Kreativ

ŠTÍTEK: Kralice na Hané

Mrskut v Kralicích na Hané

Hanácké mrskut: kalhotky na kocar a tlačenku do ruky

Olomoucký kraj - Hanáci z folklorního souboru Klas z Kralic na Hané vyrazili na velikonoční zasněžené pondělí za tradičním mrskutem. Jejich kocarům z vrbových proutků v Kralicích neunikla žádná načechraná sukně.

Dopravní nehoda. Ilustrační foto.

Řidič nedal u Vrbátek přednost. Leží v nemocnici

Vrbátky – Nedal přednost, skončil s těžkým zraněním v nemocnici. V sobotu před polednem se na křižovatce směrů Vrbátky - Kralice na Hané – Prostějov – Dub na Moravě srazila Škoda Octavia s BMW.

V Kralicích na Hané se konal již osmatřicátý ročník tradičního Hanáckého bálu.

VIDEO: Na Hanáckém bále se mísil folklor s modernou

Kralice na Hané – Milovníci hanáckých písní a tanců si přišli v sobotu na své. V Kralicích na Hané se konal již osmatřicátý ročník tradičního Hanáckého bálu pod taktovkou národopisného souboru písní a tanců Klas. Místní kulturní dům byl zaplněný do posledního místa.

Ilustrační foto

Opil se a natloukl si ciferník. Potom vodil policisty za nos

Prostějov – Krátce před vánocemi oznámil na policii třiačtyřicetiletý muž z Prostějovska, že se stal obětí loupežného přepadení. Mělo k němu dojít ve čtvrtek 20. prosince kolem půl šesté hodiny ranní na jedné z ulic v Prostějově.

Aloisie Vojtíšková slavila v Jesenci stovku

Aloisie Vojtíšková slavila v Jesenci stovku. Gratulujeme

Jesenec – Sté narozeniny oslavila s několikadenním předstihem v Domově důchodců v Jesenci ve čtvrtek dopoledne Aloisie Vojtíšková. Dostala dort a květiny. Nejspíš největší radost jí však udělal sborový zpěv gratulantů a piškoty pro děti.

Kralice proti Šternberku

Kralice fotbalové vodní pólo vyhrály, pomohl jim i kuriózní gól

Kralice – S dvanáctým kolem krajského přeboru přišlo i zimní počasí. V sobotu to poznali fotbalisté Kralic, kteří na svém hřišti přivítali celek Šternberku. Na podmáčeném trávníku posetém kalužemi a v mrazivé teplotě bojovaly oba týmy o důležité body. Kuriózní počasí přineslo i několik velmi zajímavých okamžiků a průběžně deváté mužstvo domácích se nakonec radovalo z vítězství nad třetím klubem tabulky.

Ilustrační foto

Dostane záludná křižovatka za Vrahovicemi světla?

Prostějov – Osvětlit nebezpečnou křižovatku za Vrahovicemi chtějí prostějovští radní. „Město v rámci zvýšení bezpečnosti křižovatky nechalo zpracovat projektovou dokumentaci na její osvětlení," sdělil Zdeněk Fišer, náměstek primátora prostějovského magistrátu.

Fotbalisté Kralic

Kralice vedly o tři góly, s Hněvotínem ale málem jen remizovaly

Kralice na Hané – K dalšímu utkání přeboru Olomouckého krajského fotbalového svazu přijeli do Kralic na Hané Hněvotínští. Chtěli dosáhnout co nejlepšího výsledku, na čtrnáctém místě tabulky s doposud získanými osmi body se samozřejmě dobře necítili.

Klas pokřtil nové CD – Na jaře

Hanácký soubor Klas pokřtil nové CD - Na jaře

Prostějov – Hudební CD s názvem Na jaře pokřtili v pátek v podvečer v salonku prostějovského Národního domu členové hanáckého folklorního souboru Klas (spolu s mladšími kolegy z Klásku a Klásečku) z Kralic na Hané.

Fotbalisté Ústí (v modrém) proti Kralicím

Ústečtí fotbalisté nezvládli závěr a podlehli Kralicím

Ústí – Zatímco v neděli odjížděly Kralice z Opatovic se svěšenými hlavami, jen o tři dny později se z nedalekého Ústí vracely přesně s opačnými pocity. Důvod jim k tomu dal střídající Zdeněk Petržela gólem, na který už domácí nemohli reagovat.

Folklorní soubor Klas

Hanáci z Klasu pokřtí CD s jarními písničkami

Prostějov – Optimisticky vyzní podzimní křest alba s názvem Na jaře, který v pátek chystá národopisný soubor Klas z Kralic na Hané. Své CD se směskou jarních hanáckých lidovek představí v přednáškovém sále Národního domu v Prostějově v sedm hodin večer.

Ilustrační foto.

Troubky přišly o výhru s Ústím deset minut před koncem

Troubky – Po dvou výhrách a překvapivém bodu ze hřiště Určic tentokrát Troubky dva body doma ztratily. V utkání proti Ústí jistě pomýšlely na vítězství, jenže jejich plány zhatil vyrovnávací gól Michala Škařupy deset minut před koncem.

Opatovice (v červeném) proti Kralicím

Opatovice vzadu udržely nulu a slaví první výhru

Opatovice – Až v osmém zápase se Opatovice dočkaly prvního vítězství po návratu do krajského přeboru. Nutno dodat, že tři body zůstaly na Hranicku naprosto zaslouženě. Kralice byly směrem dopředu naprosto jalové, přesto měly hlavně díky zahozeným tutovkám domácích až do devadesáté minuty šanci alespoň na bod.

Kralice (ve žlutém)

Kraličtí fotbalisté se vypnuli k velkému výkonu a byli zaslouženě odměněni

Kralice na Hané – Další kolo přeboru Olomouckého krajského fotbalového svazu přivedlo ke kralickému trávníku k duelu s domácím týmem rezervní mužstvo 1. HFK Olomouc. Favoritem střetnutí byl hostující celek z třetího místa průběžné tabulky soutěže, Kralickým patřilo před vzájemným bojem místo třinácté a měli o sedm bodů méně.

Hody v Prostějově

Kam o víkendu? Tam, kde se něco děje. VYBERTE SI

Prostějovsko - Je tu další zářijový víkend a s ním celá řada akcí. V našem přehledu najdete výběr těch nejzajímavějších. Podívejte se, třeba se právě vám trefíme do noty. Dole v článku vás čeká navíc oblíbené Kam za sportem.

Martin Nevyjel, divizní šéfredaktor

Zahrádka Deníku: deset tisíc čtenářů zvolilo vítěze

Soutěž Zahrádka Deníku, kterou jsme vyhlásili na začátku léta, už má vítěze. V internetovém hlasování rozhodlo 10 365 čtenářů. Nejoblíbenějším posezením na střední a východní Moravě se stala zahrádka H-minigolf v Grygově.

Martin Nevyjel, divizní šéfredaktor

Zahrádka Deníku: deset tisíc čtenářů zvolilo vítěze

Soutěž Zahrádka Deníku, kterou jsme vyhlásili na začátku léta, už má vítěze. V internetovém hlasování rozhodlo 10 365 čtenářů. Nejoblíbenějším posezením na střední a východní Moravě se stala zahrádka H-minigolf v Grygově.

Petr Gottwald

Zlaté Hory ztratily výhru kvůli penaltě v nastaveném čase

Zlaté Hory/Kralice /TABULKA/ – Penalta v poslední minutě utkání rozhodla o tom, že zápas krajského přeboru mezi Zlatými Horami a Kralicemi skončí remízou. Smutní tak jsou všichni aktéři duelu. Domácí, že ztratili výhru, jež už měli v hrsti, hosté, že mají jen bod z utkání, ve kterém byli výrazně lepší a vypracovali si množství gólových příležitostí.

Určický Petr Vodák se raduje z druhé branky

Derby v Kralicích rozhodl určický Petr Vodák

Kralice na Hané – Vložené středeční kolo krajského přeboru postavilo proti sobě dva zástupce Prostějovska. Do Kralic na Hané přijelo k tradičnímu derby mužstvo Určic, toho času lídr soutěže.

Určice v modrém proti Hněvotínu

Určice porazily Hněvotín, na hřišti se nevídaně žlutilo

Určice - K utkání 4. kola přeboru Olomouckého krajského fotbalového svazu přijeli do Určic Hněvotínští. Před utkáním na tom byli v tabulce nejvyšší krajské soutěže lépe domácí fotbalisté, na třetím místě tabulky měli sedm bodů, hostující tým na sedmé příčce žebříčku čtyři body. Mírnými favority tedy byli určičtí fotbalisté. Předpoklady naplnili, zvítězili, ale svým výkonem tentokrát své příznivce nenatchli.

FC Želatovice vs FK Troubky (v modrém)

Derby! Želatovice s Troubkami se rozešly smírně. PODÍVEJTE SE

Želatovice – Další lokální derby krajského přeboru přineslo nedělní odpoledne, kdy do Želatovic přijeli fotbalisté Troubek. Utkání, kterému nechyběly pěkné branky, bylo divácky atraktivní a nakonec přineslo dělbu bodů, což oba tábory vnímají jako ztrátu.

Dožatá v Pivíně

OBRAZEM: V Pivíně slavili dožatou

Pivín – Půvabné hanácké kroje, dechovka Vřesovanka a vystoupení folklorních souborů. V Pivíně slavili v sobotu odpoledne dožatou.