralicemi a Konicí branku nepřineslo

Kralice – V sobotu odpoledne se proti sobě postavily dva týmy fotbalistů z Prostějovska. Kralice hostily Konici. Souboj týmu ze středu tabulky ale nakonec nepřinesl ani jeden gól, a tak si každý odnesl alespoň bod.

FC Želatovice (v modrém) vs. FC Kralice na Hané

FOTO: Želatovice přehrály Kralice. Stačil jim první poločas

Želatovice – Málokdy se stane, aby o osudu čtyřgólového utkání rozhodl už první poločas. Výjimkou bylo nedělní fotbalové střetnutí mezi Želatovicemi a Kralicemi. Domácí vytěžili ze svých šancí v první půli tři góly, byť další už nepřidali, tak se nakonec i tak mohli radovat z vítězství.

Tragická srážka renaultu a BMW u Čechůvek

Na nebezpečnou křižovatku u Čechůvek si nově "posvítí" čtyři velké lampy

Čechůvky – Pět mrtvých a devět zraněných. To je bilance nebezpečné křižovatky mezi Čechůvkami a Kralicemi na Hané, která se za posledních osm let stala několikrát dějištěm tragických událostí. Ke zvýšení bezpečnosti by nyní mělo pomoct osvětlení, které zde po dohodě s krajem vybuduje prostějovská radnice. Výstavba nového osvětlení přijde na půl milionu korun.

Ilustrační foto.

Kralice ztratily se Šternberkem dvougólový náskok

Kralice na Haná – V sobotu odpoledne dorazil na kralické hřiště nepříjemný Šternberk. Mužstvo, kterému se v posledních kolech příliš nevedlo, potřebovalo bodovat. To se mu nakonec povedlo, když ve druhém poločase sebralo domácím vedení 2:0 a zajistilo si remízu 2:2.

Kouč Losin Jiří Mika.

Losiny jedou na plný plyn, porazily i Kralice

Velké Losiny, Kralice – Losinští fotbalisté na jaře zatím válí a zdá se, že lázeňský celek je momentálně v naprosté herní pohodě. V neděli si doma před výbornou diváckou návštěvou připsal další výhru, když porazil Kralice a díky tomu se posunul již na čtvrté místo tabulky krajského přeboru.

Honění Jidáše v Prostějově

VIDEO: Hoši z Klasu na Velký pátek honili Jidáše

Prostějov – „Jidášo, Jidášo," obstoupilo sedmero chlapců pomyslně Ježíšova zrádce. Jednu z nejstarších velikonočních českých her lidem na prostějovském náměstí představili mladí členové hanáckého souboru Klas z Kralic na Hané. Zvyk, který už se drží především jen na vesnicích, se nejvíce líbil kolemjdoucím dětem.

Ilustrační foto.

Kraličtí zahodili dvě penalty a přesto vyhráli

Kralice na Hané – Kraličtí fotbalisté hostili na svém trávníku rezervu 1. HFK Olomouc. Domácí fotbalisté věděli, že v případě vítězství by soupeře na žebříčku bodově dohonili. To se i přes několik hrozeb povedlo.

Pasivní dům v Kralicích na Hané vznikl za necelých pět měsíců

Kralice na Hané skýtají unikát. Pasivní dům z cihel

Je jediným v kraji a jeho výstavba trvala necelých pět měsíců. Nemusí se v něm větrat, využívá energie z venku a šetří náklady nutné na jeho vytápění. Řeč je o unikátním zděném pasivním domě, který vyrostl na konci roku v Kralicích na Hané.

Pasivní dům v Kralicích na Hané vznikl za necelých pět měsíců

Kralice na Hané skýtají unikát. Pasivní dům z cihel

Kralice na Hané – Je jediným v kraji a jeho výstavba trvala necelých pět měsíců. Nemusí se v něm větrat, využívá energie z venku a šetří náklady nutné na jeho vytápění. Řeč je o unikátním zděném pasivním domě, který vyrostl na konci roku v Kralicích na Hané.

Hanácký bál v Kralicích

VIDEO: Na Hanáckém bále se tančilo i argentinské tango

Kralice na Hané – Milovníci hanáckých písní a tanců si přišli v sobotu na své. V Kralicích na Hané se konal již devětatřicátý ročník tradičního Hanáckého bálu pod taktovkou národopisného souboru písní a tanců Klas.

Ilustrační foto

Plesová lavina se o víkendu prožene Prostějovskem

Prostějovsko – Sezona bálů je v plném proudu a na milovníky dobré zábavy čeká o víkendu příděl tancovaček. Organizátoři nezapomněli ani na malé tanečníky, pro které si připravili maškarní karnevaly.